Heloł czwartkowo

Boziu ten tydzień leci jak szalony
Byliśmy wczoraj na podpisać umowę i ustalić menu.
Menu weselnePrzywitanie - chlebem i solą. Lampka szampana.
ZupaRosół z makaronem
Drugie danieRolada wołowa, Szynka po staropolsku, Pierś faszerowana warzywami
Kluski białe, Kluski ciemne, Ziemniaki z wody, Zestaw surówek, Kapusta zasmażana
DeserLody z owocami
Zimna płytaPlastry z mięs pieczonych
Schab z pieczarkami w galarecie
Roladki chrzanowe
Tymbalik drobiowy
Pałeczki w sezamie
Bioderka w piwie
Deska serów
Piramidki serowe w ciescie francuskim
Ryba opiekana
Ryba po grecku
Śledź na czerwono
Sałatka wiosenna
Sałątka z kurczakiem wędzonym
Pomidory faszerowane
Pieczywo
Masło
Gorąca kolacja (Pierwsza) Przyrządzana w kominku na saliRuszt - Karczek, Szaszłyk - Zestaw surówek, Ziemniaki opiekane
Gorąca kolacja (Druga)Żurek z jajkiem i kiełbaską
Gorąca kolacja (trzecia)Gulasz meksykański
Napoje gorąceKawa i Herbata bez ograniczeń
Takie wybraliśmy i to nas kosztuje 160 zł od łebka. Wydaje mi się, że niedrogo jak tak patrzę po znajomych - co oni mieli i ile za to zapłacili.
I muszę przyznać, że jestem pod dużym wrażeniem. Właścicielka w Galerii bardzo sympatyczna, stanowcza i zorganizowana. Także jestem przeszczęśliwa bo o nic sie nie muszę martwić, nawet o wystrój sali, bo ona sie wszystkim zajmie - pokazywała nam wczoraj przykładowe wystroje jak mieli wcześniej i powiem, ze bardzo nam się podoba dlatego zostawiłam jej wolną rękę. Dodatkowo zamówiliśmy pokrowce na krzesła - 10 zł od sztuki.
W wieczorem zamówimy te winietki które wam pokazywałam i krawat dla M. w komplecie ze spinkami i chustką:

Kolor starego złota z ciemnoszarymi elementami. Mam nadzieję, że będzie kolorystycznie pasował, a jak nie, no to co ... kupimy inny, a ten sie da w prezencie komuś

Baterie do aparatu się ładują więć później wam pokażę biżuterię, i buty od M.