Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...  (Przeczytany 784061 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
  • data ślubu: Już razem ;*
oleandro załatwicie i będziecie mieli spokój, tylko będziecie sobie czekać ;)
a myy dopiero będziemy sie denerwować nad tym załatwianiem wszystkiego :P
Czasem wydaje mi sie ze za bardzo przebieram,wybieram... :P a moze gdyby tak wybrać pierwsze lepsze, obyło by się bez nerwów i domysłów? :D:D:D eee chyba sama nie wierzę w to co piszę, p prostu nie umiałabym wybrać pierszego lepszego np zespołu ;)

Offline aganiok

• bywalec
  • wiara to siła
  • data ślubu: cywilny - 26.06.2009             koscielny - 26.06.2010
Zgadzam się z Tobą lovelusia tutaj nie ma tak łatwo. . każda z nas chce żeby ten dzień był wyjątkowy i idealny wiec nie można podjąć decyzji dla świętego spokoju tylko niestety trzeba przebierać w tym wszystkim ile sie da. . . az dostaniemy to czego chciałyśmy:P:P

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
No to i ja.. jak nie patrzeć weteranka na forum... zawitałam do tego wątku.

My (ja i mój P.) będziemy ślubować sobie w 2010 roku, a dokładnie 15.05.2010 :)

Z tego co mamy załatwione to:
 :arrow: Sala: JF Duet w Goleniowie (a w tym jest: przystrojenie sali, tort 5-cio piętrowy, samochód Chrysler 300C, pokój dla nas - czyli dla Młodej Pary, alkohol, fajerwerki) - wpłacona zaliczka :)
 :arrow: Noclegi dla gości
 :arrow: Wybrane foto i video (trzeba w końcu się zebrać i podpisać umowy)
 :arrow: Wstępnie wybrany zespół (jak wyżej)

Zastanawiamy się nadal, czy ślub ma się odbyć w Szczecinie, czy w Goleniowie.
I w ogóle dużo pomysłów w głowie :)

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
jak fajnie. jest druga forumka na 15.05.2010 r  :skacza:  :hopsa::skacza:  :hopsa::skacza: a co spowodowało wybór takiej daty  ??? ;)

dużo juz macie  :D oj, to ja jestem troszkę w tyle  ::)

aganiok, Anjuschka   :hello: wsród majówek  ;)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.08.2010
lovelusia :) dziewczyny ze Śląska są w mniejszości w tym wątku :):) Szczecin rządzi :):):)
ale my mamy szczęście bo już na początku nowego roku mamy targi ślubne w Spodku ( 4 stycznia) :):)
rzeczywiście maj króluje wśród dat ślubu :) :):)

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
aganiok chyba ma slub w czerwcu, a  nie w maju :) ???
Anjuschka jesli chodzi o przygotowania na 2010 rok to chyba wygrywasz  :D naprawde duzo macie zalatwione, ale co sie dziwic, po ilosci wiadomosci widac ze Ty to rzeczywiscie juz weteranka  ;D

a w Szczecinie targi slubne tez w Styczniu:):):):)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
nom i Szczecińskich Targów Ślubnych chyba nic nie pobije :)

Offline aganiok

• bywalec
  • wiara to siła
oleandro masz racje mój ślub ma się odbyć w czerwcu a nie w maju:)
Już nie mogę się doczekać tych targów ślubnych w szczecinie  :) :) :)

Offline werka23

• Chuck Norris
 :glupek: :glupek: :glupek: ale gafa  :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: no tak, hihihihihi.... pokierały mi sie watki  :terefere: :oops: :oops: :oops:

ale i tak witajcie  :-* :-* :-*

Offline werka23

• Chuck Norris
oj...ale z dolnego śląska to chyba debiutuję  :D

Offline oleandro

• uzależniony
Fajnie ze jest tu Dolny Slask, Slask, Szczecin, Sosnowiec, Bydgoszcz, Nysa, Katowice  ...itd, uwazam ze ciekawe jest dowiedziec sie jak wyglada ogranizacja wesela w innych czesciach Polski, jak rowniez ceny:)

Ja niestety nie bede w Szcz na targach, ale na pewno wysle moja siostre:)

Offline werka23

• Chuck Norris
a ja dzis się nie pochwaliłam że umówiłam sie z fotografem na podpisanie umowy, ale był z tym numer...

pozwolę sobie cos wkleić z mojego odliczanka, bo bez sensu klepać na klawiaturce  to samo po raz 2  ;)

"..... z fotografem i kamerzysta fuks...mówie wam (mielismy ich wybranych ale nie kontaktowaliśmy sie z firmą) ...z tego co gostek mówił większość terminów na 2010 mają zajęte  :o :o :o  szok...tydzień później i nie mielibyśmy ich na ślubie, znaczy byłby problem bo innej opcji nie było...ale już zaklepany jest nasz termin i jutro prawdopodobnie jedziemy podpisać umowę    :D :D :D acha i płacimy 2600 za film DVD i 250 zdjęć w tym 30 w plenerze  ??? nie mam pojęcia czy oferta dobra

ale podłamałam sie zespołem...niby mieliśmy juz wybrany, ale przed chwila z nim rozmawiałam...oj...gostek odradzał nam wymarzoną 15 godzinę   :-\ to raz, po drugie raczej polecił nam wziąć kogoś z regionu, ale jak   ??? jak my mamy tak beznadziejnie, ze do każdego większego miasta, mamy tyle samo   ::)oj lipa... powiedział, że zjedzą nasz koszta dojazdu bo biorą na dzień dzis 2 zł od km. a to razy 340  :o  plus nocleg   :o czyli jakieś plus 850 zł i co jeszcze to to, ze nie przegrali by nam na wyjście, bo od mojej miejscowości,  gdzie będzie wesele to plus 45 km, gdzie muszą sie rozstawić i potrzebują na to czas i więcej niz 2 godziny   ::) oj...nie wiem co robić...jak moje kochanie wróci to może coś postanowimy  ::)

hm...co o tym myślicie  ??? ;)

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
werka23 no to z tym zespołem faktycznie macie niezbyt ciekawą sytuacje...
Musicie oboje przedyskutować to i owo, bo przecież nikt inny jak Wy, nie wie ile zamierzacie przeznaczyć na zespół itp i czy stać Was na dodatkowe pokrycie wyżej wymienionych kosztów przy rezerwacji zespołu...
Z wyprowadzenia przez zespół można zrezygnować - ja z moim narzeczonym prawdopodobnie mieć nie będziemy, nie wiem dlaczego ale kojarzy mi sie to z wiejskim stylem, ale oczywiście to tylko moja opinia :)
Poza tym mieszkamy oboje w blokach a nie domkach więc oszczędzę słuchania weselnych melodii sąsiadom... :)

Offline werka23

• Chuck Norris
a mnie sie wydaje to takie uroczyste  ::)

i wyjście ma byc z domku  :D

oj...niby wolimy zapłacic więcej a miec cos porzadnego...nie wiem tak do 4 tyś...ale tu wyniesie prawie 5  ::)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
Hehe, a mnie się wydaje, że prawie nic nie mamy załatwione, ale szczerze na razie ślubne sprawy nie stoją na pierwszym miejscu.

Jak już zaklepiemy na 100% fotografa, kamerzystę i zespół, to może za rok zabiorę się za resztę spraw :) No może nie cały rok :)

A czemu 15.05.2010? Bo wszystkie liczny dzielą się przez 5!

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
werka23 jest jeszcze takie wyjście, że można na wyprowadzenie wziąć kogoś innego :) tzn. niech zespół się na sali ustawia na spokojnie. Musielibyście się porozglądać dookoła poszukać może ktoś zagra Wam tylko na wyjście. Spotkałam się już z kilkoma sytuacjami, że kto inny wyprowadzał a nie zespół. Na pewno będzie to taniej.
Po za tym jeżeli zależy Wam na tym zespole to może warto jednak troszkę dołożyć ale to już musicie się na spokojnie zastanowić i przeanalizować wszystkie za i przeciw:)
Kto jest z Katowic bo chyba przeoczyłam te informację?

Offline aganiok

• bywalec
  • wiara to siła
Hej!
Dziewuszki a ja mam pytanko z zupełnie innej beczki, chcemy wziąć ślub w innej parafii, tzn jesteśmy z dwóch rożnych i jeszcze w trzeciej chcemy się pobrać. Wiecie może jak i kiedy powinnam to załatwić?

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
jest to opisane  w dziale formalności w tem,acie 'licencja slubna"

jedno z was musi miec glejt "licencje" na slub w innej parafii.. niesiecie do wybranego kościołai tam załatwiacie formalności ale..  zapowiedzi  wywieszacie itam oraz w sawoich parafiach...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline aganiok

• bywalec
  • wiara to siła
aha...faktycznie dzięki bardzo za info.

Offline werka23

• Chuck Norris
u mnie był wymóg, że tylko zgoda sie liczyła od proboszcza z parafii panny młodej  ;)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec

Małe zestawienie :):) ( w razie wszelkich pomyłek prosze zgłaszać sprzeciw  ;D :razz: )

Kaśka87 17.04.2010 ( Nysa )

Aniaa 24.04.2010 ( Szczecin )

Betti [ 1.05.2010 (Sosnowiec)

Anjuschka 15.05.2010 (Szczecin)

Werka23 15.05.2010 ( Zagłębie Miedziowe)

Demonica 19.06.2010 ( Bydgoszcz)

Aganiok 26.06.2010 (Gryfice/Szczecin/Mierzyn)

Oleandro 7.08 2010 (Szczecin)

Lovelusia 7.08.2010 (Śląsk)

Szmegan 14.08.2010 (Szczecin)

KaroLLA 28.08.2010r (Dąbrowa Górnicza)

Huculeczka 4.09.2010

Offline werka23

• Chuck Norris
karola  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: dla ciebie, genialny pomysł  :D :D :D

ale nas już dużo jest  :D aż buźka mi sie usmiecha  :D

:-*

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
jeeee jak fajnie :D:D:D
zobaczymy jak sie tu parki na 2010 r rozmnożą po świetach :D
wtedy bardzo duzo osob sie zaręcza.. :D:D:D

ale i tak jest już nas sporo!!

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
A powiedzcie, czemu akurat rok 2010, a nie 2009? Czemu tak odległy termin ślubu?

U nas parę rzeczy złożyło się na 2010 rok :)
po pierwsze - zdążymy wszystko spokojnie załatwić,
po drugie - łatwo będzie liczyć rocznice ślubu  ;D
po trzecie - na 2009 nie było już terminu na naszej sali (był tylko 10.10.09, ale nie było już wolnych noclegów, więc odpada)
po czwarte - można spokojnie oszczędzać :)

Jak nie patrzeć, najważniejszym punktem i decydującym okazał się punkt trzeci :) bo zakochałam się w Duecie i koniecznie tam chciałam wesele.

Offline aganiok

• bywalec
  • wiara to siła
U mnie wypadło na rok 2010 dlatego ze:

1) chcieliśmy wszystko na spokojnie sobie poukładać, zależało mi na letnim miesiącu wiec na 2009 raczej już by nie dało rady tam gdzie chcemy.

2) jestem jeszcze na studiach mgr i chciałam je na spokojnie skończyć żeby później nie latać miedzy sesja po np. salonach sukien ślubnych:)...a mgr skończę jakoś w lutym 2010 wiec będzie akurat myślę:)

:skacza:

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
U nas zadecydowały głównie wzgledy finansowe - nie chodzi o zorganizowanie wesela, bo te koszta w całości pokrywają nasi rodzice, tylko o nazbieranie jak największej ilości pieniążków na mieszkanko ;) żeby na nowy start nie pogrążać sie w kolosalnych sumach kredytów. Poza tym, oboje jeszcze się uczymy, w 2010r mój narzeczony szkołę będzie miał już skończoną, mi zostanie jeszcze magister, ale przy dobrych wiatrach ;) dyplom licencjata będę miała już w kieszeni :)
Oczywiście kolejnymi mniej ważnymi dla nas względami były: czas na zorganizowanie wszystkiego, możemy zaplanować od początku się na to czego chcemy a nie na to co musielibyśmy wybrać gdybyśmy zdecydowali się na ślub w 2009 r (wtedy bralibyśmy wszystko co ma tylko wolny termin) oraz to aby moja sytuacja dochodowa :D w jakiś sposółb się ustatkowała - dobra praca itp.

Offline oleandro

• uzależniony
KaroLLA jak zaobaczylam  liste i siebie na niej to ogromny usmiech zawital na mojej twarzy  ;D tak samo jak u Ciebie Werka To takie przyjemne  :jupi:

A jesli chodzi o date slubu to u nas decydowal przede wszystkim czas na przygotowanie wszystkiego, i tak jak piszecie lato 2009  w wielu miastach jest juz "wysprzedane" :)

Offline szmegan

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14/08/2010
A My chcielismy wsiasc slub w 2009 i zaraz po zareczynach przyjechalismy do szczecina wybrac sale.  uparlismy sie na dworek  :P a rezerwacje byly tylko na pazdziernik  wiec stwierdzilismy ze mozemy zaczekac jeszcze jeden roczek przy okazji dodatkowy rok narzeczenstwa i czas na spokojne przygotowania:)
w styczniu zawitamy do szn akurat na targi i mam nadzieje ze wybierzemy juz zespol,fotografa i kamerzyste....( optymmistka ;D) ..i poogladamy koscioly w okolicy dworku...

Offline 20_karo
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30 lipiec 2010
Witam wszystkie przyszle PANNY MLODE;]
My zamierzamy sie pobrac w lipcu/ sierpniu 2010 roku  :D Wlasnie jestesmy w trakcie poszukiwan sali  :) w sobote jedziemy zobaczyc ostatnia- uwazam ze najladniejsza wiec w sobote sie wszystko wyjasni;] Potem poszukiwania DJ-a ;D

Offline szmegan

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14/08/2010
witaj 20_karo

a skad jestescie?? Szczecin?? :)