Autor Wątek: Alkohol na wesele  (Przeczytany 40857 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klara131
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05-07-2008
Alkohol na wesele
« dnia: 26 Lutego 2008, 09:48 »
Witajcie ;-) Podpowiedzcie mi gdzie kupujecie alkohol na wesele w jakiejś hurtowni, czy normalnie w sklepie? Może możecie polecić gdzie są dobre ceny?

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
Odp: Alkohol na wesele
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Lutego 2008, 19:39 »
W Makro mają czasem dobre promocje na alkohol.
On 2011
Ona 2013

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Lutego 2008, 17:10 »
Moi znajomi kupowali też w realu bo tam tez są nawet tanie ceny i oni jeszcze kupowali wtedy jak sa takie zakupy wieczorowe wtedy są rabaty to im sie opłacało....

Offline Klara131
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05-07-2008
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Lutego 2008, 11:37 »
Dziękuję za wszelką pomoc  ;) wino zamówiliśmy w dembowapolska.pl wyszło nam dużo taniej niż w sklepie, czy hurtowni.

Offline anika

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 6.09.2008
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Maja 2008, 11:03 »
Włąsnie si edowiedzielismy i decydujemy sie !
W Alkoholach Świata mają dobre ceny no i  z dowozem! poza tym nie wypity alkohol mozna zwrócić :)

Offline iwonka820401
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05-09-2009
Alkohol na wesele
« Odpowiedź #5 dnia: 2 Września 2008, 14:20 »
Może ktoś kupował alkohol w sklepie Alkohole Świata? Podobno mają jakieś promocje dla kupujących na wesele? Może ktoś wie jakie? Czy to się opłaca czy lepiej kupić gdzieś w hurtowni? Tylko w jakiej? Może ktoś zna jakąś hurtownię z alkoholem?

Offline niedzwiedzduzi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #6 dnia: 9 Września 2008, 13:00 »
Kupowaliśmy z żoną w alkoholach świata na Partyzantów (mają jeszcze inne punkty na mieście).  Braliśmy 60 butelek plus wino i koniak.  Generalnie w tym sklepie jest sporo promocji, ale tak czy siak w praktyce okazało się, że przy zakupie takiej ilości dostaliśmy rabat.  Po złożeniu zamówienia musieliśmy 2 czy 3 dni poczekać na dostawę.  Kiedy już wszystko było pracownik sklepu zadzwonił i można było wszystko odebrać.  Oczywiście mogliśmy zwrócić to, co zostało, a że nie skorzystaliśmy z  tej  możliwości to już zupełnie inna sprawa :) Ze swej strony Alkohole Świata mogę polecić.

Offline mirbella
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Października 2008, 15:45 »
a jakie alkohole kupujecie ??  przy liczbie około 60-70 osób to ile tak około kupujecie ? chyba ze 0,5 litra na głowę ? czy to nie za mało ??
słyszałam że tylko takie popularne na wesele
Pan Tadeusz, Finlandie i Soplice macie jakieś inne pomysły ? byle żeby dobre i niedrogie
Bo pan Tadeusz jakoś nie smakuje i nie dobre :P
Finlandia spoko ale trochę za droga
a Soplica to nie wiem nie piłam ;)
pozdrawiam

Offline edyta9915
  • zapaleniec
  • data ślubu: 25 lipiec 2009
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Października 2008, 19:21 »
Byłam ostatnio  na dwóch weselach i na obydwu była wódka wyborowa. Nasi znajomi na swoim weselu tez będą mieć wyborowa. niestety nie powiem ci czy jest dobra bo dla mnie każda wódka jest paskudna. ;D Pozdrawiam

Offline mirbella
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Października 2008, 22:23 »
he he tak myślałam zapomniałam o wódce wyborowej :P

Offline niedzwiedzduzi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #10 dnia: 5 Listopada 2008, 09:51 »
Co do ilości wódki to my na wesele 60 osobowe kupiliśmy 60 półlitrówek.  Zastrzegam jednak, że bodaj 8 z nich nie poszło na stoły weselne (nagrody w konkursach, łapówka dla kierowcy autobusu itp. ) Pozostałe flaszki poszły niemal co do sztuki ( zostało trzy i pół flaszki). 

Gatunek wódki to Żołądkowa Gorzka de Lux (zaznaczam, że to wódka czysta,a nie kolorowa).  To stosunkowo nowa marka, ale się sprawdziła. 

PS.  Moja żona w tym temacie dodaje, że dla niej każda wódka jest niedobra więc nie rozumie dyskusji o jej gatunkach :D

Offline edyta9915
  • zapaleniec
« Odpowiedź #11 dnia: 2 Stycznia 2009, 22:29 »
I pochwalę się następnym krokiem w kierunku wesela  Pijaki , to zakupiony alkohol :D

Offline edyta9915
  • zapaleniec
« Odpowiedź #12 dnia: 2 Stycznia 2009, 22:35 »
I pochwalę się następnym krokiem w kierunku wesela   :pijaki: , to zakupiony alkohol :D
miało być tak napisane hehe

Offline agu_cha
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.06.2009
« Odpowiedź #13 dnia: 29 Stycznia 2009, 11:10 »
My wódkę kupiliśmy w Biedronce. . .
tyle zachodu było z poszukiwaniem hurtowni, w której mają w miarę rozsądne ceny i co?. . . okazało się,  że w Biedronce jest najtaniej!
Wybraliśmy Soplicę. . . .

Offline edyta9915
  • zapaleniec
« Odpowiedź #14 dnia: 29 Stycznia 2009, 13:52 »
My kupiliśmy wyborową 0,5 w makro za 18,49 zł i to było najtaniej   ;D

Offline manx
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21 sierpnia 2010
« Odpowiedź #15 dnia: 30 Stycznia 2009, 12:55 »
hej.  Najlepiej pojechać w parę miejsc.  Mój brat rok temu złapał okazję w Tesco - Smirnoff 0,5 l za 20 zł i do każdych 10 butelek dostał 1 lub 2 wina - nie pamiętam dokładnie (które normalnie by kosztowały 18 zł/butelkę).  Ale o tym nie pisali w gazetkach Tesco - dopiero pani na dziale monopolowym podpowiedziała.
Wiem ze kiedyś w sieci Duet można było dostać ciekawą ofertę przy zakupie alkoholu na wesele. . .  Co chwila są gdzieś jakieś ciekawe promocje.  Trzeba tylko umieć szukać  ;)

Offline JoasiaOl

• zapaleniec
« Odpowiedź #16 dnia: 30 Stycznia 2009, 13:07 »
ja miałam luksusową, kupowaliśmy w alkoholach świata
do tego winko, a na poprawiny jeszcze piwo

Offline miumiu

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16maja2009
« Odpowiedź #17 dnia: 3 Lutego 2009, 11:51 »
Właśnie obdzwoniłam cały Olsztyn :o ceny wahają się bardzo! My uparliśmy się na Pana Tadeusza (ładna butelka - naklejki "wódka weselna"są strasznie tandetne i świadczą o potrzebie ukrycia marki alkoholu- no i jest dobra,niewielu narzeka po jej przeholowaniu drugiego dnia ;) )
I z moich dzisiejszych doświadczeń polecam dwa miejsca:
1)Makro - (kupno bez koncesji) przy większych ilościach możliwa negocjacja ceny lub dostanie gratisów,nam przy 120 flaszkach-24l Tymbarka
2) Alkohole Świata- tu cena 30gr niższa od Makro, dowóz gratis, rabat przy zakupie następnych alkoholi (a wiadomo,że trzeba dokupić winko,Martini ,whiskey itp. ),możliwość zwrotu przy wcześniejszym uzgodnieniu
Co do wódek na wesele polecam:
- Pan Tadeusz
- Wyborowa
- Pałacowa
- Maximus
. . . bo podanie Soplicy czy Absolwenta :-\ no nie wiem, rzecz gustu, ja lubię dobrą wódkę,czuję różnicę.
[/left]

!!Ale podstawa to zimna wódka,jaka by nie była!![/color][/b]

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #18 dnia: 3 Lutego 2009, 12:35 »
my się z PM zastanawiamy nad Smirnoffem a co do naklejek to jest ich już spory wybór na rynku i naprawdę można wybrać coś ładnego i nie ociekającego kiczem - kilka osób mi radziło żeby skorzystać z naklejek, bo odróżnią Twoją wódkę od tej knajpianej i trudniej będzie przy niej "kombinować" a wiadomo, różnie to bywa  ;)

a jakie wino wybieracie na wesele? i ile?

Offline agu_cha
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 3 Lutego 2009, 14:04 »
miumiu: ironia? hmmmm dla mnie możesz mieć i Finlandie za około 40 zł, ja Soplice mam sprawdzoną i uważam, że jest w porządku. 

Offline manx
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 3 Lutego 2009, 14:27 »
Cytat: miumiu link=topic=9954. msg817198#msg817198 date=1233658285
naklejki "wódka weselna"są strasznie tandetne i świadczą o potrzebie ukrycia marki alkoholu
moim zdaniem tu nie chodzi o ukrycie marki, bo to tylko naklejka, a pozostaje jeszcze nakrętka i kształt butelki.  Ci co się znają to poznają po innych cechach co piją.  W naklejkach jest urok i jest to kolejna dekoracja.  Mój narzeczony ma zamiar kupić więcej butelek niż by wynikało z liczby gości, aby nam zostały na rocznice, a takie naklejki będą jakimś dodatkowym wspomnieniem.  Poza tym oznaczone nakleją butelki będą czymś ciekawszym dla gości którzy np.  wygrają je w konkursach, lub dostaną "na wychodne" niż zwykła sklepowa butelka.

Z resztą nie chodzi o to jaka marka.  My na pewno nie będziemy mieć absolwenta ani bolsa, gdyż dla mnie to są najgorsze wódki jakie piłam. 
Obojgu nam póki co pasuje smirnoff - rozsądna cena, a nie zauważyliśmy po niej kaca na następny dzień - ale to się może jeszcze zmienić bo do wesela daleko :)

Poza wódką na pewno kupimy rożne rodzaje win, w tym cognac, likiery, whiskey itp.

Wiśniowa - w 100% zgadzam się z Tobą na temat naklejek!!!
a jeśli chodzi o wina, to liczba butelek win jest zależna od liczby gości.  Mój brat na 80-90 osób kupił 20 - 25 butelek wina (rożne rodz. ) i wystarczyło (zostało chyba z 7 butelek).  Ja polecam wina Kadarka (bułgarskie).  Sprzedawane są w wersji droższej - za ok 20 zł i tańszej ok 10 zł.  I muszę powiedzieć że te tańsze są lepsze!!!

Offline manx
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 3 Lutego 2009, 14:32 »
Soplica jest moim zdaniem OK. Na pewno nie można jej porównywać do Absolwenta czy Bolsa bo jest o niebo lepsza!!! My na pewno nie będziemy wydawać nie wiadomo ile kasy na Pana Tadka czy Maximusa bo mija się to z celem - co nie oznacza że kupimy byle co :) Bo to jest tak, że jak ktoś nie ma w zwyczaju pić wódki, to choćby to była Finlandia czy Maximus, to i tak jej nie wypije.

Offline miumiu

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 4 Lutego 2009, 18:10 »
Cytat: agu_cha link=topic=9954. msg817423#msg817423 date=1233666272
miumiu: ironia? hmmmm dla mnie możesz mieć i Finlandie za około 40 zł, ja Soplice mam sprawdzoną i uważam, że jest w porządku.  

Co do ceny Finlandia kosztuje ok 26zł w Makro :) (na ten czas)

Co do reszty, jak napisałam kwestia gustu, nie dyskutowałam na ten temat tylko podałam co my wybraliśmy.

Offline agu_cha
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 4 Lutego 2009, 19:54 »
Każdy kupuje co uważa za słuszne. Ps. miumiu myślałam o litrowej Finlandii  ;)

Offline miumiu

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 15 Lutego 2009, 19:44 »
Co do naklejek nie zmienię zdania bleee :P hi hi. Na szczęście o gustach się nie rozmawia ;)
Ale znalazłam świetny (wg mnie elegancki ) substytut wódki weselnej z naklejką..a mianowicie butelkę z grawerami,napisami wódka weselna.
Jako,że jestem zagranicą, mama przysłała mi foto-relację z targów ślubnych z Olsztyna i m.in były zdjęcia tej wódki. Postanowiłam zamówić parę butelek na jakieś konkursy,dla rodziców itp. pamiątki weselne. Jeżeli ktoś jest ciekawy wyglądu i ceny,prześlę link na stronę producenta.

Offline manx
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 15 Lutego 2009, 22:46 »
Takie wódki są już od dawna. Największy ich wybór widziałam w Makro. Kilka producentów ma w swoim asortymencie taką wódkę - m.in. producent Luksusowej  (tylko tego zapamiętałam :) ). Koszt wtedy nie przekraczał 20 zł/butelka 0,5. Butelka wygląda ciekawie. Ale zastanawia mnie jakość :)

Offline Emiliana
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 13 Października 2009, 21:24 »
Mnie też nie podobają się jakoś naklejki na wódkę weselną. Zwłaszcza, że większość do gustownych nie należy... Ale jak ktoś chce, to zwróćcie uwagę, bo nie na każdą butelkę da się nakleić takie coś. Np. na wyborową się nie da, bo jest wklęsła - znajomi próbowali i niestety. całkiem niebrzydkie mieli te naklejki, jak na takie coś i kupili tylko ok 20, na pierwsze butelki postawione na stole, a nie na wszystkie. Ostatecznie zrobili z tego takie zawieszki - doczepili jakąś tasiemkę i zaczepili to o szyjkę butelki, tak że można było w każdej chwili zdjąć. No i nie zasłaniało etykietki.

A co do ilości wina, to zależy, jakich masz gości. Ja na przykład wiem, że u mnie będzie sporo moich znajomych, którzy preferują wino od wódki, a są tacy, co wódki nie piją, tylko wino. Poza tym, ja też nie wiem, czy będę miała ochotę na wódkę, czy na wino, a na własnym weselu chcę pić to, co akurat mi pasuje najbardziej. Będzie więc wina dużo - głównie wytrawnego czerwonego, ale też troszkę białego i półwytrawnego - co kto lubi.
Nawet może kupimy pół na pół wódki i wina, chociaż na początku postaram się zrobić jakieś rozeznanie, co kto będzie pił. Ale wolę, żeby zostało, niż zabrakło. Zresztą wino kupujemy od znajomego, po dobrej cenie :) a potem w razie czego będziemy mogli zwrócić.

Offline kornikk
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #27 dnia: 15 Października 2009, 10:01 »
My kupujemy luksusowa, a do tego naklejka i banderola weselna ;) Zastanawialismy sie jeszcze na wyborowa i smirnofem.  Ale luksusowa czesto mozna dostac z np.  pepsi gratis ;)

Offline onagosia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #28 dnia: 9 Stycznia 2010, 13:23 »
a my popytalismy się po prostu ludzi jaką wódkę mieliby ochotę pić. .  kilka propozycji . .  i zdecydowalismy sie na Gorzką  Zołądkową Czystą. .  mi ona pasuje, a jesli pasuje gosiom to mysle, ze wybor jest tym bardziej trafiony  ;) szukamy teraz miejsca z najlepszą ceną . .  jakby wpadlo wam cos w oko dajcie znac  :)

Offline moniczka86
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 10 Czerwca 2011, 14:23 »
że wódka na wesele musi być to wiadomo, taki polski zwyczaj, ale ja osobiście zastanawiam się czy nie zmniejszyć ilości samych butelek wódki, a nie kupić jakiegoś innego alkoholu. . .  wino, piwo, co myślicie? ja uwielbiam drinki, ale nie wiem jak można by to zorganizować na weselu.  najlepiej chyba minibar z barmanem. . . ech mam poważny dylemat.