Autor Wątek: Kosmetyki bez których nie potrafię żyć  (Przeczytany 2360343 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
Odp: Kosmetyki bez których nie potrafię żyć
« Odpowiedź #5280 dnia: 9 Marca 2013, 12:38 »
tak wiec jak tylko mi dziecko pozwoli zaserwuje sobie oliwke bambino na wlosy  :D
boje sie tylko ze nie bedzie sie chciala zmyc, no ale nie wybieram sie nigdzie wiec jak trzeba bedzie to pare razy ja bede zmywala  ;) ;)

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #5281 dnia: 9 Marca 2013, 16:54 »
Dzięki criness. Ja wiem, że trzeba te wszystkie rzeczy robić żeby włosy były zdrowe. Ale ja zdaje sobie sprawę, że większości nie mogę bo zwyczajnie nie mam czasu na to. A prostowanie odpuszczam zawsze jak włosy odrosną mi ciut ponad ramiona. Wtedy układają się same i chowam to paskudne urządzenie głęboko do szafy. Ale jakiś diabeł mnie podkusił (moja głupota) i je ściełam i teraz muszę je prostować bo inaczej mam puch a dwa co najważniejsze to poprostu jest dużo szybciej niż wyciągać je na szczotce itd...
Pytałam bo lepiej robić cokolwiek dla nich niż nic a ja się na tym nie znam i wolę posłuchać mądrzejszych w tej kwestii.
Jutro sobie zrobię kurację olejem, mam co prawda tylko oliwę z oliwek albo oliwkę dla dzieci bambino, nie wiem co lepsze?
Szampony i odżywki kupuję raczej bo tak muszę poprostu. Mam jakiś syoss i fructis. Ale spróbuję tego Garniera.

Farbę zamieniłam na taką bez amoniaku i nie farbuję już włosów na blond od jakiegoś czasu. To i tak już jest duża zmiana więc mam nadzieję, że małymi krokami coś zyskam. Dziękuję Ci bardzo za pomoc.  :) Kiedyś śledziłam u Ciebie wszystkie nowinki a teraz zwyczajnie nie mam kiedy więc tu zapytałam.

Jeszcze raz dzięki  :-*

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #5282 dnia: 9 Marca 2013, 17:53 »
jasne ooppoonnkkoo, ja to doskonale rozumiem, sama olejuje włosy maks raz w tygodniu dlatego wspomagam się maskami, dobrymi szamponami i odżywkami i na razie siemieniem i żelatyną bo na więcej brakuje czasu, jak się wraca do domu 19-20 to ostatnie na co ma się siłę to zabawa w spa ;)
poza tym zazdroszczę osobom które mogą rano umyć włosy i wysuszyć bo raz że moje włosy nie cierpią suszarki a dwa że schną mega długo, więc olejowanie tylko w weekend. Ale tak jak piszesz, zawsze warto robić cokolwiek :)
z farbą to bardzo dobrze, ja nie farbuję od kwietnia zeszłego roku i dopiero teraz moje włosy zaczynają dochodzić do siebie :) to długa walka ale opłaca się :) trzymam kciuki!
mamy widzę podobnie, ja też prostuję włosy jak ścinam a potem już nie, teraz zamierzam wytrwać w zapuszczaniu :D

szczerze mówiąc oliwka bambino jest beznadziejna, ma tylko olej sojowy a potem parabeny, alkohole i inne substancje drażniące. Zdecydowanie lepsza będzie oliwa z oliwek, ja np. lubię olej lniany bardzo :) wiem, że dziewczyny różne kładą rzeczy na włosy, ostatnio słynne się stało kremowanie czyli kładzenie maseł do ciała :D prym w tym zakresie wiodą tanie masła z isany
TU pisała o tym Idalia, której włosy są przecudne :D
Może jak będziesz w Rossmanie wrzuć sobie jakiś olejek alterry z tych do ciała? moja koleżanka ich używa na włosy i bardzo je lubi :)

Mój sposób na łatwe zmycie olejku z włosów został podpatrzony u Kasi, w kubeczku mieszam trochę szamponu z wodą i wylewam to na głowę, chodzę z tym jakieś 10min i potem normalnie myje włosy (zawsze dwoma szamponami i na to odżywka do spłukiwania).

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5283 dnia: 9 Marca 2013, 18:08 »
Jutro wybiorę się do Rossmana i obejrzę sobie te kosmetyki. Dziś mam jedyną chwilę na poczytanie o tych sprawach bo mam okres i ledwo siedzę z bólu ale to chociaż jedyny czas gdzie mogę się zamknąć w sypialni przed mężem i synkiem i spokojnie (powiedzmy bo cała obolała) poczytać :) Tak więc jeszcze raz dzięki!

A ze zmywaniem oleju to tak jak z myciem patelni hehe :) Moja teściowa niemal gąbkę wyrzuca po każdym myciu bo się nie nadaje po takiej ilości tłuszczu. A ja sobie wkładam patelnie do zlewu, nalewam płynu z gorącą wodą i po 5 minutach prawie, że pozostaje tylko spłukać :D Wszystko musi mieć czas rozpuścić oleje  ;D

Zaczynam więc walkę. Dziś zamówiłam najdroższy kosmetyk w swoim życiu ::) Serum na rzęsy, który Edzia polecała więc włosy narazie domowymi oszczędnymi sposobami potraktuje ale i tak walkę zaczynam ;D

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5284 dnia: 9 Marca 2013, 18:16 »
haha dobre z tą patelnią ale to prawda. Podziwiam wszystkie mamy, nie wiem jak będę funkcjonować jak się pojawi dziecko :D
Na pewno dobra maska na włosy już coś pomoże, jak masz Auchan to rozejrzyj się za tą Glorią, albo Hebe za Kalosem :D

A co to za odżywka? :D

Apetyt rośnie w miarę jedzenia, kiedyś też mi się wydawało niemożliwe wydawać tyle na kosmetyk  :-[

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5285 dnia: 9 Marca 2013, 18:26 »
Tyle, że ja nigdy nie kupiłam droższego kosmetyku niż 30zł ::) Poważnie ;) I aż mnie skręca teraz w środku... tyle, że traktuje to jako lek swego rodzaju bo mi rzęsy wypadają i nie wiem czemu :-\

http://allegro.pl/rapid-lash-rapidlash-3-ml-serum-do-rzes-i-brwi-i3072719775.html

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #5286 dnia: 9 Marca 2013, 18:54 »
Aga,ja Cie absolutnie nie namawiam ale wiem (nie ze swojego doswiadczenia ,ale z wyglądu 4dobrych kolezanek moich) jesli masz zaufanego lekarza ,albo kogos kto choruje na jaskre:

nie wkleił mi sie link,poczytaj sobie...
http://www.alinarose.pl/2010/10/co-lumigan-zrobi-z-moimi-rzesami.html
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5287 dnia: 9 Marca 2013, 20:59 »
O dzięki Martuś :-\ Nie wiedziałam, że to ma taki składnik ::) Tyle, że mnie nie tyle zależy kochana na rzęsach co na brwiach więc czytam tu, że nie ma ograniczeń niby. Bo rzęsy to i tak wypadają same z czasem i rosną normalne swoje po zakończeniu kuracji a ja mam bardzo przerzedzone brwi... :( Chciałam nawet prmanentny zrobić ale jakoś tak wolę naturę jeśli można ją jakoś zachować a to jak widzialam na zdjęciach pięknie zagęszcza. Poszperam jeszcze i poczytam.

Dzięki kochana :-*

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #5288 dnia: 9 Marca 2013, 21:41 »
Ostatnio kupilam sobie odzywke do rzes Talika Lipocils Expert, nie wiem, czy mozna to dostac w Pl. Stosuje miesiac i jestem zadowolona :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #5289 dnia: 10 Marca 2013, 08:05 »
Moja koleżanka ma w swoim salonie dostępną tą odżywkę BEZ tego składnika co w kroplach na jaskrę. I działa tak samo rewelacyjnie.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5290 dnia: 10 Marca 2013, 20:13 »
Jestem po laminowaniu włosów i powiem WOW
gładkie, lśniące i puszyste  ;)

Musze jeszcze dorzucić olejowanie przynajmniej na końcówki bo je rozjaśniłam no i przez to trochę zniszczyłam  :P

Gosiu ile razy w tyg można te zabiegi robić ??
czy trzeba sprawdzić indywidualnie ??

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5291 dnia: 10 Marca 2013, 20:40 »
Justyś laminowanie nie częściej niż na 2 tygodnie :) To jest jednak mocne naproteinowanie włosów i nie można przesadzić, zresztą efekt powinien się utrzymać do jakiś 2-3 myć, żelatyna będzie się stopniowo wypłukiwać. Będziesz czuła po włosach. Ja bym stosowała to wymiennie z maskami i siemieniem.
Fajnie, że Ci pasuje :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #5292 dnia: 10 Marca 2013, 20:44 »
2 -3 mycia, czyli w moim wypadku 2-3 dni...ehh....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline pyh

• uzależniony
  • data ślubu: mężatka od 7.7.7
« Odpowiedź #5293 dnia: 10 Marca 2013, 21:05 »
u mnie laminowanie to klapa, żadnej sypkości, połysku, gładkości, włosy są sztywniejsze i jakby grubsze; sprobuje jeszcze raz za dwa tygodnie, ale na razie jestem w grupie, ktorym to nie podchodzi

jak upoluje go gdzies taniej, to chcialabym ten szampon sobie sprawic, http://www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?c=&products_id=15966&n=phyto-phytokeratine-szampon-naprawczy-z-kerato-cementem-wlosy-slabe-zniszczone-200ml.html ale ma SODIUM LAUROYL SARCOSINATE i nie wiem, czy to go tez eliminuje, jak w przypadku sle i sls?

generalnie im wiecej robie z wlosami, tym na razie gorzej wygladają, bez zaglebiania sie w tajniki naturalnej pielegnacji zylo mi sie zdecydowanie latwiej i wygodniej a na glowie mialam mniej puchate siano niz teraz; ale mocno wierze, ze to kwestia cierpliwosci, czasu i konsekwencji

z olejowania probowalam Amle, ale niestety nie jestem w stanie zniesc zapachu rosolu na moich wlosach, brrrr
jutro pedze do rossmana po mamuskowy olejek, moze bedzie lepiej

za to swietnie sprawdza sie u mnie  system OMO, bezposrednio po myciu wlosy wygladaja lepiej
no i nie susze, nie prostuje, tylko musze ciagle w zwiazanych chodzic  w pracy i to im nie sluzy, ale chociaz kupilam gumki bezblaszkowe :(((

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5294 dnia: 10 Marca 2013, 21:08 »
jak się zbiorę w sobie to może i ja wypróbuję to olejowanie...pewnie nie zaszkodzi ;)

a czy miałyście/ widziałyście lakiery do paznokci Finger Paints?? wiecie może gdzie je można dostać?? bo przez przypadek natknęłam się w necie na kolory i już bym wszystkie zakupiła ;Dale niestety nie znalazłam informacji gdzie je zakupić :-\

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5295 dnia: 10 Marca 2013, 21:13 »
maski to ja używam cały czas, bez nich nie rozczesałabym włosów ....
pomyślałam o tym oleju na końcówki, bo mam suche końce a u nasady mi się przetłuszczają
ale jak polecasz siemię to tez wypróbuje
zobacze co się u mnie sprawdzi  ;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5296 dnia: 11 Marca 2013, 11:31 »
Justyś maska cały czas to też za dużo, raczej odżywka po każdym myciu :) A maska co np. 2-3 tak samo jak proteinowanie :D

pyh na mnie proteinowanie też tak sobie działa, wolę siemię lniane ;) i też walczę z puchem i sianem więc Cię rozumiem. Amla ma parafinę z tego co kojarzę i też nie każdemu służy, ja zuzyłam jakieś 2/3 butelki i szału nie robi. Może uderzaj w pielęgnacje typowo wygładzającą? to Ci trochę uspokoi włosy.
SODIUM LAUROYL SARCOSINATE to ta sama grupa - pienienie ale i wysuszanie.
Może naturalna pielęgnacja Ci nie służy, nic na siłę :) U mnie o wiele lepiej sprawdzają się produkty profesjonalne niż naturalne :)

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5297 dnia: 11 Marca 2013, 11:48 »
Gosiu a ja jestem po dwókrotnym olejowaniu i u mnie od razu po umyciu był efekt a nie miałam w domu nic poza oliwą z oliwek! Jestem w szoku i będę robić je za każdym razem jak tylko znajdę czas. Kupiłam też oliwkę dla dzieci Hipp z migdałowym olejkiem bo nie ma bardzo prosty skład. Nie ma żadnych dodatków i ją również wypróbuję.

Laminowanie niestety powoduje u mnie taki dziwny efekt, że włosy owszem są rewelacyjnie sypkie ale nie mogę palców w nie włożyć są tak sztywne i poplątane więc nie jest to chyba pożądany efekt ::)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #5298 dnia: 11 Marca 2013, 11:53 »
Moj ostatni glossybox juz przyszedl, niespodziewanie i bez maila.
I powiem, ze dosyc im wyszlo, zastanawiam sie nad dalszymi pudelkami.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5299 dnia: 11 Marca 2013, 12:47 »
Gosiu tylko, że ja po odzywce włosów nie rozczesze  :-\
ja daje maskę ale tak od ucha w dół , myję wlosy co 2 - gi dzień, raz w tyg nakładam na całość  ;)

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5300 dnia: 11 Marca 2013, 13:24 »
ciriness a olejki nakładasz na włosy czyste czy troszkę przetłuszczone ???
bo tak się teraz zastanawiam jak lepiej...

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline pyh

• uzależniony
« Odpowiedź #5301 dnia: 11 Marca 2013, 13:54 »
Justys, to sprobuj myc metoda OMO (odzywka na nieumyte wlosy od ucha w dol, myjesz tylko wlosy przy skorze, splukujesz i dajesz odzywke na calosc,; potem czeszesz delikatnie grzebieniem z szerokimi zebami (ja nakladam jedwab przed czesaniem,), potem czesze takie wstepnie rozdzielone i ciut podsuszone tangle teezer, a na koncowki nakladam troszke serum

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5302 dnia: 11 Marca 2013, 18:27 »
No właśnie Justynko,pyh ma racje, a masz szczotkę TT? Bo ona wszystko rozczesze :D
Najważniejsze to odnaleźć swój złoty środek :) jak Ci maska nie szkodzi tak często to ją używaj :)

mon_ka98 zawsze na włosy przed kolejnym myciem czyli raczej na przetłuszczone niż czyste :D czasami na wilgotne, czasami na suche.

ooppoonnkkaa bardzo się cieszę, że olejowanie Ci się podoba :) mam nadzieje, że przyniesie oczekiwane rezultaty :) dziwnie z tym laminowaniem, a dobrze wypłukujesz żelatynę?Bo one właśnie powinny być takie gładkie a nie sklejone czy sztywne.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5303 dnia: 11 Marca 2013, 21:02 »
Dzięki spróbuje tej metody  ;)
używam tylko grzebienia z szerokimi zębami  ;)
Gosiu nie mam tej szczotki  :-\

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #5304 dnia: 11 Marca 2013, 21:43 »

laminowanie podobnie - 2 łyżki żelatyny na 3-4 łyżki wrzącej wody, mieszam i biegnę umyć włosy, nałożyć odżywkę, potem do żelatyny dodaję jakiejś odżywki/maski, nakładam na włosy i zostawiam na jakieś 40min, ważne żeby uaktywniło się ciepło :) więc podsuszam suszarką zazwyczaj (niektórzy do suchości strąki robią). Po laminowaniu mam włosy niesamowicie gładkie i sypkie, natomiast nie robię częściej niż raz na 3-4 tygodnie bo można przeproteinować włosy. Moim to nie grozi ale i tak uważam ;)
TU post Anwen o laminowaniu ;)

Na jaką długość włosów wystarczy ta mikstura? Do długości w okolicach łopatek wystarczy?

Offline pyh

• uzależniony
« Odpowiedź #5305 dnia: 11 Marca 2013, 22:21 »
wystarczy

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5306 dnia: 12 Marca 2013, 08:10 »
Tak, ja mam do ramion i wystarcza :)

Justynko to koniecznie kup sobie od synka na dzień matki  ;D powinnaś odczuć różnicę :)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #5307 dnia: 12 Marca 2013, 08:27 »
Dziewczyny szukam porady. Nagle zaczęły mi się strasznie rozwarstwiać paznokcie.  Co można zastosowac na taki problem? jakaś silna odzywka?

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5308 dnia: 12 Marca 2013, 09:24 »
Tak, ja mam do ramion i wystarcza :)

Justynko to koniecznie kup sobie od synka na dzień matki  ;D powinnaś odczuć różnicę :)

ja mam za łopatki i robiłam z 3 łyżek wody i 1 łyżki żelatyny  ;)

mówisz, rok temu odstawił się od cyca a w tym szczotka ??  ;D

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #5309 dnia: 12 Marca 2013, 10:04 »
Maggi80 NAILTEK2, do dostanie w Sephorze. Drogie to jest ale mi bardzo pomogło.