Autor Wątek: Sala weselna na ok. 100 osób na terenie Śląska POMOCY:)  (Przeczytany 32822 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Carisma
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05/09/2009
Witam wszystkich Forumowiczów!!!
Jestem tu nowicjuszką z Sosnowca i chciałabym się dowiedzieć gdzie są jakieś przyzwoite sale weselne na ok.  100 osób na terenie Śląska.  Ślub planujemy na wrzesień 2009.  NIE INTERESUJĄ MNIE takie sale jak:
- Sosnowiec: Prima (kukułek), Pałacyk, Teles, Balaton, Atena, Kamionki, Dorado, Stara Strzecha, Manhattan, Leśna
- Będzin: Różana Dolina, Cumulus, Jubilat
- Czeladź: California, Szafranowy Dwór, przed Szafranowym jest jeszcze restaur.  na "A"
- Dąbrowa Górnicza: Impresja, Bea, KEM, Shuma, Laguna, Catamaran, Kotwica
Te sale mnie nie interesują, ponieważ albo są beznadziejne albo nie ma już wolnych terminów  :'(

Interesowałyby mnie opinie o Akademii Sztuki Kulinarnej w Czeladzi i o Astrze w DG.  Jeśli ktoś był i rzeczywiście widział to byłabym wdzięczna za opinie o tych restauracjach.  Wstępnie zarezerwowałam tam terminy ale nie jestem przekonana co do Astry (26. 09. 09 lub 03. 10. 09), ponieważ jak tam byłam ostatnio to śmierdziało starym olejem z frytek, który potem jeszcze przez godzinę czułam na sobie:(
A jeśli chodzi o Akademie to pierwszy wolny termin maja dopiero na 31. 10. 2009 (trochę późno)

Drodzy Forumowicze jeśli znacie jakieś fajne ZAJAZDY, SALE, RESTAURACJE w okolicy Śląska bardzo proszę o informację.  Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
Odp: Sala weselna na ok. 100 osób na terenie Śląska POMOCY:)
« Odpowiedź #1 dnia: 3 Marca 2008, 17:39 »
Witaj!! poczytaj moje posty na forum oraz innych dziewczyn na temat Akademii Szt.Kulin
Sala jest booska  :)Ja mialam tam wesele i na pewno innej sali nie wybralabym ani polecila innym!! bylam w paru salach ktore wymienilas i naprawde nie ma co porownywac...
Fakt pozny termin i wesele konczy sie 1.11 w nastepny dzien troche tak dziwnie ..

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #2 dnia: 3 Marca 2008, 20:58 »
Ja mam zarezerwowaną Shume, ale na niedziele, bo w soboty robią tam wesele od 120gości i tyle musisz mieć i z tego co wiem to mają terminy na październik :) Shuma jest piękna duża, ale droga :( Jedzonko znakomite, byłam na obiedzie i deserze. Co do Shumy nie potrafię się na chwalić, na necie mi się nie podobała, nawet nie chciałam tam jechać, ale jak weszłam to, aż mi dech w piersiach zaparło i stałam z Adasiem jak wcięta i wiedzieliśmy, że to jest to :D BO my kochamy naturę :)

A o każdej z tych restauracji już są opinie na forum :)

Najlepiej samej pojeździć i ocenić.

Aha i co Kamionek w SC to ja mieszkam niedaleko nich. Byłam tam na komunii, a teraz moja przyjaciółka robi tam chrzciny córeczki. I jest tam naprawdę ładnie i z tego co wiem nie ma problemów z terminami i fajne jest menu (atrakcyjne ceny), naprawdę smaczne jedzonko, ale mało zielni i od razu droga i bloki :/ to są jej wady jak dla mnie. Dla nas bardzo istotna byłą zieleń :)

Aha w catamaranie nie zmieści się 100osób sala jak dla mnie max na 70 i to przy dj,a  nie orkiestrze, bo parkiet malusieńki, ale dobre jedzonko :D Byłam na obiedzie :D

Offline Carisma
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 4 Marca 2008, 07:47 »
Dziękuję za info :), czytałam posty o Akademii, same pozytywy, Katrinka byłam tam na weselu u koleżanki jakieś 4 lata temu, jedzonko super, sala też tylko obawiam się że może być za mała jak na 100 osób no i ten termin mnie dobija:/ ale mam jeszcze nadzieję, bo rozmawiałam z jakąś baveczką i powiedziała że jeszcze nie wszyscy wpłacili zaliczki, to może ktoś zrezygnuje  ;)
A Astra już na 100% odpada, nie chcę aby goście prześmierdli olejem :/, każdą z wymienionych sal odwiedziłam i największe wrażenie wywarła na mnie Shuma, ale nie stać nas na nią:( myszkasc bardzo Ci zazdroszczę tej shumy, tam wesele pewnie będzie jak bajka:) życzę powodzenia

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #4 dnia: 4 Marca 2008, 08:15 »
Zobaczymy jak to będzie :) Oby się jej za bardzo nie nachwalić :) Moi rodzice by na to się nie zgodzili, bo za drogo, ale my robimy sami wesele, więc cóż :) (a moi teściowie mieszkają w Hiszapani i mają nas w nosie :) tzn myślą, że jak przyjadą to coś pozałatwiamy, a nie wiedzą kiedy wrócą:] )
Najwyżej po ślubie będziemy jeść tynk ze ścian ;) hehehe

Buziaczki :*:*:*

Offline Carisma
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 4 Marca 2008, 11:28 »
myszkasc, powiem szczerze że jesteście zajebiście odważni, my jesteśmy trochę uzależnieni od rodziców, bo w końcu oni płacą, ale końcowa decyzja zależy od nas, pewnie wszystko się dobrze ułoży, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, więc będę trzymac kciuki! Pozdrowionka

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #6 dnia: 4 Marca 2008, 14:55 »
Hej, w Anmarku jest naprawdę super natomaist z terminami ciężko. Ja chcialam mieć wlasnie w Anmarku , ale zrezygnowałam, bo październik to już zdecydowanie za pozno.
Co do Astry to bylam tam w maju 2007 na weselu. sala jest ladna, ale obsluga fatalna. Bardzo dlugo musialam sie prosić o herbatę, a jak już w koncu ją dostalam to zostala mi podana z wielką łaską. Poza tym dziwnie ustawiaja tam stoły, sala jest spora, ale stoly ustawine sa tak ze parkietu zostaje juz bardzo malo i napewno nie pobawi sie tam 100 osob. (ja bylam tam na weselu gdzie bylo 70 osob i juz bylo ciasno)
kolejna wada to podest dla orkiestry, ciasny tak ze szok, 5 osobowa kapelka się tam nie zmiesci
no i jeszcze z wpadek mogę dodać zepsutą klimę i zepsute paszteciki do barszczu, ktore podano na weselu.

A mogę się zapytać dlaczego KEM ci nie odpowiada?

Offline Carisma
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 5 Marca 2008, 08:23 »
Jasne sunflowerka83, muszę przyznać, że nie byłam na tej sali, widziałam ją tylko z zewnątrz (nie moge znaleźć stronki www), wydaje mi się że bedzie za mała, jeśli masz jakieś fotki albo byłaś tam na weselu to bardzo proszę  :) napisz kilka zdań o tej restauracji.  A wiesz może coś o restauracji Maxim w Dąbrowie Górniczej - Łęknice? Pozdrawiam.

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #8 dnia: 5 Marca 2008, 19:36 »
Niestety restauracji Maxim nie znam.
Co do Kemu to faktycznie nie mają strony internetowej, być może dlatego ze dzialają dopiero od listopada 2007. Osobiscie nie bylam tam na zadnym weselu, ale mam znajomego ktory bawil się tam na sylwestrze i to on polecil nam tę salę bardzo ją zachwalająć. Jezeli nie bylas w srodku to moze warto się wybrać i zobaczyć. Sala jest spora i organizują tam przyjecia nawet na 200 osob. Ja bede miec 70 i myslalam czy by nie odgrodzic czesci sali (jest taka mozliwosc), ale to jeszcze sie zastanowie, bo wówczas musialabym zagrodzic tą piekną szklaną wnękę. Poza tym szklany dach , rybki w akwarium , skórzane krzesla i sofy, wielka palarnia i bodajże 5 toalet damskich i 5 męskich ...:) Tylko ta cena odstrasza no i okolica. Ale ja wolę juz w takim miejscu robić wesele, bo przynajmniej goscie mi się nie rozejdą na spacerki...

Offline agniecha111
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.08.09
« Odpowiedź #9 dnia: 6 Marca 2008, 19:58 »
a czy w Kem maja noclegi dla gości ? czy tylko samą sale :)

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #10 dnia: 7 Marca 2008, 17:03 »
Mają tez i noclegi , bo ta restauracja jest w hotelu. Poza tym, tam tez jest jeszcze druga mniejsza restauracja taki jakby bufet, więc nie pomylcie sobie. Jak my tam pojechalismy pierwszy raz to weszlismy wlasnie do tego bufetu i ja sie zaczelam bardzo denerwować, ze ten kolega,(ktory nam polecil KEM)  to sobie chyba zarty z nas zrobil :):):)
Ale wreszcie znaleźliśmy tę właściwa restauracje no i zakochaliśmy sie w niej:)

Aha noclegi dosc drogie 2 osobowy pokoj jakos 140 zl

Offline agniecha111
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.08.09
« Odpowiedź #11 dnia: 7 Marca 2008, 18:46 »
sunflowerka83 a wiesz może jak sie kształtują  ceny u nich :)

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #12 dnia: 7 Marca 2008, 19:23 »
wyslalam ci na priva

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #13 dnia: 8 Marca 2008, 10:46 »
Czy również mogę prosić ceny na prv oraz adresik prosić??

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
  • data ślubu: 29 sierpień 2009
« Odpowiedź #14 dnia: 5 Maja 2008, 01:45 »
Witam,

ponawiam zapytanie o jakąś fajną sale na terenie Zagłębia :) Strasznie podoba mi sie Różana Dolina ale już nie ma miejsc :( Poszukuje sali właśnie w takim klimacie :) Planujemy ślub na lato 2009 konkretna data zależy od sali. . .  Pomóżcie
<a href="http://www.swadba.pl" border="0">[img width= height= alt=swadba.pl]http://www.swadba.pl/suwaczki/000131010a31323531343936383030.jpg[/img][/url]

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #15 dnia: 5 Maja 2008, 08:49 »
Z sobotą będziesz miała problem.... Ja mam w niedziele wesele :)

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #16 dnia: 5 Maja 2008, 12:44 »
Zgadzam się z poprzedniczką troche późno na szukanie sali na lato przyszłego roku. Ja swoją salę na czerwiec 2009 rezerwowalam we wrześniu/październiku 2007 ale możesz jeszczep oszukać może ci sie uda jakimś fuksem
powodzenia :)

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #17 dnia: 5 Maja 2008, 12:49 »
E tam . Jeszcze da rade cos zalatwic. Oczywiscie nie w najbardziej obleganych miejscach (co wcale nie znaczy ze najlepszych, niektorzy jada na opini...)
A moze cos nowego się otworzy w tym czasie.
Np juz na 100% wiem ze beda otwierac sale na 100 osob w Czeladzi - druga czesc do tej pory malej restauracji Domino.

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
« Odpowiedź #18 dnia: 5 Maja 2008, 15:15 »
Nie załamujcie mnie proszę. . .   :o mam nadzieje, że jeszcze coś fajnego znajdę. . . .  Jakby ktoś miał namiary na sale podobną do Różanej Doliny to bardzo proszę o przesłanie. . . .   :)
<a href="http://www.swadba.pl" border="0">[img width= height= alt=swadba.pl]http://www.swadba.pl/suwaczki/000131010a31323531343936383030.jpg[/img][/url]

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
« Odpowiedź #19 dnia: 5 Maja 2008, 16:13 »
jeśli chodzi o sale MAXIM na Łęknicach to zdecydowanie moge polecić.  Jest nowa i bardzo łądna.  Otwarta chyba w czerwcu (nawet roku jeszcze nie ma) Wesela organizuje się od 100 osób.  Warto obejrzeć.  Na 2009 jest pare wolnych terminów, na 2010 prawie wszystkie wolne.  Aha i na ten rok jest pare jeszcze wakacyjnych terminów. 
Możesz jeszcze obejrzeć jedenastkę w Dąbrowie Górniczej.  hxxp: djpablo. ovh. org/jedenastka/zdjecia. php  tu są jej zdjęcia.  Wiem że na 2009 jest pare wolnych terminów. 

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #20 dnia: 5 Maja 2008, 17:38 »
Różana jest taka troszkę landrynkowa i nie kojarzę tu sal tego typu, ale jest wiele fajnych :)
Warto jeździć i samemu obejrzeć :)

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
« Odpowiedź #21 dnia: 5 Maja 2008, 17:51 »
kwestia gustu ;) a jak wiadomo o tym się nie dyskutuje ;) wiadomo, że nie znajdziemy podobnej (choć sama już nie wiem co mi się tak naprawdę podoba).  Odwiedziliśmy już kilka sal a i mamy jeszcze kilka na celowniku.  Choć wydaje mi sie, że mpodjąć trzeba decyzje na dniach, bo później z terminami będzie jeszcze gorzej. . .  :)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #22 dnia: 5 Maja 2008, 18:22 »
Z terminami to tragedia :)
A różna mnie osobiście bardzo się podobała wewnątrz, ale na zewnątrz już gorzej:)

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
« Odpowiedź #23 dnia: 5 Maja 2008, 18:30 »
masakra, nie wiem co się porobiło.  Teraz rezerwować sale trzeba dwa lata wcześniej.  My niestety troszkę przegapiliśmy odpowiedni moment i o różanej możemy pomarzyc :) ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. . .  poszukujemy dalej :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 5 Maja 2008, 20:49 »
werci szkoda ze nie zainteresowałaś sie wczesniej bo gdzies ok 3 tyg temu w różanej zwolnił sie termin w lipcu 2009  :-[
ale myśle , że znajdziesz cos odpowiedniego, wydaje mi się ze Maxim na łęknicach jest oki, warto zobaczyc, ja rezerwowałam różaną w lutym 2009 ale ja chciałąm maj więc a ten miesiąc aż tak starsznie nei jest oblegany  ;)
Zycze udanych poszukiwań  ;) będzie dobrze  :ok:

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
« Odpowiedź #25 dnia: 5 Maja 2008, 20:53 »
no niestety i tak czasami bywa. . .  ech te lenistwo  ;)może się coś jeszcze zwolni w różanej. . .  a jak nie to pewnie zostanie Maxim.  Wszystko rozstrzygnie się w ten weekend. . . .  Dzięki za wsparcie Justys851. . .  Pozdrawiam

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #26 dnia: 5 Maja 2008, 20:55 »
hmmm ciężko bedzie z latem 2009 ale moze Ci sie uda coś znaleźć , podam Ci sale gdzie jak ja się pytałam to były jeszcze wolne terminy na 2009 r
1. Sala na BALATONIE - Sosnowiec
2. Stara Strzecha - Sosnowiec Milowice
3.MAXIM - Dąbrowa Górnicza - łęknice
4.Astra - Dąbrowa Górnicza - za McDONALDEM :)
5. Laguna - Pogoria
6.Omega - Pogoria
7. Bombaj Tandori - Sosnowiec
z tym że ja szukałam sali na początku lutego , więc teraz mogło się to juz pozmieniać  ;)

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
« Odpowiedź #27 dnia: 5 Maja 2008, 21:00 »
Dziękuje. . .  z tych sal to jedynie Maxim mi się podoba i coś czuje, że na nim się skończy. . .  ;)

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #28 dnia: 5 Maja 2008, 21:49 »
Zobacz może jeszcze Szafranowy Dwór w Czeladzi .. albo Pod Lwem w Gródkowie ...Hotel Cumulus w Będzinie ( te sale mogą mieć wolne terminy oprócz wymienionych powyżej. Wiesz jeszcze możesz zapytaćw Rózanej o termin 1 maja 09 bo to jest wolne i wypada w piątek ;)

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
« Odpowiedź #29 dnia: 5 Maja 2008, 21:59 »
O dziękuje za cenna uwagę.  Sprawdzę to. . .  :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #30 dnia: 5 Maja 2008, 22:14 »
albo czwartek w którym wypada Boże Ciało, świeta Wielkanocne ,pomyśl może nie musi byc to wcale sobota , a wtedy możesz mieć w Różanej  ;)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #31 dnia: 5 Maja 2008, 22:23 »
W 2009 nie ma takich terminów :) Chyba, że piątki :) A na piątek trzeba dyspensę w kościele :)

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
« Odpowiedź #32 dnia: 5 Maja 2008, 22:26 »

jakoś tak dziwnie w tygodniu. . .  ponadto w święta ciężko o fryzjera, kosmetyczkę itd itp

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #33 dnia: 5 Maja 2008, 22:32 »
Jak się umówisz wcześniej to nie ciężko :)
To jest kasiora :)
A jak pójdziesz np ze świadkową i mamą do 1 fryzjerki to dla 3 osób napewno przyjdzie do pracy :)

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
« Odpowiedź #34 dnia: 5 Maja 2008, 22:37 »

zgadza się, sprawa jest jeszcze otwarta (dzięki za podpowiedź). W tym czasie poszukamy czegoś jeszcze z narzeczonym, być może coś się jednak zwolni w różanej, różnie to bywa... Choć czasu co raz mniej... :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 5 Maja 2008, 22:45 »
W 2009 nie ma takich terminów :) Chyba, że piątki :) A na piątek trzeba dyspensę w kościele :)
Swięta Wilekanocne wypadaja 12, 13 kwiecień i ten termin jest wolny  :P w 2009 roku Boże Ciało wypada 11 czerwca widze na planie Różanej że też wolne :) kwestia tylko czy werci chce brać ślub w innym dniu niz sobota ale światecznym  ;)
a z Kościołem myśle że nie będzie problemu moi znajomi brali slub iw Boże Ciało i 1 maja kiedy wypadał we wtorek i z Kościołem nie było problemu
 ;D ;D ;D a moja chrzestna w 1988 r  ;D ;D ;D miała ślub w czwratek, zwykły czwratek i nie było problemu w tamtych czasach więc teraz tymbardziej nie powinno być  :D
A kosmetyczką i fryzjerką tak jak mówimyszkasc się nie przejmuj, one dobrze wiedzą , że śluby są w różne świeta i są na to przyszykowane, one na tym zarbiają  ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 6 Maja 2008, 21:25 »
werci nie wiem czy widziałaś na stronce RóżANEJ ale powstaje filia tej restauracji w Katowicach  :) :) :) :) więc może byc identycznie , mają terminy nawet na sierpień tego roku ;D warto sie dowiedzieć więcej jak tak bardzo podoba Ci się rózana  ;)

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
« Odpowiedź #37 dnia: 6 Maja 2008, 22:52 »

jak tylko zobaczyłam to ogłoszenie o nowej sali to się ucieszyłam, szkoda tylko, że jest ona w Katowicach. Ja jestem z Dąbrowy i wolałabym mieć gdzieś bliżej. Oczywiście jak tylko się da sprawdzę tą sale, może mnie coś urzeknie i przekona do tej lokalizacji... Choć bardziej licze na to, że może ktoś zrezygnuje z Będzina dla Katowic bo będzie mu bliżej... Wszystkie opcje są możliwe  :hopsa:

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #38 dnia: 6 Maja 2008, 23:51 »
właśnie też czytałam o tej nowej filii w Różanej i chciałam to napisać, ale widzę, że Wy też zorientowane ;D

Offline mamba_m
  • forumowicz
  • data ślubu: 18.09.2010r.
« Odpowiedź #39 dnia: 7 Maja 2008, 12:02 »
a jak tam stoją z terminami w Cumulusie????

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #40 dnia: 7 Maja 2008, 13:59 »
ja słyszałam że ta nowa sala ma być mniejsza od tej z Będzina... ale warto się dowiedzieć konkretnie... wystarczy zadzwonić ;-)

Offline mamba_m
  • forumowicz
  • data ślubu: 18.09.2010r.
« Odpowiedź #41 dnia: 7 Maja 2008, 15:11 »
SOSNOWIEC - OKOLICE STADIONU LUDOWEGO

restauracja "Zagłębiowska"

Offline Honey

• bywalec
« Odpowiedź #42 dnia: 7 Maja 2008, 19:11 »
jesli chodzi o anmark to bylam tam na weselu w lipcu 2008 i bylo super zero wad na tej sali dlatego zdecydowalismy sie sami brac tam slb :0 mało tego dwa tyg. po mnie bierze tam slub moja kolezanka ktorej tez spodobalo sie na tej sali jak byla na weselu :) mozna zawsze zapytac o terminy świateczne albo czekac czy ktos nie zrezygnuje, w rozanej slub brał brat w sierpniu 2008 i... przy takeij ilosci gosci 2 kabiny na cala sale to masakra po22ej tak smierdzialo, ze szok, z klimatyzacji zaczelo kapac bo dzrzwi ciagle byly otwarte wejsciowe kamyki ktore sa wysypane na podjezdzie sprawiaja ze piekkna biala suknia panny mlodej robi sie czarna do wysokosci kolan :]

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #43 dnia: 7 Maja 2008, 20:11 »
jesli chodzi o anmark to bylam tam na weselu w lipcu 2008 i bylo super zero wad na tej sali dlatego zdecydowalismy sie sami brac tam slb :0 mało tego dwa tyg. po mnie bierze tam slub moja kolezanka ktorej tez spodobalo sie na tej sali jak byla na weselu :) mozna zawsze zapytac o terminy świateczne albo czekac czy ktos nie zrezygnuje, w rozanej slub brał brat w sierpniu 2008 i... przy takeij ilosci gosci 2 kabiny na cala sale to masakra po22ej tak smierdzialo, ze szok, z klimatyzacji zaczelo kapac bo dzrzwi ciagle byly otwarte wejsciowe kamyki ktore sa wysypane na podjezdzie sprawiaja ze piekkna biala suknia panny mlodej robi sie czarna do wysokosci kolan :]

jak mogł brac ślub w sierpniu 2008 skoro mamy maj 2008  :-[ :-[ :-\  ::)
może chodziło sierpień 2007  ???
jeśli tak to teraz był remont i jesli chodi o toalete to zrobili jescze jedną,  ;)
ale dzieki za rade bede pamietac zeby powiesili karke w stylu zamykac drzwi włączona klimatyzacja , a tym samym kamyki nie bedą wpadac  :P

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #44 dnia: 7 Maja 2008, 20:19 »
jak byłam w catamaranie pytać się o sale, to mówili że  w 2009 otworzą nową, wiekszą... warto się konkretnie dowiedzieć :-)

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
« Odpowiedź #45 dnia: 7 Maja 2008, 21:43 »

w catamaranie? a nie wiesz może gdzie ta sala ma być?

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #46 dnia: 7 Maja 2008, 23:43 »
tego dokładnie nie wiem :-) ale pani mówiła że zapisy będą przyjmować jak już restauracja powstanie w całości ;-)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #47 dnia: 8 Maja 2008, 16:20 »
Pierwsze słysze, że catamaran ma otwierać "filie" ich atutem jest zieleń Pogorii wkoo jak da mnie :) Mieli hotel budować :)

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #48 dnia: 8 Maja 2008, 18:29 »
No dokładnie jak we wrześniu rezerwowaliśmy sale to nie było ic słychać o drugiej sali tylko o zapleczu hotelowym  :)

Offline Honey

• bywalec
« Odpowiedź #49 dnia: 8 Maja 2008, 18:38 »

jak mogł brac ślub w sierpniu 2008 skoro mamy maj 2008  :-[ :-[ :-\  ::)
może chodziło sierpień 2007  ???
jeśli tak to teraz był remont i jesli chodi o toalete to zrobili jescze jedną,  ;)
ale dzieki za rade bede pamietac zeby powiesili karke w stylu zamykac drzwi włączona klimatyzacja , a tym samym kamyki nie bedą wpadac  :P

Tak chodziło o sierpien 2007 :)
Co do toalet to bardzo dobrze, bo zapachał byc okropny.
co do kamyków to na sale nie wpadały ale panna mloda och chodzenia po nich suknie ubrudziła, silą rzeczy musiala po nich isc.
aha i proponuje pilnowac wódki bo nam zginelo ok 10-15 flaszek bo nie bylo pomieszczenia zamykanego tylko lezały sobie w kuchni na ziemi i kazdy mogl sobie wziac.

Aha czy wszyscy sa przygotowani nazabranie reszty ciast weglin galaretek ze stołów?  Czy preferujecie w ogole zabranie tego ze stołów czy nie?

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #50 dnia: 8 Maja 2008, 18:52 »
Honey dziękuje za cenne wskazówki , jak jescze coś Ci wpadnie do głowy to pisz  ;D
- będę pamietać żeby jak najmniej wychodzic a jak już kiecka do góry  ;D ;D ;D
- no własnie wiem jak jest z wódką w takich lokalach, dlatego pamietam żeby o to spytać albo zeby postarali się o takie miejsce gdzie obsługa nie bedzie miala dostępu , bo ja nie chce żeby mi kelnerzy nosili wódkę tylko świadek  ;) a jak nie to jest jescze inna opcja - puste butelki kelnerzy mają odkładać i jak bedzie butelek brakować to bedą oddawać , ja tak łatwo nei popuszce jeśli chodzi o takie sprawy, moj PM jesli tylko ma jakieś reklamacje to zawsze zabiera mnie ze sobą  ;D ;D ;D

a jęsli chodzi o jedzenie które zostanie , to my będziemy zabierać ale tylko jakieś mięsa, owoce, na bank nie będe brała sałatek ani ogórków kiszonych czy sledzi :D:D:D a no i napoje bo w sumie u nas i tak musimy sobie je sami kupić tak jak wódke więc to jest nasze  ;)

Offline Honey

• bywalec
« Odpowiedź #51 dnia: 9 Maja 2008, 23:45 »
Justyś nawewno powiem jak cos mi sie przypomnie ale reszta była ok tylko to:) a wodke nosil swiadek a znikla z zaplecza nam :)

aaa mieslismy 3 awarie prądu ale to raczej wina elektrowni byla ale cimno bylo jak w d*:)

Offline agusia 84
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #52 dnia: 18 Czerwca 2009, 00:31 »
witam. polecam Ci restauracje BEA w dąbrowie górniczej mają jakies wolne terminy

Offline peter27
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: niebawem
« Odpowiedź #53 dnia: 23 Czerwca 2009, 15:03 »
Witam.  Z tego co wiem to sa jeszcze wolne terminy w sali Finezja koło Pogorii 4. Fotki sali wysyłam na prv. Pozdrawiam

Offline ania1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.02.2010
« Odpowiedź #54 dnia: 6 Maja 2010, 11:17 »
Anmark w czeladzi ma 2 sale własne ale maja kontakt z innymi salami które wypożyczają dzwonic do firmy i pytac o przedstawicieli oni maja adresy sal i moga pomoc a jak nie to pisac do mnie podam wam

Offline ankaM1985
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 8 Maja 2010, 22:21 »
Jak szukasz sali na ok.  100 osób to polecam hotel Laguna, może nie jest blisko Sosnowca, ale doskonale położona przy autostradzie, pisałam już o tej sali, bo byłam tam 2 tygodnie temu na weselu i naprawdę bardzo polecam.  Wręcz bajeczne miejsce na wesele. 

Offline OpciO09
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 7 Czerwca 2010, 22:57 »
A ja polecam Hotel Prestige w Siewierzu bardzo przyjemnie i noclegi dla gości weselnych w odpowiedniej cenie :-) Pozdrawiam

Offline monik24
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.08.2010
« Odpowiedź #57 dnia: 26 Kwietnia 2011, 12:50 »
hej, ja mialam swoje wesele w karczmie i hotelu czardasz w kozieglowach, sala piekna duża na ponad 100 osób, jedzenia dużo, ceny za osobe od 160zl, noclegi dla gości, duzo wolnych terminów,maja ladny ogrodek z parasolami, ale dla mnie najwiekszym plusem jest to ze maja bar na sali gdzie barman serwuje drinki kawe z eksprezu itp naparwde polecam

Offline mesitini

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.05.2010
« Odpowiedź #58 dnia: 29 Kwietnia 2011, 09:55 »
Osiem postów w sumie, podnoszących w kolejności osiem wątków z lat ubiegłych, w temacie zachwalania niejakiego Czardasz :czeka:  Hmm...

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #59 dnia: 2 Maja 2011, 11:02 »
Podejrzane - ktos sobię reklamę robi

Offline Kinga Matyszczak
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.09.2019
  • Ślub w: Hotel Pinocy
« Odpowiedź #60 dnia: 10 Września 2019, 14:34 »
Jesteśmy z mężem bardzo zadowoleni z wyboru Hotelu Pinocy w Lędzinach na przyjęcie weselne. Od strony organizacyjnej nie mamy żadnych zastrzeżeń. Najpierw szczegółowo ustaliliśmy z właścicielem wszystkie punkty, a następnie wszystkie ustalenia zostały dotrzymane w dniu wesela. Szczególne wrażenie wywarła obsługa kelnerska. Kelnerzy wprowadzali atmosferę spokoju i kontrolowania sytuacji. Sala była bardzo ładna i elegancka, a jedzenie pyszne i estetycznie podane. Z pewnością możemy polecić Hotel Pinocy  na organizację przyjęć weselnych. Było jak w bajce.

Offline Kinga Matyszczak
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.09.2019
  • Ślub w: Hotel Pinocy
« Odpowiedź #61 dnia: 29 Listopada 2019, 21:03 »
Zdecydowanie polecam wszystkim Hotel Pinocy w Lędzinach, którzy szukają miejsca do zorganizowania wesela! Elegancki wystrój sali, przepyszne jedzenie, bardzo dobry kontakt z właścicielami i profesjonalna obsługa kelnerska- miła, pomocna, "niewidoczna dla gości". Z atrakcji dodatkowych rewelacyjny wiejski stół, który wywarł ogromne wrażenie na gościach weselnych 

Offline Malwina898u
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25/06/2022
  • Ślub w: Ruda Śląska
« Odpowiedź #62 dnia: 16 Czerwca 2022, 17:26 »
Widzę, że wątek już jest dość stary, ale myślę, że może jeszcze tu trafić ktoś poszukujący sali na terenie Śląska.
Zdecydowanie muszę pochwalić i polecić salę weselną Adria w Rudzie Śląskiej!
Zasługuje ona na same pozytywne opinie, przecudowna obsługa, przepiękna sala i wszystko tak, jak sobie wymarzyłam!
Takie firmy zasługują na pochwałę :)