Autor Wątek: ... a może rzeczywiście, wszystko nam się przyśniło? ... relacja ślubu irute1984  (Przeczytany 16291 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
bo tradycja to podstawa :D

u nas tez było bardziej tradycyjnie niż nowocześnie i goście bawili się przednio :skacza: :D
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline KashDar

• uzależniony
  • data ślubu: 14.06.2008r. godz. 17.00
Nie słyszałam wcześniej o tradycji zapalania domowego ognia, ale bardzo mi się

to podoba  ;D

Offline irute1984

• zapaleniec
  • Irena i Tomek
  • data ślubu: 28.06.2008
Wrociwszy z podworka po fejerwerkach zaczeli sie huczne tance :) okolo 01 godz rzucilam bukietem dla druhn, bukiet zlapala moja siostra :) nastepnie PM zdjal podwiazke zebami bez rak z mojej nogi i rzucil ja dla druzbantow :) po tych obrzdach nastapil moment porzegnania sie z nowozencami i porzyczyc im dobrej nocy :)
A oto i forty tych momentow :D

Zapraszam do Żonkusiowa

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
ostatnie zdjęcie rewelacyjne  ;D ;D ;D

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D faktycznie świetne

Morgan
  • Gość
Tradycje macie superowe :)) fotki także !!!

Offline irute1984

• zapaleniec
  • Irena i Tomek
Jutro wam pokze, tradyceje "wieszanie swata", ten kto uczestniczyl w odliczonku wie o co chodzi i napewno bardzo chca zobaczyc jak to wyglada :D
Zapraszam do Żonkusiowa

Offline chodasia

• bywalec
  • Ten Pan i ta Pani sa na siebie skazani...
  • data ślubu: 25.10.2008:list_milosny:
Ale swietnie pod ta pierzyna wyszlo. Widac , ze bardzo zmeczni padliscie po weselu ;)

Offline irute1984

• zapaleniec
  • Irena i Tomek
Poprawiny

Na nastepny dzien rozpoczelo sie weselicho od spalenia wianuszka i przedania welona dla pierwszj druhny, a kwiatek PM dla pierwszego druzbanta :) Nastepnie nas przeubrano w gospodarzy :) mnie nalozono chusteczke na glowe i fartuszek a mezu czapke :) podarowali mnie takze do tego duzo mise i walek do ciasta :) nastepnie nastapil moment slodzenia wodeczki :) po slodzeniu wodeczki gralismy w gre kto bedzie glowa rodziny i rozporzadzac finansami, potem wrozylismy ile dzieci bedziemy mieli, wywrozono nam az 4 :D, nastepnie przeslali taka ladna butelke obwizana przez wszystkich gosci a oni musieli napisac po 2 imiona jedne dla chlopca, drugie dla dziewczynki i wzocic do butelki, aby na przyszlosc moglibysmy z ich propozycji zkozystac jak bedziemy mieli dzidzie :) Po jakims czasie byla skradziona Pani Mloda, a Pan Mlody musial ja znalesc i dac okup aby ja oswobodzic :)

Teraz kilka fotek z naszego przeubrania w gospodarzy i slodzenia wodeczki :D

« Ostatnia zmiana: 30 Lipca 2008, 10:15 wysłana przez irute1984 »
Zapraszam do Żonkusiowa

Offline baska98

• Chuck Norris
ale Wy macie fajne te wszystkie tradycje  ;D ;D ;D

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
super rewelacja

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline irute1984

• zapaleniec
  • Irena i Tomek
Wieszanie swata

Swat wiedzac ze juz zlbliza sie ten obrzed przeubral sie w proste ubrania, nalozyl szorty z majke i czapke, wzial piwa butelke, mlotek i poszedl troszke dalej od knajpy, udajac ze jest prostym wioskowym czlowieczkiem, ktory pracuje :) Nasi  muzykanci przeubrali sie w katow i zaczeli szukac swata :) pytali gosci czy niewidzieli i it, potem zobaczyli ze on tam udaje pracujacego poszly do niego zlapali i przyprowadzili kolo drzwi knajpy :) tu zebrali sie wszyscy goscie, panstwo mlodzi, druhny i druzbantami i obserwowalismy ten obrzed :) bylo bardzo fainie wszystko przymyslane bardzo sie nasmielismy :) Na poczatku katowie opowiadali ze jakby swat naklamat, ze pan mlody jest bardzo bodaty, ze ma najnowszego mersa, ze dom jest z czekolady, a oni jakby zjedzili i sprawdzili czy to jest prawda i nic nie potwierdzilo sie, to znaczy zklamal :D nastepnie jakoby sprawdzili czy my bylismy w kosciele i w urzedzie cywilnym i tez jakoby po sprawdzeniu nieznalezli ze nasz zwiazek zostal zarejestrowany, jeszcze tam o niektore rzeczy go oskarzyly i skazali go na smierc za klamstwo :) Wtedy swat przeczytal testament przed smiercia, wszsytkie swoje czlonki rozdzielil :) jedne dla panstwa mlodych, drugie dla druh, trzecie dla swiadkowej :) konczywszy czytac testament kat jakoby oderwal kawalek swata czyli jego czlonek, jego zastapil banan :) krtory druhny musialy jzesc :) bylo bardzo duzo smiechu w tym miejscu, bo druzny bardzo sie wstydzili kasac banan, jedne chcialy recami, drugie jakoby za bardzo wogle nieumialy kosac :D potem swat przed smiecia poprosil umyc sie woda, aby byl czysty :) po tym umuciu juz jakoby musieli go powiesic wtedy w ten moment ja mu podalam lniany recznik na szyje, co oznaczalo, ze ja go ratuje i przyjmuje obowiazanie za nim przypatrywac aby on wiecej nikomu nieklamal :D Jak ja juz go uratowalam wtedy kat wzial mlotek i jakby uderzyl go i sposcil troche krwi, ktora potem dawali panstwu mlodym, druzbantom z druhnom igosciom poprobowac :) Ta krew to byl jakis bardzo smaczny i wogle slabiutki napoj alkoholowy :)

A oto i kilka fotek z tego wydarzenia :D

Zapraszam do Żonkusiowa

Offline baska98

• Chuck Norris
ale świetne fotki  :D

Morgan
  • Gość
Zwyczaje są świetne!!! Sama się uśmiałam!!! Naprawde fajne macie tradycje, super wesele :))

Offline chodasia

• bywalec
  • Ten Pan i ta Pani sa na siebie skazani...
  • data ślubu: 25.10.2008:list_milosny:
Smieszna i jakze wesola ta tradycja :cancan:

Offline Kora29

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.08.2008 r.
Super!Jestem pod wielkim wrażeniem. To dopiero wspaniałe, prawdziwe wesele!!! ;D ;D ;D

Offline irute1984

• zapaleniec
  • Irena i Tomek
Mnie tez ta tradycja bardzo sie podoba :) A teraz na zakonczenie poprawin jeszcze kilka naszych fotek :) Potem pare slow o prezentach powiem, a takze opowiem troche o podrozy poslubnej :)

Zapraszam do Żonkusiowa

Offline baska98

• Chuck Norris
ładne to ostatnie zdjęcie i te kolorki  :D

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
rewelacyjne te u was tradycje i oczywiscie piekne zdjecia

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Cudnie!!!  :-* :-* :-*

Offline irute1984

• zapaleniec
  • Irena i Tomek
Witajcie :)

Prezentow otrzymalismy niezbyt duzo, ponieawz przewanie goscie darowali pieniarzki :) prezenty takie: Posciel, swiecznik, ramki, album, a takze fotograf sprezentowal nam portret tylko ramke do niego kupilam sama :) popatrzcie ja one wygladaja :)

Zapraszam do Żonkusiowa

Offline baska98

• Chuck Norris
pościel i ramka (2 obrazek)  :ok:

Morgan
  • Gość
jaka piekna posciel!

Offline irute1984

• zapaleniec
  • Irena i Tomek
Po weselu we wtrorek pojechalismy na miodowy tydzien nad morze :) Fainie spedzilismy czas, pogoda nam dopisala ;) Chociaz i niedlugo ale bardzo fainie bylo :) Kupilismy taki upominek :)

Ta myszka nam zawsze bedzie napominac o "Miodowym miesiacu" i nigdy nieazpomnimy jaki byl rok kiedy sie pobralismy ;)
Zapraszam do Żonkusiowa

Offline salomea

• forumowicz
  • data ślubu: 29.06.2008
EEE, no widzę, że weselisko było z rozmachem. Fajerwerki i chyba poprawiny?! Notabene świetne miejsce! Gratulacje dla WAS!

Offline irute1984

• zapaleniec
  • Irena i Tomek
Tak wesele bylo dosyc pyszne, byly i poprawiny mozesz poczytac, pare stron spowrotem i popatrzysz ;)
Zapraszam do Żonkusiowa

Offline salomea

• forumowicz
  • data ślubu: 29.06.2008
Ciekawy kadr z taflą wody. Macie dużo fajnych zdjęć grupowych - co jest na prawdę fajne, bo potem można dać w prezencie wielu gościom. Ja aż tyle niestety nie miałam... Super.

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
Irute, ja jak zwykle spóźniona, ale jestem.

Wyglądałaś slicznie w swojej sukni, bukiecik miałaś piękny. Bardzo podobał mi sie zdjecie z sesji to które wyglada jak w wodzie.
Wieszanie swata - super sprawa i te przebrania, ciekawiło mnie jak to bedzie wyglądało. Ale najbardziej to mi się podoba zamykanie tej kłódki na moście. Ja tez tak chcę. chyba warto byłoby wprowadzić u nas taka tradycję...

Offline irute1984

• zapaleniec
  • Irena i Tomek
Najwazniejsze ze jestes marta082008 :) Sprobuj masz jeszcze 10 dni ;)
Zapraszam do Żonkusiowa