Wieszanie swata
Swat wiedzac ze juz zlbliza sie ten obrzed przeubral sie w proste ubrania, nalozyl szorty z majke i czapke, wzial piwa butelke, mlotek i poszedl troszke dalej od knajpy, udajac ze jest prostym wioskowym czlowieczkiem, ktory pracuje

Nasi muzykanci przeubrali sie w katow i zaczeli szukac swata

pytali gosci czy niewidzieli i it, potem zobaczyli ze on tam udaje pracujacego poszly do niego zlapali i przyprowadzili kolo drzwi knajpy

tu zebrali sie wszyscy goscie, panstwo mlodzi, druhny i druzbantami i obserwowalismy ten obrzed

bylo bardzo fainie wszystko przymyslane bardzo sie nasmielismy

Na poczatku katowie opowiadali ze jakby swat naklamat, ze pan mlody jest bardzo bodaty, ze ma najnowszego mersa, ze dom jest z czekolady, a oni jakby zjedzili i sprawdzili czy to jest prawda i nic nie potwierdzilo sie, to znaczy zklamal

nastepnie jakoby sprawdzili czy my bylismy w kosciele i w urzedzie cywilnym i tez jakoby po sprawdzeniu nieznalezli ze nasz zwiazek zostal zarejestrowany, jeszcze tam o niektore rzeczy go oskarzyly i skazali go na smierc za klamstwo

Wtedy swat przeczytal testament przed smiercia, wszsytkie swoje czlonki rozdzielil

jedne dla panstwa mlodych, drugie dla druh, trzecie dla swiadkowej

konczywszy czytac testament kat jakoby oderwal kawalek swata czyli jego czlonek, jego zastapil banan

krtory druhny musialy jzesc

bylo bardzo duzo smiechu w tym miejscu, bo druzny bardzo sie wstydzili kasac banan, jedne chcialy recami, drugie jakoby za bardzo wogle nieumialy kosac

potem swat przed smiecia poprosil umyc sie woda, aby byl czysty

po tym umuciu juz jakoby musieli go powiesic wtedy w ten moment ja mu podalam lniany recznik na szyje, co oznaczalo, ze ja go ratuje i przyjmuje obowiazanie za nim przypatrywac aby on wiecej nikomu nieklamal

Jak ja juz go uratowalam wtedy kat wzial mlotek i jakby uderzyl go i sposcil troche krwi, ktora potem dawali panstwu mlodym, druzbantom z druhnom igosciom poprobowac

Ta krew to byl jakis bardzo smaczny i wogle slabiutki napoj alkoholowy

A oto i kilka fotek z tego wydarzenia