Autor Wątek: sala okolice Sosnowca  (Przeczytany 14687 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pativiki
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06-04-2013
Odp: sala okolice Sosnowca
« Odpowiedź #30 dnia: 9 Maja 2008, 20:30 »
Spodobała mi się jeszcze SHUMA,jak się uda to jutro pojadę zobaczyc osobiscie.  Jak wyglada wesele tam? Chodzi mi juz o takie rzeczy jak menu, wystroj, czy za cos dodatkowo sie placi?

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #31 dnia: 9 Maja 2008, 22:50 »
o Shumie jest sporo napisane na forum, wystarczy poszukać w odpowiednich wątkach :) 

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #32 dnia: 11 Maja 2008, 11:30 »
Ja mam wesele w Shumie.
Nie ma wolnych sobót na 2009, dlatego my mamy niedziele, a i tak inna niż chcieliśmy, bo były też pozajmowane :)
menu mają jedno, ale warto podjechać, zobaczyć, porozmawiać :)

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #33 dnia: 21 Maja 2008, 13:10 »
hej,
ja rowniez szukam sali na wesele, podzwonilam w kilka miejsc, niektore sale zwiedzilam osobiscie.  Oto czego sie dowiedzialam :)
1 ) Atena - Sosnowiec, bardzo ladnie i z klasa.  Ale podobno drogo
2 ) Rozana Dolina - Bedzin , fajna sala, duza elegancka i troszke mniejsza w stylu wiejskim.  Niestety jak bylam tam na weselu to ubikacja byla koedukacyjna ( troche krepujace ).  Za to jedzonko pycha.
3 ) Lesna - noclegi na ok 40 osob, ceny ok
4 ) Impresja Dabrowa Gornicza , brak noclegow, cena chyba od 180 zl
5 ) Jubilat - Bedzin, nocleg 30 zl, koszt ok 145 zl bez ciast
6 )Astra - Dabrowa Gornicza, bardzo elegancko, nocleg 50zl, wesele od 170zl
7 ) jest tez sala Wiktoria przy ulicy Andersa ( trasa autobusu 690 Dandowka Ludwik ), kilkaset metrow obok jest inna sala, w nazwie ma chyba slowo "mlyn".  To jest sala miedzy domkami.
8 ) sala na Kukulek
9 ) Balaton - slyszalam same zle opinie!!! podobno jedzenie nie jest zbyt smaczne!
10 ) Shuma, koszt 220zl ! dzwonilam tam i pani mi powiedziala ze jesli chce miec wesele w sobote to MUSZE miec min. 100 lub 120 osob ( nie pamietam dokladnej liczby ).  Jesli mam mniejsza ilosc gosci to wesele bedzie w piatek lub niedziele. 
11 ) w okolicach Pogorii jest kilka sal, chyba tez Catamaran
12 ) Kamionki - Sosnowiec ul.  Lenartowicza
13) Na Pogonii jest tez sala, niedaleko Wydzilu Filologicznego

No to chyba wszystko, po rozmowach z wlascicielami u mnie wygrywa Lesna! Gdyby nie fakt, ze musze przenocowac 30 osob wybralabym Astre w DG lub Kamionki.

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
« Odpowiedź #34 dnia: 21 Maja 2008, 13:22 »
jeśli chodzi o różaną dolinę to są już dwie ubikacje :-) w Leśnej nie byłam... życzę trafnego wyboru :-)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 21 Maja 2008, 16:32 »
jeśli chodzi o różaną dolinę to są już dwie ubikacje :-) w Leśnej nie byłam... życzę trafnego wyboru :-)

właśnie miałam to napisać  ;D ;D ;D

Offline SAbina

• forumowicz
« Odpowiedź #36 dnia: 21 Maja 2008, 22:16 »
Jesli chodzi o Atene ładnie wewnątrz, otoczenia brak, dośc drogo
Leśna-ładna ale nie za duża, piękne otoczenie
Impresja-jak dla mnie troche "surowa" i przy samej drodze, do tego zaraz przy sali jest sklep długo otwarty
Balaton- jedzenie bardzo dobre ( byłam na wielu imprezach, jadam tam obiady bardzo często nigdy nie maiłam nic do zarzucenia)otoczenie piękne, sala duża,noclegi-sama mam tam wesele
Kamionki-byłam kilka razy i troche mnie odpycha obsługa i te wierzowce w koło...
reszty nie znam
wiadomo, ze kazdemu podoba sie co innego

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #37 dnia: 22 Maja 2008, 10:28 »
nie chcialabym nikogo straszyc, ani robic anty-reklamy, jednak z tego co slyszalam to Balaton nie jest dobrym miejscem na wesele ( slyszalam to miedzy innymi od jednej panny mlodej, ktora zalowala ze tam miala wesele ). 
A co do Ateny to przed lokalem stoja laweczki, mozna wyjsc na papieroska, porozmawiac itp. . .  Jednak lokal jest z sasiedztwie blokow. 
Rozana Dolina, no coz. . . , jesli sa tam 2 ubikacje to super! Jednak zastanawiam sie dlaczego my mielismy jedna? (wesele bylo w pazdzierniku 2007 ).  Moze wtedy nie wybudowali . . . . .  a jesli byly dwie to niestety swiadczy to o wlascicielsce lokalu, ze nam udostepnila jedna!
Czy ktos slyszal cos na temat lokalu na Kukulek ? sa tam noclegi ?
Ja rowniez bede wdzieczna za wszelkie informacje na temat sal :) 

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 22 Maja 2008, 18:36 »
no hcyba nikt nie byłby taki żeby udostepnić wam tylko jedną ubikacje ..., mieliscie jedną bo drugiej wtedy nie było. Druga ubikacja została zrobiona luty/marzec 2008  :P

Offline SAbina

• forumowicz
« Odpowiedź #39 dnia: 23 Maja 2008, 09:45 »
oczywiście, ze nie chodzi tu o rekalamowanie sal tylko o podpowiedzenie.... tak jak juz gdzieś kiedyś pisałam- wybrałam Balaton, bo nie raz byłam tam na imprezie, nie raz miałam do czynienia z obsługą i wiele razy jadłam ich jedzenie. jednym zależy na ekskluzywnej sali, innym na wykwintnym jedzeniu, jeszcze innym na otoczeniu, a innym tak jak mnie na sprawdzonym miejscu. Absolutnie nie chce nikogo namawiać, bo żaden w tym mój interes...
Jak wybierałam sale na wesele to przyznaje nie byłam nigdzie bo od zawsze wiedziałam, że moje wesele będzie na Balatonie.
Byłam na wielu salach jako gość weselny i właściwie o każdej można powiedzieć, że ma plusy i minusy...tak jak już napisałam zależy kto co lubi i na czym mu zależy.
Polecają jeszcze Californie w Czeladzi podobno wiele się tam zmieniło

Offline artec
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 23 Maja 2008, 13:01 »
Balaton - wesele zorganizowane w lecie 2006 (niby 2 lata temu ale właściciel ten sam wiec pewnie zmian wielkich nie ma) Jedzenie średnio-słabe (gorące posiłki był prawie zimne i niesmaczne), mimo umowy nie było zapewnionych w menu składników.  Właściciel obiecywał pokoje dla gości, w dniu wesela goście otrzymali pokoje "w budowie".  Jeśli organizujecie tam wesele trzymajcie faceta za "ryj" do ostatniej sekundy i nie wierzcie w żadne jego obiecanki wszystko ma być na papierze, w naszym przypadku niemożliwy był kontakt na parę dni przed weselem zostaliśmy pozostawieni sami sobie.  Sama sala jest całkiem ładna i okolica całkiem całkiem. 
JEDNAK ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!!!! i nie dlatego że słyszałem że jest nie fajnie po prostu organizowałem tam wesele.     

Offline demonique

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.05.2008
« Odpowiedź #41 dnia: 23 Maja 2008, 18:02 »
W Atenie nie jest drogo. Ale ze względu na bezczelnego syna właściciela, który się imprezą opiekuje, lokalu nie polecam. Zamiast się bawić musiałam uważać, czy wszystko jest ok. Tyle dobrze, że gościom się podobało. I na jedzenie raczej też nie można narzekać...

Offline pativiki
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06-04-2013
« Odpowiedź #42 dnia: 10 Czerwca 2008, 14:13 »
Zdecydowalam sie na Rozana doline w Katowicach, chociaz zobaczymy na 1005 jak skoncza remont, a to bedzie w sierpniu. W sumie duzo pozytywnych opinii wyczytałam tutaj na temat tej sali, wiec mysle, ze dobrze bedzie tam.

Offline Pani_Młoda

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #43 dnia: 10 Czerwca 2008, 15:29 »
Mnie osobiście różana dolina sie nie podoba jezeli chodzi o zewnątrz- nie ma tam pargingów dla aut, samochody staja przed samym wejsciem, nie ma zrobionego podjazdu wyłożonego kostką tylko wysypany jakis żwir.  Z boku widać "piękno" graniczacych za płotem działek.  Właściciele mogliby zadbac troche o zewnątrz, bo to co jest to wstyd.  Moim zdaniem bardzo ważny jest też wygląd dookoła lokalu a nie tylko środek.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 10 Czerwca 2008, 17:44 »
no niestety ja ideału nigdzie nie znalazłam  :P

zawsze jest cos co komus nie spasuje

ale ranyy nie bądźmy az tak wybredni, jesli miałabym podchodzic do wszystkiego , a to takie a tamto siakie to chyba bym musiała jechac na lekach p/depresyjnych  ;D ;D ;D

jeszcze sie nie ten nie urodził , co by wszystkim dogodził  :P

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 10 Czerwca 2008, 17:46 »
mi zalezy najbradziej na tym jak ludzie sie bedą bawić , i jedzonkiem, a nie mam zamiaru martwic sie tym czy przed lokalem mam kostke brukowa żwir czy jescze coś innego  :P
 ;D ;D ;D

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #46 dnia: 11 Czerwca 2008, 23:08 »
Pani_Młoda ja zgadzam się w zupełności :)
TAkie same nasze odczucia :)

Offline Pani_Młoda

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #47 dnia: 13 Czerwca 2008, 20:51 »
Wszystko jest kwestią gustu ale dla mnie też ważny jest wygląd dookoła lokalu a innym może to nie przeszkadzać.  Uważam, że Różana Dolina jest przereklamowana i to bardzo.  Jak weszłam na jej stronę pierwszy raz to byłam pod dużym wrażeniem i byłam skłonna zdecydować się juz na tą sale w ciemno, bo nie powiem sama sala jest bardzo ładna, ale gdy tam zajechałam to porażka - jak dla mnie to magazy obity dechami, bo taki sam budynek stoi obok  ;) ale są gusta i guściki. . . .

PS
Pozdrawiam myszkasc  :D

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #48 dnia: 13 Czerwca 2008, 21:14 »
Moim zdaniem jest tylko jedna IDEALNA sala w Zagłębiu. szkopuł w tym , ze o termin na sobotę to trzeba się tam postarać na 2 lata wcześniej. Oczywiście mowie o Shumie na Pogorii. Moj narzeczony nie dał się niestety namówić na niedzielę i dlatego będziemy mieć wesele w innym miejscu.
Myszkasc gratuluję wyboru lokalu, jestem pewna , że nie będziesz żałować.

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #49 dnia: 13 Czerwca 2008, 22:56 »
Pani_Młoda, Sunflowerka83 :-* :-* :-* :-* :-*