Autor Wątek: Paznokcie Bydgoszcz  (Przeczytany 2274 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agnieszka91
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.09.2015r.
Paznokcie Bydgoszcz
« dnia: 21 Lipca 2015, 11:09 »
Cześć dziewczyny ;)
Zakładam ten wątek ponieważ nie znalazłam nic konkretnego na temat stylizacji paznokci w naszym pięknym mieście ;). Można znaleźć informacje gdzie iść do fryzjera, na makijaż, ale nasze dłonie też przecież muszą wyglądać piękne w ten dzień :)
Więc gdzie w Bydgoszczy warto wybrać się na stylizację? Chodzi o manicure z malowaniem lub żele.
Salonów mamy pełno, ale nie każda kosmetyczka ma wyjątkowe zdolności do zdobień ;)
Liczę na Waszą pomoc :)

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
Odp: Paznokcie Bydgoszcz
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Lipca 2015, 11:26 »
Co do żeli czy akryli to nie wiem, ale robilam sobie wiele razy hybrydy, polecam pania Kasie z salonu fryzjersko-kosmetycznego na ul. Swobodnej, w pasazu miedzy Dorodną a Piłsudskiego, hybryda bardzo trwała - trzyma się 3 tyg - zmieniałam tylko ze względu na odrost. A wzorki pani Kasia robi nieziemskie. Drugi salon który polecam do salon kosmetyczny na rogu Kr. Jadwigi a Łokietka, obie panie (Beata i Krzysia) robia bardzo ładnie, i mają tak jak w poprzednim salonie porządne lakiery hybrydowe- trzymają się długo, mają fajne wzory na nakleiki i kalki na pewno cos się wybierze ale nie malują same wzorków wiec jak ktoś ma konkretną wizje moze byc ciężko. Odradzam salon pani Jaonny chyba Rutkowskiej teraz ma na ul. Trentowskiego razem z fryzjerką, wzorki całkiem ładne i cena ok, ale niestety niska cena wynika z używania przez panią Asie słabych lakierów hybrydowych, po kilku dniach są już odpryski, a jasne kolory - minimum 3 warstwy musi nalozyc. Jesli ktos chce typowo na slub i pojdzie sobie 2 dni przed i nie zalezy mu na tym aby te paznokcie długo się utrzymały to ok, bo cena jest na serio niska.

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Lipca 2015, 11:29 »
a co do żeli to mam dwie znajome które mają zawsze ślicznie zrobione - wyglądaja jak naturalne, ale u pani w Łochowie nie wiem dokladnie gdzie ale tam jest solrium i SPA chyba tez, zreszta podejrzewam, że w Łochowie wiele wiecej nie ma kosmetyczek.

Offline agnieszka91
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Lipca 2015, 12:26 »
O dzięki! Właśnie jeszcze hybrydy. Ja mam naturalnie twarde i długie paznokcie, maluję sama w domu, dlatego nie orientuję się w temacie, ale to jest dobry pomysł :)

Offline dorcia308090
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Sierpnia 2015, 13:39 »
A może ktoś w Fordonie robi sobie paznokcie i może kogoś polecić?

Offline roxi291290

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2015
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Sierpnia 2015, 19:39 »
Ja robiłam swoje w fordonie na ulicy Sabały.  W mojej relacji z wesela są dokładne namiary na panią kasie. ;-) Link poniżej.
Zapraszam do relacji z mojego ślubu:
http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=50698.0

Offline joaszo
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.04.2016
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Sierpnia 2015, 21:24 »
a ja polecam Panią Martę z salonu Sunflower w Dobrczu, robię u niej paznokcie regularnie i potrafią trzymać sie nawet 4 tygodnie ;)

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Sierpnia 2015, 09:59 »
A może ktoś w Fordonie robi sobie paznokcie i może kogoś polecić?

polecam panią Kasię z salonu fryz.-kosm. na Swobodnej (os. Nad Wisłą) w pasażu tam gdzie optyk i piekarnia baton (między Piłsudskiego a Dorodną)

Offline agnieszka91
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Sierpnia 2015, 12:51 »
Dzisiaj idę na hybrydy. Znalazłam ogłoszenie na fb na grupie "bydgoszczanie". Jestem ciekawa jak to wyjdzie ;)

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Sierpnia 2015, 11:37 »
I jak zadowolona z hybryd?

Offline agnieszka91
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Sierpnia 2015, 22:50 »
Bardzo zadowolona :) Polecam dziewczynę! Robi ładnie i do tego jest bardzo sympatyczna :)
Na fb ma profil: Nicola-Nails
Może wrzuci zdjęcia, bo robiła. Te szaro-różowe z kwiatkami są moje ;) Na ślub chcę biało-wrzosowe, teraz zrobiłam inne kolory, bo bez sensu będę miała cały czas to samo. Ale już nie kombinuję, tylko umówiłam się od razu na dzień przed ślubem.

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Sierpnia 2015, 06:38 »
Napisz za tydzień lub dwa jak z trwałością (ja też byłam dwa razy u babki która ślicznie robiła zwłaszcza wzorki ale miała tanie lakiery i po kilku dniach miałam odpryski, co nie powinno mieć miejsca?

Offline agnieszka91
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 20 Sierpnia 2015, 14:19 »
Ok dam znać :) chyba nie... ta dziewczyna mówiła, że nawet i do miesiąca dziewczyny mają, tylko, że ten odrost. A sama na tym się nie znam, bo byłam pierwszy raz ;)

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #13 dnia: 20 Sierpnia 2015, 15:09 »
ja mam super paznokciarkę ale niestety w Tucholi dle pazurki robi przepiękne