Cześć foremki, mam do Was prośbę jak zwykle. Wybraliśmy już z K. restaurację na wesele i pod koniec miesiąca idziemy podpisywać umowę. Dostaliśmy przykładow menu od restauracji, które mnie się ogólnie podoba, tylko zastanawiam się czy nie wprowadzić do niego drobnych zmian. Myślę, że jak będziemy spisywać umowę to trzeba będzie już wstępnie powiedzieć czego się oczekuję, także tutaj następuje moja prośba. Zobaczcie to menu i doradźcie coś w swoim ekstra stylu
Może któraś ma już jakieś doświadczenia i jest w stanie powiedzieć co dodać albo odjąć...
MENU:
Zupa
Rosół
Drugie dania
- Białe mięso z ryżem i sosem
- Zraz wołowy zawijany
- Pieczeń wieprzowa z szynki
- Kotlet de volaille
- Kotlet schabowy
- Ziemniaki
- Zestaw trzech surówek
- Sos ciemny
Deser
- Lody z bitą śmietaną i owocami
- Kawa i herbata bez limitu
- Soki i woda niegazowana bez limitu
Zakąski
- Półmisek szwedzki: szynka, kabanosy, polędwica, myśliwska, szynka wędzona, koreczki, klopsiki z pieczarkami
- Ryba w galarecie
- Rolmopsy, koreczki śledziowe oraz śledź w oleju
Kolacja
- Kurczak w galarecie
- Pstrąg w galarecie
- Schab nadziewany śliwkami w galarecie
-Cztery rodzaje sałatek (warzywna, z ryżem na słodko, z tuńczykiem, z pomidorów i ogórków)
- Pierś i udko z kurczaka pieczone
- Bigos staropolski
- Flaki lub żurek
- Pieczywo
- Masło