Autor Wątek: dj czy orkiestra  (Przeczytany 3901 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline margaritka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19-04-2008
dj czy orkiestra
« dnia: 5 Lipca 2007, 10:14 »
zastanawiam sie czy lepiej zamówić dj czy orkiestrę? może macie jakieś doświadczenie w tym temacie? a może nawet macie jakieś namiary na sprawdzone zespoły lub dj ? prosze o pomoc wesele już w kwietniu pozdrawiam :) :)   

Offline budnis
  • nowicjusz
  • *
Odp: dj czy orkiestra
« Odpowiedź #1 dnia: 5 Lipca 2007, 14:26 »
Szczerze mówiąc to jest tak naprawdę Twój wybór - ale co polecić (dj czy zespół)?
To i to ma swoje uroki:
DJ - jeśli jest dobry to poprowadzi świetnie uroczystość weselną i zagra (puści) to co sama ustalisz
Zespół - jeśli jest dobry to też poprowadzi świetnie wesele i (jak naprawdę jest dobry) zagra ci to co zechcesz
W obu przypadkach jest ok.
Osobiście wolałbym zespół, ponieważ jednak "żywa" orkiestra to jest jednak efekt.

Offline Bogusia

• użytkownik
  • **
  • Ważne są dni, których jeszcze nie znamy
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #2 dnia: 6 Lipca 2007, 04:08 »
szczerze powiem, ze jeszcze przed organizacja wlasnego wesele bylam uprzedzona do d'j ale w momencie gdy zostalam zaproszona na wesele mojej siostry wszystko sie zmienilo.  D'j, ktory prowadzil wesele puszczal swietne kawalki, juz sam klimat piosenek weselnych wzbudza emocje.  Wszystko jest puszczane z plyty wiec nie ma mowy o falszowaniu i innych przygodach typu ciagle przerwy orkiestry ::).  Wesele mialo swoj klimat  i utwory byly zarowno polskie jak i zagraniczne co czesto u orkiestry staje sie niemozliwym do wykonania.  Osobiscie na nasze wesele tez wybieramy d'j bo wiekszosc kapel jest po prostu tragiczna  :'( a d'j jaki by nie byl to ciezko mu bedzie zrobic cos zle przy wypisanej liscie piosenek.  Pozdrawiam serdecznie.  ale wybor nalezy do ciebie, kazdy ma swoje upodobania:))) :P ;D :D

Offline Alissia

• forumowicz
  • data ślubu: 06.09.2008
« Odpowiedź #3 dnia: 6 Lipca 2007, 08:18 »
Tak naprawdę to jest ciężki wybór bo niewiadomo jak będzie jak będzie dobry zespół to będzie ok gorzej jak lipe zrobią:(( ja też mam dylemat, ale dj jak rozmawiałam powiedział mi, że głównie skupia sie na młodych i jego muzyka jest do nich kierowana nie zaśpiewa też toastów i nie poprowadzi biesiad przy stolikach, ale fakt zagra znaczy puści wszystko w oryginalnym brzmieniu.

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #4 dnia: 6 Lipca 2007, 08:25 »
Witaj margaritko  :hello:

tutaj masz dodatkowo link do tematu który był już poruszany na tym forum

https://e-wesele.pl/forum//index.php?topic=1552.0

myślę że po przeczytaniu tego wątku  będzie Ci łatwiej podjąć decyzję ,czego Ci z całego serca życzę
Napisane: Lipiec 06, 2007, 08:20:47
dj jak rozmawiałam powiedział mi, że głównie skupia sie na młodych i jego muzyka jest do nich kierowana

nie rozumiem tego stwierdzenia  ??? , dobry dj powinien mieć muzykę dla wszystkich a nie tylko dla młodych

może spróbuj porozmawiać na ten temat z innym dj-em

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
« Odpowiedź #5 dnia: 7 Lipca 2007, 22:09 »
My zdecydowalismy sie na Dja i nie zalujemy tego wyboru. Zagral wszystko o co prosilismy w tym piosenke na pierwszy taniec, z ktorym zespol moglby miec problem.
Wszystko zalezy od tego jakie wesele chce sie miec. Biesiada przy stolikach na pewno odpada w przypadku DJa, ale nam na tym nie zalezalo akurat. Przerwy byly w zasadzie jedynie na posilki.

Offline margo99
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 8 Lipca 2007, 16:29 »
Tak Sie Składa Ze Wczoraj Byłam na Weselu I Grał Dj
Ojciec Z Synem Świetne porozumienie rodzine :D
Ojciec Wodzirej .  Syn Dj . Pierwszy Raz Byłam na takim weselu ale bylo Świetnie . muzyka roznorodna dla kazdego cos miłego ,miłe i śmieszne niespodzanki dla młodych ,krótkie przerwy praktycznie tylko gdy podawne były dania .  Pierwszy Raz Widzałam 2 takich zajbistych dj :D:D;D
Ps.  Posiadam Wizytówke :D :D :D

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Lipca 2007, 23:05 »
Wlasnie u nas gral ojciec i syn i jestesmy z nich bardzo zadowoleni. Dzieki temu, ze bylo ich dwoch nie bylo duzo przerw, jedynie te na posilki. Oczepiny nie byly przeciagane w nieskonczonosc. Goscie do tej pory sie nimi zachwycaja :)

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Lipca 2007, 18:22 »
u mnie gral zaspol i tez bylo super byli o tyle fajni ze ustatlilismy wczesniej co maja grac i bylo super Wszytko zalezy od zespolu ;)

Offline margo99
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Lipca 2007, 23:42 »
Cytat: carlunia link=topic=7532. msg326957#msg326957 date=1184187944
Wlasnie u nas gral ojciec i syn i jestesmy z nich bardzo zadowoleni.  Dzieki temu, ze bylo ich dwoch nie bylo duzo przerw, jedynie te na posilki.  Oczepiny nie byly przeciagane w nieskonczonosc.  Goscie do tej pory sie nimi zachwycaja :)
to ci sami co grali na weselu u moich znajomych

Offline Bogusia

• użytkownik
  • **
  • Ważne są dni, których jeszcze nie znamy
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Lipca 2007, 23:50 »
Carlunia czy mozesz mi podac wiecej informacji na temat tych dj'ow?? Byalbym zainteresowana bardzo. Dochodza mnie sluchy ze grali fajnie:) mozesz wyslac mi numer do niego na priv