Autor Wątek: Bebikowo inspiruje....  (Przeczytany 46701 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
Odp: Bebikowo inspiruje....
« Odpowiedź #330 dnia: 7 Listopada 2008, 10:06 »
A czy jest przepis, który mówi, jak duży może być to fragment ?

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #331 dnia: 7 Listopada 2008, 10:47 »
Długo zastanawiałam się, czy zabrać głos w sprawie.
Skoro jednak (prawie) wszyscy wtrącają tutaj swoje 3 grosze, wtrące je i ja.

Nie znam prawa. Ani dziennikarskiego, ani cywilnego, ani karnego, ani spadkowego, ani..
Cóż. Ignorantia iuris nocet.

Nie mam zatem zamiaru rozstrząsać tutaj tej kwestii, nie lubię bowiem wypowiadać się na temat, o którym nie mam pojęcia.

Miałam okazję poznać Kllusię, na ślubie Tete. Polubiłam Ją. Byłam częstym gościem w Jej wątku odliczającym do ślubu córy. Zresztą, w relacji z tegoż również.
O ile artykułów nie przeczytałam, więc i nie wiem jaki poziom kunsztu dziennikarskiego prezentowały, o tyle wątki prowadzone przez Kasię były naprawdę ciekawe. Pisane dowcipnym, błyskotliwym językiem. Bez błędów ortograficznych, stylistycznych i składniowych.

Przechodząc do sedna, szlag mnie trafia jak czytam ten wątek. Nie dlatego, że ktoś coś komuś ukradł. Bowiem jak wspominałam, nie wiem jak postrzegane jest to przez nasze prawo krajowe.
Faktycznie, gdzieś tam żal jest, bo przecież wystarczyło tylko zapytać.
Mniejsza jednak o to.

Kiedyś jakaś dziewczyna założyła tutaj wątek, który sugerował, że e-wesele przesycone jest nadmiarem słodyczy, każda sukienka jest cudowna, a każda panna młoda wygląda olśniewająco.
Tak rzeczywiście jest. Pierwszy lepszy wątek ślubny. Ach, och, uch, ech, blech.
W porządku, każda para wygląda w dniu ślubu ładnie.
Trudno nawet napisać coś innego, bo przecież któż ma tyle odwagi?

Post Buziaczka/Oleńki wyprowadził mnie jednak z równowagi. Dosłownie. Miałam ochotę uderzyć pięścią w monitor.
To nie pierwszy raz, kiedy Pani-Idealna-Żona-I-Przepiękna-Kobieta czyni niewybredne opinie na temat forumowiczek.
Kllusia i jej córka były cacy. Cudowny wątek, wspaniały ślub, prośby, żeby Kasia poprowadziła wątek teściowej.
Jedno faux pas z Jej strony i nagle z miłej Kllusi stała się nadgoliwą matką córki, która tak naprawdę wyglądała paskudnie w dniu ślubu. Czy naprawdę tylko ja nie widzę związku?

Cóż. Moje drogie. Miałam okazję przeżyć z Wami kawał swojego czasu. Czas przygotowań, dzielenia się radością z najważniejszego dla mnie dnia. Nie wiem, czy Wasze opinie były szczere (może czegoś dowiem się o sobie dopiero teraz), czy Wasza sympatia prawdziwa. Właściwie nie chcę tego weryfikować.

Dziękuję za miło spędzone 2 lata na forum.

« Ostatnia zmiana: 7 Listopada 2008, 10:50 wysłana przez met »

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #332 dnia: 7 Listopada 2008, 10:57 »
met ale ty to właśnie napisałas z perspektywy nieprzeczytania artykułu w gazecie, to nie rozumiesz oburzenia

ja nie czytałam wątku Kllusi, nie widziałam jej corki w dniu slubu, nie wiem czy wyglądała ładnie czy brzydko...?
ja mam żal o treść artykułu i tyle
o jego kontekst
juz nawet nie o to,że nie zapytała sie o pozwolenie (nie wiem czy musi czy nie musi).Mnie chodzi o to,że pokazała dziewczyny w bardzo złym świetle
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #333 dnia: 7 Listopada 2008, 11:19 »
zobaczysz.. bedzie widoczny :)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #334 dnia: 7 Listopada 2008, 12:57 »
Podczytuje watek z ciekawosci - jedna z forumek opowiadala mi o tej sprawie.

Mariolka chyba nie zrozumialas Met - swoja droga genialnego postu w ktorym tkwi wiele prawdy.
Met nie ocenia Waszego oburzenia o czym zreszta wspomniała.Pisze o tym ze czesc z Was ma dwie twarze, jak wszystko jest cacy to wszystko jest pieknie a jak tylko cos idzie nie tak to leca epietety w stylu Fiona ze Shreka. Fakt oburzylyscie sie na tamtego posta ale uwidocznil On osoby ktore co innego mysla a co innego pisza nie majac odwagi pisac prawdy.Sama przekonalam sie o tym jacy ludzie tutaj "panuja".

Co do wydzwieku tekstu o matkach - pewnie jestem wyjatkiem ale ja caly ten temat uwazalam za "dziwny", probowalam sie od niego przekonac, brac na dowcip, nawet cos tam napisalam . Jak juz ktoraz z Was napisala - czesc zaczela sie przescigac w tym "wredostwie" a co za tym idzie cos wymknelo sie z pod kontroli.
Ja sama nie stosuje metody opisywanych tam przez Was, nigdy nie mialam dosc syna wiec pewnie nie rozumiem tych desperacji o ktorych piszecie bo sobie  z tym radze.

Zbulwersowało mnie jedynie to ze Klusia ot tak po prostu pokopiowala wycinki  z postow, posklejala w kiepska calosc i sie cieszy. Takie "wyklejanki" to dzieci w szkole robia. Ona jako osoba dorosla mogla przynajmniej ubrac to w swoje slowa. Nie zapytala o zgode, nie przeprosila  - nie wiem czy zgodne  z prawem ale napewno nie zgodne  z etyka. Ale tak to jest ze niektorzy lubia sr** do swego gniazda.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #335 dnia: 7 Listopada 2008, 13:24 »
Antalis
ja zrozumiałam
genialnego postu w ktorym tkwi wiele prawdy
ja Ci powiem,że teksty Fiona ze Shreka itp to były nie na miejscu i dziecinne na maksa.Tu jedna forumka sie zagalopowała i to bardzo...
ja w żaden sposob nie obgadywałam Kllusi jako forumki, nigdy nie czytałam jej wątku, nie widziałam zdjecia, to się nie donosiłam w tym aspekcie...
ja w swoim osobistym odczuciu miałam żal,że ten artykuł nawet nie ona napisała.Ona go skopiowała i wkleiła wycinki z wątku bez ładu i składu zaczyając tekst,ze najpierw planuja dziecko, dbają o siebie w ciązy, nie skąpaia na drogie usg i zbyteczne badania ito. a po urodzeniu dziecka stawia trzy kropki i cytuje wypowiedzi z klubu wyrodnej..., ktore są wyrwane z kontekstu
ona zasugerowała,że to są wredne matki, bez odrobiny uczucia dla swoich dzieci.
Co do wydzwieku tekstu o matkach - pewnie jestem wyjatkiem ale ja caly ten temat uwazalam za "dziwny", probowalam sie od niego przekonac,
bo to nie każdemu mialo sie podobać
to juz zależy od człowieka.Każdy ma inne poczucie humoru i inaczej rozumie pewne sprawy.i ma do tego święte prawo

Jak juz ktoraz z Was napisala - czesc zaczela sie przescigac w tym "wredostwie" a co za tym idzie cos wymknelo sie z pod kontroli.
bodajże to zdanie napisałam ja, bo takie potem odniosłam wrażenie i moim zdaniem tak się dziać zaczęło.Potem juz nawet sama nie udzielałam sie w klubie wyrodnych, bo jego forma mnie soobiście też przestała odpowiadać
i tak jak wspomniałam,wierzyłam w wyrodnośc rybki, bo zawsze twardo wyrażała swoje poglądy i się ich tzrymała. I wiedziałam,że to jest w 100% ona i jest to szczere.

Ja sama nie stosuje metody opisywanych tam przez Was
ja sama nie stosowałam prawie żadnych metod ,ktore by mi ktoś tam narzucał, ale potrafiłam zrozumieć inne mamy, ktore takie problemy mają.I nie potępiałam ich, ani nie oceniałam.Ja nie mam recepty na życie i dla wszystkich.Dlatego tak łatwo nie osądzam drugiego człowieka.

to odnośnie do klubu wyrodnych i artykułu Kllusi

ja rozumiem,że met napisała post ogolnie o forum i atmosferze , o "szczerości" i nieszczerości niektorych. A to juz zupełnie inna bajka, z ktora w dużej mierze potrafie się zgodzić
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #336 dnia: 7 Listopada 2008, 13:34 »
podisze sie pod słowami Mariolki.
Jedna forumka ,"buziaczek81" obrazila córkę Kllusi pisząc że wygladała blee, i jak widać reszta jej nie wtórowała wrecz napisałą że to było nie na miejscu.
Ja sama napisalam że sprawa dot. Klusi a nie córki.
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #337 dnia: 7 Listopada 2008, 13:43 »
Metus,Ty masz gro racji....jest wiele prawdy w tym co piszesz...
Ja do "wyrodnych matek " nie wpisywałam sie,jedynie podsunełam poddtytuł coby ta wyrodność nie kuła w ślepia ;)-nie udzielałam sie-bo nie miałam o czym pisac...jako matka jestem nudna i nie mam (jeszcze!!!) schiz dzieciowych.Parze butle,nosze na rękach,wyyślam zabawy,gotuje sama pierwsze obiadki,nie irytuje mnie wstawanie w nocy..ale niewiem jak bedzie za jakis czas.
Wiem jedno.
Nie kocham ani bardziej ani mniej mojej Majki niz te dziewczyny które pisały w 'wyrodnych"...kochamy nasze dzieci najbardziej na swiecie.
A Kasia,pomimo mojej całej sympatii do Jej osoby -zrobiła rzecz wg.poprostu karygodną:po wyrwaniu z kontekstu kilku zdan,opatrzyła to tak niewybrednym komentarzem ze serio zrobiło mi sie ciemno przed oczami....Nie próbowała ubrac tego w zdrowy humor,nie pokazała drugiej strony,nie pozwoliła ustosunkowac sie do "swojego artykułu"...Poprostu zrobiła Nagasaki2 na forum...
wiesz Met,,,,nie tym powinno cechowac sie rzetelne  dziennikarstwo....
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #338 dnia: 7 Listopada 2008, 13:51 »
bo to nie każdemu mialo sie podobać
to juz zależy od człowieka.Każdy ma inne poczucie humoru i inaczej rozumie pewne sprawy.i ma do tego święte prawo
Jak juz ktoraz z Was napisala - czesc zaczela sie przescigac w tym "wredostwie" a co za tym idzie cos wymknelo sie z pod kontroli.
bodajże to zdanie napisałam ja, bo takie potem odniosłam wrażenie i moim zdaniem tak się dziać zaczęło.Potem juz nawet sama nie udzielałam sie w klubie wyrodnych, bo jego forma mnie soobiście też przestała odpowiadać
i tak jak wspomniałam,wierzyłam w wyrodnośc rybki, bo zawsze twardo wyrażała swoje poglądy i się ich tzrymała. I wiedziałam,że to jest w 100% ona i jest to szczere.

Mariolka wlasnie chodzi o to ze kazdy rozumie sprawy po swojemu wiec Klusia miala prawo zrozumiec to tak jak zrozumiala zwłaszcza ze sprawy w tamtym watku zaczely brnac ze tak powiem za daleko dzieki temu przesciganiu sie własnie.Stad nie rozumiem oburzenia bo tworzac watek, piszac w nim takie a nie inne posty trzeba bylo liczyc sie z tym ze nie kazdemu bedzie "do smiechu".

Tete a ja sie dowiedzialam na tym forum ze nie wszystkie kochamy swoje dzieci tak samo.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #339 dnia: 7 Listopada 2008, 13:54 »
Ja nie będe z nikim dyskutowac o mierzeniu macierzyńskiej miłosci..to idiotyzm dlamnie.Ja poprostu uważam ze Kasia wsadziła młode matki do wora z napisem'niby tak pragnęły dziecka a teraz mają je w powazaniu" i spuściła do kibla.
koniec tematu.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #340 dnia: 7 Listopada 2008, 13:57 »
Antalis jedno podstawowe pytanie:Czy czytałaś ten artykuł?
Klusia miala prawo zrozumiec to tak jak zrozumiala zwłaszcza ze sprawy w tamtym watku zaczely brnac ze tak powiem za daleko dzieki temu przesciganiu sie własnie.Stad nie rozumiem oburzenia
czyli mam rozumieć z Twoich wypowiedzi,że w 100% popierasz kllusię?nieważne co napisała, w jakiej formie?ważne,że oczerniła wyrodne matki...?bo im się należało

poprostu uważam ze Kasia wsadziła młode matki do wora z napisem'niby tak pragnęły dziecka a teraz mają je w powazaniu" i spuściła do kibla.
koniec tematu.
o to praktycznie wszystkim chodzi..., ktorzy zapoznali sie z artykułem

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #341 dnia: 7 Listopada 2008, 13:57 »
Hm, bardzo ciekawe. Antalis a skąd wiesz kto jak kocha swoje dziecko?

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #342 dnia: 7 Listopada 2008, 14:27 »
marta082008 niewazne. Zainteresowani wiedza o co chodzi.

Mariolka tak czytalam artykul. Z jego wydzwiekiem negatywnym sie zgadzam bo posty pisane w Watku Wyrodnej Matki czy jak to tam bylo u mnie tez wzbudzaly negatywne emocje mimo szczerych checi znalezienia w nich zartu- zarowno ja jak i Klusia mialysmy prawo do takich odczuc.Szkoda tylko ze wrzucila wszystkich do jednego wora.
Same pracowalyscie na takie opinie i musialyscie liczyc sie z tym ze ktos odbierze to inaczej niz Wy.Same nazywalyscie Rybke Hitlerem dzieciecym ze tak powiem, nawet Ona sama sie tak zwala i miala do tego prawo.
Nie rozumiem wiec oburzenia ze ktos z Was zrobil takie a nie inne matki - Klusia ocenila Was tylko po postach z tamtego tematu.

Mariolka napisalas ze w nazwijmy to metody wychowawcze Rybki i jej poczynania z dziewczynkami wierzysz i wiesz ze sa prawdziwe - wiec czy Klusia klamala ?

Mnie najbardziej niespodobało sie to ze zrobila ( bo ciezko posklejanie paru postow nazwac pisaniem ) ten artykul to bez pytania i ze wlasnie uogolnila wszystkie matki i nie wspomniala o tych ktorym wlos sie jezy na glowie czytajac Wasze poczynania .

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #343 dnia: 7 Listopada 2008, 14:30 »
... poszlam sobie z konkretnej czesci forum ze tak powiem, na calej reszcie mam prawo sie udzielac.
Ktos ( Klusia ) w koncu napisal cos o Was tak jak widzi to osoba stojaca z boku a Wy sie oburzacie.Musicie sie liczyc ze piszac cos na forum jest to poddawane osadom - fakt szkoda ze w gazecie - ale zawsze.
Moze powinno dac to Wam do myslenia ?Nie mowie o zaprzestaniu praktych wychowawczych ale np o nie pisaniu wszystkiego bo tyle ile ludzi tyle odbiorow czytanego tekstu.
« Ostatnia zmiana: 7 Listopada 2008, 17:19 wysłana przez zibi »

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #344 dnia: 7 Listopada 2008, 14:35 »
Dziewczyny bardzo proszę Was, bez 'prywatnych wycieczek'...

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #345 dnia: 7 Listopada 2008, 14:40 »
hmmm może lepiej już zamknac watek ??? ::)

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #346 dnia: 7 Listopada 2008, 14:44 »

Nie rozumiem wiec oburzenia ze ktos z Was zrobil takie a nie inne matki - Klusia ocenila Was tylko po postach z tamtego tematu.

WŁAŚNIE! Ocenila TYLKO po postach z tamtego tematu. TYLKO. I basta!

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #347 dnia: 7 Listopada 2008, 14:46 »
Jeszcze raz bardzo prosze o spokojną rozmowę.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #348 dnia: 7 Listopada 2008, 15:05 »
merkunek jak widzisz jest spokojnie...
orzynajmniej tak mnie sie wydaję
Antalis probuje coś rozpętać
odnoszę wrażenia,że tu chodzi o prywatne spory jakieś.od razu widać,ze to coś personalnego.najwyraźniej nie lubi kogoś z Klubu wyrodnej i cieszy się,że ktoś napisał negatywnego na ten temat

Mariolka napisalas ze w nazwijmy to metody wychowawcze Rybki i jej poczynania z dziewczynkami wierzysz i wiesz ze sa prawdziwe - wiec czy Klusia klamala
ja nie napisałam,że wierzę w metody wychowawcze dziewczynek i się z nimi zgadzam.Napisałam,że wierzę w prawdziwość wypowiedzi Rybki.Wierzę,że ma takie a nie inne poglądy. M.in.:
(nie jest za spaniem z dzieckiem w jednym łożku, za wstawaniem w nocy, czy za karmieniem piersią itp).Bo zawsze o tym mowiła i tego sie trzymała.To nie znaczy,że muszą mi sie podobać, czy ,że muszę je wcielać w życie u siebie.Ja akurat i karmiłąm piersią i spałam z dzieckiem w łozku i nosiłam na rękach. No i co?to znaczy,że amm nei lubić Rybki jako człowieka, bo ona to widzi inaczej?Może jej sie moje metody wychowawcze też nie podobają?i co mam z tego tytułu być jej wrogiem nr 1?
bo myślę inaczej niż ona?
wierzę w to,że ona takie ma poglądy na wychowanie, stanowcze  konsekwentne.A czy Rybka wszystko wciela w zycie to nie wiem?Nie śpię z nimi

i dyskusja zaczęła schodzić na bardzo nikski poziom

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #349 dnia: 7 Listopada 2008, 17:12 »
A czy jest przepis, który mówi, jak duży może być to fragment ?

tego ustawa dokładnie nie reguluje, ale jest napisane krótki  fragment, nasz mecenas okreslił na około 20 %, inaczej pewnie mozna by podważyc słowo krótki.
Swoją droga nie ma orzecznictwa w sporach z formai internetowymi.
Prawo troche nie nadąza za rzowjem sieci.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #350 dnia: 7 Listopada 2008, 19:07 »
podisze sie pod słowami Mariolki.
Jedna forumka ,"buziaczek81" obrazila córkę Kllusi pisząc że wygladała blee,

Dopiero teraz to doczytałam więc zabiore głos  w tej wypowiedzi !
Buziaczku jeszcze jedna taka obraza i dostaniesz upomnienie !
Już raz zachowałaś się BARDZO ale to BARDZO nieładnie obrażajac w bardzo przykry sposób jedna z foremek będących w ciaży !
Wysmarowałaś jej list na PW onośnie jej figury i tycia i wogóle wygladu ...
Teraz robisz to znowu ! Tak wiec prosze panuj nad słowami !
Niektórzy ludzie jak córka Klusi mają uczucia !

Wypowiadaj się na poruszany temat ! A i też innych proszę o pisanie na temat a nie jezdzenie po sobie !

Jeżeli ktos nie czytał artykułu to niech sie nie wypowiada !

A czy jeżeli kazda forumka napisze po 2 zdania z artykułu co da nam całośc-czy też będzie zakazane ?
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #351 dnia: 7 Listopada 2008, 19:09 »
O, to bardzo ciekawy pomysł jest  ;D

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #352 dnia: 7 Listopada 2008, 19:12 »
A czy jeżeli kazda forumka napisze po 2 zdania z artykułu co da nam całośc-czy też będzie zakazane ?

Chdzi o to ? :)

No moze nie po dwa zdania ale po te 20 dozwolone procent :)
5 forumek i mamy cały artykuł :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #353 dnia: 7 Listopada 2008, 19:15 »
Własnie o to, ale to by z 10 forumek było trzeba, bo artykuły sa przeciez dwa (jestem współautorka tego mniej bulwersujacego ;) )

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #354 dnia: 7 Listopada 2008, 19:19 »
No jeżeli tak można to wtedy jedna osoba musi zrobić cytaty z tych pięciu osób i te cytaty umiescici jeden pod drugim i wsio będzie razem  ;D 

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #355 dnia: 7 Listopada 2008, 19:21 »

Dopiero teraz to doczytałam więc zabiore głos  w tej wypowiedzi !
Buziaczku jeszcze jedna taka obraza i dostaniesz upomnienie !
Już raz zachowałaś się BARDZO ale to BARDZO nieładnie obrażajac w bardzo przykry sposób jedna z foremek będących w ciaży !
Wysmarowałaś jej list na PW onośnie jej figury i tycia i wogóle wygladu ...
Teraz robisz to znowu ! Tak wiec prosze panuj nad słowami !
Niektórzy ludzie jak córka Klusi mają uczucia !

Elu , nareszcie Ty przypomnialas ,ze Ola to lubi  troche nam tu ublizac , to ze Klusia nam tu nasmrodzila to nie znaczy ,ze trzeba jej corce ublizac , bo kto wie  jakie  jej corka ma zdanie na ten temat a juz zostala obsmarowana tutaj.

Ja przeczytalam oba artykuly i bylam bardzo zniesmaczona , choc  nie pisalam ani jednego zdania  jako wyrodna matka ale zerzniete slowo w slowo wszystko z forum i to na dodatek bez uprzedzenia ani powiadomienia osob "blizej zainteresowanych".Nawet slowo przepraszam tu nie padlo ....

Mam tylko nadzieje ,ze  te foremki , ktorych slowa zostaly wykorzystane nie zostawia tak to wszystko , ze bedzie mial swoj pozytywny koniec , czego im z calego serca zycze.

Pozdrawiam .

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #356 dnia: 7 Listopada 2008, 19:34 »
"Przed poczęciem łykają kwas foliowy i witaminy, w ciąży nie skąpią na drogie USG i inne zbyteczne analizy. Nim pojawi się brzuszek, wiedzą, jak będą "prowadzić" swoje dziecko, chłoną słowa telewizyjnej superniani. A gdy potomek zjawi się na świecie...."

Jeśli chodzi o ten fragment...Klusia widać nawet w dziedzinie ginekologii jest super znawcą, skoro twierdzi, że "inne analizy" są "zbyteczne". Otóż wyobraźmy sobie, że mama zbytki ma w nosie i nie robi morfologii - i nie wie, że ma białko w moczu - do tego wysokie ciśnienie i gestoza gotowa - faktycznie zbytek...... a może chodzi o badanie BETA HCG - no niby zbytek, ale wiele kobiet dzięki temu badaniu dowiaduje się o ciąży pozamacicznej, bo stężenie zbyt wolno przyrasta i dzięki temu ratuje swoje jajniki chociażby i ma szansę na następną zdrową ciążę, a może chodzi o tą sławetną glukozę....no może i faktycznie tepiej nie robić, bo po co wiedzieć, że ma się ciążową cukrzycę.....
Klusiu - nie robiłaś badań w ciąży? Nie niepokoiłaś się, że cos jest nie tak? Oczywiście, że robiłaś, tylko może nie pamiętasz - od czasu  Twojej ciąży wiele się zmieniło - czy tak ukazujesz swoją zazdrość? Powiedź swojej córce, że te wszystkie ciążowe hocki-klocki są zbyteczne...chociażby usg.

Chyba, że masz na myśli inne analizy...może jakieś informacje i newsy z jakiegoś forum ginekologicznego?

Offline buziaczek81

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 Lipiec 2006
« Odpowiedź #357 dnia: 7 Listopada 2008, 19:38 »
Oj jaka ja jestem straszna... uuuu..

Dlaczego, nie pomyslicie, o co MI chodziło, gdy napisalam TE słowa!! Brałam sie za WAS... Tak, moze i obraziłam Jej Córke, i teraz Przepraszam Ja. Ale tylko dlatego, bo byłam bardzo zła na Kllusie, za to, ze tak was opisala! Ja ani Kllusi nie znam, ani jej córki, tak samo Ona Was nie znała na tyle, aby napisac o Was cos takiego. Ja w tamtym watku nic nie napisalam, ale takze czasami robilam jak wiekszosc z Was.. i moge sie domyslac, jak sie czujecie, bo tez moge miec swoje humory i nerwy.. Dlatego chcialam obrazic Ja, jak Ona obrazila Was..  

« Ostatnia zmiana: 7 Listopada 2008, 19:43 wysłana przez buziaczek81 »
Kochać coś, to pragnąć by to żyło..

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #358 dnia: 7 Listopada 2008, 19:45 »
buziaczku ważne, że przeprosiłaś. Nawet przyznałaś się do błędu już wcześniej.

Kaha masz rację w 100%. Klusia może urodziła pod drzewem i wystarczyła jej miska gorącej wody i własne ręce bo myśląc jej kategoriami to wszystko jest zbyteczne. Szpital, lekarze.... "zbyteczne"

Przepraszam, za to porównanie ale takie słowo "zbyteczne" zabolało bo ja miałam kilkadziesiąt badań i mimo tego co się u mnie wydarzyło były one bardzo potrzebne!!!!

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #359 dnia: 7 Listopada 2008, 19:54 »
Wydaje mi sie, że "rozmowa" wymyka się spod kontroli, a już na pewno momentami stanowi off topic.