Autor Wątek: Wspólne 1025 dni uwiecznione pięknym dniem... Ślub Basi i Kamila - 31.05.2008r.  (Przeczytany 129259 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
Basiu cudownie,slicznie wglądałaś!!!!!!!!!!! :o
wszystko super:samochodzik,bukiecik,makijarzyk i welonik bossski! :o

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
basiu po prostu pieknie sliczna z ciebie dziewczyna  :o :o :o :o :o

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
Super ogląda się Wasze fotki... wszytsko piękne :!:

Zdrówka życzę.

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
ASIA39, zuza142000, marzenieeee, katarzyna_84 dziękuję  :przytul:

Miedzy czasie minął nas ksiądz proboszcz który udzielał nam ślubu :) coś tam do mnie mówił żebym wchodził już do kościoła, a to dlatego, ze on nic nie wiedział o tym, że ma mnie prowadzić mój tata.
Gdy wszedł do kościółka zdecydowaliśmy, że pora iść :)

Stojąc już prawie w głównych drzwiach usłyszałam z sobą głoś wołający moje imię. Głos ten był taki z niedowierzaniem. Odwracam się i kogo widzę? Kolegę z liceum, w którym się w pierwszej kasie podkochiwałam :) jak mu moja koleżanka to powiedział to aż się chłopak przepisał do mojej klasy :) a mi się tedy odwidziało  ;D ;D ;D
Podeszłam do niego i się przywitałam. Jestem ciekawa czy fotograf to sfotografował? Fajnie by było :)
Tak się fajnie poskładało, że był on właśnie na ślubie tej pary, która ślubowała przed nami. Stojąc i się witając jego koledzy żartowali, że mogli być teraz na ślubie moim i jego i bawić się u nas  ;D ;D ;D
Ja się witałam jakby nigdy nic, a moja mama panikowała. Co chwilkę wołała mnie żebym się już ustawiała na wejście :D
W końcu stanęłam na dobre w drzwiach. Zobaczyłam wielki uśmiech na ustach mojego przyszłego mężulka. Idąc do ołtarza buzia nie przestawała mi sie śmiać  :D

No i ruszyłam...

mam nadzieję, że będę miała ładniutkie zdjęcia jak wchodzę do kościoła od fotografa, bo te od znajomych są ciemne i niewyraźne.

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
Widzę, że z siostrą miałyście identyczne bukiety  :) Nooo i podusia na obrączki była też z zielonych kwiatów  ;D

Wszystko bardzo ładne  :)

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
piekne

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline baska98

• Chuck Norris
Widzę, że z siostrą miałyście identyczne bukiety  :)
dobrze widzisz :) z tym, że siostry bukiet był mniejszy ale to już pisałam wcześniej :)
a zdecydowałam sie na 2 identyczne bukiety dlatego, że u nas jest taka tradycja, że panna młoda zostawia w ofierze swój bukiet na ołtarzu Matki Boskiej. Przeważnie bukiet panny młodej jest ładniejszy niż świadkowej i później jest jej żal zostawić swój dlatego zostawia bukiet świadkowej. Mi sie to nie podoba, bo niby co ona ofiarowuje? ale to już decyzja każdej panny młodej. Ja sobie zamówiłam 2 identyczne bukiety i zostawiłam swój na ołtarzu, a potem wzięłam świadkowej - taki sam  :D

piekne
:-* :-* :-*

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
Świetny pomysł baśka, a wyglądalaś prześlicznie

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
No no pięknie, dalej, dalej!
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
Basiu wszystkie zdjęcia są przepiękne.

niezły motyw z tym kolegą z liceum:)

Offline baska98

• Chuck Norris
Basiu wszystkie zdjęcia są przepiękne.
:)

Oprócz sympatycznej sytuacji z kolegą była jeszcze jedna z księdzem, a mianowicie, gdy jak tak sobie stałam na polku i gaworzyłam z moimi rodzicami, a ksiądz już wszedł do kościoła to jak zobaczyła mojego Kamila przy ołtarzu to zaczął krzyczeć z zakrystii do niego żeby po mnie wyszedł, bo u nas jest tak, że młodzi wchodzą do kościoła razem. Ogólnie to podobno był przerażony ta wizją, że mam sama iść do ołtarza. Chyba się jeszcze nie spotkał z sytuacją kiedy tata prowadzi pannę młoda :) Obok Kamila stali jego rodzice więc odpowiedzieli księdzu, ze tata będzie mnie prowadził i się uspokoił :)

Offline agu-s

• Chuck Norris
Basiu dopiero dzisiaj trafiłam na Twoją relację, zamiast się uczyć to przeczytałam od deski do deski ;D

po pierwsze to jesteś śliczna, a w sukni to już w ogóle przepięknie wyglądałaś.
Po drugie dekoracja sali....powaliła mnie na kolana, piękne kolory, no w ogóle brak słow :D
wszystko pięknie i czekam na dalszą relację ;D

ps. w sumie to nawet dobrze, że dopiero teraz trafiłam na relację bo nie musiałam tyle czekać na zdjęcia ;)

Offline baska98

• Chuck Norris
slicznie wygladalas kolejny raz powtorze - i bardzo mi sie podoba to zostawianie bukietu!!!
dziękuje :)

agu-s witaj w mojej relacyjce :)
dziekuję za te wszystkie komplementy  :oops: :oops: :oops:
Po drugie dekoracja sali....powaliła mnie na kolana, piękne kolory, no w ogóle brak słow :D
co do dekoracji to większa cześć został skopiowana do Karolinki ale tak czy inaczej dziękuję za miłe słowa :)

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
Eno nieźle to wymyśliłaś z tym bukietem, dobry pomysł  :) Bo w sumie to po co panna młoda ma zostawiać swój, mogłaby właśnie ten świadkowej zostawić  ;) Dobrze, ze u nas nie ma takiego zwyczaju, bo ja bym nie zostawiła  ;D

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
Basiu ślicznie wyglądałaś :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Offline baska98

• Chuck Norris
Eno nieźle to wymyśliłaś z tym bukietem, dobry pomysł  :) Bo w sumie to po co panna młoda ma zostawiać swój, mogłaby właśnie ten świadkowej zostawić  ;) Dobrze, ze u nas nie ma takiego zwyczaju, bo ja bym nie zostawiła  ;D
choć u nas taki zwyczaj jest to i tak dziewczyny nigdy nie zostawiają swojego. A ja dzięki temu, ze miałam dwa takie same nie było mi żal :)

Basiu ślicznie wyglądałaś :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:
dziękuje :)

a ja bym zostawila - w sumie po kosciele to bukiet laduje w wazonie i tyle po nim - nie potrzebny jest. a zawsze mozna w jakiejs intencji zlozyc go pod oltarzem mi sie strasznie to podoba chociaz nie znalam wczesniej tego
no ja w sumie wyszłam z podobnego założenia, bo bukiet wylądował w wazonie i tyle z niego było. Z resztą po wyjściu z kościoła zaraz oddałam go świadkowej aby mieć wolne ręce podczas życzeń.

c.d.
Po dojściu do ołtarza mój tata z moim Kamilkiem uścisnęli sobie dłoń, a my pocałowaliśmy się (mam nadzieje, że fotograf to uwiecznił, bo niestety goście nie).

Następnie zajęliśmy miejsca w klęczniku. Pomodliliśmy się chwilkę, a następnie rodzice pobłogosławili nas.

Potem udaliśmy się wraz ze świadkami do zakrystii podpisać dokumenty. Pośmieliśmy się chwilkę wraz z księdzem i siostrą zakonną, z którą robiłam dekorację  :D i wróciliśmy na swoje miejsca..

Po chwili wyszedł ksiądz i zaczęła się ta najważniejsza w naszym życiu msza.

Mi upłynęła ona strasznie szybko zaś mojemu Szczęściu ciągnęła się nieubłaganie. Powiem szczerze, ze nie pamiętam o czym było kazanie. Nawet nie wiem o czym ja wtedy myślałam. Podobno nie było za ciekawe.
W końcu nadeszła chwila złożenia sobie przyrzeczeń  :D
Mówiliśmy ją z wielkim uśmiechem na ustach, choć nie ukrywam, że bałam się, że powiem „i nie dopuszczę Cię aż do śmierci”. Na szczęście nic takiego się nie stało  :D

Zasmucę Was ale odtąd będzie już mniej zdjęć, a to dlatego, że moje kochanie nie chce aby umieszczała jego zdjęcia w internecie, a ja to szanuję więc wkleję kilka na których jestem sama i na których nie widać twarzy mojego mężulka.

Offline agu-s

• Chuck Norris
no i zawsze można zamazać małża ;D ;) hihihi

Offline baska98

• Chuck Norris
no i zawsze można zamazać małża ;D ;) hihihi
no niby tak ale skoro on nie chce więc nie będę kombinować :P

c.d.
Po całej ceremonii podszedł do nas ksiądz i złożył nam życzenia, a my udaliśmy się do ołtarza Matki Boskiej.

Gdy uklękliśmy duet zaczął grac Ave Maria i grali tak pięknie, że aż się można było „rozpłynąć” :D wszyscy byli zachwyceni :D

Ogólnie podczas całego tego klęczenia było bardzo wesoło, a to dlatego, że umówiliśmy się dzień wcześnie z duetem, ze będziemy klęczeć do momentu aż skończą grać Ave Maria, bo nie wygląda to za ładnie jak oni grają, a tu nagle młodzi wstają. Nie bardzo wiadomo, co robić. Kończyć tak nagle to Ave Maria i zaczynać szybko Mendelsona? No więc miało być tak, ze klęczymy do końca, a tu moje Kochanie po ok. 1 min przeżegnał się i wiedzę, że zbiera się do wstawania wiec ja go za ramię i w dół :D Mówię: „klęcz”. Minęła chwilka, a on znów chce wstawać wiec ja mu mówię „że umówiliśmy się, ze klęczymy do samego końca” :D Po chwili znów to samo  ;D ;D ;D Wszyscy to widzieli i słyszeliśmy jak się śmieją  ;D
Co więcej rodzinka mojego mężulka przykleiła mu na butkach naklejki „help me” wiec goście mieli następny powód do śmiechu  ;D niestety literki troszkę się pozsuwały ale co bystrzejsza osóbka zrozumiała o co chodzi :P

Offline marta082008

• Chuck Norris
No nie, zwariowałam  ;D

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
ale slicznie wygladalas Basia!!!! Cudnie :)

Gabiś
  • Gość
BAsiu pięknie...
u nas z tym klęczeniem był obardzo podobnie :):):)

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
Help Me  :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Offline agu-s

• Chuck Norris
super pomysł z tym help me ;D

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
pięknie Basiu :) pięknie...
hehe, niezły pomysł z napisem "help me" :D

Offline Agatha
  • entuzjasta
piękna ceremonia  :brawo_2:

mój przyszły tez ma długie włosy i nie będzie ich obcinał z powodu ślubu, ale każdy, kto sie dowie że ślub bierzemy to zawsze pyta, co Grzech z włosami robi??? Jest to pytanie przeważnie nr 1 ewentualnie nr 2.

a co do forum to Grzech ma podobne zdanie do Twojego męża, więc jak najbardziej Cię rozumiem

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
no szkoda ze tych pieknych zdjec juz bedzie mniej :(

piekny kosciol , a z tymi butami niezly pomysl HELP ME

hihihih ....
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline baska98

• Chuck Norris
ale slicznie wygladalas Basia!!!! Cudnie :)
dziekuję

Wszystkim Wam dziekuję za te ciepłe słowa  :przytul:

mój przyszły tez ma długie włosy i nie będzie ich obcinał z powodu ślubu, ale każdy, kto sie dowie że ślub bierzemy to zawsze pyta, co Grzech z włosami robi??? Jest to pytanie przeważnie nr 1 ewentualnie nr 2.

a co do forum to Grzech ma podobne zdanie do Twojego męża, więc jak najbardziej Cię rozumiem
no u mnie tez się pytali co Kamil robi z włosami :) a niby co miałby robić?  :D do fryzjera na koka go przecież nie umówię  :D oczywiście żartuję  :D wiem, że wielu\e mężczyzn ścina włosy przed ślubem choć ja nie wyobrażam sobie moje K w krótkich włoskach.

to będzie chyba na dzisiaj tyle.
kolorowych snów  :-* :-* :-*

Offline agu-s

• Chuck Norris
dobranoc  :D

Offline marta082008

• Chuck Norris
Dobranoc Basiu, idź spełniać swoją małżeńska powinność ;)