Witajcie!
Zdam się na Wasze doświadczenia i prosz o radę. Otrzymaliśmy od Pani organizującej nasze wesele przykład menu (wesele + poprawiny). Ślubujemy w czerwcu i do tego okresu musimy nawiąząć. Sala jest klimatyzowana - jakby co.
Oto propozycja dla 30 (dodatkowo będzie 9 dzieci do 5 lat) osób .
Powitanie i toast szampanem.
OBIAD
Pierwsze Danie :
Rosół z makaronem x 30
Drugie Danie :
kotlet schab. z pieczarkami x 20
de volaile x 20
zraz tradycyjny x 20
golonka po bawarsku x 15
bitka drob. z ananasem x 15
polędwiczki w bekonie x 15
udka faszerowane x 15
ziemniaki , frytki , sos ,
surówki : z białej kapusty
z czerwonej kapusty
buraczki
fasolka szparagowa
Deser : lody z owocami i bitą śmietaną
owoce
Przekąski , zakąski:
Plater różnych mięs w galarecie x 28
Plater różnych mięs z sosem czosnkowym x 21
Plater różnych ryb w galarecie x 21
Szynka po rusku x 14
Szynka ze szparagami x 14
Szczupak faszerowany cały x 25
Jaja z kawiorem x 15
Roladki z łososia wędz. x 15
Tatar z łososia wędz. x 10
Płyta szwedzka(wędliny sery) x 20
Ozorki w galarecie x 10
Galantyna z kurczaka x 10
Klopsiki w zalewie x 20
Rolmopsy x 15
Śledzik w oleju x 15
Jaja faszerow. pieczarkami x 20
Sałatka jarzynowa x 20
Sałatka grecka x 15
Sałatka z kurczakiem x 15
Sałatka z tuńczykiem x 15
Kolacja:
Boeuf Strogonow x 30
Szaszłyki x 30
Barszcz cz. x 20
Sniadanie:
Żur polski w chlebku x 15
Flaki x 15
Ciasta:
Tort Weselny 35 por
Ciasta różne 120por
kawa , herbata b/o
Proszę o rady czy może "czegoś" na lato nie dodać albo coś zamienić??
I jak się doczytałam na innych tematach to 3,5 litra soków na osobę.. Myślicie że w czerwcu będzie "schodziło" więcej gazowanych czy niegazowanych??