Autor Wątek: Gabrysia-córcia Naszej "Dosiado"jest juz z nami !!!  (Przeczytany 32287 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dosiado

• uzależniony
Odp: Gabrysia-córcia Naszej "Dosiado"jest juz z nami !!!
« Odpowiedź #210 dnia: 29 Stycznia 2009, 11:55 »
25 powodów aby umówić się z informatykiem

Słysząc słowo „informatyk”, kobieta która do tej pory nie miała bliższych kontaktów z przedstawicielami tego gatunku zaczyna projektować sobie w umyśle obraz chudego mężczyzny w kraciastej koszuli włożonej w zaciągnięte po paszki spodnie, któremu z nosa zsuwają się okulary w rogowej oprawie i który nie potrafi porozmawiać na żaden inny temat poza światem komputerów i nowych technologii (czyli dla standardowej kobiety nuuuuuuda…) Wizja randki z informatykiem to dla typowej kobiety katorga połączona z orką na ugorze.

Tymczasem z informatykiem* warto się umówić. Oto dlaczego:
1. Informatyk umie naprawić Twój komputer (i zabezpieczy go tak, że drugi raz już go nie zepsujesz)
2. Informatyk umie naprawić inne Twoje gadżety (odtwarzacz mp3, który wymaga wymiany softu, nie stanowi problemu, a Twój mikser po naprawie przez informatyka będzie dodatkowo tańczył i robił kawę)
3. Będziesz mieć dostęp do najlepszego centrum rozrywki (informatycy szybko adaptują wszystkie nowości technologiczne, ich zestaw gadżetów elektronicznych jest więc zwykle imponujący)
4. Będziesz mieć super gadżety (Twój informatyk kupi Ci najlepszego smartfona pod choinkę)
5. Informatyk Cię nie zdradzi (a przynajmniej nie inaczej niż wirtualnie. Poza tym - czy widziałaś kiedyś rozchwytywanego przez kobiety informatyka???)
6. Informatyk zniesie Twoje najgorsze fochy (czy osoba która godzinami patrzy na mrówki cyferek przemykające przez ekran, bądź obsługuje klientów Neostrady, nie może nie mieć anielskiej cierpliwości i być super ZEN? )
7. Informatyk będzie nosił Cię na rękach (w końcu jak Cię straci jak szybko trafi mu się następna dziewczyna?)
8. Informatyk nie zawstydzi Cię publicznie (to raczej spokojne i wycofane osoby, a nie głośne i nieznośne)
9. Informatyka łatwo jest znaleźć (wystarczy wejść do Internetu)
10. Informatyk jeśli obieca że zadzwoni, to zadzwoni (większość informatyków myśli zerojedynkowo, na zasadzie (if) obiecałem (then) dzwonię)
11. Informatyk nie rzuci Cię jak przytyjesz (informatyk nie dba o status społeczny i wizerunek - inaczej spaliłby kraciaste koszule)
12. Informatyk gwarantuje dobry seks (ma go tak rzadko, że w zastępstwie przeczytał w Internecie wszystkie porady na ten temat i jest prawdziwym ekspertem. Poza tym, po długiej przerwie będzie naprawdę zaangażowany)
13. Informatyka łatwo uszczęśliwić (wystarczy dać mu super-ekstra- wypasiony- nowy gadżet)
14. Informatyk będzie wdzięczny za to że się z Tobą umawia (informatyk nie ma wielu okazji do randek, każdą przyjmuje więc z wdzięcznością i atencją)
15. Informatyk umie być romantyczny (musisz tylko nauczyć się to rozpoznawać. I pamiętaj -nowe kości pamięci w Twoim komputerze, to wyraz największego zaangażowania)
16. Możesz wybierać w informatykach jak w ulęgałkach (informatyk nie jest popularnym materiałem na partnera, nawet więc jeśli masz 30 lat możesz mieć nadzieję że coś tam jeszcze dla Ciebie zostało)
17. Informatyk pamięta o rocznicach i urodzinach (ma w końcu tyle terminarzy i systemów powiadamiania przez maila, komunikator czy telefon, że nie jest w stanie przeoczyć ważnej daty)
18. Informatyk nie będzie wyglądał jakby miał pod pachami dwa telewizory (no, dla niektórych kobiet to akurat jest wada… ale za to informatyk na pewno nie będzie kazał Ci chodzić wraz z nim na siłownię)
19. Informatyk ma miłych kolegów (większość z nich rzadko ogląda kobiety inaczej niż na ekranie - kiedy już więc zobaczą jakąś żywą kobietę, są mili)
20. Informatyk jest prosty w obsłudze (nie spędził w okresie dorastania połowy życia na podrywaniu, manipulowaniu i uczeniu się społecznych interakcji, nie umie więc manipulować i mówi to co myśli)
21. Informatyk pomoże Ci rozwiązać większość problemów (umiejętność chłodnej analizy oraz kompulsywna potrzeba rozwiązywania trudności i dowiadywania się dlaczego coś nie działa, przenosi się również na codzienne życie)
22. Informatyk nie przerazi się Twoją rodziną (przez całe liceum wszyscy patrzyli na niego jak na dziwaka. Myślisz że zdziwi się tym, że Twój ojciec lubi nosić pończochy?)
23. Informatyk wprawi Twoją rodzinę w zachwyt (schludny chłopiec, bez kolczyków dookoła twarzy i włosów do pasa, który pomoże ojcu w problemie z komputerem, a babci na urodziny zrobi pokaz slajdów - kto by go nie pokochał…)
24. Informatyk jest doskonałym ojcem (ma morze cierpliwości, jest niewrażliwy na złośliwości i może grać z dzieckiem w gry komputerowe całymi godzinami)
25. Informatyk ma zadatki na bogatego informatyka (jeśli informatyk jest dobrym informatykiem, nie musi martwić się o pieniądze)

* pod pojęciem informatyka rozumiemy wszystkie osoby związane z działką IT i zafascynowane komputerami i technologią

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #211 dnia: 29 Stycznia 2009, 12:29 »
Pozwolę sobie się z wieloma punktami nie zgodzić, ale to tylko anegdotki przecież :)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #212 dnia: 29 Stycznia 2009, 12:53 »
Mój mąż jest informatykiem i wiele punktów nie pasuje. Jednak znam tez takich, którzy mogliby swoją charakterystykę napisać w oparciu o nie.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #213 dnia: 29 Stycznia 2009, 17:41 »
haa hahhaaaa mój jest programistą....
wiele się zgadza...tylko argumentacja często nie ta...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #214 dnia: 30 Stycznia 2009, 16:14 »
Mój mąż też informatyk i parę punktów pasuje idealnie :)

Lila - a co twój mąż programuje i w jakim języku? (mój Krzyś prosił coby się zapytać :)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #215 dnia: 30 Stycznia 2009, 16:21 »
och widze ze informatycy maja branie  ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #216 dnia: 30 Stycznia 2009, 16:27 »

mój pisze programy do redakcji gazet np do biur ogłoszeń, do zbierania ogłoszeń przez internet, do kolportażu, jakiś sytem dla redaktorów i jeszcze inne w tej branży...to tak z grubsza, bo czym się ostatnio zajmował to nie wiem...

a języki... hmmm
moment...niech sobie przypomnę..
....z tego co pamiętam to VISUAL BASIC, obecnie korzysta platformy NET (to nie jest jeden język, tam jest kilka języków)

Twój też Krzyś??? hee heee same Krzysie

a z tej wyliczanki najbardziej podoba mi się punkt 25...cała prawda
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #217 dnia: 30 Stycznia 2009, 16:30 »
He he też ale jeszcze 24  ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #218 dnia: 30 Stycznia 2009, 16:35 »
24 również...tyle, że mój w gry nie grywa, ale cierpliwość ma...
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #219 dnia: 30 Stycznia 2009, 16:39 »
Mój pewnie by grał gdyby czasu miał więcej, cierpliwość ma i do mamy i do córki  ;D

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #220 dnia: 30 Stycznia 2009, 16:46 »
No własnie aaaneta, to samo miałam napisać - punkt 24 jest świetny, mój mąż już sadza się z Małą przed kompem, zaraz odpowienią fotkę wyszperam...

aaaneta - a twój mąz też Krzyś? To byłoby zabawne hihihi

obraz chudego mężczyzny w kraciastej koszuli włożonej w zaciągnięte po paszki spodnie
- mi się ten fragment podoba, tym bardziej, że mój mąz ma dużo kraciastych koszul i co rano przed wyjściem do pracy mnie budzi coby się zapytać czy włożyć ją w spodnie czy nie  ;D ;D ;D

Mój małżonek stoi mi  za plecami i pilnuje, coby Wam napisać o pkt 12 - mówi, że to święta prawda ;) ale jego interpretacja jest inna niż w nawiasie

liliann - podobne te nasze Krzysie :) Napisz mi jeszcze, że Twój kocha piłkę nożną (ostatnio ręczną też) i ma konto na Hattricku, a pomyślę, że to klon jakiś....  ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #221 dnia: 30 Stycznia 2009, 16:52 »
mój ma FOTOGRAFIĘ...to nie gra w gry...
z resztą po pracy kompem się nie bawi;
córki też przed kompem nie sadza...woli zabawy ruchowe....

owszem, mój grał w piłkę nożną jako młodzik w Pogoni i jest bardzo sprawnym napastnikiem (mały i zwinny), zatem nożną kocha, co miałby nie kochać...
konta na Hattricku nie ma...przynajmniej ja nie wiem co to takiego...

co do pktu 12 też nie narzekam...jakakolwiek byłaby jego argumentacja

teraz mają z Ewką nową zabawę - nazywa się "kiwanie"
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #222 dnia: 30 Stycznia 2009, 16:55 »
Mój Andrzej :)
A w liceum grał w ręczna, z resztą jest z Płocka, a Płock w ręczną jest dobry.

Niestety mój mąż duzo pracuje w domu, tak to jest na działalności.

A moj z Ewka wyglada tak:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #223 dnia: 30 Stycznia 2009, 16:59 »
mój też na "działalności" a w domu pracuje rzadko...
przynajmniej ostatnio, ale bywało, że siedział późnym wieczorem i w nocy...

śliczna ta Twoja Perełka...
— Richard M. Devos

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #224 dnia: 30 Stycznia 2009, 17:04 »
Lila - a więc to dwa różne Krzysie... uffff już się bać zaczęłam, że on podwójne życie prowadzi ;)
Ciekawa jestem na czym ta zabawa w "kiwanie" polega, bo Gabrysi zabawy wymyślane przez tatę się powoli nudzą....

aaaneta - u nas to wygląda tak

Zwróćcie uwagę na błysk zainteresowania w oku Gabrysi i błysk przerażenia w oczach Krzysia   ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #225 dnia: 30 Stycznia 2009, 17:11 »
Kochana wiesz jak moja kocha wygaszacze ekranu...
patrzy w nie jak zahipnotyzowana...

kiwanie...
ano moja na brzuszku podpiera się na wyprostowanych kończynach górnych, podnosi tułów i trochę dupkę i tułowiem kiwa się na boki...
na przeciw niej tata w podobnej pozie i....
Młoda zaczyna: raz dwa trzy (szybkie ruchy), zastyga i patrzy na ojca;
no to ojciec raz, dwa trzy - trzy szybkie kiwnięcia...i patrzy na córkę;
córa zaciesza i znowu trzy kiwnięcia, przerwa i spojrzenie....
i tak się kiwają...

można umrzeć ze smiechu...

a Ewa po prostu od jakiegoś czasu próbuje ruszyc z miejsca i kombinuje na wszystkie strony...no i teraz mamy kiwanie...
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #226 dnia: 30 Stycznia 2009, 17:20 »
Ale hakerka z Gabrysi rośnie  ;D ;D

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #227 dnia: 30 Stycznia 2009, 18:14 »
Fajna zabawa, ale Gabryśka jeszcze troszke na nia za mała. Ona dopiero od ostatniego szczepienia umie podeprzeć się na wyprostowanych rękach i nieśmiało sięga po zabawki. Na kiwanie przyjdzie pora za jakiś miesiąc, może pół... Piszę, że od ostatniego szczepienia, bo na ostatniej wizycie u pani doktor przed szczepieniem, kiedy Mała brzuszkowała to była tak zainteresowana otaczającym ją gabinetem, że podparła się właśnie na dłoni a nie jak wcześniej na przedramionach. A mi szczena opadła... A więc ona umie o wiele więcej niż pokazuje, tylko nie zawsze jej się chce swoje umiejętności "ujawnić"

aaaneta - pokazałam zdjęcie Ewci mężowi, a on na to "fajnego ma  laptopa" :) Informatycy....

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #228 dnia: 30 Stycznia 2009, 20:52 »
Mój Tomek też informatyk. Dałam mu tą listę do przeczytania i powiedział, że wiele punktów się zgadza, tylko poza argumentacją :) Szkoda, że ostatni się nie zgadza  :-[ Widać nie jest dość dobrym informatykiem  ;)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #229 dnia: 30 Stycznia 2009, 21:30 »
A u nas podobnie i nawet foty mamy z takiej galerii: tata+córa+komp

Tyle, że mój prywatny informatyk nie chadza w koszulach w kratę i nie jest chudy... dla mnie uff ;)

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #230 dnia: 30 Stycznia 2009, 21:54 »
Ale nam się tu komputerowo zrobiło :)

Mamy problem - "coś" na buźce Gabrysi jednak nie zniknęło i paprze się dalej tak więc w poniedziałek wizyta u dermatologa. Miałam nadzieję, że nas to ominie, bo choroby i wogóle ale niestety. Na dodatek Mała to drapie i przed chwilą jak do nie zajrzałem to miała krew na twarzy, dłoniach i ubraniu - nieciekawy widok...

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #231 dnia: 31 Stycznia 2009, 12:14 »
aaaneta - pokazałam zdjęcie Ewci mężowi, a on na to "fajnego ma  laptopa" :) Informatycy....

Ech faceci  ;D

Tyle, że mój prywatny informatyk nie chadza w koszulach w kratę i nie jest chudy... dla mnie uff ;)

Mój może nie chudy ale bardzo szczupły, mam nadzieję ze Ewa to odziedziczy. Mój mąż potrafi zjeść duże śniadanie, dwa obiady a waga ani ani  :)

A u nas podobnie i nawet foty mamy z takiej galerii: tata+córa+komp

Dawaj fotę  ;D

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #232 dnia: 31 Stycznia 2009, 14:12 »
aaaneta - mój mąż też ma wilczy apetyt. Co prawda śniadań nie jada, ale za to obfite obiady no i baaaaardzo późne kolacje. Na szczęście póki co do grubasów nie należy :)

Dawaj fotę 

No właśnie Ninka :)

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #233 dnia: 2 Lutego 2009, 09:29 »
A mój ma konto na Hattricku :) nie chadza w koszulach w kratkę i jest szczuplaczkiem :)

Foty z córą przy laptoku już nie będzie, od kiedy zepsuła Shifta i sobie zablokował niechcący konto internetowe.... bo nie skojarzył, że nie może pisać dużych liter :) a zabawka była przeeednia :)

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #234 dnia: 2 Lutego 2009, 14:53 »
Elcik - Gabryśka stukając w klawiaturę wylogowała męża ze wspomnianego wczesniej Hattricka :) A on do niej z poważną miną: "Gdybyś nie była moją ukochaną córeczką, spuściłbym ci lanie" - ja ze śmiechu prawie na podłodze leżałam  ;D ;D ;D

A jaki twój mąz ma nick na Hattricku?

Dziś wizyta u dermatologa niestety, bo policzek Gabrysi wygląda tragicznie, na szczęście ona nic sobie z tego nie robi i bawi się beztrosko, ale ja już nie mogę na to patrzeć....

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #235 dnia: 2 Lutego 2009, 15:01 »
Raforce

A pokaż nam ten policzek, może któraś z nas już takie coś widziała....

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #236 dnia: 2 Lutego 2009, 16:30 »
teraz Mała śpi, na 18.oo do lekarza
jak zdążę fotę zrobić to wkleję

podejrzewam, że jest to rodzaj uczulenia na metal - mi coś podobnego wychodzi od sprzączki od paska albo od zegarka
Gabryśce wyszło od zapięcia na śliniaku
niestety rozdrapała to, bo ja głupia matka nie wpadłam na mysl coby jej do snu rękawiczki założyć
no i w efekcie wizyta u dermatologa

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #237 dnia: 3 Lutego 2009, 22:47 »
I jak tam Gabrysia?
Już dawno miałam tez spytać jak ze spaniem, lepiej?

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #238 dnia: 4 Lutego 2009, 08:38 »
Mój małż wczoraj dostał od Twojego małża info na Hattricku... ale się chłopina zdziwił :D

I jak policzek?

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #239 dnia: 4 Lutego 2009, 16:40 »
Gabryśka ma się dobrze - dziękujemy ciotkom za troskę :) Policzek nadal nieciekawie wygląda, ale robimy okłady z kwasu bornego, potem maść  (jedna i druga) no i wapno w syropie - mam nadzieję, że ta kuracja przyniesie skutki. Najbardziej się boję, że jej jakaś blizna po tym zostanie...

Dziś Gabrysia była z mamą w pracy - było wesoło! Gabryśka zebrała wiele ochów i achów na swój temat a mama i tata byli dumni nad wyraz :)

aaaneta - ze spaniem sprawa wygląda różnie, zależy od dnia - raz usypia bez problemu sama, innym razem bez cycka nie da rady, jednego dnia zasypia bez problemu w dzień a są problemy z wieczornym zasypianiem, innego dnia jest zupełnie na odwót. Mam nadzieję, że to się unormuje przed moim powrotem do pracy...

Elcik - mój mąż stwierdził, że skoro "na tym babskim forum są kobiety, które mają mężów, którzy korzystają z Hattricka, to to nasz e-wesele nie jest takie złe"  ;D ale wymyślił... dotychczas moje forum było beeeeeeee, ale Twój mąż to zmienił!!!

Gabryśka od paru dni "gada" po swojemu jak najęta, normalnie do głosu nikogo nie dopuszcza! Nagrałam to ale nie wiem jak się filmiki wkleja?? Jest gdzieś instrukcja?