Autor Wątek: ZAKUPY DLA NASZYCH POCIECH - PROMOCJE, WYPRZEDAŻE, OKAZJE  (Przeczytany 949544 razy)

rybkawiedenka
  • Gość
Odp: ZAKUPY DLA NASZYCH POCIECH - PROMOCJE, WYPRZEDAŻE, OKAZJE
« Odpowiedź #2550 dnia: 27 Stycznia 2012, 18:06 »
Ja nie lubie 5-10-15 ani wójcika czy cocodrillo. Próbowałam się przekonać do nich ale jakościowo, wykonanie w stosunku do cen kompletnie mi nie pasuje.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #2551 dnia: 27 Stycznia 2012, 21:28 »
Tak polecacie 5 10 15 ??? Moja kuzynka zażyczyła sobie pajaca dla córki w prezencie na 1 urodziny i pojęcia nie mam gdzie kupić coś ciekawego i nie zapłacić jak za zboże. Chciałabym w 50 zł się zmieścić. Wiem ze to nie dużo jak na prezent pierwszo urodzinowy, ale Nikola dostała szlafroczek z Turcji więc nie będę się gimnastykować

a oglądałaś ubranka w c&a? w takiej kwocie to chyba spokojnie można coś fajnego tam znaleźć :)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2552 dnia: 27 Stycznia 2012, 21:46 »
jeszcze nic nie oglądałam :) Nie znam się na markowych sklepach i tym czy marka i jej renoma jest adekwatna do jakości więc zasięgam rady by nie łazić bez celu po sklepach. Urodziny za tydzień więc już wiem gdzie się udać  ::)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #2553 dnia: 28 Stycznia 2012, 21:27 »
Skuszona tymi przecenami jutro razem z R. ruszamy na podbój ;) hehehe, nastawiam się na zakupy a pewnie nic nie kupię ;)

Mam zamiar uzupełnić garderobę Natki i Dominisia na przyszłą jesień i zimę więc jeśli wpadnie kombinezon, bluzki, spodnie - to będę brać. Jadę do nielubianej przeze mnie kaskady ale może jutro ją polubię jeśli zakupy okażą się obfite ;)

A w kaskadzie jest może 5 10 15 i coccodrillo? I H&M?

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #2554 dnia: 28 Stycznia 2012, 21:47 »
Nie ma żadnego :)
Ale jest c&a, cubus, smyk, reserved, zara... Więcej sklepów z modą dziecięcą nie kojarzę.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2555 dnia: 28 Stycznia 2012, 21:54 »
O dzięki :) Coś pewnie kupię. A jak nie to wtedy kierunek Auchan na pozostałą dwójkę :)

Offline kitki82

• uzależniony
« Odpowiedź #2556 dnia: 28 Stycznia 2012, 22:36 »
Ja też bardzo lubię zarę ale nacięłam się na bluzeczkach szybko się pokulkowały, bezkonkurencyjny jest dla mnie next

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2557 dnia: 28 Stycznia 2012, 22:42 »
moje dziecko aktualnie chodzi albo w Tchibo albo w LIDLU.... ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #2558 dnia: 28 Stycznia 2012, 23:00 »
O Tchibo to ja uwielbiam.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2559 dnia: 28 Stycznia 2012, 23:02 »
drugie w ramach akcji zaciskania pasa będzie chodzić tylko w Lidlu  ;D ;D ;D chyba, że babcia Ela się zlituje...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #2560 dnia: 28 Stycznia 2012, 23:05 »
Ja w zasadzie kupuję wszędzie po troszku, zara ma super jakość ale gnioty też im się zdarzają, 5-10-15 fajne wszystko oprócz ubrań z napami (nieważne gdzie są nabite), tylko rozmiarówka jakaś dziwna. Lidloskie bluzeczki i spodenki fajowe, ale rajsopki masakra, tak samo jak biedronkowe...generalnie rajstopki wg. mnie najlepsze są z h&m i gatty.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #2561 dnia: 29 Stycznia 2012, 00:52 »
Ciekawe obniżki i promocje widziałam w H&M w Schwedt ale głównie dla maluszków, tak do 6 miesięcy. I więcej ciuszków było na stronie chłopięcej :) Patrycja, to chyba coś dla Ciebie  8)

W C&A tam, też większość ubranek w promocji do rozmiaru 68/74  ???

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2562 dnia: 29 Stycznia 2012, 08:58 »
a u mnie w h&m same szmaty

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2563 dnia: 29 Stycznia 2012, 19:36 »
Miałam dziś objazdówkę po sklepach ;) i największe rozczarowanie to coccodrillo... Kombinezon po przecenie 200 zł... Spodnie jeansy czy sztruks - 60 zł...
Natalkę obkupiłam w same bluzki najwięcej w reserve, mniej w 5-10-15, smyku i  coś tam jeszcze.

W H&M ja nigdy nic nie znajduję i w ogóle wszystko wisi gorzej n iż w lumpeksie - tam to przynajmniej porządek jakiś...

Ale ogólnie lepsze przeceny były w zeszłym roku. Niby ten podatek podnieśli i jak zwykle - państwo prorodzinne...

W Zarze - lipa - moim zdaniem oczywiście. Nic mi się nie podobało a bluzeczki takie cieniuśkie, wiatrem podszyte... Kurtki były za 39 zł ale nie brałam.

Coś kupiłam, ale żebym była super, hiper zadowolona to nie :nie:

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #2564 dnia: 29 Stycznia 2012, 22:21 »
i ja na coccodrillo narzekam. Przeceny kiepskie i  nadal drogo. Mi udalo sie zamowic 2 pary spodni po 19 zl. Rok temu mieli lepsze ceny. Myslalam ze sie myle ale spradzilam paragony zeszloroczne... Na zimowe kombinezony bede polowac w sierpniu. Moze uda mi sie tak jak w obecnym sezonie. Fajna kurtke z spodniami z Mariquity za 160 zl z przesylka mam a sprawdza sie rewelacyjnie. Mlody pod strumien wody mi wszedl i nic nie przecieklo. A i na obecne mrozy super. Mimo jasnych kolorkow brud sie nie trzyma. Mamy tez  z coccodrillo kombinezon i tam lekko czegos sie dotknie i juz plama..

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #2565 dnia: 31 Stycznia 2012, 23:42 »
Już myślałam, że tylko moje dziecko chodzi tylko w ciuszkach z lidla hehehe ;)

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2566 dnia: 1 Lutego 2012, 09:17 »
Moje oprócz Lidla jeszcze w Pepco i Biedronce chadza  ;D Czasem poszaleje na wyprzedażach Endo bo ich uwielbiam, za pieniądze które miałabym "włądować" w drogie ciuchy dla młodej a które założy parę/parenaście razy bo za chwilę będzie za małe wolę młodą gdzieś zabrać, coś jej pokazać nowego fajnego

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #2567 dnia: 1 Lutego 2012, 10:29 »
Moje też lidlowo-biedronkowe, czasem Babcia zaszaleje na niemieckich wyprzedażach to jeszcze topolinowe ;) a na wyjściowo-niedzielnie zdarzy się coccodrillowe. Teraz zamówiłam pierwszy raz z Endo na wyprzedaży bluzę dla Łucji (i przy okazji t-shirt dla Małża "Jestem super. Tata") i jestem ciekawa jak będzie z jakością.
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2568 dnia: 1 Lutego 2012, 10:36 »
Lidl jest całkiem ok...mamy kilka piżamek i bluzeczek i jakosc dobra, ale Pepco to porażka ciuch po praniu wyglada jak szmata, jedynie dresik welurowy kupiony tam jest ok, ale bluzeczki itp sa z kiepskiej bawelny rozłażą się, zmieniają kształt  ::)

i tym samym tanio kupujesz=drogo kupujesz, bo dwa razy kupujesz...jak po praniu wyglada fatalnie

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #2569 dnia: 1 Lutego 2012, 10:44 »
Tak samo uważam- za biedna na pepco jestem ;)
Poza tym wyznaję zasadę że jak kupię firmówkę dobrej jakości to później sprzedam łatwiej.
Lidlowską bieliznę uwielbiam ale bluzek jeszcze się nie dorobiliśmy. Dziewczęce są ok ale chlopięce jakieś takie smutne .

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2570 dnia: 1 Lutego 2012, 10:52 »
Nie wiem jak z jakością bluzek z Pepco bo mamy raptem dwie i wyglądają po  praniach normalnie( jedna granatowa z kotem druga w paski kolorowe), natomiast dresy pepcowe, sweterek i kiecki wszelkiego rodzaju trzymają się super, bluzki u nas królują endo- wyprzedaż zamawiane hurtem tak z długim jak i z krótkim rękawem, jeśli chodzi o " przyjemność" materiału to moim zdecydowanie endo matuje  :)

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #2571 dnia: 1 Lutego 2012, 12:11 »
Moja teraz piżamki, skarpety i grube rajstopy ma tylko z Lidla. Mam jedne spodnie, sztruksy, ale strasznie obłażą. Bluzeczki też mają fajne. Ja też wychodzę z założenia, że jak się kupi coś porządnego to potem łatwiej sprzedać, no i jak się dba to te rzeczy wyglądają jak nowe.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2572 dnia: 1 Lutego 2012, 12:13 »
No u nas Biedronka, Lidl i Pepco też są w szafie :) Pierwszy raz chciałam w sumie tak zaszaleć i zaopatrzyć Natkę w innych sklepach też ;)

U nas ubranka z Pepco są ok. Nic się z nimi nie dzieje po praniu.

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #2573 dnia: 1 Lutego 2012, 12:50 »
Ja w pepco obkupuje Radka w półśpiochy za 7 zeta, są super, po praniu tez. Body kilka razy mnie wkurzyly, bo ręce mu się nie mieścily w rękawy, szczegolnie w te mankiety - są stanowczo za wąskie. Zaczęlam na to zwracac uwage i inne są ok. Mają super skarpetki w pepco bez ściągacza, takie frotte, chyba 3 zł. Muszę kilka par kupic dzis wlasnie. A rajstopy z lidla są do bani - nogawki dlugie, a w pasie wąskie, za ciasne wręcz. Więcej nie kupie tam.

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #2574 dnia: 1 Lutego 2012, 13:27 »
Moja z Pepco posiada sukienki i bluzeczki i z żadną nigdy nic się nie stało,także nie wiem od czego to zależy. Wszystkie ubranka wyglądają normalnie.

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2575 dnia: 1 Lutego 2012, 13:28 »
JA też mam parę rzeczy z Pepco i nic się z nimi nie dzieje. Bardzo lubiłam bodziaki z biedronki. Super. Nie rozciągają się , fajne wykończenie przy szyjce i kolory żywe przez cały czas.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2576 dnia: 1 Lutego 2012, 17:58 »
u nas też rzeczy z pepco to niestety szmaty

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #2577 dnia: 1 Lutego 2012, 19:54 »
Dla mnie kupowanie po to żeby móc potem sprzedać odpada.. po pierwsze to zostawiam ciuszki dla ewentualnego drugiego dziecka (chociaż z tego powodu to może i warto kupować właśnie lepszej jakości..) a po drugie odcinam wszelkie możliwe metki.............. nie znoszę metek i nie wyobrażam sobie, żeby mała chodziła w ciuszkach z metkami.. a te z h&m itp są chyba najdłuższe..
Moja Zuza z lidla ma pełno bluzek na długi rękaw.. pod te bluzki zakładam jej takie koszulki bez rękawka kupione w bebe clubie.. i zazwyczaj lata w samych rajstopach... ale rajstopy kupuję już tylko z gatty.. wszystkie inne są dla mnie dużoooo gorsze i potem wychodzi że muszę kupić więcej par..

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2578 dnia: 1 Lutego 2012, 20:30 »
Nie mam pojęcia od czego zalezy to ,że rzeczy danej firmy u niektórych sie sprawdzają a u innych nie? Od prania? Nie sądzę bo przecież pierzemy pewnie tak samo....

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2579 dnia: 1 Lutego 2012, 20:41 »
bo to że na metce pisze 100% bawełny nie znaczy że faktycznie te 100% jest.

Ostatnio kupując w pepco bluzki - wszystkie 100% bawełny wszystkie w jednej cenie - po obmacaniu można było podzielić je na 3 kategorie:
1. szmaty które po pierwszym praniu nawet do mycia podłogi się nie nadadzą
2. Bluzki które wytrzymają ze 3-4 prania
3. i bluzki które faktycznie są dobra gatunkowo.

Macając i znając się nieco na materiałach można łatwo ocenić czy coś jest dobre czy nie.