Autor Wątek: Restauracja Różana Cafe Olsztyn  (Przeczytany 14379 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline justa2812
  • nowicjusz
  • *
Restauracja Różana Cafe Olsztyn
« dnia: 13 Stycznia 2007, 22:16 »
Mam pytanko do wszystkich par z Olsztyna, które miały wesele w Różanej.  Mamy zarezerwowaną tam salę,  ale ostatnio słyszeliśmy nie najlepsze opinie na temat ilości i jakości menu weselnego. Proszę o odpowiedź :gazeta: [/b]
Justyna

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Stycznia 2007, 22:42 »
tutaj poszukaj

https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4754&start=0

własnie jedna z naszych foprumek bedzie miałam tam wesele..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline justa2812
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Stycznia 2007, 22:57 »
Jak będziesz znała jakieś szczegóły to daj znać. Dziękuję. Miłej Nocy!!!!!
Justyna

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Stycznia 2007, 23:29 »
ja mam dać znać???  :drapanie:

moze sledx na bieżąco jej watek..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Stycznia 2007, 23:32 »
lenistwo sie szerzy w narodzie....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Olita

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.06.2007
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Stycznia 2007, 11:31 »
justa2812, no niestety nie pocieszę Cię, ale Różana miała (ma???)  sprawę w sądzie o zbiorowe zatrucie. Lokal jest jednak niewątpliwie piękny...

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Stycznia 2007, 16:34 »
Ja mam tam wesele. Nie wiem co ma nie grac w menu. Niedlugo dostajemy nowe menu weselne. Restauracja istnieje juz tyle czasu. Z tego co wiem, zatrucie bylo spowodowane dziczyzna, ktora zalatwiali ludzie robiacy tam wesele. A czy maja sprawe w sadzie..nic mi o tym nie wiadomo. Wnikac nie zamierzam. Jak ktos sie boi zatruc to proponuje robic wesele w zaciszu domowym i przygotowywac wesele samodzielnie :drapanie:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Stycznia 2007, 01:28 »
Nowe menu weselne dostalismy i powiem, ze dla mnie osobiscie wszystkiego jest wystarczajaco pod kazdym wzgledem. Dan do wyboru jest duzo. Tort jest w cenie wesela, tak samo ciasta, napoje. Nam odpowiada ;)

Offline ania691
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 4 Kwietnia 2007, 19:40 »
witam,
mam w różanej pod koniec maja weselicho czy ktoś szerzej może mi opisać ten lokal na co trzeba zwrócić uwagę itp. :) anka

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Kwietnia 2007, 12:18 »
ja słyszałam raczej złą opinie o tym lokalu i to z pewnego źródła (sanepid) przykro mi , jeżeli kogoś zmartwię ale myślę, że jakby usłyszał to co ja to nie zrobiłby tam chyba wesela
nie wiem, może się coś zmieniło od tamtej pory
ale ja tam już nic raczej nie zjem (bo wiem-może w ten sposób)
a piękna restauracja niewątpliwie stwierdzam :brawo_2:
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline ania691
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Kwietnia 2007, 12:30 »
a może to już przeszłość?!,jak byłam miesiąc temu i ustalaliśmy pewne rzeczy to pan z RÓŻANEJ powiedział że nie mogę nic swojego przywieść tzn.ciasta i tak dalej. Z ciastkarni tak ,ale nic z mojej kuchni .Dajcie mi trochę nadziei,że będzie dobrze.

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Kwietnia 2007, 18:36 »
a może to już przeszłość?!,jak byłam miesiąc temu i ustalaliśmy pewne rzeczy to pan z RÓŻANEJ powiedział że nie mogę nic swojego przywieść tzn.ciasta i tak dalej. Z ciastkarni tak ,ale nic z mojej kuchni .Dajcie mi trochę nadziei,że będzie dobrz

WLasnie dlatego nie pozwalaja na przynoszenie swojego jedzenia bo przez taki incydent mieli juz nieprzyjemnosci i kraza cale historie o salmonelli w Rozanej. A to dzieki madrym ludziom ktorzy na wesele przyciagneli dziczyzne wlasnej roboty.  :drapanie:
Ja sie niczego nie obawiam i jestem dobrej mysli. Inaczej wesela w ogole bym nie robila ;)

Offline ania691
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Kwietnia 2007, 18:47 »
słyszałam ,że w umowie jaką podpisuje się z nimi trzeba wszystko wyszczególnić,że chce się ładnie talerze mieć udekorowane itp.mogę wiedzieć ile masz policzone od osoby?pozdrawiam Anka

Offline nadzieja

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 11 Kwietnia 2007, 19:23 »
Ja się już nie chcę wypowiadać na ten temat. Bo jest mi przykro jak pomyślę, co możecie o mnie pomyśleć jak to napisałam a nie mam zamiaru nikogo w ten sposób urazić. Pięknie tam jest i to nie ulega wątpliwości ale dla mnie tylko to.
Na każda knajpę można znaleźć jakiegoś haka. W hotelu Warm. na weselu jest np. głodówka. Na 15 osób które wydawały o nim opinie 14 było bardzo niezadowolonych. Główny powód-mało jedzenia, goście głodni i niezadowoleni. Byłam tam na sylwestra i szczerze mówiąc liczyłam na to że zjem coś dobrego i fajnego. Oprócz dekoracji na talerzu niczego atrakcyjnego nie było. :drapanie:
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #14 dnia: 11 Kwietnia 2007, 23:50 »
Ania: sale zamawialismy w tamtym roku i cene od osoby mamy tez z tamtego roku. 120zl od osoby. DOstalismy 3 wersje cenowe do wyboru. Zdecydowalismy sie na opcje bez stolu wiejskiego bo jakos srednio mi to odpowiada.
Cytat: "ania691"
słyszałam ,że w umowie jaką podpisuje się z nimi trzeba wszystko wyszczególnić,że chce się ładnie talerze mieć udekorowane itp

O tym akurat nie slyszalam. Dekoracje zalatwiamy sami. Moga nam zamowic kwiaty, ale o to tez zadbamy sami. Piszac dekoracje mam na mysli np tiul na krzesla Mlodej Pary, zawieszki na wodke, ksiege gosci, winietki itp.
Cytat: "nadzieja"
Ja się już nie chcę wypowiadać na ten temat. Bo jest mi przykro jak pomyślę, co możecie o mnie pomyśleć jak to napisałam a nie mam zamiaru nikogo w ten sposób urazić.

Nadzieja: ja tego tak nie odebralam. Tez slyszalam o tej historii, ale juz wczesniej gdzies na forum pisalam o tym. Znam ta historie z pierwszej reki. Widac wnioski wyciagneli z tego bo nie zezwalaja na przynoszenie swoich ciast i innych tego typu rzeczy. I masz racje, ze na kazda restauracje mozna znalezc haka. A do tego kazdy ma inny gust. Na pewno znajda sie tacy, ktorzy po naszym weselu beda krecic nosem. Oswajam sie z ta mysla ;) Na szczescie to nasze wesele a nie cioci z Pcimia Dolnego :los: I my decydujemy co i jak ma byc :)

Offline nadzieja

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Kwietnia 2007, 14:48 »
Cytat: "carlunia"
Tez slyszalam o tej historii, ale juz wczesniej gdzies na forum pisalam o tym. Znam ta historie z pierwszej reki. Widac wnioski wyciagneli z tego bo nie zezwalaja na przynoszenie swoich ciast i innych tego typu rzeczy.

Ja chyba myślę o innej sprawie, nie związanej z ciastami i tego typu rzeczami. Ale na pewno po tym wszystkim się zmieniło i będzie smacznie i pięknie :brawo_2:

Offline nadzieja

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 12 Kwietnia 2007, 14:57 »
Na pewno znajda sie tacy, ktorzy po naszym weselu beda krecic nosem. Oswajam sie z ta mysla ;) Na szczescie to nasze wesele a nie cioci z Pcimia Dolnego :los: I my decydujemy co i jak ma byc :)

w to nie wątpię ale ja się tym wogóle nie przejmowałam i podoba mi się wasze podejście :brawo_2:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Kwietnia 2007, 20:11 »
w to nie wątpię ale ja się tym wogóle nie przejmowałam i podoba mi się wasze podejście :brawo_2:

A po weselu mieliscie ze strony rodzin jakies niemile komentarze? Wiadomo, ze do pomocy przy organizacji wesela chetnych nie ma, ale pozniej do krytykowania to pelno chetnych. Taki chyba mamy narod :drapanie:

Offline Monka_79

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Kwietnia 2007, 20:24 »
ale pozniej do krytykowania to pelno chetnych

nigdy nie dogodzisz wszystkim naraz, zawsze się znajdzie jakaś ciotka co to jej coś nie smakowało, nie pasowało, albo ją w przeciągu zawiało

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Kwietnia 2007, 21:34 »
Cytat: "Monka_79"
carlunia napisał/a:   
ale pozniej do krytykowania to pelno chetnych   

nigdy nie dogodzisz wszystkim naraz, zawsze się znajdzie jakaś ciotka co to jej coś nie smakowało, nie pasowało, albo ją w przeciągu zawiało

Staram sie oswajac z ta mysla, ze na pewno jakas maruda sie znajdzie :hahahaha:

Offline nadzieja

• Chuck Norris
« Odpowiedź #20 dnia: 13 Kwietnia 2007, 09:12 »
A po weselu mieliscie ze strony rodzin jakies niemile komentarze?

Ja żadnych złych komentarzy nie słyszałam. Raczej te pozytywne. Wszystko było podane bardzo ładnie a dania które miały być ciepłe były ciepłe. I najważniejsze że nikt nie czekał na swój talerz, bo na początek było bardzo dużo kelnerów. Dobitne komentarze, wręcz zachwyty skierowane były w kierunku ciast i tortu. Mnie samej bardzo smakowały i mogę polecić tą cukiernię z ręką na sercu.
Staram sie oswajac z ta mysla, ze na pewno jakas maruda sie znajdzie

Ty nie musisz nikomu dogadzać, najważniejsze żebyście oboje byli zadowoleni :brawo_2:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Kwietnia 2007, 21:03 »
carlunia napisał/a:    
Staram sie oswajac z ta mysla, ze na pewno jakas maruda sie znajdzie

Ty nie musisz nikomu dogadzać, najważniejsze żebyście oboje byli zadowoleni :brawo_2:

Chcialabym tylko, zeby nasz wysilek i starania ktos docenil. A czuje, ze docenimy siebie tylko my i moim rodzice. Moze nieliczni goscie :mdleje: Ale coz...nam ma sie podobac :brewki:
W naszym przypadku o tort nie musimy sie martwic bo mamy go w cenie menu. Ciasta tez :)

Offline nadzieja

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 13 Kwietnia 2007, 21:21 »
nawet jeśli nikt oprócz waszych najbliższych tego nie doceni to i tak możecie być z siebie dumni bo dołożyliście wszelkich starań żeby wszystkim dogodzić

Offline Eveline

• nowicjusz
  • *
  • Love Is In The Air
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #23 dnia: 15 Kwietnia 2007, 16:23 »
Hmmm, ja miałam okazję sprawdzić ten lokal "od kuchni" dosłownie i w przenośni, no i niestety nie mogę się o nim wypowiedzieć zbyt pochlebnie... Z punktu widzenia klienta jest owszem przepiękny i bardzo stylowy, ale pod względem wymogów higienicznych nie dało się nie zauważyć błędów i niedociągnięć, które nie powinny mieć miejsca... Mam nadzieję, że coś się zmieniło na lepsze...

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #24 dnia: 16 Kwietnia 2007, 21:52 »
Cytat: "Eveline"
Hmmm, ja miałam okazję sprawdzić ten lokal "od kuchni" dosłownie i w przenośni, no i niestety nie mogę się o nim wypowiedzieć zbyt pochlebnie...

Obawiam sie, ze w wiekszosci lokali lepiej do kuchni nie wchodzic bo juz by sie w takim lokalu nic nie zjadlo :mdleje:
nawet jeśli nikt oprócz waszych najbliższych tego nie doceni to i tak możecie być z siebie dumni bo dołożyliście wszelkich starań żeby wszystkim dogodzić

Masz racje Nadziejko :taktak: Mam nadzieje, ze bede zachwycona tym dniem tak jak na poczatku przygotowan :los:

Różana Cafe Olsztyn
  • Gość
Odp: Restauracja Różana Cafe Olsztyn
« Odpowiedź #25 dnia: 21 Maja 2007, 22:18 »
A czy ktoś zna cenę na 2008? ile od osoby i co jest w menu? szukam lokalu na wesele moze macie jakies foto?

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #26 dnia: 21 Maja 2007, 23:28 »
W kwestii cen najlepiej udac sie do lokalu i rozmawiac z kierownikiem. Ceny z roku na rok sie zmieniaja. Zamawiac na pewno trzeba wczesniej. My zamawialismy termin rok wczesniej.
Rozana ma swoja strone i tam sa fotki :)

Izabelka22
  • Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 22 Maja 2007, 12:18 »
A mniej więcej ile placicie orientacyjnie za osobe w różanej? mieszkam w innym wojewodztwie musze zebrac kilka propozycji pozniej podjade odladac

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #28 dnia: 30 Maja 2007, 23:24 »
Placimy 120 zl od osoby. W cene menu wchodzi tort, napoje, ciasta 4 dania gorace i 2 zupy. Trzeba brac pod uwage, ze ceny z roku na rok sie zmieniaja.

Offline Emiliana
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 1 Października 2009, 02:25 »
Odświeżam wątek, bo zastanawiam się nad Różaną i może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia na temat wesel tam organizowanych?