Autor Wątek: Zespół na wesele poszukiwany: 2-3 osoby, biesiadno-popowe granie, nie drogi!!!  (Przeczytany 3346 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline missmax

• entuzjasta
Poszukuję zespołu 2-3 osobowego, by nie był drogi jak te renomowane zespoły (nie bede wymieniac nazw). Biorą słono za te 9-10 godz od 2700 do 3500 ... Poszukuje tak wlasnie do granicy 2200-2500 za cale wesele (na poprawinach bedzie dj).

Interesuje mnie bardzo zepół, który będzie na weselu grał i biesiadne piosenki (nawet niektóe z disco polo) az do starych/nowych popowych/popularnych w j. polski oraz w j. angielskim.

BY BYŁ JAKIŚ WODZIREJ w zespole, który bardzo dobrze poprowadzi imprezę.
Zespół napewno nie składający się z osób w średnim wieku, bo młode osoby czułyby sie jak na jakims dancingu dla emerytów.
Może być skład mieszany: 2 panowie1 pani, l1 pan 2 panie lub jednorodny: 3 panowie... Wiek tez mieszany z przewagą jednak na świeżosć. Moze byc 1 ewentualnie osoba w srednim wieku.

Miałam nie zakładać żadnego wątku, ale jest tyle zespołów i naprawdę można się w tym wszytskim pogubić.
Bym prosiła o jakieś zespoły , któe spełniają te kryteria .
Zespoły, które mają dostęp do tej strony mogą się ze mną skontaktować przez maila: missmax@poczta.fm

Będę wszystkim wdzieczna. Jak zauwazylam, znalezienie zespołu to nawet całkiem trudna sprawa a wybrać trzeba dobrze.

Offline missmax

• entuzjasta
...acha:) zapomnialam dodac - fajnie jakby ktos  w zespole umial zagrac na akordeonie :-)

Mam chyba za duze wymagania ? NIEEE mysle, ze taki zespół jest a nawet takich zespołów jest kilka, ale wsród tylu zespołów ile teraz jest na rynku trudno ich odnalezc.

dzieki jeszcze raz za pomoc.

Offline kkaassiiaa
  • nowicjusz
  • *
hej wlasnie pisalam w innym temacie o tym zespole, ale cos podobnego do twoich wymagan ma zespol dynamit, moze warto z nimi sie skontaktowac:)buzka

Offline missmax

• entuzjasta
Taa juz do nich wczesniej dzwonilam, wokalistka przeslala mi nawet demo na maila (kilka mp3). Odnioslam jednak wrazenie, ze mimo tego iz z nia jest 2 lub 3 facetów (w zaleznosci, czy wezmie sie akordeoniste), to wiekszosc piosenek i tak ona spiewa. Mi chodzi o zespół by troche piosenek facet spiewal, by troche kobieta - to wtedy jest zróżnicowanie i piosenki nie wydaja sie na "jedno kopyto". Owszem, facet tez cos tam spiewa, ale dla mnie .. chyba malo. No ale byc moze w pelnym repertuarze facet spiewa wiecej piosenek ?

Offline kkaassiiaa
  • nowicjusz
  • *
:) missmax ja moge tylko powiedziec jak było u mojej siostry:) Wtedy dziewczyna śpiewała na przemian z facetem całe wesele.  Na tym weselu było 3 facetów ale tylko jeden śpiewał i czasami koleś co grał na pianinku, bo ten ostatni to na saxofonie grał.  Mi się bardzo podobało rozmawiałam z kuzynostwem to byli zadowoleni i wszyscy się wytańczyli.  Zespół ten grał różne piosenki troche biesiadnych, troche disco polo i troche nowości z tego co było na topie.  Oczywiście nie będe Ciebie namawiać, żeby później nie było na mnie:P heheheh ale życze powodzenia w poszukiwaniach:D

Offline tournesol
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.09.2005
polecam xxx z bydgoszczy . . .REGULAMIN!

« Ostatnia zmiana: 4 Września 2008, 09:32 wysłana przez monia »

Offline magdalena27
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25.04.09
Trzynastka spełnia wszyskie wymogi śpiewają wszyscy( 2 na 2 ) wiek od 20 paru do 40 paru.  Akordeonista i wodzirej jest. Cena 1800 z ł.

Offline missmax

• entuzjasta
Witam ponownie,

a nie, juz znalazłam zespół na wesele i podpisałam umowę.

Dziękuje bardzo za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Offline littlewing
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.07.2008
mogę śmiało polecić Wam zespół z Bydgoszczy xxxxx
 Reklama !
« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2008, 20:24 wysłana przez monia »

Offline milcia234

• forumowicz
  • data ślubu: 19.06.2010
MISSMAX MOżNA WIEDZIEć NA JAKI ZESPół SIę ZDECYDOWAłAS? Pozdrawiam :)

Offline missmax

• entuzjasta
:) Zdecydowałam się na zespół FAMA. Poleciła mi go Salomea (forumowiczka z tego forum)

Więcej w tym wątku:

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=10180.30

Offline milcia234

• forumowicz
  • data ślubu: 19.06.2010
dzięki! już  zabieram się za sprawdzanie!  :gazeta:

Offline mariposa221

• bywalec
  • data ślubu: 06.08.2010
Ja się zastanawiałam nad zespołem FAMA, ale z tego co wiem to oni biorą chyba 2900 zł?? Tak mi się wydaję, że gdzieś to wyczytałam, ale nie jestem pewna.

Offline missmax

• entuzjasta
no nie wiem jak ustalają stawki na 2010. No ale myślę, że cenowo nie przesadzają . . ! Moze pomyliłas zespol z jakims tam innym... np. Famaband (coś mi się taka nazwa obiła o uszy).

Ja nie będę zdradzac kwestii cenowych, ale na pewno się opłaca. Ja to starałam się trochę nie wydawać bardzo wygórowanych cen na weselne usługi, no i ucieszyłam się, że zespół wokalnie i personalnie mi odpowiada dość dobrze. A trochę zespołów posprawdzałam.

najlepiej jak spytasz mailowo o detale. Mogę podać adres do zespołu :)

Offline mariposa221

• bywalec
Byłoby fajnie :) Mój mail: Mariposa221@wp. pl
Ja też właśnie szukam zespołu 3-osobowego w przystępnej cenie tylko na 2010.  Póki co zainteresował mnie zespół savio i właśnie FAMA.  Wydaję mi się, jak czytałam, że chodziło właśnie o ten zespół, bo gra tam Pan Marcin. . .  Tylko ten cennik na 2010 jest przerażający. . .
pozdrawiam!

Offline missmax

• entuzjasta
no już namiar wysylam.

a nad Savio tez sie zastanawialam, bylam nawet posluchac ich jak graja na zywo - zaprosili na wesele, w sumie nie na sale, ale obok sali - bo głupio przeciez wchodzic...

Jednak nie wybralam ich-ponieważ jak uslyszalam vocal p.Marcina z Famy - to bardzo mi sie spodobal, no i przekonał co do wyboru. Jego narzeczona rowniez ma dobry vocal. No i są sympatyczni i otwarci.

Savio natomiast myślę, że dobrego mają frontmana zespołu - który jest bardzo energiczny i sympatyczny. No a wokalistka naprawdę super spiewa. Tyle, że jakoś tak slyszałam bardzo dominujący podkład, który przypominał oryginał piosenki, zarówno na stronie www jak słysząc na żywo. Może się myliłam ?  ::)

No i na trzecim miejscu przy wyborze był zespół Dynamit. Jednak... pan wokalista mnie do siebie nie przekonał, no i z akordeonistą brali ciut wiecej, bo wtedy on stawał się czwartym członkiem zespołu.

Offline mariposa221

• bywalec
Hmm zespół FAMA bardzo fajny, ale wciąż się zastanawiamy, bo stawka na 2010 rzeczywiście już wysoka. Czy poza zespołem Trzynastka ktoś zna jeszcze jakiś fajny zespół z akordeonem w cenie max do 2500zł?

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
Już się pogubiłem. Ludzie szukają dobrego zespołu, ale jak panowie są w "średnim" wieku to już jest "be". Mogą dobrze, albo nawet bardzo dobrze grać , i to różne style muzyki, ale są za starzy :( Pytam się więc: szukamy dobrze grającego zespołu, czy też zespołu młodego i pięknego ? Wszyscy kiedyś będziemy w wieku "średnim" i być może brzydcy :(

Offline mariposa221

• bywalec
Ja osobiście uważam, że najlepiej jak zespół jest mieszany tzn. są ludzie w różnym wieku. Wokal jest wtedy zróżnicowany.
Z moich obserwacji wynika, że jakość muzyki nie zależy od tego, kto w jakim wieku gra w zespole.
Fakt jest tylko taki, że ludzie którzy się pobierają są w większości młodzi i często łatwiej się dogadać i złapać kontakt z młodym zespołem, który dodatkowo może jeszcze nie do końca jest zmęczony tym co robi i ma jakąś charyzmę, pasję w tym co robi. Wszystko to jednak kwestia indywidualna :)

Offline obserwator
  • maniak
Jeśli chodzi o pasję to gwarantuję, że bez względu na wiek ludzie, którzy grają w kapelach mają takową. Praca, którą wykonują jest bardzo ciężka i bez tej pasji i charyzmy  nie dali by sobie rady tak długo. Muzycy starsi to mają, a młodzi, to się okaże po kilku lub kilkunastu latach. Muzyk z kapeli o "średnim" wieku to nie jest ten sam muzyk, co muzyk w "średnim" wieku, ale 20 czy też 25 lat temu. Jeżeli ktoś kocha to co robi, to robi to dobrze bez względu na wiek. :D

Offline mariposa221

• bywalec
Dlatego, jak podkreśliłam jest to kwestia indywidualna każdego zespołu. Na podstawie tych, z którymi ja miałam okazję do tej pory porozmawiać i posłuchać wyciągnęłam takie a nie inne wnioski i miałam konkretne odczucia jeśli chodzi o podejście do klienta i muzyki.

Offline missmax

• entuzjasta
No ja na temat tego zespołu, który udało mi się znaleźć z moimi wymaganiami , to się wypowiedziałam w tym poście "cena muzyki" -> https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=278.msg918555#msg918555

hm, nie no ładnie spiewali i grali (przynajmniej dla mnie) - ale ... nie było tak jak myślałam , że będzie. Zabrakło mi trochę profesjonalizmu w  działaniu, tzn w prowadzeniu imprezy, w zabawianiu gości . Czasami czułam, że robi się drętwo. Muzyka wolno się rozkręcała . Zespół trudno czasami trafiał w gusta gości - mimo to, że widział, kiedy najwiecej i przy jakiej muzyce - ile ludzi najchętniej sie bawiło. To co tez mnie zaskoczyło, że tańce-zabawy typu "grek zorba", "kankan" zespół zagrał na sam koniec, jak została tylko garstka ludzi  :o.
« Ostatnia zmiana: 19 Maja 2009, 20:30 wysłana przez missmax »

Offline obserwator
  • maniak
Prawdopodobnie brak obycia na weselach i brak doświadczenia. :)

Offline missmax

• entuzjasta
^ a odpisał mi frontmen zespołu, jak mu napisałam moje wrażenia po weselu, że mają doświadczenie na weselach, że to nie jest ich pierwsze wesele i wie na co zwrócić uwagę ..

TAAA..... To dlaczego my musieliśmy im powiedzieć, by zrobili "pociąg" ? Pamiętam jak mąż podszedł do nich, jak śpiewali, i im rzucił to hasło. Bo nie wiem kiedy by ten cały "pociąg" zrobili, na koniec wesela, jakby ludzie byli styrani, obolali od tańca, zmęczeni, a połowa już by spała w hotelu i na parkiecie i przy stołach byłaby garstka ? By śpiewali i śpiewali; chcieli pewnie nadrobić, bo były na weselu przerwy na rózne atrakcje. No i większość na wnoszenie dań, czyli na jedzenie.

Ja chciałam by jakieś zabawy, coś fajnego, jakieś atrakcje na parkiecie i przy stołach były ujęte na filmie weselnym. Kamerzysta miał być do góra 2.00. I gdybyśmy nie powiedzieli, że chcemy tego "pociągu", to by go nie było na filmie, bo kamerzysta miał już niedługo iść. Powiedziałam kamerzyście, że zaraz będzie jeszcze "pociąg", że może skamerować. . .

No i także biesiada przy stołach. Zapewnili nas w czasie spotkań organizacyjnych, że będzie. Ale już było tak właśnie po 1.00, WIĘC powiedziałam zespołowi, by mogliby zagrać trochę koło stołów. BY TO TAKŻE BYŁO NA FILMIE WESELNYM! No i kamerzysta, pod koniec jego pracy, skamerował fajne momenty wesela, czyli ów pociąg i biesiadę przy stołach.
Jakbym wiedziała, to po prostu napisałabym im plan działania, bo chyba ja sama bardziej wiedziałam jak zabawić gości, aniżeli oni.

Nie mogę sobie tylko jednego wybaczyć. Że właśnie także przed tym, jak poprosiłam o "pociąg", to nie zapowiedziałam zespołowi, by zrobili takie zabawy-tańce jak "kankan", grek zorba", było wtedy dużo ludzi na parkiecie i by fajnie między sobą sie pobawili. A tak to był w większości sam taniec na weselu, taki jak na dancingu czy dyskotece. Nie wiem, może chcieli non-stop grać, pokazywać jak fajnie grają i śpiewają różne kawałki (bo grają i śpiewają ładnie i to mnie urzekło w nich). Ale niech zespół zapamięta - że WESELE TO WESELE, nie dancing, czy dyskoteka, czy impreza typu studniówka, gdzie się tańczy i tańczy .. i nic poza tym nikogo nie obchodzi ... kankana i greka zorbę zrobili (sami, nie mówiąc im tego), pod koniec wesela, jak na parkiecie było z 10 góra osób i ... kamerzysty już nie było . . . :shock:

Teraz wiem, że lepiej wziąć muzyków bardziej znanych, doświadczonych, polecanych przez kilku ludzi i sprawdzonych z pozytywnym efektem - a nie poleconych tylko przez jedną osobę . Chociarz ja przesłuchałam demówkę zespołu i ... stwierdziłam, ze to jest to. Jednak były to tylko momenty wesel i głównie same piosenki śpiewane. Nie pomyślałam o zabawach i prowadzeniu wesela.
Takie wyciągam teraz wnioski. Mogą być one pomocne innym forumowiczom przy wyborze zespołu.

Ogólnie to nie było źle; zespół wypadł, reasumując dobrze na moim weselu. Tylko zabrakło mi w tej obsłudze imprezy weselnej niektórych aspektów, które wymieniłam powyżej.

Offline CocoChanels
  • nowicjusz
  • *
Zespół na wesele poszukiwany 2 3 osoby biesiadno popowe granie nie drogi
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Lipca 2009, 22:20 »
A nie mieliście podpunktu w umowie mówiącym o tym ,że jeżeli zespół z przyczyn losowych nie może wykonać usługi zobowiązuje się do znalezienia zastępstwa na takich samych warunkach? Czasami warto czytać dokładnie umowy. . .  
« Ostatnia zmiana: 19 Lipca 2009, 11:07 wysłana przez liliann »

Offline obserwator
  • maniak
Umowa jest umową, punkty w niej zawarte też, ale jak to bywa , życie wszystko weryfikuje. Krótko mówiąc, mając wszystko wpisane w umowę to tak i tak do końca nie będziemy wiedzieć czy zespół wywiąże się ze wszystki punktów zawartych w tejże umowie. Tylko, że najważniejszy jest efekt końcowy. Jeżeli wesele udane, wszyscy goście są bardzo zadowoleni pomimo, że zespół nie wykonał zlecenia zgodnie z umową to myślę, że to wszystko usprawiedliwia go, bo przecież wszyscy chcemy, żeby nasze wesele było najlepsze , a przecież dzięki niemu było :D.

Offline xantia-exotic
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.09.2009
Odp: Zespół na wesele poszukiwany: 2-3 osoby, biesiadno-popowe granie, nie drogi!!!
« Odpowiedź #26 dnia: 3 Października 2009, 19:29 »
polecam zespól Savio grali na naszym weselu
byli rewelacyjni :)
ku naszemu zdziwieniu prowadzili tak wesele, że wszyscy się bawili do białego rana
muzyka jaka grali- było coś dla każdego- po prostu super
świetnie prowadzili oczepiny- wszystko dokładnie tak jak chcieliśmy nic nie narzucali nam na siłę( a takie zespoły tez się zdarzają, że imprezę prowadzą po swojemu)
i co ważne grają za przystępną cenę
polecamy

Offline obserwator
  • maniak
Odp: Zespół na wesele poszukiwany: 2-3 osoby, biesiadno-popowe granie, nie drogi!!!
« Odpowiedź #27 dnia: 4 Października 2009, 11:46 »
A ile wynosi przystępna cena u nich?

Offline xantia-exotic
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.09.2009
2500 zł za tyle grali u nas
warto!!
nie jest to drogo a zespól naprawde świetny
no i p. Robert gra na akordeonie
pozdr

Offline obserwator