Autor Wątek: Kto się bawił w Tawernie Pirat na weselisku:)?  (Przeczytany 21602 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gagaaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.10.2008
Kto się bawił w Tawernie Pirat na weselisku:)?
« dnia: 21 Grudnia 2007, 17:43 »
Witam wszystkich serdecznie.  Moze powtorze temat poraz ktorys ale mam prosbe o jakies opinie na temat "tawerny pirat" a szczegolnie kieruje sie do osob, ktore w miare niedalekiej przeszlosci bawily sie tam na weselu? na pazdziernik mamy tam sale, ktorej i tak na pewno nie zmienimy ale mimo wszytsko chcialabym znac jakies relacje. . .

Pozdrowionka!

Offline marf

• użytkownik
  • **
  • jeszcze nadal trochę nie mogę uwierzyć ;)
  • data ślubu: 11 sierpnia 2007
Odp: Kto się bawił w Tawernie Pirat na weselisku:)?
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Stycznia 2008, 14:39 »
hej gagaa :)

Mysmy się bawili w Piracie :) w sierpniu..na własnym weselu :)

Nasze uwagi..
PLUSY:
- pycha jedzonko w solidnych ilościach, sami ustalacie menu wg gustu i portfela :)
- obsługa grzeczna, dyskretna, obecna cały czas,
- mozna się z szefową wcześniej co do kilku spraw dogadać (osobiste spotkania, nie przejmować się jej specyficznym poczuciem humoru.. ostatecznie szła w różnych drobiazgach na rękę);
- piękna okolica, pomost, jezioro, plac zabaw.. gosciom się podobało (choć czasem znikali na spacerkach i nie mozna ich było do zabawy wciągnąć ;) )
- miejsce z dojazdem komunikacją miejską (!)
- mozliwość przenocowania na miejscu za niewygórowaną cene (nasi goście zajęli całe piętro w starszej cześci budynku)
- nieduże koszty jak na Olsztyn i najbliższą okolicę ;)
- uczciwe rozliczenie się już po wszystkim

MINUSY:
- konieczność(bo sama z siebie ta sala pusta i surowa) samodzielnego przystrajania sali (na wtedy nie dysponowali własnymi dekoracjami..ale pytajcie bo to się może zmienić) dużo czasu, wysiłku no i dodatkowe koszty. Za to mozna kombinować wg własnej wizji
- słaba wentylacja/ brak klimy na sali (w sierpniu to odczuliśmy..mimo otwartych okien.. dopiero w nocy było lepiej jak się ochłodziło)
- chłodne oświetlenie sali - przydadzą się jakieś reflektory z ciepłymi kolorami świateł!! jeśli oczywiście zależy wam na miłym klimacie (a nie albo ciemno/albo jak w szpitalu)
- mały wybór sposobów przystrojenia stołów.. szczególnie wazonów na kwiaty (ale to nie najważniejsze)
- w niektórych pokojach dla gości jakieś małe niedociągnięcia (pajęczyny, nieprzyjazna kanalizacja)

Jeszcze jedno. Gdybyśmy mieli wesele na więcej niż 70-80 osób.. byłoby ciężko..
mieliśmy ostatecznie 64 gości.. i już przy niektórych tańcach i zabawach było ciasno.. Nasze wesele prowadził wodzirej, jego integracyjne zabawy wymagały trochę przestrzeni.. Standardowo kapele takich nie robią, a oczepiny zajmują mniej miejsca ;)

PODSUMOWUJĄC :) Jesteśmy zadowoleni i goscie też nie narzekali ;)
Gdybyś miała jakieś jeszcze pytania - wal śmiało :D
Pozdrowienia i powodzenia w przygotowaniach :)

:ok:
wspólne dni i noce... cudownie zwyczajne..zwyczajnie cudowne!

Offline marf

• użytkownik
  • **
  • jeszcze nadal trochę nie mogę uwierzyć ;)
  • data ślubu: 11 sierpnia 2007
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Stycznia 2008, 15:09 »
a tu mini-mini reportaż ;)

kilka fotek okołoPiratowych  :) nie koncentruj się na ludziach  :P
wspólne dni i noce... cudownie zwyczajne..zwyczajnie cudowne!

Offline Klara131
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05-07-2008
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Stycznia 2008, 11:47 »
Witaj.  Ja nie byłam na weselu lecz na imprezie w piracie i jedyne co Ci podpowiem to strzeż się bigosu.  Gdy wnieśli go na salę nie wiedzieliśmy czy ktoś się źle poczuł i zwymiotował czy co się dzieje bo tak przykry zapach był.  Bigos sam w sobie ma niezbyt ładny zapach jak to bigos, ale ten był nie do zniesienia i szybciutko prosiliśmy o zabranie go ze stołów. Pozdrawiam

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #4 dnia: 8 Sierpnia 2008, 23:16 »
Ja też wybrałam Pirata - macie jakieś rady albo opinie o tym miejscu (bardziej aktualne)?

Offline Karolla77

• uzależniony
  • Zakochani i świadomi że ich miłośc to nie wiatr...
  • data ślubu: 23.05.2009  :serce:
« Odpowiedź #5 dnia: 9 Sierpnia 2008, 18:30 »
No właśnie my też robimy wesele w Piracie. I prosimy o aktualne informacje.
A czy Ty Wiśniowa podpisałaś jakąś umowę z Piratem?
Zuzanka 06.03.2010 godz. 20:30 2950 g, 51 cm
Antoś 11.06.2013 godz. 8:15 3230 g, 55 cm
Pola 21.04.2015 godz. 8:40 3000 g, 53 cm
Moje dzieci - moje najwieksze szczescie

http://www.ziabka.pl/ ART. DLA NIEMOWLĄT

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 9 Sierpnia 2008, 22:43 »
Nie, nie podpisałam - wpłaciłam tylko zaliczkę :) Jakoś spodobało mi się to miejsce od razu ale liczyłam że forumowiczki podzielą się jakimiś spostrzeżeniami czy uwagami bo ja nigdy nie byłam tam na żadnej imprezie ani nawet nic tam nie jadłam.  Planujemy z narzeczonym zorganizować tam obiad z rodzicami pod koniec sierpnia żeby pokazać im lokal a przy okazji spróbować ich kuchni.

Offline Karolla77

• uzależniony
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Sierpnia 2008, 15:45 »
To dobry pomysł przy okazji sprawdzisz ich obsługę no i jedzonko. Ja też nigdy nie byłam tam na weselu ani na żadnej innej imprezie i jestem ciekawa jak tam jest. Lokal mi się podoba no i cenowo też nie jest zły w porównaniu z innymi lokalami w Olsztynie. A od znajomej która była tam na weselu słyszałam że było super, na nic nie narzekali i wszystko się podobało.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Sierpnia 2008, 16:52 »
Mnie tylko martwi wielkość sali - martwię się, że nam się goście nie pomieszczą albo będzie ciasno. Podobno 110 to max jak na tamtejsze warunki a ja z narzeczonym mamy spore rodziny no i kupę znajomych - będzie trzeba niestety przyciąć listę gości  :-\

Offline Karolla77

• uzależniony
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Sierpnia 2008, 16:27 »
Ja też się o to martwię no ale i tak myślę że wszyscy nie przyjadą :D  Boję sie żeby ceny nie podskoczyły za bardzo do góry do przyszłego roku bo zmieni się cena za osobę. a no i lepiej żeby w tym samym czasie nie trafiło sie jeszcze jedno wesele w tej małej restauracji. . .

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Sierpnia 2008, 17:19 »
podobno rzadko zdarza się drugie wesele - zresztą tam jest mało miejsca i jakoś nie wyobrażam sobie żeby tam się mogło drugie zmieścić (raczej małe przyjęcie dla 20-30 osób), w reszcie restauracji, które obleciałam szukając miejsca na wesele też było kilka sal i żadnej gwarancji, że naraz nie będzie kilku imprez

co do ceny... też mam porównanie - różnica na chwilę obecną była 50-80 złotych nie licząc jakiś dodatkowych opłat typu korkowe, w Piracie pokazali mi kosztorys wesela, które odbywało się tego dnia u nich i byłam w szoku bo wyszło 107 zł za osobę (w tym poprawiny) i jedzenia było naprawdę sporo

fajnie że masz Karolla77 wesele przede mną - zawszę będę mogła skorzystać z Twoich doświadczeń (np w upiększaniu sali) o ile oczywiście będziesz skłonna takowymi się podzielić  ;D

Offline Karolla77

• uzależniony
« Odpowiedź #11 dnia: 12 Sierpnia 2008, 17:26 »
Hej. No pewnie że podziele sie uwagami :) a bierzesz ich dekoracje?czy bedziesz miała swoja?myslalas juz o przystrojeniu koscioła?

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 12 Sierpnia 2008, 17:35 »
W sumie ich nie są takie złe... najwyżej coś dodam albo odejmę (szczerze mówiąc to jeszcze się nad tym tak poważnie nie zastanawiałam), co do strojenia kościoła to w piątek idę na ślub do tego kościoła, w którym planuje brać swój ślub więc podpatrzę na wystrój

na forum czytałam, że dobrze jest za pośrednictwem księdza dowiedzieć się o namiary na pary, które biorą ślub tego samego dnia i wspólnie coś wydumać - koszty mniejsze i organizacyjnie łatwiej

Offline Karolla77

• uzależniony
« Odpowiedź #13 dnia: 14 Sierpnia 2008, 15:39 »
To prawda wyjdzie taniej i byc może bedziesz miała przez to mniej na głowie do załatwiania. Masz już zespół i kamerzystę?a ślub bierzesz w olsztynie?ja nie i niewiem czy bedzie drugi ślub w tym samym czasie.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 14 Sierpnia 2008, 18:28 »
z zespołem będę rozmawiać w poniedziałek i mam nadzieję, że cena mnie nie zabije i podpiszemy umowę, kamerzystę sobie chyba daruje (wydaje mi się że obecność kamery tylko spina gości a kasetę i tak się obejrzy co najwyżej kilka razy - zdecydowanie wolę zdjęcia), jeszcze fotograf nie jest do końca dograny (zastanawiam się jeszcze) :) ślub w Olsztynie (chociaż ja mieszkam w Elblągu)

Offline edyta9915
  • zapaleniec
  • data ślubu: 25 lipiec 2009
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Sierpnia 2008, 22:08 »
witam
ja tez organizuje wesele w piracie, i jestem troche przerazna jednym postem na portalu  na temat pirata:
Witam niedawno odbył się mój ślub oraz przyjęcie weselne.  Ceremonia zaślubin głęboko mi utkwi w pamięci i sercu.  Jednak przyjęcie weselne utkwi mi w pamięci nie dlatego, że goście dobrze się bawili i było cudownie, lecz dlatego, że nie zostały spełnione wcześniej ustalone warunki.
Szczerze nie polecam tego miejsca na przyjęcie weselne!!! Jedzenie było zimne, czasami niedogotowane, brakowało wielu rzeczy na stole.  Obsługa nie nadążała z obsługą naszego wesela bo obsługiwała jeszcze jedno na górze, o którym zapomniano nam wcześniej powiedzieć.  Drobny szczegół jak to nazwała właścicielka.  Oprócz tego totalnie niezorganizowana obsługa na drugi dzień podczas poprawin.  Nie polecam.  Przy rozliczaniu dowiedzieliśmy się od właścicielki, że wesele było słabe, goście się nie bawili a zespół, który u nas grał to banda nienażartych alkoholików.
NIE POLECAM !!
Czy macie jakies inne opinie?

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Sierpnia 2008, 22:20 »
Ojej  ??? a z kiedy ten post jest? Wszyscy moi znajomi, którzy byli kiedyś w Piracie mają bardzo dobre opinie, kobieta która zajmuje się obsługą młodych par też zrobiła na mnie super wrażenie więc aż trudno uwierzyć w to co piszesz  :-\ W sumie przy dwóch weselach na raz może być trochę kocioł (szczerze sobie tego nie wyobrażam i mam nadzieję że w tym samym czasie nie będzie drugiego)

Offline edyta9915
  • zapaleniec
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Sierpnia 2008, 22:27 »
ten post jest z lutego 2008 r.  i przesylam jescze dalsza czesc :
Do tej pory miałem bardzo dobre zdanie o tym lokalu.  Słyszałem jednak o dziwnej właścicielce i jej tekstach nie na miejscu.  Cóż, poczta pantoflowa jest najlepszą reklamą lub antyreklamą.
Tak apropo tekstów nie na miejscu to ostatnio spotkałem się z sytuacją, kiedy to Para Młodych wychodząc z kościoła została obsypana ryżem i monetami.  Kiedy goście skończyli składać życzenia a Młodzi zaczęli się organizować do wyjazdu, z kościoła wybiegła pani z krzykiem, że trzeba było odejść dalej z tym ryżem, ona to teraz będzie musiała zamiatać.  Tak to jest, nie każdy przeżywa ten dzień tak jak Wy i nie każdy czuje ducha tego dnia.  Dla niektórych praca przy weselu to ,,robota za pieniądze,, odejdą jedni Młodzi i przyjdą następni a i wpadnie trochę grosza.
Dlatego trzeba zaciągnąć jakichś informacji wcześniej i poznać opinię innych, bo taki dzień się już nie powtórzy.
Szkoda, ale coraz częściej zdaża mi się usłyszeć złe słowa o tym lokalu, a przecież okolica jest piękna"no ten jest troche starszy bo z 2007 r.

Offline edyta9915
  • zapaleniec
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Sierpnia 2008, 22:29 »
zapomniałam się zapytac kiedy organizujesz swoje wesele? bo ja 25 lipiec 2009

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Sierpnia 2008, 11:01 »
30 maja 2009  :) więc jeszcze przed Twoim zdążę zdać relację :)))

Tekstami "nie na miejscu" nie ma co się zrażać bo mogą zdarzyć się wszędzie - jak szukaliśmy lokalu na wesele Pan w restauracji Przystań powiedział nam, że wesele to jak najbardziej organizują ale poprawiny to już niechętnie (tylko szybkie śniadanko albo obiad) bo cytuję "nie życzą sobie tego typu gości".

Wiesz Edyta, teraz jest wyż i pary biją sie o miejsca w lokalach tym bardziej, że w wielu miejscach trzeba je rezerwować z bardzo dużym wyprzedzeniem więc i stąd podejście niektórych, że jak nie to wesele to inne. A dla nas to przecież wyjątkowy jedyny dzień - no cóż nie wiem czy gdzie indziej byłoby lepiej (po wycieczce z narzeczonym po olsztyńskich lokalach nie znaleźliśmy nic co bardziej odpowiadałoby nam lokalizacyjne (jezioro i hotel) i cenowo a poza tym osoba, która z nami rozmawiała -mimo, że była zajęta przygotowywaniem sali na wesele - była bardzo sympatyczna i wszystko nam pokazała (gdzie indziej robili nam "łaskę", że pokazują nam salę i dają kosztorys)

... a może ludzie byli wszędzie tacy niesympatycznie właśnie dlatego, że szukaliśmy sali w sobotę i byli zajęci przygotowaniami  :hmmm: .... a my specjalnie w sobotę się wybraliśmy, żeby zobaczyć od razu sale przystrojone  ::)

Offline Karolla77

• uzależniony
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Sierpnia 2008, 15:48 »
Jestem w szoku  :o przez tą opinię na temat pirata. ale myślę że nie ma sie co przejmowac to tylko jeden negatywny komentarz, pozytywnych było o dużo więcej i sama osobiście tez nie raz słyszałam pozytywne relacje na temat tego lokalu. Bede sie tam bawic na swoim weselu nieco wczesniej wiec relacje zdam jako pierwsza  :)

a gdzie Wy dziewczyny bedziecie miały kurs przedmałżeński???

Offline edyta9915
  • zapaleniec
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Sierpnia 2008, 19:02 »
Ja sali już zaczęłam szukać  kwietniu i w przystani juz nie mieli wolnych miejsc na 2009 i cena tez byla super 160 zl od osoby  :o byłam tez w Gutkowie w trys tad czy jakoś tak wystrój jakiś taki, i kobieta podobno odwaliła taki numer ze jakaś para miała zarezerwowany termin wesela (bylo to male wesele) no i właścicielka taki im numer wywinęła ze na ich termin wynajęła innym osobom tylko dlatego ze mieli większa liczbę gości, na razie mam juz zarezerwowana sale i kamerzystę i zaczynam rozglądać sie za jakaś kapela.  A możne wy dziewczyny macie jakieś kapele godne polecenia? a co do nauk to jeszcze nie jak w moim przypadku , bo kiedy sie zaczyna sie je odbywać?
Ps.  nie wiem czy wiecie ale w piracie są jakieś zmiany, jest klima i nowy wystój sali.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Sierpnia 2008, 19:10 »
Menagerka z Pirata mówiła, że klima jest i sami robią wystrój (jak u nich byłam to akurat dmuchali balony) - taki jak na stronie internetowej plus dodatkowo dekoracje przy wejściu, podobno można sobie wybrać kolory dekoracji. Polecam się wybrać w jakaś sobotę tak ok. 12-13 to można zobaczyć jak to wygląda.

Co do Gutkowa to też mi i mojemu M. się nie podobało - sala jakaś ciemna i mała, no i ten wystrój  :-\ Poza tym Pani nam powiedziała, że nie może nam obiecać że będą wolne pokoje dla gości "bo może akurat je komuś wynajmie" a właśnie na pokojach dla gości najbardziej nam zależało.

Zespołu jeszcze szukamy a o naukach jeszcze nie myślę (planuje w listopadzie zając się tym tematem). Edyta jak możesz daj mi linka do swojego kamerzysty (na priv).  :)

Offline Karolla77

• uzależniony
« Odpowiedź #23 dnia: 19 Sierpnia 2008, 19:18 »
No dokładnie są dekoracje w kilku kolorach można je zobaczyc na stronie Pirata i jest klima.  ja także mam już kamerzystę i zespół. W poszukiwaniu kapeli dzwoniłam do 5 zespołów i tylko 2 miały wolne terminy na moje wesele więc  nie ma co czekac na ostatnią chwilę. A jak się ceni Twój kamerzysta Edyta?i co jest wliczone w cene?

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Sierpnia 2008, 19:26 »
Karola - jak możesz wyślij mi na priva namiary na zespół który wybrałaś i na te 5 które obdzwoniłaś (jak możesz to z cenami). Może mi się będzie łatwiej zdecydować  ::) bo czas nagli

Offline edyta9915
  • zapaleniec
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Sierpnia 2008, 19:30 »
to jesli mozna to mi tez :)

Offline edyta9915
  • zapaleniec
« Odpowiedź #26 dnia: 19 Sierpnia 2008, 19:33 »
moj kamerzysta liczy sobie 1800 zł i w tym mamy 3 plytki z zmontowana czescia  około 1,5 h i jeszcze plytke z calosci wesela.   a twoj kamerzysta ile sobie liczy i co masz liczone?

Offline Karolla77

• uzależniony
« Odpowiedź #27 dnia: 19 Sierpnia 2008, 20:57 »
Mój kamerzysta bierze 1200 zł z dojazdem do olsztyna bo jest z poza i w cene są wliczone zdjęcia które robi w czasie kiedy nie kameruje.
no i obróbka ślubu i wesela a także teledysk np z pleneru.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 19 Sierpnia 2008, 21:01 »
cytowanie patrz Regulamin-pisanie postów pkt.15

to bardzo tanio :) poprosze namiry na tego Pana (na priv)
« Ostatnia zmiana: 20 Sierpnia 2008, 08:53 wysłana przez Maja »

Offline mONIA 001

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25 lipca 2009
« Odpowiedź #29 dnia: 22 Sierpnia 2008, 16:34 »
Jesli moge to ja takze poprosze o namiary na jakiego dobrego fotografa i kam :)
moniaa