Witam serdecznie.
Suknia ślubna którą mam do zaoferowania to suknia projektu Urszuli Mateja nr modelu 640. Na zamówienie suknia uszyta jako śnieżnobiała, na rozmiar 38 i wzrost około 172 cm. Ponieważ gorset jest sznurowany można ją dopasować zarówno na rozmiar 36 jak i 40. Jeśli chodzi o spódnicę bez problemu można skrócić tiul.
Suknia składa się z pięknej koronkowej ozdoby na szyję, haftowanego koronkowego gorsetu( na plecach sznurowany) oraz spódnicy z połyskowej tafty, pod spodem jest kilka warstw tiulu. Spódnica jest z boku podpięta i ozdobiona białymi różami. Podpięcie można sobie różnie układać.
Suknię kupiłam we wrześniu 2008 roku w Salonie „Tylko Ona” w Warszawie za kwotę 3. 140,- zł (posiadam paragon i oryginalny pokrowiec na suknię). Suknia została uznana w 2007 roku w październikowym numerze „Przyjaciółki” za jedną z najmodniejszych sukni sezonu. W oryginale jest koloru ecru i cappucino ale moim zdaniem w bieli wygląda zdecydowanie lepiej:). Do sukni kupiłam buty tak samo zdobione koronką jak gorset za 170,- zł (rozmiar 38/39 wyczyszczone , nie widać śladów użytkowania, są na szpilce 6 cm), welon za 90,- zł (gładki długość sięgająca za łopatki ale można skrócić) oraz ozdobną białą różę do włosów - 15,- zł. Praktycznie cały gotowy zestaw potrzebny do ubrania się panny młodej sprzedam za 1. 500,- zł, czyli mniej niż połowę jej wartości. Ponieważ suknia nie jest zniszczona uważam że naprawdę jest warta swojej ceny. Jest bardzo oryginalna, również dlatego że rzadko zamawiana w bieli. Lekka w tańcu, gorset fajnie podkreśla figurę a całości dopełnia ozdoba na szyję (nie potrzeba już żadnego naszyjnika). Będzie tylko potrzebna halka na kole ale tą można dostać w każdym salonie lub na allegro. Ja ją wypożyczałam ale teraz myślę że taniej jest kupić np. na allegro. Można ją też dokupić w każdym salonie, dzięki niej suknia lepiej się układa. Trochę zastanawiałam się czy ją sprzedać z czystego sentymentu ale mam nadzieję że nowa właścicielka będzie sie czuła w niej w tym dniu tak wyjątkowo i pięknie jak ja.
SERDECZNIE ZAPRASZAM do obejrzenia i przymiarki bo na żywo wygląda jeszcze piękniej. Przymiarka możliwa w miejscowości Mińsk Mazowiecki ( 40 km od Warszawy) lub Dębe Wielkie (30 km od Warszawy). Proszę tylko o kontakt w celu ustalenia daty i godziny.
Pozdrawiam serdecznie i naprawdę gorąco polecam suknię. Pan młody i goście byli naprawdę oczarowani i usłyszałam wiele komplementów:) Myślę że za taką cenę naprawdę warto. Tym bardziej że miałam ją na sobie tylko dwa razy więc jest praktycznie nowa. Jeśli zainteresuje Panią ta suknia prześlę tel kontaktowy do siebie i jeśli będzie trzeba zdjęcia sukni z bliska.
Anna