Autor Wątek: Lakier do paznokci dla alergiczki - pomocy!  (Przeczytany 2411 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marysia 1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: maj 2016
Lakier do paznokci dla alergiczki - pomocy!
« dnia: 4 Września 2015, 09:00 »
hej tak calkowicie w skrocie, wesele wprawdzie mam w nastepnym roku, ale juz po malu staram sie dopinac na ostatni guzik.  Jestem uczulona na formaldehyd i na aceton, który jest zawarty w zmywaczu.  Chcialabym miec ladne pazurki, ale nie moge ;( W zwiazku z tym znacie moze jakies naturalne lakiery do paznokci, które nie uczulaja? Gdy pomaluje zwyklym po chwili mam czerwone swedzace plamki.  Pomozcie prosze.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: Lakier do paznokci dla alergiczki - pomocy!
« Odpowiedź #1 dnia: 4 Września 2015, 09:36 »
Stosowanie formaldehydu (aldehyd mrówkowy) w Polsce jest zabronione ponieważ wywołuje podrażnienia skóry i błon śluzowych i może działać rakotwórczo. Stosowany jest w produktach zagranicznych do pielęgnacji paznokci. Jeżeli w Polsce jest zabroniony to spróbowała bym używać lakierów rodzimej produkcji. Inglot jest polską firmą,  jej lakiery nie maja chyba tego związku w składzie. Wyszukiwarka google jest bardzo pomocna ;)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Marta_before_weeding
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18 czerwca 2016
« Odpowiedź #2 dnia: 7 Września 2015, 10:52 »
ja ostatnio przeczytalam na kingmidasie o lakierze firmy, ktora sie nazywa Scotch Naturals jest to amerykanska firma.  Bardzo ciekawy artykul.  Ogolnie to chodzi o to ze ta firma wypuscila linie lakierow calkowicie naturalnych.  Lakiery sa wolne od chemikaliow i sztucznych skladnikow, ktore draznia nasza skore.  Tak, ze mozesz sobie wygooglowac ten lakier.  Moze to Ci pomoze.  Ponoc ten lakier ma byc rowniez bardzo wytrzymaly.  Moze to jest dla ciebie rozwiazanie? :)

Offline HankaS

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.05.2015
« Odpowiedź #3 dnia: 6 Października 2015, 20:48 »
Poszukaj recenzji na blogach o jakiś naturalnych lakierach - teraz, kiedy panuje moda na eko to na pewno coś takiego istnieje :)
Poszukuj. . .

Offline izabela.K
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 9 Maja 2016, 23:38 »
współczuję , bo chyba większość lakierów jest na bazie tych składników, ale tak jak mówi koleżanka poczytaj na forach lub zapytaj kosmetyczki :)

Offline moniczkaDe
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Czerwca 2016, 22:23 »
czytałam że lakiery Makear nie wywołują alergii także możesz spróbować tylko zaznaczam że są to lakiery hybrydowe więc do nich potrzeba bazę top i lampę uv.

Offline Megumi
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 4 Lipca 2016, 14:43 »
Swego czau La Roche Posay miało takie lakiery dla alergików w swojej ofercie. Ale nie mam pewności czy ich już nie wycofali.