Autor Wątek: Restauracja pod lwem  (Przeczytany 50302 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mamba_m
  • forumowicz
  • data ślubu: 18.09.2010r.
Odp: Restauracja pod lwem
« Odpowiedź #120 dnia: 20 Maja 2010, 21:08 »
A gdzie ten bankiet ma być? Z Twoim weselem? Możesz napisać jakieś szczegóły?

Offline marta459

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 22.05.2010
« Odpowiedź #121 dnia: 21 Maja 2010, 08:30 »
w hotelu jest taki jeden duzy :protestuje:mietam to nr 10 na ok 10 osob... ja sobie tam wlozylam cala rodzine z dziecmi a ona mi wczoraj oswiadczyla ze dobudowala sobie 2 pokoje i ona ta rodzine rozdzielila na inne pokoje bo tam bedzie bankiet  :-\  ogolnie wyszlo tak ze w czasie tego weeeeeekendu bedzie miala 2 komunie w niedziele i jakis bankiet załapała.... NIC TYLKO PIENIADZE ABY ICH MIEC WIECEJ.....  JESTEM NORMALNIE WSCIEKLA  :ckm: :protestuje:

Offline marta459

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #122 dnia: 24 Maja 2010, 10:35 »
Jestem juz po weselu... napisze cala historie troszke pozniej gdyz teraz musze sie uspokoic.... TOTALNA ZLODZIEJKA !!!  CZY KTOS MA WESELE TAM PO MNIE?

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #123 dnia: 24 Maja 2010, 10:41 »
A jednak .... stało się!. Czekamy z niecierpliwością na Twoje informację. Kurcze, podniosłaś mi adrenalinę. Moi znajomi szukają salę na przyszły rok i są nią właśnie zainteresowani.  Muszę im to wybić z głowy.

Offline momoko

• forumowicz
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #124 dnia: 24 Maja 2010, 11:27 »
Marta, aż mi ciśnienie skoczyło! Z niecierpliwością czekam na relację, ale już się boję co przeczytam  :(

Offline marta459

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #125 dnia: 24 Maja 2010, 18:00 »
no to zaczynam....
cale wesele odbylo sie bez zarzutu.... natomiast o poranku w niedziele mozna sie dowiedziec kim jest cala wlascicielka i jej personel.... mialam wykupione sniadanie za ktore zaplacilam oraz ugadalam sie z wlascicielka ze to co zostanie z wesele przelozy na sniadanie... na sniadaniu zostaly podane 3 tace z wedlinami  kosz chleba troche masla i jakies resztki pomidora i ogorka.... caly czas musialam prosic o nowe czyste naczynia oraz sztucce.... musialam prosic o wode i posprzatanie brudnych naczyn... jeden kelner do obslugi 40 osob... zalosne.... do tego  sie nie przykladal bo oczywiscie wazniejsze byly komunie i jakies 40 urodziny!! bylo az 5 komuni na dole i w ZABRANYM MI POKOJU POWTARZAM ZABRANYM bankiet.... wiec kto by sie przejmowal jakims sniadaniem  :-\  po zalosnym sniadaniu poprosilam o owoce ktore zostaly z wesela oraz ciasta i jedno pietro tortu!! USLYSZALAM : PRZECIEZ NIC NIE ZOSTALO Z WESELA!  nie pilam  na swoim weselu bo nie lubie za bardzo alkoholu wiec pamietam dokladnie ze zostaly cale palety owocow poszly tylko winogrona oraz palety ciasta uslyszalam ze nic takiego nie zostalo  :-\ zostaly zgnile brzoskwinie 2 niby i jablka  :-\.... wiec mowie zeby chociaz jablka podala aby ten stol nie byl pusty.... przyniosla mi pare jablem zielonych jak na weselu by;ly czerwone  :-\ wiec juz mi cisnienie skoczylo.... chcialam rozmawiac z wlascicielka... przyszla dama.... i powiedziala ze z naszego wesela nic nie zostalo wiec jej tlumacze ze pijana nie bylam i niech mi w oczy nie klamie ze nic nie zostalo jak cale stoly jedzenia zostaly lacznie z alkoholem winami owocami napojami wszystko... bo jakos goscie wiecej sie bawili niz jedli !!  wiec zarzadalam zwrotu alkoholu oraz wszystkiego co zostalo z wesela...  przyniosla mi jakies napoczete wina zero napoji oraz alkoholu... a sama specjalnie moja cala  specjalna butelke wodki zostawilam aby sprawdzic uczciwosc!!! w butelce byla woda!! nawet ktos sie na nia polasil i zycze smacznej wodki  ;D

idzmy dalej.... cisnienie wlascicielce podnioslam bo gdy goscie z komuni zaczeli wchodzic na sale powiedzialam ze napewno moje jedzenie z wesela znajduje sie na stole komunijnym  ;D zaczela mi przynosic resztki jedzenia oraz przyniosla mi tort gdzie jakies 10 min wczesniej mowila ze nawet tort nie zostal haha sama siebie osmieszyla....

dzis jest poniedzialek... tak sie zlozylo ze w czasie naszego pakowania sie do samochodu przyjechala wlascicielka.... nie ruszala sie z samochodu jakies 10 min gdy weszlismy do hotelu ona uciekla do kuchni.... poprosilam pania w recepcji aby zawolala wlascicielke zeby sie ze mna rozliczyla... ona odparla ze bedzie ok 11 i ona ma dla mnie rozliczenie.... wiec mowie jej aby sie upewnila na zapleczu czy jej niema... poszla.... po chwili wrocila mowiac mi ze niema jej... odparlam ze klamie bo ja widzialam.... zrobila sie czerwona.... i podala mi rozliczenie kaucji.... i wiecie co tam bylo  DWA KIELISZKI KTORE ZBILAM PO WYPICI SZAMPAMNA!!! oraz jakas cukiernica srebrna  :-\  gdzie tyle razy pytalam jej czy za nie musze zaplacic bo jakbym placila to bym sobie takie wielkie kupila ze specjalnym grawerem zeby goscie byli zszokowani a ona odparla ze za te zbite kieliszki to nie strata bo wiadomo ze one sie zbija i to specjalnie!!!  i niesadze aby moi goscie polasili sie na cukiernice  :-\

wiec ogolnie stwierdzam... WLASCICIELKA TO KRETACZ NIESAMOWITY OSZUST I ZLODZIEJ.... SZKODA NERWOW I PIENIEDZY NA WESELE TAM BO PANNA MLODA WIECEJ WYPLACZE PO WESELU NIZ PRZEZ MIESIAC!!!

OSTRZEGAM....TOTALNY BRAK SZACUNKU DO KLIENTA I ZLODZIEJSTWO.... BYLE WIECEJ WYCIAGNAC BYLE WIECEJ ZYSKAC BYLE ZAROBIC I NAKRASC!!!

jak mi sie cos jeszcze przypomni to napisze ;D

oby kiedys zycie jej pokazalo co to znaczy uczciwosc!

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #126 dnia: 25 Maja 2010, 08:22 »
Dzięki za informację.  Dobrze chociaż, że wesele odbyło się bez żadnych nieprzyjemnych niespodzianek. W każdym bądź razie ja osobiście będę odradzał znajomych wynajęcie tej sali.

Offline Murzynek

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013
« Odpowiedź #127 dnia: 25 Maja 2010, 08:25 »
po tym co napisałaś jestem zszokowana i zalamana ponieważ zalezało mi bardzo na tej sali ... zaupełnie nie rozumie jak można mieć w ogóle takie podejście do klienta ? czy ta babka nie rozumie że istnieją fora lub po prostu niezadowolony klient bedzie odradzać sale znajomym?? sama sobie kręci bata !!!! słyszałam wiele histori o salach weselnych, że jedzenie było niesmaczne, ze było brudno , ale takich numerów to jeszcze nikt nie robił, no chyba ze po prostu tylko Ty zachowałaś rozwage i zwróciłaś uwage na pewne rzeczy...

jeśli możesz to napisz jaki miałaś zespół, fotografa , kamerzyste i czy zadowolona z nich jesteś ( rozumie że filmu i zdjęć jeszcze nie ma ale czy panowie byli mili czy ugodowi i czy dobrze sie współpracowało oraz czy mieli ciekawe pomysły do zdjęć)

na prawde współczuję Ci że na wsłasnym weselu musiałaś sie tak denerwować!!!

Jeszcze raz wszytkiego najlepszego na NOWEJ DRODZE  :-*

Offline POD LWEM
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #128 dnia: 25 Maja 2010, 10:41 »
RESTAURACJA ,,POD LWEM,,
Bożena Kupińska

OŚWIADCZENIE!
                W związku z notorycznym szkalowaniem naszego lokalu oraz naruszeniem dóbr osobistych właściciela restauracji przez panią Martę Walczuk informujemy, iż sprawa została oddana do oceny prawnika i jeżeli istnieją prawne przesłanki o popełnieniu przestępstwa z art.  23, 24 KODEKSU CYWILNEGO o naruszeniu dóbr osobistych i zniesławieniu , sprawa zostaje skierowana na drogę sądową w wyniku , której pani Walczuk publicznie przeprosi właściciela jak również wszystkich pracowników za poniesione przez nas szkody moralne.
                Jednocześnie informujemy zainteresowanych, że wszystkie ustalenia, umowy, aneksy, rozliczenia dotyczące imprezy 22. V 2010R podpisane przez dwie strony są do wglądu.  Jesteśmy gotowi odpowiedzieć na każde pytanie i na każdy zarzut jeżeli będzie skierowany do nas osobiście
  e-mail : podlwem2006@o2. pl
  tel. 504-053-922

Poziom wpisów, słownictwo, epitety pozostawiamy do oceny internautów wierząc głęboko w moc nieagresji
,,kto jest przesiąknięty mocą
  nie kąsają go szerszenie ani jadowite węże. . . ,,

Wszystkiego dobrego ,własnych poglądów, słusznych wyborów internautom składa załoga wraz w właścicielem
Restauracji ,,Pod Lwem,,

Offline Winia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #129 dnia: 25 Maja 2010, 11:29 »
PANI BOŻENKO TAK TRZYMAĆ KULTURA NA PIERWSZYM MIEJSCU, BYŁAM W PIĄTEK 21,05,2010 NA IMPREZIE W PANI LOKALU I WIDZIAŁAM TĄ PANNICE PRZY BARZE ROBIŁA JAKIŚ SZUM O POKOJE,CIĄGLE ZMIENIAJĄC . A PO WCZORAJSZYM ARTYKULE WYBRAŁAM SIĘ NA PIWKO POD LWA I WYPYTAĆ CO I JAK ,BO MAM WESELE W LIPCU. I SZKODA ŻE WŁAŚCICIELKA NIE NAPISAŁA O TWOIM ZACHOWANIU . ,ILE PŁACIŁAŚ ZA POKOJE ŚNIADANIA I ZACHOWANIU PANNICY NIE PANI MŁODEJ. MOJE KONDOLENCJE DLA PANA MŁODEGO,CO TO ZA ŻONA JEDZIE DO MAMUSI A MŁODY ŻONKOŚ SAM W POKOJU HOTELOWYM. "ŻONA" ZJAWIJA SIĘ RANO I ZADYMA BO NIEMA DLA NIEJ ŚNIADANIA! JAK SIĘ NIE ZŁOŚĆI GDY Z 70 OSÓB NA WESELE PRZYJECHAŁO 40 /ALE MOŻE JUŻ WCZEŚNIEJ BYLI POCZĘSTOWANI WODĄ W BUTELKACH PO WÓDZCE .  JA WIEM JEDNO BYŁAM KILKA RAZY NA IMPREZACH POD LWEM ZAWSZE BYŁO SUPER CO PISAŁAM WCZEŚNIEJ. I MAM WESELE W LIPCU 2010R.  A TY MARTA NAPISZ O CO CI CHODZI BO JESTEŚ TOTALNA BLONDYNA I ŻAL MI MAŁŻONKA ŻE BĘDZIE MIAŁ TAKĄ JĘDZE ZA ŻONE . JESZCZE RAZ KONDOLENCJE DLA MĘŻA DUŻO CIERPLIWOŚCI I KROPLI NA USPOKOJENIE NA DALSZĄ DROGE ŻYCIA WINIA

Bardzo proszę o zapoznanie się z Regulaminem obowiązującym na forum oraz netykietą. Nie piszemy CapsLock-iem!
« Ostatnia zmiana: 25 Maja 2010, 12:36 wysłana przez Maja »

Offline wild_rose

• forumowicz
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #130 dnia: 25 Maja 2010, 12:18 »
Czy Winia ma rozdwojenie jaźni? ;)

Offline Winia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #131 dnia: 25 Maja 2010, 12:49 »
Może ale jestem realistką .  :)

Offline marta459

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #132 dnia: 25 Maja 2010, 12:52 »
 :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:

smiechu warte.... prawda boli....

niech wiecej kelnerek pisze.... niech wszyscy pracownicy pisza.... bo niesadze aby tylko 1 osoba to wybieliła

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #133 dnia: 25 Maja 2010, 12:57 »
No i sprawa stała się rozwojowa. Co dalej? :drapanie:

Offline Winia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #134 dnia: 25 Maja 2010, 13:37 »
Oj prawda boli. . . . . . . Masz racje zabolało Cię. . . . . . . . . Niech napiszą  kelnerzy, jestem za.

Offline Murzynek

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013
« Odpowiedź #135 dnia: 25 Maja 2010, 22:53 »
no to sie porobilo...  :o ciekawe kto pisze prawde?? ???

Offline marta459

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #136 dnia: 26 Maja 2010, 08:02 »
prosze zauwazyc ze po kazdej zlej opini winia w tym temacie probuje wybielic restauracje.... i jest to kelnerka i ona dobrze o tym wie kto tu jest blondynka....  bo ja napewno nie  :skacza:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #137 dnia: 26 Maja 2010, 08:59 »
Bardzo proszę trzymać się tematu wątku.

Nie potrzebne nam są przepychanki i pyskówki.

Offline jugra

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #138 dnia: 31 Maja 2010, 09:44 »
...i już po naszym weselu! ;)

Wszystko wyszło pięknie :)

Nawet pogoda dopisała ;D

Goście byli zachwyceni wystrojem sal, pysznościami na stole i cudowną, życzliwą obsługą oraz otoczeniem wokół restauracji.

Przyjęcie było przygotowane perfekcyjnie.

Każda nasza prośba była spełniana natychmiast.

Potrawy były przesmaczne i w ogromnych ilościach.

Polecam domówić prosiaka - nie będziecie żałować.  :)

Będziemy wracać do Pod Lwem - to już przesądzone! J.

Offline mamba_m
  • forumowicz
  • data ślubu: 18.09.2010r.
« Odpowiedź #139 dnia: 31 Maja 2010, 17:33 »
Czyli jednak wszystko w najlepszym porządku - tak jak na samym początku współpracy z p. Bożenką. Od początku tego zgrzytu nie chciało mi się wierzyć, że coś jest nie tak, ale cóż...Było minęło i cieszę się, że wyszło super   :D :D :D Jeszcze raz GRATULUJĘ

POZDRAWIAM

Offline jugra

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #140 dnia: 31 Maja 2010, 17:42 »
Czasem na ileś tam wesel znajdzie się ktoś niezadowolony;)

Życie...

Ja z czystym sumieniem będę chwalić i polecać.

Bo jest co!

Najlepszą rekomendacją są zadowoleni goście.

A ja miałam wszystkich takowych!

Offline Winia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #141 dnia: 1 Czerwca 2010, 07:45 »
Jednak wiem co pisze . Byłam tam nie raz na imprezach i będa napwemo ,zawsze było  SUPER.      ŻYCZE WAM WSZYSTKIEGO    DOBREGO ,SAMYCH SŁONECZNYCH DNI NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA WINIA                                                     

Offline jugra

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #142 dnia: 1 Czerwca 2010, 20:15 »
Dziękujemy :)

I ja apeluję: bez agresji i przepychanek wyrażajcie swoje opinie.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #143 dnia: 2 Czerwca 2010, 10:16 »
Też jestem za dialogiem bez agresji, ale są  tacy, że jak komuś kijem nie przyłożą to się źle czują :).

Offline novalijka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #144 dnia: 10 Czerwca 2010, 21:26 »
Witam,
dawno nie było mnie na forum. Ale od czasu do czasu śledzę kilka wątków, w tym ten.

Cóż, poziom dyskusji faktycznie zostawia trochę do życzenia, pyskówki to nie jest najlepszy sposób na rozmowę  :neutral: ale pozwolę sobie dorzucić swoje "3 grosze" z aktualnych dość wieści.

W ostatnią niedzielę, 06.06., pojechaliśmy z mężem i szwagierką "Pod Lwa" na sentymentalny, rocznicowy obiadek :) pomyśleliśmy, że zobaczymy co się zmieniło, powspominamy, poświętujemy... I tu niestety rozczarowanie. O ile wesele było super (w opinii i naszej, i naszych gości), o tyle poziom obsługi "normalnej" pozostawia wiele do życzenia...

Po pierwsze - chcieliśmy zamówić sobie grillowane oscypki z żurawiną. Okazało się, że restauracja (!!!) nie posiada 3 oscypków, zamiast tego możemy sobie zamówić coś innego (wow...). Na szczęście jeden się znalazł, więc szwagierka dostała to, co chciała.

Po drugie - na potrawy musieliśmy POTWORNIE DŁUGO czekać. A w restauracji nie było ruchu praktycznie wcale. Zastanawiałam się, czy obsługa nie wybyła do Zakopca po brakujące oscypki :]

Po trzecie - siedziały przy stoliku 3 osoby. Pani kelnerka przyniosła 2 zamówienia, a na 1 trzeba było jeszcze czekać. Tak się nie robi! Dwie osoby miały zacząć jeść /trzecia patrzy/, czy czekać na trzecie zamówienie i jeść zimne?  ???

Po czwarte - ja zamówiłam szparagi, które były rozgotowane, rozciapane i trochę bez smaku. Na szczęście sos je ratował.

Po piąte - mąż znalazł w potrawie włos (na szczęście przed spróbowaniem), co jak dla mnie jest już kompletnym przegięciem... Pani oczywiście wymieniła porcję, ale znów trzeba było CZEKAĆ! DŁUGO. ZA DŁUGO...

Generalnie - dość często jadamy w różnych lokalach. Przy takiej konkurencji zdecydowanie wątpię, żebyśmy jeszcze kiedyś tam zawitali.

Offline lila1980
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.10.2010r
« Odpowiedź #145 dnia: 7 Lipca 2010, 22:20 »
Zbliża się moje wesele w restauracji ,,pod lwem,,
Cieszyłam się bardzo po wyborze tego lokalu .  A tu czytam takie niepokojące wieści. /rozbieżne opinie/ ::)
Może jeszcze jakaś opinia o weselu, dziewczyny plis

Offline Winia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #146 dnia: 7 Lipca 2010, 22:51 »
Ja będe na weselu jeszcze w lipcu ,to napisze . 

Offline konwalia2006

• forumowicz
  • data ślubu: ustalam
« Odpowiedź #147 dnia: 8 Lipca 2010, 15:10 »
A ja Ci radzę jedż do restauracji. Sonduj, sprawdzaj przecież są wesela w soboty to wszystko zobaczysz jak
wygląda .Jak oglądałam tą sale , byłam w sobotę kiedy obsługa przygotowywała stoły i dekaracje. Bardzo mi się podobało. Stoły wyglądały efektownie młoda wybrała kolor fioletowo-różowy więc w takim kolorze były szarfy do białych stołków i organza na stołach.Kwiaty podobno przywiezione przez młodą super dopasowane do całości.
Sala sama w sobie bardzo dekoracyjna- dla mnie nawet za bardzo, nie lubię takiego przepychu /kiczu?/:D
I dostałam do przejrzenia kronikę z tegorocznych wesel . To mnie przekonało bo opinie zamieszczone były na zdjęciach nowożeńców z nr tel. więc można to sprawdzić czy to oni pisali. A opinie naprawdę bardzo dobre.

Zła byłam tylko na obsługę, bo przy rezerwacji weselnej goście nie sa obsługiwani a ja chciałam coś zjeść.
To chyba ich strata...
Pokój jest najczystszą formą szczęścia

Offline lila1980
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.10.2010r
« Odpowiedź #148 dnia: 12 Lipca 2010, 22:41 »
No i wybrałam się w sobotę na zwiady.  Rzeczywiście stoły wyglądały pięknie w kolorze zielono-białym.
Dopytałam się o kronikę, masz rację opinie tam zawarte są dobre.  Więc jestem już spokojna .
Ale co mnie zadziwiło to jedna kelnerka pracująca .  Sobota południe 4 god przed weselem a obsługi brak?

Offline konwalia2006

• forumowicz
  • data ślubu: ustalam
« Odpowiedź #149 dnia: 30 Lipca 2010, 20:13 »
No to akurat chyba dobrze. Obsługa przychodzi na wesele wypoczęta a nie zostaje na 2 i 3 zmianę.Chyba lepiej wtedy obsługują nie sądzisz ?
A to chyba w twoim interesie, żeby tak było!
Życzę abyś była zadowolona. Zdaj relacyjkę...
Pokój jest najczystszą formą szczęścia