kkotek
poszukaj pod - ubytki klinowe ( ussura cuneiformis)

o ile nie ma w ubytku przyszyjkowym próchnicy oczyszczam je, zakładam nić poddziąsłowo , wyrtawiam powierzchnie ( dokłądniej smaruje wytrawiaczem z bondem- klejem.. taki wash & go) naswietlam i zakładam wypełnienie + naświetlam
żadna filozofia
filozofią jest zrobić to tak żeby pacjent nie odcuwał dolegliwości na ciepło-zimno.. najlepiej robic To bez znieczulenia.. nieprzyjemne jest dmuchanie ale w sumienie boli, bo nie ma wiercenia..
kora
faktycznie,.. nie kazdy zab się ybieli.. ale ie martw się. mozna próbowac i eksperymentowac z róznymi związkami i steżeniami..
miałam pacjentkę, której pieknie wybieliły sie górne żeby lampa beyond zaś dół ledwo ledwo poszedł.. na swój koszt zrobiłam szyne i zamówiłam materiał do wybielania nakładkowego i okazało się,ze to właśnie karbamid był potrzebny żeby ruszyc temat z kopyta..
jedyne zeby z którymi zawsze sa problemy to zeby poantybiotykowe.. tych nie wybielisz ale mozna znacznie rozjaśnić..
kwestia 8-mek..
zalezy jak sprawa wygląda..
jeśli jest prochca i cieżko jest włożyć końcówke z wiertłem, jesli pacjent nie otwiera szeroko paszczy ( czyli jest utrudniony dostep) , jeśli trzeba leczyc kanałowo, zab trze o policzek i rani sluzówkę czy niedoczyszcenie tejk okolicy powoduje nawracające stany zapalne to.. zdecydowałabym się na usunięcie
jesli nie ma wymienionych wyżej - mozna poczekac.. ale jej przyszłośc z góry znana.. kiedys trzeba ja bedzie w końcu wysiudac z dzioba
kwestia usunięcia 8ki.. ile mi dajesz sekund na to

to naprawde nie jest straszne