Autor Wątek: Dwa serca przez miłość połączone w jedno, bijące dla nas dwojga -> 15.05.2010 r.  (Przeczytany 361387 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
witam was

hihi jestem nie grzeczną dziewczynką i siedzę u mamy w domku. Byłam dziś na mieście i załatwiałam ostatnie sprawy do kredytu. W poniedziałek powinien byc już przelew  :D Ach... wczoraj było tyle załatwiania spraw, ze oboje po powrocie do domu, padliśmy  ;D Ach... w Polsce to tak sprawy sie załatwia... gr... wyszło, że o 20:30 przyjechał do nas agent ubezpieczeniowy i przyjechał do nas... a my jeździliśmy, szukaliśmy, wydzwanialiśmy.... szok  :o

A autkiem, oj jechało sie ciężko  ::) wiecie godziny szczytu i bałam się że pomylę sie i  z 5 biegu dam wsteczny zamiast 4  ;D ;D Jakiś kretyn praktycznie wjechał mi przed maskę. Z pasa prawego skręcał w lewo bez kierunkowskazu  :ckm:  nio to ja po hamulcach ale qurcze wściekła byłam. (tu chyba wasze kciuki zadziałały ufff... dziękx) Zatem pierwszy raz poza miasto mam za sobą :)  A dziś jeździłam po mieście i już noga mi nie skakała  :D :D

Byłam tez u lekarza, coś zrobiło mi sie bolącego miedzy językiem a migdałem... mam robić płukanki i pryskać bioparoxem, oby pomogło  ::)

madziu a pisz kochana  :-* uwielbiam ciebie tyle czytać, i podziwiam twoje mądrości w tak młodym wieku  :-*
Ale ja na razie postaram sie stosować do waszych rad, bez teściów i mamy. Eh.. zauważyłam, że to bardziej szkodzi niż służy. Mama się martwi, negatywnie nastawia, a teściowa to ma swoje humory... Nio zobaczymy, jak będzie sie układać, ale póki co, to nie jestem za tym aby ich mieszać. Choć troszkę juz sa chyba zamieszani  ::)

Moze wyrzuc mu wlasnie to, powiedz co dostrzegasz, ze widzisz jak jegoo mama jest jak sluzaca, i ze nie chcesz tak zyc. zapytaj czy chce miec w domu sluzaca, a jesli odpowie ze nie, odpowiedz ze swoim zachowaniem wlasnie to sprawia... Moze to poskutkuje? Mojego A. najbardziej uderzająsłowa: "Nie bądź taki jak twoj ojciec"...
;D ;D ;D dobre

A wiecie co wczoraj zrobiłam... Napisałam eska do teściowej ze zwrotem "mamo". Oj... ciężko było  :) Chyba kobieta była w szoku  ;D ;D ale i czułam, kiedy zadzwoniła, że miło jej było, bardzo  :D

dziekuję za gratulacje, pozdrowionka i kciukasy  po kwiatuszku :Daje_kwiatka: i buziaczku  :-* dla was

A wczoraj, to był mój Michałek... kochany i tylko tulać i całować. Oczywiście dałam sobie na wstrzymanie i kiedy spał patrzyłam na niego, jak słodko śpi. Wcisnęłam dłoń w jego i czułam taka bliskość, taką miłość  :serce: Czułam sie tak lekko, jakbym w chmurach była. Ogarnęło mną cudowne ciepło i spokój. Och... ja było mi toi ukojenie potrzebne  :Wzruszony:

A już piszę dlaczego niegrzeczna... bo do teściów przyjechała rodzinka hihi a ja siedzę tu z wami  ;D ;D i jestem happy  ;D ;D

Wiecie, zaczynam sie poważnie martwić co z moja @  :Placz_1: Dziś już jest 36 dc i nadal nic. A dwa dni temu nie zabezpieczyliśmy sie, bo i poco przed @ a jego nie ma  :Placz_1: Co robić  ??? :Placz_1: :Placz_1:

ale tasiemiec... łojojjoj.......   :hmmm:
« Ostatnia zmiana: 16 Kwietnia 2009, 12:35 wysłana przez werka23 »

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
ajj tam zaraz nie grzeczna , masz inne wazniejsze sprawy na glowie a zreszta to przeciesz tesciow goscie :P
co do jazdy samochodem to gratuluje , że tak ładnie sobie radzisz i juz az tak sie nie boisz:)

a co do @ przyjdzie zobaczysz, pewnie sie cos poprzestawiało przez te tabletki ze za duzo wzielas nie martw sie na zapas ,

Offline margolka

• Chuck Norris
Werciu trzymam kciuki żeby @ się pojawiła, ale powiem Ci, że ja jestem z takiego kochania przed miesiączką  ;)

Oj, współczuje Ci tego, co przeżywasz, tego co sie w Tobie dzieje. Ja też bardzo emocjonalnie do wszystkiego podchodze, więc wyobrażam sobie jak Ci ciężko. Jestem pewna, że gdybyście mieszkali sami, byłoby u was zupelnie inaczej.  Tyle, że sami będziecie dopiero za 5 miesięcy - a to przecież nie jest krótko. Ale co zrobić - my też po slubie będziemy mieszkać z rodzicami, tyle że z moimi. Nigdy nie zgodziłabym się na mieszkanie z teściami - mój M. w swoim domu zachowuje się zupelnie inaczej niz u mnie i niz jak jesteśmy sami...

Mam nadzieję, że już wkrótce się wszystko poukłada.
Super, że mieszkanko już należy do Was  :)

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
Werka te hormony moga miec przerozny wplyw na @ wiec spokojnie!

Az milo sie czyta jak piszesz o bliskosci ze swoim mezem, ktora daje Ci spokoj  i cieplo! oto wlasnie chodzi  :Zakochany:

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Kochana zapomniałam pogratulować mieszkanka i jednej kreseczki  :D
Wydaje mi się ze @ nie przychodzi ze względu na roztrojenie hormonalne przez tabl. , dłużej brałas i się zamotało ale nie długo się wyprostuje  ;)
A tak apropo - my tu dalej pamietamy o relacyjce  :tupot: :tupot: :tupot:

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
Werka, jak masz tak rozregulowane cykle, to może zacznij mierzyć temperaturę co rano? Będziesz wiedziała czy i kiedy prawdopodobnie wystąpiła owulacja- zaoszczędzisz sobie takich stresów jak ten obecny... Niewiele wysiłku, a ile korzyści :) Naprawdę nie warto sobie aż tak szarpać nerwy... Pomyśl po prostu, bo rozwiązanie jest wg mnie całkiem sensowne :) Nie mówię, że to ma zastąpić antykoncepcję, ale na pewno pomoże ustalić czy masz owulację, kiedy z reguły itp itd... :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
zbyt emocjonalnie bo ja np juz nauczylam na niektóre rzeczy nie zwracac uwagi, poprostu olewam i tyle
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline werka23

• Chuck Norris
dziekuję, kciuki sie przydadzą za @ :Placz_1: mam dalej 37.18 tempkę... ale gdzie ja sie właściwie mierzy dokładniej  ??? tak gdzie ja mierze ??? czyli miedzy udem a wyspą  ???

:Placz_1: ale mam dołka  :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: mozecie się ze mnie śmiać a mi jest do płaczu :Placz_1: jak wyjde z tego cało, to ide do gina po tablety anty... i nie żartuje >:(

relacyjka na pewno będzie ::) tylko jutro jade do wrocka ale wracam w niedziele po południu  ;D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
Werka, mierzy się na śluzówce- w ustach (ciężko trafić zawsze w to samo miejsce, a temperatura przy policzku jest inna niż np przy zębach), doodbytniczo lub dopochwowo. Ja tam mierzyłam dopochwowo... Do NPR-u inne mierzenie mija się z celem...
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline justyna85

• Chuck Norris
oj tabl. anty to dobra sprawa, raz zabezpiecza dwa reguluje tez cykle ,3 przynajmniej mnie nie boli brzuch :)
a ja chyba tez kupie sobie termometr i bede mirzyc temp. tak z ciekawosci co i jak bo i tak tabsy biore

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
Zgodze się. Tabletnki anty to ogromna wygoda, ale dla osoby która o nich pamięta. Mam znajomą która pamiętała o nich raz na kilka dni więc szybko z nich zrezygnowała. Ja już biorę tab pare lat i nie narzekam, szkoda mi tylko ze na rok przed planowanym malenstwem trzeba przerwac i wtedy zabezpieczac sie inaczej. CIekawe czy wtedy bede pamietac  :P

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
Justyna, jak bierzesz tabl to mierzenie temperatury mija się z celem, bo wtedy nie zachodzą naturalne zmiany hormonalne w cyklu a co za tym idzie 2-fazowość cyklu itp itd. Po prostu nic to tobie nie da, bo to będzie "sztuczna" temperatura. No chyba że chcesz sobie poćwiczyć pobudki między 6 a 7 rano i trzymanie termometru w różnych miejscach ciała- na pewno wyrobisz sobie systematyczność i odruch sięgania co rano po termometr a nie po szklankę z wodą ;)
Ja brałam tabletki kilka lat i gdybym wiedziała, jak to się skończy w życiu nie sięgnęłabym po nie po raz kolejny...
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Iga_

• bywalec
  • data ślubu: 20.06.2009
Werciu, przecież zrobiłaś test i była jedna kreska. Chyba nie ma się czym martwić. Dla spokoju zrób jeszcze jeden i idź do lekarza, na pewno coś zaradzi na te hormony.  :-*

Ja do tej pory żałuję że brałam anty, od roku po ich odstawieniu nie miałam regularnych cykli i zapowiada się, że po urodzeniu też pewnie będę miała sajgon.

Widzisz jak świetnie sobie radzisz za kierownicą. Trzeba było temu oseskowi co Ci wyjechał palcem pogrozić  ;)

I zgadzam się całkowicie z Fasolkiem - po co mierzyć temp. jak i tak nie ma owulacji (bo tabletki ją hamują)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
a ja biore bo jak nie bralam mialam okres jak zalecialo, raz w porzadku, raz co pol roku, a nawet raz nie mialam go rok.  wygoda i tyle

całkiem nowa JA

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
Paooolka, ale skoro tak miałaś to znaczy że coś było nie tak... Lekarz zdiagnozował, dlaczego takie miałaś przeboje z @? ::)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
hmmm kochana to bylo z 8 lat temu jak nie wiecej , hmmmm
mi jest poprostu wygodnie

całkiem nowa JA

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
O rety...to bardzo długo już bierzesz te tabsy :o
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline werka23

• Chuck Norris
stosunek 3:1 za tabletami (fasolek chyba neutralny ;D) oj... ja też przejdę na anty. Przy moich kłopotach to jest wskazane ::)  tylko niech przyjdzie ta @...   :Placz_1:

dziewczyny martwię sie, bo ponoć te testy nie zawsze wskazują ciąże. Moja znajoma była chyba w 8 tygodniu i na teście nie było nic   :-\ możliwe ze dzis go powtórzę to juz, 37 dc a skurcze miesiączkowe mi ustąpiły (wczoraj jajniki mnie bolały)  :Placz_1: a mierzyłam w ustach wyszło mi 36,68 a tam gdzie wczoraj, 36,99  :Placz_1: czyli dalej podwyższona. Ale w nocy miałam koszmary, już nasniwa mi sie cała ta sytuacja  :Placz_1:  

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
Rety Werka, ale się wkręcasz... Jak myślisz, że test mógł wyjść nieprawidłowo, to idź zrób test z krwi w laboratorium. Będziesz miała najwyższą pewność :)
A że tak powiem- to co na Twoje problemy jest najlepsze będzie lepiej wiedzieć gin :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline justyna85

• Chuck Norris
a no to jednak nie bede narazie mierzyc
Zgodze się. Tabletnki anty to ogromna wygoda, ale dla osoby która o nich pamięta. Mam znajomą która pamiętała o nich raz na kilka dni więc szybko z nich zrezygnowała. Ja już biorę tab pare lat i nie narzekam, szkoda mi tylko ze na rok przed planowanym malenstwem trzeba przerwac i wtedy zabezpieczac sie inaczej. CIekawe czy wtedy bede pamietac  :P
to to nie jest prawda pytalam 2 lekarzy i nie trzeba robic tez zadnych przerw, pare lat temu to i owszem byly tebsy starej generacji ,ale teraz te maja wszystkiego minimum

oj Werka nie martw sie to wszystko jest przez to ze wzielas za duzo tych tabletek @ przyjdzie przyjdzie zobaczysz
a mzoe idz do gina teraz i wez odrazu recepte i jak @ to mozesz odrazu zaczac brac tabsy anty

Offline werka23

• Chuck Norris
fasolku wiem, ze wskazane bo sam gin zaproponował i tablety, bo raz ze wyrównaja mi cykl, dwa @ bedzie mniej bolesna i trzy moga jajniki przy takiej kuracji wrócic do normalnych rozmiarów  :D tylko ja głupia, bałam sie tych tablet  ::)

justynko nio dzis juz to nie możliwe, bo za godzinę do Wrocka jadę. Jeśli do poniedziałku nadal nic to dzwonic bede na pewno ::)

olu mi naprwde nie wiele trzeba abym zaczęła trzęść sie jak osika a to już mnie przerasta  :Placz_1:   

Offline Betti

• uzależniony
  • data ślubu: 2010
Oj, rozregulowane masz te hormony Kochana, i to pewnie jest przyczyna, dlaczego jeszcze @ nie przychodzi.. Więc nie przejmuj się na zapas.. A tabletki to chyba nie najgorszy pomysł :)

Buziaki dla Ciebie :-*

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
Werka, ja tam ginem nie jestem- wychodzę z założenia że lekarz z reguł wie lepiej ;)
Przestań się trząść tylko weź się w garść. Brałaś tamte leki za długo i tyle- @ przyjdzie tylko daj jej troche czasu :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
werka, u mnie test długo nie pokazywał ciaży  ::)
leć do laba i zrób test z krwi
będziesz miała pewność

Offline justyna85

• Chuck Norris
oj dziewczyny bo nam Werka zaraz zawalu dostanie , nic sie nie martw @ przyjdzie, i tak juz nic nie zmienisz
jedz spokojnie do tego wroclawia i sie nei zamartwiaj na zapas

Offline agu-s

• Chuck Norris
ja bym zrobiła jeszcze 1 test a później ewentualnie właśnie z krwi

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
ja tez

całkiem nowa JA

Offline werka23

• Chuck Norris
:-* dla was...

ania, najlepszy i bliski nam przykład z tym testem  :Placz_1: a na krew nie pójdę, u nas robia go tylko w jednej przychodni jestem przerażona tym miejscem   :o :o :o zresztą ja mdleje wiec ktos musi byc

oby to były hormony  ::) trzymajcie kciuki,  :blagam: aby @ przyszła

chyba zrobię jeszcze jeden test  :'( szkoda, ze z wami nie bede miała przez weekend kontaktu  :-\

i postaram sie nie myślec, bo zwariuje chyba... i tak juz latam do łazienki z nerwów

juz nie marudzę, oj... mam nadzieje ze nie jestem za ciężka  ::) hm... mam nadzieje, ze będziemy się z tego śmiać

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Werciu bo ja czegoś nie rozumiem  ::) tak bardzo ubolewasz nad tym że może być ciąża to czemu w takim razie nie bierzesz tabletek ? i czemu zdarzają Wam się stosunki tzw ryzykowne? sorry że tak obcesowo, ale mnie osobiście to dziwi  :)

Offline Betti

• uzależniony
  • data ślubu: 2010
 :przytul: będzie dobrze