Autor Wątek: DEKORACJA SALI MAXIM  (Przeczytany 9245 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
DEKORACJA SALI MAXIM
« dnia: 30 Września 2008, 16:10 »
Witam... jakie macie pomysły na dekorację sali Maxim na łęknicach?? tak się własnie zastanawiam co by zrobic ... nie można nic na ścianach wieszac ani przyklejac... to na pewno musi byc cos skromnego żeby nie było za dużo ... tylko co... ? :-) jak macie jakiś pomysł, ewentualnie zdjęcia to napiszcie  :-) pozdrawiam kiniadg

Offline gulinek85

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.09.2009
Odp: DEKORACJA SALI MAXIM
« Odpowiedź #1 dnia: 9 Listopada 2008, 22:27 »
Ja mam tam wesele i muszę przyznać że też się zastanawiałam co by tu wymyślić, ale doszliśmy do wniosku że sala prezentuje się tak ładnie, że poza jakąś dekoracją nad nami w stylu serduszko itp wystarczy w 100%. Co prawda ta dekoracja nad parą młodą która jest obecnie nie podoba się nam za bardzo i dlatego przywieziemy coś swojego, ale naprawdę skromnego :) ale to jest nasze zdanie :)
pozdrawiam
Aga

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
  • data ślubu: 29 sierpień 2009
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Listopada 2008, 20:57 »

Mnie również się podoba tak jak jest. Choć moja mama wymyśliła żeby udekorować krzesła tzn. nałożyć coś białego lub/i zawiązać z tylu kokardę...  ale jeszcze czas na to :):)  ;D
<a href="http://www.swadba.pl" border="0">[img width= height= alt=swadba.pl]http://www.swadba.pl/suwaczki/000131010a31323531343936383030.jpg[/img][/url]

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Listopada 2008, 21:08 »
a mozna cos takiego bialego na krzesła gdzies wypożyczyć, bo mnie się taka dekoracja bardzo podoba, ale kupować biały materiał na wszystkie krzesła to nie jest chyba dobry pomysł, bo co z tym zrobić po weselu???

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Listopada 2008, 22:37 »
Też prawda. Może porozmawiać z właścicielką i nakierować ją na taki pomysł  ;) zawsze można spróbować....  W sumie to nawet jeszcze się nad dekoracją nie zastanawiałam ale trzeba to przemyśleć, bo kupować i szyć to kiepski pomysł...
<a href="http://www.swadba.pl" border="0">[img width= height= alt=swadba.pl]http://www.swadba.pl/suwaczki/000131010a31323531343936383030.jpg[/img][/url]

Offline gulinek85

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Listopada 2008, 00:32 »
hej dziewczyny :) na biało w maximie dekorują tylko krzesła młodych... :) ale z kobietą można pogadać jak najbardziej :) jak podpisywaliśmy umowę to właścicielka powiedziała nam że ma w planach dokupić inne kolory obrusów i tych narzutek na stoły :) poza bordo, złotym mają być jeszcze chyba 3 inne kolorki :) a wiecie o czym my jeszcze myśleliśmy?? o fontannie z czekolady :D tylko nie wiem czy właścicielka ma jakieś namiary na wypożyczalnie... co Wy na to?? bo widziałam ostatnio na fotkach znajomych i fajnie to nawet wyglądało... z opinii też całkiem pozytywnie :) to byłoby coś innego...z pewnością dzieciaczki bardzo by się cieszyły, ale jeszcze zastanawiam się nad tym i zbieram opinie od innych ;)
buziaki
Aga :)

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Listopada 2008, 00:56 »
przyznam szczerze że bardzo oryginalny pomysł :-) jeszcze nie spotkałam się z taką fontanną :-) a co do dekoracji stołów, to ja na początku byłam przeciwna tej sali ze względu na te bordowe obrusy,zasłony itd itp.. jak dla mnie to ładnie to wygląda, ale nie na wesele, więc od razu sie pytałam o inne kolory :-) pani powiedziała mi to samo co tobie... więc na pewno na następne wakacje już będzie wybór :-) a ilu będziesz miała gości?? My około 110 i własnie mamy jeden kłopot... wybraliśmy ta sale dlatego że jest  możliwośc ułożenia stołów w podkowę żeby można było pomiędzy nimi tańczyc, a tu ostatnio sie dowiedziałam ze jak moi znajomi chcieli tak poustawiac ludzi, to właścicielka stwierdzila,że kelnerzy nie będą mieli jak chodzic i został wzór z kołami na środku... ja bardzo własnie nie chciałam tej opcji, tylko jak tu pomieścic ponad 100 osób bez tych kół... nad tym się zastanawiam... czy otwierac tą drugą salę, czy zostawic zaloniętą... jak wy to będziecie urządzac? :-) oczywiście jak wolno spytac :-) pozdrawiam kiniadg

Offline gulinek85

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Listopada 2008, 14:33 »
witam :D oczywiście, że wolno spytać :) na początku to przyznam że mnie też to bordo nie podoba sie wcale, za to widziałam dekoracje ze złotem i muszę przyznać, że jest o niebo lepiej i chyba przy takiej opcji zostaniemy :) a jeśli chodzi o stoły to tak: u nas będzie max 100osób jak do tej pory i wydaje mi się że będziemy mieli ustawienie w podkowę, a właścicielka musi wziąć pod uwagę to czego chcemy my, bo przecież płacimy za to. Jeśli chodzi o te okrągłe stoły to w sumie u nas nie byłoby to takie głupie i nie mielibyśmy problemów gdzie kogo usadzić. A te dwa okrągłe stoły w środku podkowy to też mi się nie widzą i chciałabym ich uniknąć... choć myśleliśmy, że taki jeden malutki można zrobić gdzieś dla dzieci. U nas orkiestra, fotograf  (i chyba kamerzysta - bo nad nim się wahamy) będą siedzieć w tej salce obok. I to w sumie byłoby na tyle...mamy tylko nadzieje, że właściciele uwiną się ze zrobieniem parkingu, bo jak nie to trzeba będzie wynająć kogoś do pilnowania samochodów gości...
pozdrawiam
Aga

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Listopada 2008, 11:08 »
U nas też będzie około 100 osób i mnie osobiście podobają się wszystkie stoły okrągłe tylko nie wiem czy da się tak to zorganizować no i oczywiście marzy mi się by wszystkie krzesła były na biało lub miały takie spore kokardy z tylu ( widziałam kiedyś na jakimś zdjęciu i nawet fajnie to wyglądało). Co do dekoracji stołów to tylko kwestia wyboru koloru, mnie nawet ten bordo przypadł do gustu bo będziemy mieć dużo dodatków na naszym ślubie bordowych ale gulinek85 zaintrygowała mnie tym złotym...  O dekoracji sali nawet nie myślimy bo moim zdaniem nie ma tam co dekorować ( choć zastanawiamy się nad takimi grubymi wstęgami wychodzącymi ze środka sufitu do rogów i boków ale to tylko narazie pomysł). Co do drugiej stali to chcę ją mieć zamkniętą jedynie jakby ktoś chciał usiąść i pogadać w spokoju to drzwi od wejścia będą otwarte ale przejście między salami chcę mieć zamknięte.  orkiestra z kamerzysta i fotografem będą siedzieć przy stoliku koło podestu ( widać takie stolik na zdjęciach na stronie maxima), mam nadzieje ze się pomieszczą  ::) a co do parkingu to jak byłam na początku roku rezerwować termin właścicielka wspominała że w te wakacje już na pewno będzie coś robione, ale jak widać nic narazie nie ma. Mam nadzieje, że do przyszłych wakacji coś tam powstanie. Wybieram się w przyszłym  tygodniu do MAXIMA więc mam nadzieję się dowiedzieć coś więcej na temat tego parkingu i realizacji moich pomysłów....

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Grudnia 2008, 01:08 »
A więc, dziewczynki, byłam ostatnio w MAXIMIE i rozmawiałam z właścicielką. Podsunęłam pomysł na zakup białych nakryć na wszystkie krzesła, pomysł został dobrze przyjęty  ;D wydaje mi się jednak, że jak jeszcze parę z was wspomni o tym podczas rozmowy, to ten pomysł będzie zrealizowany!  ;)

Offline gulinek85

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Grudnia 2008, 14:48 »
witam :D my w najbliższym czasie również wybieramy się do maxima więc powiem właścicielce to samo ;)

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Grudnia 2008, 00:47 »
Super :-) ja jak tam będę to też cos powiem :-) rozjaści tą salę zdecydowanie taki kolor ;-)

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
« Odpowiedź #12 dnia: 6 Stycznia 2009, 00:56 »
mam nadzieję, że to wypali bo szalenie mi się to podoba. Znalazła nawet wypożyczalnie takich okryć we Wrocławiu ,no ale wiadomo, to jest dodatkowy koszt  ::)

Offline esselitka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #13 dnia: 1 Lutego 2009, 12:21 »
A jak myślicie zmieści się około 120-130 osób na tej jednej dużej sali ...? Tylko bez opcji, że przy stole młodych z drugiej strony siedzą również goście...
stól z młodymi - 10 osób,3 okrągłe ale po 10 osób bym wolała, żeby nie było ścisku, po prawej stronie podobno wchodzi około 22 osoby...a po lewej, wiecie może ile tam wejdzie tych stolików ? Ogólnie jeden stolik średnio 6 osób ( 3 po jednej stronie.
A dekoracji nie widziałam całej na złoto tylko jakiś jeden stoliczek...nie za bardzo złoto to wygląda ? Macie może jakieś fotki ?
Ogólnie bordowy wygląda fajnie,ale osobiście nie lubię tego koloru ://

Offline esselitka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 27 Lutego 2009, 15:02 »
halo haloooo ;) wąteczek gdzieś się zagubił...ale może ktoś coś się teraz orientuje na temt powyższy...:)
Bo jakoś coraz czarniejsze mam myśli do rozmieszczenia tych ludzików...:)

Offline gulinek85

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Lutego 2009, 20:16 »
witam :)
esselitka ja mam tam wesele na 100 osób i jak byliśmy teraz w lutym wpłacić kolejną zaliczkę to akurat było wesele na 120 osób i była właśnie taka opcja jak mówisz z tymi okrągłymi 3 stoliczkami na środku a każdy stoliczek był tak na 11-12 osób. W sumie muszę przyznać, że mnie się wydaje, że przy weselu na ponad 100 osób to do tańczenia jest tam troszkę mało miejsca... Choć w sumie mało kiedy jest tak, że wszyscy goście się bawią naraz :) w sumie to mam chyba 3 fotki, które zrobiliśmy jak teraz byliśmy więc gdybyś chciała to mogę na maila podesłać :) aha i dekoracja była balonowa i w sumie tych balonów było tam straaaasznie dużo...jak dla mnie aż za ;) ale jak kto woli :) pozdrawiam Aga :)

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Lutego 2009, 21:55 »
Witam... My będziemy mieli wesele na 110 osób i będą  tylko dwa okrągłe stoły... własnie po to żeby bylo więcej miejsca do tańczenia... już z kelnerem wszysko policzylismy... da się to tak zrobic... druga sala będzie otwarta i na niej będzie orkiestra ( 5 osob) , kamerzysta i fotograf :-) jeśli można to bardzo prosze o zdjęcia z wersją balonową :-) pozdrawiam gorąco Kiniadg

Offline gulinek85

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Lutego 2009, 23:02 »
hej :) kiniadg niestety nie robiliśmy zdjęć dekoracji balonowej, ponieważ my nie chcemy balonów...ale gdybyś chciała to to co mam mogę podesłać na maila :)

Offline esselitka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 1 Marca 2009, 10:07 »
Kinia, to ile mniej więcej osób wejdzie po lewej stronie ...?Czy tam za ten filar prawie do sceny można coś ustawić,czy filar będzie przeszkadzał?
Bo mi też gościu upchał osoby,ale w dosłownym tego słowa znaczeniu...w sensie,że np przy tym 10 osobowym stole - młodych - będą siedzieli po drugiej stronie,twarzą do młodych goście...

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #19 dnia: 1 Marca 2009, 22:06 »
W naszej wersji też tak będzie, że przy nas będzie siedziało 16 osob ( 8 po naszej prawej i 8 po lewej stronie) ale my i tak woleliśmy w ten sposob, ponieważ będziemy miec dużo mlodych i chcemy żeby siedzieli blisko nas... reszta młodych akurat zmieści się przy tych dwoch okrąglych stołach, żebyśmy siedzieli blisko siebie :-) przed nami nikt nie będzie siędzial... postawią tam ladnie przyzdobiony stoł, więc będziemy wszystko i wszystkich widziec :-) można aż do orkiestry z lewej strony poustawiac ludzi... juz sprawdzaliśmy i rozrysowaliśmy... tylko u mojego narzeczonego jest ta kartka.. sama nie pamiętam ile dokladnie wchodzi osob. Sprawdzę to jak będę u niego i napiszę :-)  

aha... gulinek85 bardzo proszę o jakiekolwiek zdjecia.. chętnie pooglądam :-)

Z mojej ostatnie rozmowy z wlascicielką wynika że niedlugo zostana zakupione biale okrycia na krzeselka :-) tylko chyba bez kokardek... takowe beda tylko przy krzeselkach pary mlodej :-)  pozdrawiam goraco

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
« Odpowiedź #20 dnia: 1 Marca 2009, 23:00 »
Bardzo proszę o zdjęcia :) Cieszy mnie wiadomość o nakryciach na krzesła, mam tylko nadzieję, że to nie tylko obietnica bez pokrycia, jak ogródek który już miał tam być rok temu  ::)  Mam nadzieję, że uda mi się w najbliższym czasie odwiedzić sale i oblukać sobie ułożenie stołów i dekoracje. My mamy wesele na 90 osób, i chcę mieć tylko jeden, nasz stół prostokątny, a resztę gości chciałabym zmieścić przy okrągłych stołach. Oby się udało  ;D

Offline gulinek85

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 1 Marca 2009, 23:05 »
hej dziewczyny :) nie ma problemu ze zdjęciami tylko napiszcie mi swoje maile :) a swoją drogą to ten parking i ogródek robią i zrobić nie mogą :/

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
« Odpowiedź #22 dnia: 2 Marca 2009, 23:39 »
Strasznie mnie to wkurza wrrr  :mad: W sumie to teraz mam nadzieję, że go nie zrobią, bo nie chce mieć na swoje wesele rozkopanego wejścia  : :-\

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #23 dnia: 3 Marca 2009, 00:25 »
Sprawdziłam ustalenia z kelnerem...
my liczyliśmy po lewej stronie około 44 osoby( prawie do podestu ), z prawej 22 ... to są tak żeby nie było za dużego ścisku... ( kelner powiedział że więcej też by weszło) obok nas 16 osób... Przy okrągłych stołach maximum 12 osob... te stoły będziemy miec dwa... po naszej lewej i prawej stronie, tak żeby miec oko na parkiet i żeby nikt przed nami nie siedział... do tego my :-) czyli dwie osoby :-) aha no i orkiestra z fotografem i kamerzystą ( ale oni będa mieli do dyspozycji otwartą tą mniejszą salę :-) w sumie na tej głownej sali wychodzi 108 osób, ale tak jak mówiłam można coś pokombinowac, jak już sie będzie miało listę dokładną (mniej więcej kto koło kogo ma siedziec) i wtedy ewentualnie jeszcze dokładac krzesełka...  nam głownie zależy żebyśmy mieli dużo młodych obok siebie (czyli akurat przy nas, plus dwa okrągłe stoły :-) będzie na pewno sympatycznie:D ) ...    no i przede wszystkim na tym żeby było jak najwięcej miejsca do tańczenia :-) to jest podstawa :-) 
 ps.  mam pare zdjęc  słabej jakości z wesela w maximie... jeśli ktos by chciał zobaczyc to proszę o przesłanie maila :-) pozdrawiam gorąco i życze miłej nocki :-)

Offline gulinek85

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 27 Kwietnia 2009, 11:06 »
cześć dziewczynki :) nie wiem czy wiecie ale parking już jest :D:D:D tzn wykańczają go jeszcze ale wszystko jest już wyłożone kostką :) nie wiem czy będzie on ogrodzony czy tylko tak jak jest teraz ale w sumie wygląda całkiem fajniutko :) pozdrowionka pa :)

Offline werlimex

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: Nie dotyczy
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Kwietnia 2009, 00:23 »
Boże jak ja widze ze nie wolno tego nie wolno tamtego to poprostu nie wiem po co wogóle robic wesela na takich salach i sie podniecać nimi ,niedługo nie wolno bedzie chodzić sie wysrać za przeproszeniem bez zgody własćiciela ,ludzie otrząsnijcie sie to wy jesteście Panem sytuacji a nie właściciel wy jesteście jego jego chlebodawcami i niech sobie co niektórzy to uzmysłowią wreszcie.Tragedia

Offline doris21

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.2009
« Odpowiedź #26 dnia: 3 Lutego 2011, 19:14 »
 :oTak sobie dzisiaj czytam po tym forum i zauwazyłam twoje wpisy.  Zaintrygował mnie właśnie ten dotyczący dekoracji sali.
Mniemam, że jestes jakimś wykonawcą czy kucharzem.  Ale ciekawi mnie dla czego nie masz własnej sali tylko bazujesz na cudzych.
Pewnie łatwiej jest wejść do kogoś, narobic gnoju i pójść w swoją strone bez roboty tylko kasujac kase za żarcie.
Ciekawe, czy gdybyś już dorobił sie jakiegoś pomieszczenia, to pozwoliłbyś komuś robić dziury w ścianach i boazeriach, no i zapewne kupawłbyś jakiekolwiek sobie zażyczą dekoracje, oczywiście za darmo, bo im wolno wymagać im sie wszystko należy.
Serdecznie pozdrawiam iżycze dorobienia się własnej sali-nie wynajmowanej

Offline werlimex

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: Nie dotyczy
« Odpowiedź #27 dnia: 3 Lutego 2011, 23:24 »
No akurat tu sie mylisz kolego. Zgadza sie jestem kucharzem i nie mam sali swojej ,ale zapewniam cie ze gdybym miał i szanował to co robie to napewno nie zachowywał bym sie jak niektórzy restauratorzy i nie popadajmy w skrajności typu robienia dziur. Bo napewno nie o takie rzeczy tu chodzi . Napewno dużym plusem jest to ze nie mam sali bo mam możliwość elastyczności co do dekoracji na przykład własnie i zawsze jestem w stanie zrobić to co chcą młodzi . Nie mamy żadnych ograniczeń co do wyglądu czy jedzenia i nigdy  nie zostawiam gnoju jak to napisałeś . A dla twojej wiadomości za dekoracje kasuje dodatkowo a nie tylko za żarcie , a co boli cie to bo masz swoją sale i takiego typu problemy?  Widocznie byłes taki jak tu napisali. troche pokory.
A jeszcze odpowiedz dlaczego nie mam swojej sali ? Gdybym chciał to bym ją dawno miał ale wtedy bym był uwalony w jednym miejscu a tak znowu elastyczność organizuje imprezy na terenie całego śląska. I wydaje mi sie że bez sensu są stwierdzenia co by było - gdyby babcia była dziadkiem.

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #28 dnia: 4 Lutego 2011, 14:51 »
No akurat tu sie mylisz kolego .....

werlimex muszę Cię poprawić. Nie kolego, ale koleżanko  :). doris21 jest oczarowana tylko jedną i jedyną salą, która zwie się "Hoga" i mieści się w Mysłowicach ;D . Czyżby coś więcej niż wspomnienia z własnego wesela? :D

Offline doris21

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.2009
« Odpowiedź #29 dnia: 4 Lutego 2011, 18:26 »
Muszę Ci podziękować "obserwator" za zaliczenie mnie do właścicieli.  Gdybyś dokładniej spojrzał na mój profil, to powinieneś sie zorientować po moim wieku, że to jest mało prawdopodobne.  Natomiast wracając do tej hogi, to niestety jest to jedyna sala weselna na której byłam (zresztą na własnym weselu) i później na sylwestrze.
Ja tylko stwierdziłam, że mi się tam podobało a nie nakręcałam aby nie iść nigdzie indziej tylko właśnie tam.
Uważam, że podawane informacje na temat lokali, zespołów, kucharzy itp.  powinny być prawdziwe.  Z własnego doświadczenia a nie ze słyszenia. 
Do takich właśnie reakcji zmusiły mnie wpisy na temat Pałacyku w Sosnowcu.
I to by było tyle na ten temat.  ::)