Autor Wątek: Mateuszek - Nasz największy Skarb  (Przeczytany 95002 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
Odp: Mateuszek - Nasz największy Skarb
« Odpowiedź #1170 dnia: 10 Marca 2010, 08:55 »
Beti wiesz ciężko aby żelazko miało uszkodzić psychikę a podejście do urazu po uderzeniu zawarte jest w Twoich "plikach dysku twardego" więc czasami zalecam "format C" i rzut oka na swoje Małe, Kochane i Cudowne Szczęścia u boku. Zawsze byłem przeciwnikiem "kopanie się w czoło" ale to nie znaczy, że nie powinnaś dać sobie kopniaka w pupę tak na pobudzenie i w myśl zasady, że jak boli ręka to trzeba wyrwać zęba.... gwarantuje Ci, że o ręce zapomnisz  ;)  Powiem jeszcze jedno ja jestem typowym migrenowcem i chociaż po tomografie i wszystkich innych badaniach wynik był pozytywny dla mnie... znaczy żadnych zmian to głowa nadal dokucza ale jeden neurolog postawił dobrą diagnozę "taka pańska uroda" więc nie przejmuję się już bo wykluczyłem wszystko co możliwe a jeśli boli to znaczy, że żyję  ;) Jeżeli wstajesz rano i zaczynasz dzień od tego jak Ci źle i niedobrze to może pośpij dłużej aż sen się skończy i wrócisz do kolorowej nie szarej rzeczywistości. Wiem, że niektórzy odpowiadają "łatwo ci pisać bo..." a ja twierdzę, że nie ma "bo..."  jesteś Ty Świadoma, Dojrzała, Mądra i Myśląca  Kobieta więc potrząśnij tyłkiem i ciesz się życiem, które czasami musi mieć wszystkie kolory tęczy ale to nie znaczy, że dominuje szary i bezbarwny ;) Miłego Dzionka i całuski dla Mateuszka i Majki  :-* :-* :-*      

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #1171 dnia: 17 Marca 2010, 16:01 »
Dziękuję bardzo za te słowa.

Na dzień dzisiejszy sytuacja ma się tak. Zaraz idę do psychologa.Napady panicznego lęku u mnie nadal są.Głowa już tak nie boli.Zostały mi tylko zawroty głowy. Jestem otępiała,osowiała,zamroczona,nie mogę się zebrać,nie chce mi się nic robić.Tzn bardzo chcę np ugotować,posprzątać,pobawić się z dzieciakami,ale zaraz łapię doła,pojawia się ten nieuzasadniony lęk,obawa,że nie mam siły na nic.Czuję się tak,jakby ktoś ze mnie spóścił powietrze,nie mam tej werby życiowej,motywacji do działania.Nie mogę się zebrać do kupy.Wszystkie czynności robię mechanicznie,jak robot,którego zaprogramowali. Staram się nie myśleć o tym lęku, o tych zawrotach,ale to silniejsze. Jak tylko otworzę rano oczy to odrazu czuję te objawy lęk,niepokój.A przecież do cholery nic złego się nie dzieje!!!! Mam zdrowe dzieci,wspaniałego męża,rodziców.Wszyscy staraja się jak mogą by mi przeszło,nawet przeprowadziłam się z dzieciakami do mamy,mam zamiar iśc na masaże relaksacyjne...a i tak mnie nic nie cieszy. Nasjbardziej mi szkoda dzieciaczków,chciałabym,żeby miały normalna mamę,taką wesołą,co miała dużo siły na zabawę z nimi i sprawiało jej to radość.Cholera,może to nerwica.Nie wiem.Chciałabym sobie wyjąć ten głupi mózg i wymazać te beznadziejne myśli.Ciekawa jestem co mi ta psycholożka powie.Gorzej jak nie bedzie w stanie mi pomóć.

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
« Odpowiedź #1172 dnia: 17 Marca 2010, 16:06 »
Beti trzymam kciuki żeby pomogła  :glaszcze:.

Mam nadzieję, że to tylko chwilowe i może po rozmowie ze specjalistą wszystko minie.

trzymaj się i daj znać co się udało załatwić

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #1173 dnia: 17 Marca 2010, 16:13 »
Kochana ja wiem że takie zdarzenia mogą być trudne i zostawać w pamięci... Wazne żebyś znalazła osobę która Cię zrozumie i pomoże. Buziaki  :-* :-*

Offline *Mimi*

• maniak
« Odpowiedź #1174 dnia: 26 Marca 2010, 08:23 »
Beti co tam u Ciebie, jak się czujesz, czy dolegliwości już ustapiły?

pozdrowionka

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #1175 dnia: 26 Marca 2010, 08:32 »
Beti kochana co u Ciebie???? Jak się czujesz? Czy psycholog pomógł? A tego czy jesteśmy silni czy słabi myszko niestety nie da się przewidzieć, to wychodzi dopiero w takich właśnie sytuacjach  :-[ Ale poradzisz sobie!!!

A czy nie jest tak Beti, że poprostu dopadła Cię jakaś depresja? Masz dwójkę dzieci teraz, pewnie jesteś zmęczona, osłabiona i jeszcze ta sytuacja mogła to wszystko dopełnić. Daj znać co u Ciebie, proszę.

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1176 dnia: 1 Kwietnia 2010, 21:58 »

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #1177 dnia: 2 Kwietnia 2010, 17:52 »
Hej.
U nas sytuacja wygląda tak: od dwóch dni biorę xanax-ale kurcze chyba odstawię po tym co opisują na forach.Zreszta ta dawka,która ja otrzymałam,pomaga mi zwalczać mój lęk,ale na 2-3 godz.Jak brałam deprim to się o niebo lepiej czułam,niż po tym ksanaxie.Niestety zrobiłałm błąd,ze przerwałam branie deprimu bo dopiero po 14 dniach widac efektuy,a ja brałam 11 i zaczęłam się lepiej czuć i odstawiłam.Teraz zastanawiam sie czy nie brać od nowa.Zastanawiam sięl,czy persen by nie był lepszy na te moje nerwy i lęki.Wkurza mnie to moje złe samopoczucie.To jest lęk,przed lękiem.Otwieram oczy i już się boję,że znowu pojawo się ten lęki,niepokój i strach.Nie jestem w stanie na tą chwilę powiedzieć czego dokładnie dotyczy ten lęk.Lęk przed tym,że sobie nie poradzę,że nie wyjdę z tego.nie wiem.W dodatku dzieci mnie trasznie irytują.Majka ciągle chce na rękach,trzeba przy niej stać normalnie 24/24 bo jak sie odejdzie to wrzeszczy.Musi byc ktoś ciąśgle obok niej.W dodatku jestem strasznie przemęczona.Najchętniej to bym spała i spała,a tu nie można.

Dziewczyny,macie jakies dobre,ziołowe leki uspokajające,przeciwlękowe?Nie chcę brać tego ksanaxu.Kurcze,jak wybrnąć z tej nerwicy lękowej bo chyba to mi dolega.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1178 dnia: 3 Kwietnia 2010, 10:38 »
Są zdecydowanie lepsze leki niż Xanax...niestety są droższe, ale baardzo skuteczne...mają działanie przeciwdepresyjne, przeciwlękowe...
Byłaś u psychiatry czy u rodzinnego jedynie...?
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #1179 dnia: 4 Kwietnia 2010, 19:49 »
u zwykłego. Ale wybieram się do psychiatry.Jakie to leki? Możesz napisać?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1180 dnia: 4 Kwietnia 2010, 21:23 »
BETI jest wiele grup...
nie będę wyskakiwać przed orkiestrę...psychiatra jest specjalistą w swojej dziedzinie...porozmawia z Tobą i dobierze stosowny preparat...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #1181 dnia: 5 Kwietnia 2010, 09:07 »
Oki,rozumiem.Kurcze,mam nadzieję,że ten pelarz mi pomże,bo napawdę jadę już na rezerwie.... :'(

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1182 dnia: 5 Kwietnia 2010, 09:17 »
idź dziewczyno bo Cię szkoda....
— Richard M. Devos

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #1183 dnia: 11 Kwietnia 2010, 13:35 »
Nie ma to jak wstać rano o 3 by przygotować mleczko dziecku i zobaczyć obok butelki wielki napis KOCHAM CIĘ!!! Taką niespodziankę zrobił mi dziś mój mąż  ;D ;D

BETI dzieci są śliczne, ale foty za duże...
potrzymałam je półtorej doby, ale dłużej nie da rady
muszę postąpić zgodnie z regulaminem
« Ostatnia zmiana: 12 Kwietnia 2010, 19:38 wysłana przez liliann »

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #1184 dnia: 11 Kwietnia 2010, 14:44 »
Ale kochany ten Twój mąż....
I śliczne dzieciaczki ;D
A jak się czujesz?? lepiej troszkę ??

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1185 dnia: 11 Kwietnia 2010, 19:04 »
Masz przecudne dzieci!!

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #1186 dnia: 12 Kwietnia 2010, 08:47 »
Wiem,że jest kochany,najkochańszy na świecie :)

Samopoczucie lepsze niż wczoraj.Ale lęk cały czas jest. Tylko gdzies mnie zaboli jakas część ciała to juz mam schizy.Teraz np boję się skutków ubocznych tego leku co biorę.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1187 dnia: 23 Kwietnia 2010, 07:38 »
Beti Najlepszego w Dniu Urodzin  :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany:

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1188 dnia: 1 Czerwca 2010, 11:16 »
Moc całusków dla Mateuszka i Mai w Dniu ich Święta  :-* :-* :-* Beti co u Ciebie :?:  :-*

Offline *Mimi*

• maniak
« Odpowiedź #1189 dnia: 12 Czerwca 2010, 20:12 »
Beti co u Ciebie, daj znać ..

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1190 dnia: 24 Kwietnia 2011, 06:54 »