Autor Wątek: brakuje mi tu lipcowych (2009) PM. ;)  (Przeczytany 97920 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
Odp: brakuje mi tu lipcowych (2009) PM. ;)
« Odpowiedź #180 dnia: 23 Stycznia 2009, 23:17 »
w bydgoszczy jak sie dowiadywalam to generwlnie wszedzie czeka sie 3 tygodnie na obraczki ..... moje mama odebrala juz we wtorek ;)

Offline narzeczeni18.07

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #181 dnia: 24 Stycznia 2009, 16:00 »
Witaj , a tę suknię zamawiałaś z katalogu? czy czekasz na przyjscie sukni po poprawkach? jejku ja też za niedługo muszę się zdecydować na suknie. Chyba wiem jaką , mam na oku dwie z firmy Agnes 1677 i 1897, pomóżcie która ładniejsza? :) no i oczywiście chciałabym długi welon do ziemi :)
Z tymi obrączkami to powiem Ci szczerze,że mój narzeczony twierdzi,że jeszcze jest czas...ale wiadomo....kobiety wolą mieć wszystko załatwione jak najszybciej a dla facetów to zaaawszeee jest jeszcze dużo czasu ;)

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #182 dnia: 24 Stycznia 2009, 18:34 »
jasne ze na obraczki jest jeszcze czas..... tylko jezeli o nas chodzi to bylismy w grudniu na swieta w polsce no i zamowilismy, bo bedziemy tez w kwietniu ale tylko na tydzien no i bedzie za duzo na glowie wtedy i czasu pewnie bysmy nie mieli na latanie za obraczkami......

Offline alikaj
  • entuzjasta
  • data ślubu: 4.07.2009r.
« Odpowiedź #183 dnia: 24 Stycznia 2009, 20:20 »
Widze ze z obraczkami jeszcze zdaze, ale fakt chyba wolałabym aby wszystko bylo juz załatwione i gotowe a ja bym tylko czekala na nasz termin  :D

Narzeczeni - co do sukni to pisalam juz w jakims watku ale chyba nie tu, wiec tak w skrócie. . .  wypatrzylam ja na gali, potem poszlam do salonu i jak ja założyłam to juz wiedzialam z to wlasnie ta  :) później mierzylam jeszcze inne dla spokojnego sumienia a wczoraj zamowilam ta pierwszą i za jakies 3 miesiac zostanie przyslana taka juz uszyta na moja miare, ewentualnie moze cos tam trzeba bedzie jeszcze dopasowac, ale taką już ostatnią przymiarke bede miala  ok 2 tyg przed slubem. 

Widzialam te dwa modele agnes. . .  powiem ze ciezki wybor.  A już je moze mierzylas??  :) Welon koniecznie dluuugi, moze nie sa one zbytnio wygodne i praktyczne, ale ich urok jest wart tego!!! Ja poczatkowo myslalam o takim krotkim a ostatecznie skonczylo sie na dlugim, takim delikatnym i bardzo leciutkim  :)

Jestem szczęśliwą mamą.....

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #184 dnia: 24 Stycznia 2009, 21:45 »
A dlaczego nie ma fotek Waszych sukni dziewczęta?  ;)

Offline narzeczeni18.07

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #185 dnia: 25 Stycznia 2009, 14:04 »
Niestety ich jeszcze nie mierzyłam Alikaj, gdyż w sklepie, który współpracuje z firmą Agnes ich nie ma :( ale na własne życzenie mi je zamówią, tylko w tedy to już chyba będę musiała ją wziąć :) Ja również tak jak Ty dla świetego spokoju mierzę inne, ale żadna mi tak nie wpadła w oko jak te dwie :) w tym tygodniu idę mierzyć kolejną, choć wiem ,że raczej na nią się nie zdecyduję :) Uważam,że te Agnes to są te o których marzę :) Masz racje z tym welonem, ja od samego początku nastawiłam się na długi , ma to swój urok!

Offline narzeczeni18.07

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #186 dnia: 25 Stycznia 2009, 14:07 »
Chciałam wstawić zdjęcia , ale niestety nie potrafię :(

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #187 dnia: 25 Stycznia 2009, 14:42 »
A ja mam już kolejną sprawę do odchaczenia- a właściwie to chyba mój PM - kupiliśmy dziś garnitur.
Nie była najtańszy, ale jak mój PM się uparł, to nie chciał już zadnego innego które później mierzył.

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #188 dnia: 25 Stycznia 2009, 14:52 »
Mikoala my garnitur w lutym kupimy.
A gdzie szukaliście??
Gdzie kupiliście :)

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #189 dnia: 25 Stycznia 2009, 14:57 »
Zaczeliśmy od Pogori - Dąbrowa Górnicza - tam 3 sklepy,
potem Plejada Sosnowiec - duuuuzo tam jest sklepów chyba z 7
Potem Plaza Sosnowiec- 2 sklepy.

W Plazie zaczełam się już smiać że mój ukochany przymierzył wiecej garniturów niż ja sukien.
Morał był z tego taki że i tak wróciliśmy do pogori do salonu "By....." gdzie był pierwszy upatrzony , wymarzony jedyny w swoim rodzaju garnitur!

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #190 dnia: 25 Stycznia 2009, 14:59 »
No to wszystkie sklepy tu bliziutko mnie  8) 8) 8)
Za miedzą wręcz  ;D ;D ;D
A mogę się spytać jaka cena??

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #191 dnia: 25 Stycznia 2009, 15:05 »
Dokładnie jak dla nas te sklepy też były najbliżej!!
Garnitury są w przedziale cenowy od ok 599 - 1300.
Żaden ze znanych firmowych salonów w tych skepach, jakoś ceną sie nie wyróżnia.
Garnitur mojego R. kosztował 1119 zł.
My mieliśmy troche utrudnienie bo szukaliśmy garnituru do sukni ekri. Jeśli masz suknię białą to wybór jeszcze wiekszy i wybrzydzać można.

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #192 dnia: 25 Stycznia 2009, 15:10 »
Mikoala też mam ecri, moja nazywa się ivory tylko przy białej widać, że to złamana biek :) :skacza:
I chcemy brązowy garnitur :)
Cena garnituru ok :)
A musznik i kamizelkę też idzie kupić od razu??

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #193 dnia: 25 Stycznia 2009, 15:15 »
Tak, tylko że na chwilę obecną mają jescze mały wybór kamizelek, sezona ślubny zaczyna sie w salonach pod koniec marca.
Mój PM przymierzał nawet cały komplet, żeby zobaczyć jak to w całości bedzie wyglądało, ale na razie nie chcialam żeby kupował kamizelkę, wolę poczekać, wziąść "kawałek" mojej sukni i jakoś łądnie dokomponował kamizelkę".
Garnitur który kupiliśmy jest właśnie taki ciemno brązowy z takim połyskiem czarnym, trudno opisać, bo w żadnym innym salonie nie spotkałąm takiego materiału.

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #194 dnia: 25 Stycznia 2009, 15:23 »
Dziękuje za informacje  :-* :-* :-*

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #195 dnia: 25 Stycznia 2009, 15:26 »
Nie ma za co proszę bardzo :)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #196 dnia: 25 Stycznia 2009, 15:39 »
Szkoda Mikoala, że jak będziesz ślubować będę na podróży poślubnej, bo bym chętnie przyszła do kościołka :D

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #197 dnia: 25 Stycznia 2009, 15:49 »
Miło mi  :-* , ale nic straconego, jeśli nic się nie wydaży ja bedę mogła przyjść do Was!

Offline alikaj
  • entuzjasta
« Odpowiedź #198 dnia: 25 Stycznia 2009, 18:27 »
Moja sukienka tez bedzie w kolorze ivory, choć jak ja mierzyłam to myślałam że jest biała :-P

Mikoala fajnie , że macie ten zakup już z głowy, zwłaszcza jak napisałaś ze Twój PM przymierzył ich więcje niż Ty sukienek. Ciekawe jak będzie u nas?  ;D A garnitur mojego PM na pewno bedzie ciemny, choć nie wiemy jeszcze jaki dokładnie kolor. Widze, że ceny sa takie wzgledne, mam nadzieje ze w Szczecinie tez tak jest!

Narzeczeni - szkoda, że nie mozesz najpierw jej przymierzc, bo wtedy pewnie nie miałabyś ju żadnych wątpliwości, ale dobrze ze masz dylemat tylko między dwoma, a może AŻ DWOMA  :P

Forumki kochane a macie już może jakiś plan względem rozsadzania gości. Tak się zastanawiam, czy ma być samowolka (oczywiście oprócz świadków i rodziców) czy raczej zaplanować gdzie kto ma siedzieć. Napiszcie koniecznie co o tym myślicie???????????

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #199 dnia: 25 Stycznia 2009, 18:45 »
Mimo że to środek lata, to ja jakoś też odrazu byłam nastawiona na to że garnitur musi być ciemny. No niestety jasny nie na kazdym dobrze leży, a ciemny jakoś tak jak dla mnie bardziej wyraźny i elegancki. WIecie co w którymś z salonów jedna z pań powiedziała, że ostatnio to żadko się zdaża zeby ktos dobierał garnitur do białej sukni, jakoś wiecej wybiera do ekri jaśniejszych i ciemniejszych odcieni, jakkolwiek by sie tam one nie nazywały!!
Muszę właśnie pomysleć wkrótce nad rozsadzeniem gości, raczej na 99% będą winietki!

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #200 dnia: 25 Stycznia 2009, 18:58 »
Connection Problems niedługo doprowadzi mnie do    :mdleje:     :mdleje:      :glupek:

Offline alikaj
  • entuzjasta
« Odpowiedź #201 dnia: 25 Stycznia 2009, 20:49 »
Osobiście również jestem bardziej skłonna do ciemniejszych garniturów, wydają mi się takie eleganckie i poważniejsze jak na tak ważną chwilę, ale oczywiście to jest kwestia gustu i indywidualnego dopasowania!!! :) :) :)

Ja mierząc sukienki dowiedziałam się, że większość PM po przymiarce „śnieżno-białej” sukni decyduje się na inny odcień, gdyż jest bardziej twarzowy. Zresztą w moim przypadku również to się sprawdziło, i biel okazał się nie moim kolorem :P

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #202 dnia: 25 Stycznia 2009, 21:24 »
W Dzień Dobry TVN było na temat sukien, i że Polki do swojej karnacji powinny wybierać kremy, a nie śnieżną biel :)
Również obiema płkami i nóżkami popieram ciemny garnitur :)
A u mnie winietki będą 10000000000%
I tu nie ma nawet dyskusji :)

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #203 dnia: 25 Stycznia 2009, 21:34 »
JA myślałam cały czas że moja suknia bedzie biała. Przymierzyłam najpierw białe, potem taką toffi beżową i myslę sobie, kurcze w tej to się jak księżniczka czuję, ale moja mamam nie przełkneła by chyba tkiego koloru i ja ostatecznie myslę że taką to jeszcze na niejeden bal mogę założyć. Jednak tym tropem poszłam i zaczełam przymierzać suknie ekrii - to było to odrazu taka bardziej ciepła i wyraźna. Czysta snieżna biel jak dla mnie nie jest za ciekawa, musiała by miec wtedy jakieś dodatki innego koloru!

Offline edyta9915
  • zapaleniec
  • data ślubu: 25 lipiec 2009
« Odpowiedź #204 dnia: 25 Stycznia 2009, 22:06 »
Ja tez jestem za ekrii ale zobaczę jak będę wyglądała w bieli, poz tym moja mama to by chciała żeby była biała. A wy dziewczyny ile płacicie za suknie? mikoala fajnie ze masz już garnitur :) ja tez bym chciała kupić dla PM ale mój PM zaczął chodzić na siłownie i powiedział ze garnitur to dopiero kupi w lipcu bo do tego czasu mięśnie mu będą rosły i garnitur może być za mały  ;D w barkach hehe

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #205 dnia: 25 Stycznia 2009, 22:33 »
Ja byłam napalona na biała, ale jak przymierzyłam ecri to wszyscy to jest to.
Edyta Twój PM szeroki, a mój strasznie chdy  ;D ;D ;D

Offline edyta9915
  • zapaleniec
  • data ślubu: 25 lipiec 2009
« Odpowiedź #206 dnia: 25 Stycznia 2009, 22:41 »
Tak się napalił na ta siłownię ze lata 3 razy w tygodniu i łyka l-karnitynę :) na jakiś specyfik myszkasc to musisz zacząć gotować jakieś dobre obiadki to wtedy przytyje hehehe Pozdrawiam

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #207 dnia: 25 Stycznia 2009, 22:42 »
Ja sobie nie wyobrażałam innej niż białej, od zawsze ślub kojarzył mi się właśnie z białą suknią, mierząc przymierzałam ecru i na szczęście okazało się że o wiele lepiej mi w bieli  :) w ecru wyglądałam jakbym ja była jakaś taka żółta a suknia brudna  :) ale prawdą jest że sporo zalezy od typu urody  :)

M jeszcze nie wiadomo jaki będzie miał garnitur, na pewno ciemny ale nie wiem jaki kolor konkretnie  :) jest brunetem i muszę przyznać że w jasnym też super wygląda, ale jednak na ślub to chyba ciemny  :)

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #208 dnia: 25 Stycznia 2009, 23:16 »
Ja tez jestem za ekrii ale zobaczę jak będę wyglądała w bieli, poz tym moja mama to by chciała żeby była biała.
Moja mama nie widzi innej opcji jak biała, na samo słowo ekri juz źle reaguje, kurde blade, i mam problem nie wiem jak jej to powedzieć. Albo poprostu poczekam jak suknia bedzie do odbioru zaloze caly komplet i sie przekona ze ekri jest bardzo piekny. 

Offline alikaj
  • entuzjasta
« Odpowiedź #209 dnia: 26 Stycznia 2009, 17:30 »
Widze, że prawie kazda PM marzy o bialej sukni... ciekawe z czego to wynika. Ja tez poczatkowo nastawilam się na biała i nie brałam innego koloru pod uwagę, ale jedna przymiarka wystarczyla abym szybciuteńko zmienila zdanie  ;D Zreszta teraz sa tak rozne kolory i odcienie ekri, ze ciezko sie dopatrzec ze to wcale nie jest bialy, a za to wyglada bardziej twarzowo.

Olucha - Tobie to dobrze, nalezysz do tych wyjątków ktorym pasuje ten wymarzony biel  :)