Autor Wątek: Nasze dziecko-nasz cud,jedyny,wyjątkowy i niezastapiony.....  (Przeczytany 106663 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
Odp: Nasze dziecko-nasz cud,jedyny,wyjątkowy i niezastapiony.....
« Odpowiedź #330 dnia: 30 Września 2008, 08:58 »
Ja kiedyś piłam Żywca, później Danona a ostatnio Kingę, jest delikatnie gazowana i to mi odpowiada...aaaaa,

nie mam po niej wzdęć. Jej skład mineralny jest tak dobrany, że zawsze wydaje się być zimna, nawet gdy stoi w

ciepłym pomieszczeniu ;D I jest zdrowa ;) Znaczy sie źródlana a nie jak to piszą na niektórych butelkach - ujęcie wody nr. 2

....czyli kran numer jeden, kran numer dwa, itd ;D

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #331 dnia: 30 Września 2008, 09:07 »
Witam wtorkowo!
urcze powiedzcie mi czy bole jak przy okreie sa normalne?Wczoraj kolo 20tej zaczol mne bolec brzucholek jak przy okresie  i w nocy byly male przerwy tzn czasm jak sie przebudzilam to nie bolallo a czasem bolal i teraz wstalam i czuje ze troche boli?Czy to normalne?Bo zaczynam sie martwic...

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #332 dnia: 30 Września 2008, 09:19 »
Bóle jak przy okresie czyli ??? U mnie lekkie skurcze krzyżowe miałam od początku ósmego miesiąca, więc je

bagatelizowałam, zwłaszcza, że pojawiały sie gdy leżałam na plecach...a gdy pojawiają się przy końcówce

ciąży, to może znaczyć, że się zbliża poród...teraz musisz się obserwować, bo te bóle brzucha to mogą być

pierwsze skurcze macicy. Jeżeli sie boisz, to zapytaj lekarza, ale uwaga - oni lubią wtedy kłaść do szpitala

pod to paskudne KTG i będziesz tam czekać do porodu 8) Ninka też chyba miała podobne bóle, ale nie urodziła tak od razu ???

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #333 dnia: 30 Września 2008, 09:21 »
Kochana teraz to już Cię wszystko moze bolec :):

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #334 dnia: 30 Września 2008, 09:23 »
hm bole jak przy okresie mam na mysli brzuchol  ale nie napina sie ani nic,w nocy obserwowalam i wieczorem i zadnych skurczy nie czulam...Bede dalej sie obserwowac,narazie do lekarza nie bede dzwonila,poobserwuje siebie,ze dwa razy mialam takie klocia ale tpo tez nie byl dla mnie skurcz wiec czekamy dalej,tez tak sobie wlasnie myslalam ze moze zbliza sie porod a jechac do szpitala i czekac ech nie dla mnie chyba ze cos niepokojacego sie bedzie dzialo...

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #335 dnia: 30 Września 2008, 09:32 »
No ;D Dopóki wody nie "spuścisz" czy też tzw. czopka, to spokojnie...bo ja stawiałam na 15-go 8)

Żadnych akcji mi tu proszę nie montować ;D Tylko uważaj, bo ja nie miałam skurczy brzuszka, nic mi

nie twardniało, tylko krzyżowe, wtedy bolał strasznie kręgosłup.

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #336 dnia: 30 Września 2008, 10:08 »
Madziu ja tez ekspertka jeszcze nie jestem ale tez mi sie jakos wydaje ze porod sie zbliza wielkimi krokami,no ale zobaczymy:)Ale dzis jeszcze by moglo wytrzymac hihi bo mam w planach jechac na zakupy dla dziecka,takie ostatnie w tym fotelik do autka,zdecydowalismy sie jednak kupic osobno bez wozka bo stwierdzilismy ze zima to i tak nie bedziemy zabardzo uzywac tej funkcji fotelkik we wozku a jeszcze maz powiedzial ze jemu sie  nie podoba jak tak fotelik jest wpiety w wozeczek:)
A powiedzcie mi co ze spraw kosmetycznych potrzebuje dla dzidziusia?
No i doradzcie co z kocykiem czy tak jak zima dziecko jest w kombinezoniku kladzione do wozeczka to  klasc go na kocyku czy nie?

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #337 dnia: 30 Września 2008, 10:16 »
Ja bym kładła na kocyku, pamiętaj, że od dołu też jest zimno, często nereczki maluszkom chorują, bo mamusie otulają

od góry a z dołu zimno zostaje.

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #338 dnia: 30 Września 2008, 10:46 »
Madziu dziekuje :skacza:
Ja teraz na troszke zmykam ide sprawdzic czy wszystko mam w torbie do szpitala i umyc wloski...Bo jakos tak dziwne przeczucie mam ze to moze byc tuz tuz...zobaczymy czy to taki strach czy cos w tym jest ale wole sobie wszystko sprawdzic na spokojnie:)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #339 dnia: 30 Września 2008, 11:00 »
Coś mi sie wydaje, że do pępuszka są teraz takie gotowe zamykane jednorazowe gaziczki już nasączone spirytusem.

Termometru do kąpieli nigdy nie używałam - skuteczny był łokieć...nie bawiłam sie w te lekarskie pomiary a dziecko

zdrowe jak koń ;D

I polecam takie wielkie gąbki do kąpieli - wkłada sie je do wanienki, one zajmują całe dno, sa profilowane, że jeden

koniec jest wyżej i mają nacięcia, kształtem pasujące do figurki dziecięcia. Rewelacyjne były dla mnie, kładłam na tym

dziecko w wanience i nie musiałam go trzymać - dwie ręce wolne do kąpieli. Minusem było tylko częste sparzanie tego.

O takie coś:

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #340 dnia: 30 Września 2008, 11:30 »
Kuchasiu to chyba już niedługo :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #341 dnia: 30 Września 2008, 12:26 »
Kuchasia, ja nic nie mowie ale moje obstawianko jest na jutro ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #342 dnia: 30 Września 2008, 12:32 »
Te gaziki to gaziki LEKO. Chcialam kupic przy Kacprze ale okazalo sie ze sa za suche.
Adiana no wlasnie niby to to fajne ale trzeba bardzo dbac o higiene i sparzac a najlepiej podobno jak to co 2 tygodnie sie wymieni. Ogolnie jest to siedlisko bakterii.Ja mam takie 2 w domu ( wygralam )nawet nie otwierane leza i czekaja nie wiem na co :P

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #343 dnia: 30 Września 2008, 12:45 »
Anusiaaa wlasnie tak sobie mysle dzisiaj o Tym twoim obstawianku i powiem Ci szczerze ze bym sie bardzo cieszyla jak by jutro przyszlo na Swiat nasze szczescie:)

Przypominam jak idzie obstawianko:)

Nasz skarb przyjdzie na świat :

01.10.2008 - Anusiaaa
05.10.2008 - Zuza142000
07.10.2008 - Gemini
08.10.2008 - Carlunia
10.10.2008 - kobieta z klasa, ricardo
12.10.2008 - Dosiado
13.10.2008 - Tylunia,Elcik
14.10.2008 - Ela
15.10.2008 - aneta_81, Adiana
16.10.2008 - Martulka
20.10.2008 - Gabiś

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #344 dnia: 30 Września 2008, 12:56 »
Ja obstawiam 11-go :)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #345 dnia: 30 Września 2008, 13:17 »
Nasz skarb przyjdzie na świat :

01.10.2008 - Anusiaaa
05.10.2008 - Zuza142000
07.10.2008 - Gemini
08.10.2008 - Carlunia
10.10.2008 - kobieta z klasa, ricardo
11.10.2008 - Antalis
12.10.2008 - Dosiado
13.10.2008 - Tylunia,Elcik
14.10.2008 - Ela
15.10.2008 - aneta_81, Adiana
16.10.2008 - Martulka
20.10.2008 - Gabiś

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #346 dnia: 30 Września 2008, 13:36 »
Dokładnie Antalis ;) zresztą jak każda gąbka, zbiera bakterie i zamienia w dżunglę. Ale wygodne to jest, tzn. było

dla mnie i to bardzo, więc polecam...a że dziecię szybko rośnie, to za długo sie tego i tak nie używa 8)

Jak tak patrze na ten mój termin, to chyba nie ma szans na jeszcze ponad dwa tygodnie  ???

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #347 dnia: 30 Września 2008, 13:50 »
Adianko głowa do góry moze to tylko taki fałszywy alarm...zobaczymy czas pokaze,to mnie najbardziej wkurza to czekanie i zastanawianie sie czy to jest jakis sygnal czy nie:)
Wolala bym miec czarne na bialym hihi.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #348 dnia: 30 Września 2008, 15:01 »
A najlepiej, żeby od razu przy zrobieniu testu podawano jaka jest data porodu i to się sprawdzalo :)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #349 dnia: 1 Października 2008, 10:43 »
Witajcie:)
Ja nadal w dwupaku hihi,dzis brzusio nie boli tylko samo krocze ale tylko przy wstawaniu wiec idzie wytrzymac:)
Ogolnie czuje sie w miare dobrze tylko chodze przymulona od tej pogody bo u mnie pada i wieje i blee jest szaro:)
Wczorajsze zakupy udane:)Oczywiscie duzo wyplynelo z portfela ale juz kupilam co mialam kupic:)Jedynie nie mam jeszcze  kremu do buzi na dwor bo tam gdzie wszystko kupowalam nie mieli ale to juz nie jest problem:)
Ale te wszystkie rzeczy sa piekne teraz dla dzieci normalnie szok najchetniej by sie wszystko kupilo:)Dobrze ze mialam kartke co mam kupic to powiedzmy ze udalo mi sie nie zrobic zbednych zakupow hihi...
Czytam tak o Waszych mezulkach ze nie bardzo lubia zakupy haha to ten moj jest jakis inny bo po pierwsze bardzo chcial uczestniczyc w zakupach dla dziecka a po drugie co mnie zaskoczylo jak wrocilismy to jak jak dzieci cieszylismy sie z zakupow i razem ogaladalismy kazda rzecz:)
Jeszcze nie mamy wanienki ale to męzulek kupi juz sam jak bede w szpitalu to juz nei problem:)a wczoraj zabardzo nie mielisy miejsca w autku:)
W sklepie mi Pani polecila takie wklady do pampersow  ktore podobno sa teraz bardzo modne i rodzice sobie chwala ze na poczatku dopoki dziecko zalatwia sie tak bardzo czesto  a nie duzo to dzieki tym wklada pampres jest nie ruszony a same wkladki wymieniasz...nie wiem wzielam na probe zobaczymy czy bede zadowolona:)
A Wy slyszalyscie cos o tym?:)
No i  oczywiscie my dalej mamy dylemat haha a do tegop mi doszedl dylemat czy wozeczek wybrac na paskach czy na tych takich resorkach czy jak to tam sie nazywa:)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #350 dnia: 1 Października 2008, 10:51 »
Madziu tak jak kiedys byly  na paskach tak teraz podobno takie w mode wchodza...generalnie jak po sklepie jechalam to faktycznie lepiej sie jezdzilo tym na paskach zwlaszcza  jak np bym miala podjezdzac pod kraweznik czy jak,do tego sprzedawcy takie polecaja bo mozna pobujac dzieciaczka ale to akorat mam nadzieje ze nie bedzie przydatne bo nie jestem zwolenniczka takiego bujania:)
Tyllko z kolei na tych resorkach bardziej mi sie podoba i teraz nie wiem no i nie wiem jak te paski w pratyce sie maja czy tam sie nic nei przeciera i ...

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #351 dnia: 1 Października 2008, 10:52 »
Na paskach lepiej się go buja, resorki lubią sie szybciej psuć od częstego bujania...musisz wybrać sama. Jak masz dużo miejsca,

to kup dwa wózki, jeden do wożenia a drugi jakiś stary na paskach głęboki, do domu, bujanie itd....

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #352 dnia: 1 Października 2008, 11:18 »
Kurcze mam dzis negatywny stosunek do pracy:)a musze obiadek zrobic a do tego mam zero pomysłu:)
Spanie mnie bierze wywietrzylam mieszkanko ale nic nie dalo a jakos na smak kawy mnie odrzuca i co tu zrobic a jak przespie sie teraz to znowu bede miala nocke z glowy ech...

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #353 dnia: 1 Października 2008, 11:26 »
Kurcze ja nic o takich wkladkach nie slyszalam... A one sa takie ze zajmuja cala wielkość pampersiaków?

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #354 dnia: 1 Października 2008, 11:33 »
Tylko czy w takiej sytuacji jest sens używać pampersy ? Skoro ten wkład przechwytuje całość, to może tetra ?

Bo jaki to sens używać dwóch rzeczy "jednorazowych"...no i pomysł aby oszczędzać na pampersach....Nie

podpasował mi ten wynalazek...bo albo piorę tetry i teoretycznie oszczędzam albo używam pampersiaków.

Nie jestem do tego zbyt pozytywnie nastawiona ???

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #355 dnia: 1 Października 2008, 11:36 »
Ja bym wybrala paski bo lepiej sie poddaja niz amortyzatory  ;D
Kuchasia i ja nie radze robic tak jak radzi Adiana - jaz nauczysz maluszka bujania to masz posprzatane !Potem inaczej Ci nie zasnie a oduczanie moze byc "bolesne" .

Co do wkladow ... coz, nie wiem o jakie chodzi, a siuski tez wchlaniaja ? Czy po nasiusianiu zatrzymuja wilgoc jak pampki i nie narazaja dupci na podraznienia ?

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #356 dnia: 1 Października 2008, 11:47 »
Powiem szczerze ze ja o tych wkladach tez pierwsz slyszalam ale nie byly drogie wiec wzielam na probe , nie wiem czy jestem przekonana czy nie powiem jak zastosuje:)
To nie sa tetrowe pieluszki i jesli chodzi o siusianie to  przepuszczaja i wtedy pampersa trzeba zmienic,jedynie sa pomocne przy tych poczatkowych kupkach...sama nie wie  jak to sie bedzie spisywalo zobaczymy...
Generalnie kupki nie przechodza i wtedy tylko te wklady wyrzucasz.... To jest mniej wiecej wielkosci tych podkladow poporodowych  tyle ze duzo ciensze:)Jedna mamuska byla przy tym jak tam sprzedawczyni mi to polecala i niby tez twierdzila ze one sa pomocne i pozwalaja zaoszczedzic ale zobaczymy:)Nie jestem ani na NIE ani na TAK ale warto sprobowac:)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #357 dnia: 1 Października 2008, 11:56 »
Jak siuśki przepuszczają to ja nie wiem czy to jest takie super. Ja bym używala samych pampersów. Nie wiem czy uda się przy tym coś zaoszczędzić, bo dziecko chyba siku robi znacznie częściej niż kupę, to praktycznie co jakiś czas trzeba będzie te wklady wymieniać tak jak pieluszkę...

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #358 dnia: 1 Października 2008, 12:01 »
No dokladnie a przy tym wieksza mozliwos by maluszek sie odparzyl.
Kuchasiu to tak wyglada ?

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #359 dnia: 1 Października 2008, 12:24 »
Tak mniej wiecej cos takiego to jest....hm sama nie wiem jak to wyjdzie w praktyce  zobaczymy:)
Jestem jeszcze zielona w tych srawach wiec  musze zobaczyc jak to jest z tym robieniem kupki i siusiu hihi  w kazdym razie napewno nie skrzywdze dziecka  tylko po to zeby oszczedzac na pampersach:)
Przygotowalam obiad i teraz musze troche ogarnac ale oczywiscie musialam zajrzec na forum:)