Obiecałam że napiszę coś o Vivacie jak już będę po weselu.
W końcu po powrocie z urlopu mam trochę czasu więc piszę.
Z czystym sumieniem mogę polecić to miejsce każdemu. Wesele było po prostu super. Sam lokal jest świetny, nowy, elegancki, w fajnym miejscu poza miastem na uboczu, z ogródkiem i werandą, jest też miejsce na samochody. No i z klimatyzacją, dzieki której nie było gorąco. W sobotę byłam na weselu kuzynki w remizie gdzie o klimatyzacji można było pomarzyć i było niesamowicie duszno i gorąco. W Vivacie właściwie jest chłodno nawet bez klimy.
I co też ważne toalety ładne, czyste i przestronne.
Organizacja i obsługa wesela także była super. Wszystko było tak jak ustaliliśmy z właścicielką, starannie przygotowane, obsługa sprawnie donosiła jedzenie i wymieniała talerze. Jedzenia dużo i bardzo dobre. Co zostało dostalismy zapakowane do domku.
Pokój dla nowożeńców z łazienką to na prawdę świetna sprawa. Nie tylko na samą noc poslubną. Można go po prostu wykorzystać w trakcie wesela, panna młoda ma swoje miejsce gdzie może się odświeżyć poprawić makijaż. Można tam trzymać wszelkie potrzebne podczas wesela graty, kosmetyki, mogliśmy już dzień przed zawieźć tam różne rzeczy np ciuchy na następny dzień żeby nie martwić się tym w dniu wesela.
Na uwage zasługuje też spory parkiet. W większości lokali które oglądaliśmy parkiety były dość małe w stosunku do ilości miejsc przy stołach. W Vivacie parkiet jest dość duży także tańczący nie narzekali na ciasnotę podczas zabawy. Na naszym weselu było około 60 osób i na taką liczbę lokal jest idealny. Myslę że spokojnie też swobodnie bawiło by sie tam i 80-90 osób. Powyżej 100 mogłoby by być już ciutkę ciasno, choć to też zależy czy goście zabawowi i lubią tańczyć.
Dekoracja sali, która była w cenie bardzo nam się podobała. Nie była przesadzona, współgrała z całym lokalem. Z resztą lokal jest nowy i przygotowany typowo pod wesela i tego typu imprezy więc jego stały wysrój i atrmosfera nie wymaga już zbyt wielu dodatkowych dekoracji.
W ogólnej ocenie Vivat wypadł jak dla nas rewelacyjnie. Goście też byli zachwyceni.
Właściciele, a właściwie właścicielka, Pani Magda jest przesympatyczna, wszystko można z nią dogadać. W ogóle ustalenia, przygotowania i całe wesele odbyło się w bardzo miłej atmosferze a to jest bardzo ważne żeby nie było jakiś spięć między parą młodą a lokalem w którym odbywa się wesele.
Fajne w takich miejscach jest to że praktycznie wszystko jest wliczone w cenę, nie tylko jedzonko ale także napoje zimne i ciepłe bez ograniczeń, ciasta, tort, dekoracja sali. Dzieki temu nie trzeba sie tym zajmować samemu. Do tego chlebek z solą, szampan na powitanie i kieliszki do zbicia też wliczone w cenę
Bardzo miło było dostać nastepnego dnia śniadanie do pokoju, które było tak obfite, że nie wiadomo było za co się najpierw brać. Oczami zjadło by się wszystko

Ja z mężem byliśmy bardzo zadowolnie z wesela w Vivacie, a i goście wszyscy też byli zachwycemi miejscem, także na prawdę polecam.