Zgadzam się z Wami. Płaca zależy o miasta, od zakresu obowiązków, od wieku maluszka, od tego czy niania "żywi się u Was", od zasobności portfela rodziców i wymagań Niani. Sama jestem Nianią i spotkałam się już z przeróżnymi ofertami.

2,49zł (tak tatuś podał) za opiekę nad dwójką (6 lat dziewczynka i 9 lat chłopiec)+jakieś minikorki z angielskiego+wychowanie wokalne dla dziewczynki (oczywiście w tych 2,49) praca w piątki od 15 do 20, soboty i niedziele od 8 do 15

4 zł za dwójeczkę (4 lata chłopiec i 7 lat dziewczynka) "niania awaryjna"-"niania na telefon"

500 zł miesięcznie za opiekę nad 10 msc dziewczynką, 5 razy w tygodniu po 8 godz.

700 zł miesięcznie (zaproponowane przezemnie-odrzucone przez mamę, bo "za dużo") za opiekę nad 10 msc dziewczynką 6 razy w tygodniu po 7 godz. (system dwuzmianowy: albo od 7 do 14, albo od 14 do 21) + 2 niedziele w miesiącu 12 godz. (ta mamusia wymagała najwięcej-oferowała... sami widzicie

-a sobą reprezentowała jeszcze mniej)

4 zł za godz. za opiekę nad dwójką chłopców (5 i 9 lat) codziennie od pon do pt po 8 godz. (też odrzucone przez mamę)

4 zł za godz. opieki nad 2-letnią dziewczynką; praca w charakterze dorywczym (tu pracuję obecnie)
Jestem z Tarnowa i tu naprawdę bardzo ciężko znaleźć pracę. Ale znam swoją wartość. Mam referencje i doświadczenie. Kurs i podejście. Wiem ile potrafię i na co mnie stać

denerwuje mnie tylko okropnie jak niania najpierw zgadza się na jakąś kwotę, a potem narzeka, że mało dostaje

nikt jej do pracy nie zmuszał

albo jak sama bez inicjatywy rodziców zajmuje się domem (prasuje, zmywa, odkurza czy coś jeszcze) nie dostaje za to pieniędzy (bo rodzice tego nie oczekują; nie było tego w umowie) i zgrywa wielką męczennice-że jej nie płacą za sprzątanie, że nie dostała podwyżki etc. Pozdrawiam Nianie, Mamusie i Maluszki!
ps. Jeśli ktoś jest z Tarnowa i szuka Niani to zapraszam