Autor Wątek: wierszyki na zaproszenia  (Przeczytany 1464 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline domi90
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.2015
wierszyki na zaproszenia
« dnia: 27 Stycznia 2015, 21:04 »
Jakieś pomysły? Co macie/miałyście na swoich zaproszeniach? Zamiast prezentów pieniążek a zamiast kwiatów wino:-)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
Odp: wierszyki na zaproszenia
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Stycznia 2015, 21:07 »
Naszych Gości chcemy prosić
Żeby kwiatów nie przynosić
Wielką radość nam sprawicie:
Chcemy z winem mieć piwnicę!

A z pieniędzmi musiałabym sprawdzić na zaproszeniach ;)

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Stycznia 2015, 21:08 »
Kiedyś był podobny temat i dziewczyny wymyślały wierszyki ;) Ja jestem przeciwna jakimkolwiek wymaganiom stawianymi gościom, więc u nas tego typu wierszyków nie było.

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Lutego 2015, 12:42 »
My będziemy mieli takie :

Na Wesele przybywajcie,
o prezenty się nie martwcie,
By nie składać ich na stercie,
niechaj zmieszczą się w kopercie.

Zamiast kwiatów totka skreślcie
W Dniu Wesela nam przynieście.
Któryś celnie trafić może
Gniazdko uwić Nam pomoże

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Lutego 2015, 12:44 »
blankowa, to nie są wymagania, a goście są w dodatku wdzięczni, bo to taniej i łatwiej, przynajmniej wiadomo co dać ;) poza tym teraz to każdy wie, że kwiatów się już nie daje, u nas nawet już czekają w rodzinie na wiersze, czy będą chcieli totka, czy wino ::)

Offline kasik25
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.07.2015
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Lutego 2015, 16:48 »
Wszystko zależy od tego jakich gości się zaprasza, a raczej w jakim wieku :P
Myślę, że młodzi ludzie nie podchodzą do tego typu wierszyków, w których napisane jest co przynieść w prezencie - negatywnie, ale ze starszymi osobami bywa różnie...
Na przykład, moja babcia z tego powodu nie poszła na ślub 'kogoś tam', bo była zdegustowana tym, że młodzi narzucają gościom, iż kwiatów nie mają przynosić tylko książki. Dla niej to jest tradycja - przynoszenie kwiatów na tego typu uroczystość. Myślę, że dla wielu osób w jej wieku również ;-)
Dlatego w moim przypadku, na zaproszeniach umieścimy, jedynie, wierszyk o tym, że zamiast prezentów - kasa. Mieszkamy razem i w mieszkaniu mamy praktycznie wszystko, po co nam drugie żelazko, czy inne tego typu rzeczy. A kwiaty to niech sobie goście przynoszą - nam to nie robi ;-).
Fajne wierszyki mają na stronie internetowej z zaproszeniami ślubnymi:  http://www.lavinci.pl/zaproszenia-slubne/tresci-czcionki-ornamenty/teksty-o-prezentach.html

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Lutego 2015, 16:50 »
Wszystko zależy od tego jakich gości się zaprasza, a raczej w jakim wieku :P
Myślę, że młodzi ludzie nie podchodzą do tego typu wierszyków, w których napisane jest co przynieść w prezencie - negatywnie, ale ze starszymi osobami bywa różnie...
Na przykład, moja babcia z tego powodu nie poszła na ślub 'kogoś tam', bo była zdegustowana tym, że młodzi narzucają gościom, iż kwiatów nie mają przynosić tylko książki. Dla niej to jest tradycja - przynoszenie kwiatów na tego typu uroczystość. Myślę, że dla wielu osób w jej wieku również ;-)
Dlatego w moim przypadku, na zaproszeniach umieścimy, jedynie, wierszyk o tym, że zamiast prezentów - kasa. Mieszkamy razem i w mieszkaniu mamy praktycznie wszystko, po co nam drugie żelazko, czy inne tego typu rzeczy. A kwiaty to niech sobie goście przynoszą - nam to nie robi ;-).
Fajne wierszyki mają na stronie internetowej z zaproszeniami ślubnymi:  http://www.lavinci.pl/zaproszenia-slubne/tresci-czcionki-ornamenty/teksty-o-prezentach.html

U mnie właśnie najstarsze pokolenie zachwycone bardzo praktycznym podejściem :D

Offline kasik25
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.07.2015
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Lutego 2015, 17:06 »
Ile ludzi, tyle opinii. Nie ma najlepszej rady..
Tak, czy siak, wino zamiast kwiatów - spoko, książki, kupon lotto, czy co tam jeszcze sobie można zapragnąć - spoko. Tylko maskotki zamiast kwiatów.... to już chyba jest śmieszne :P Tym bardziej, że kiedyś charytatywnie odwiedzałam jeden dom dziecka i panie pracujące tam mówiły, że te maskotki w ogóle nie są tam im potrzebne... To tylko miejsce zebiera.. oni by się już bardziej cieszyli np. z przyborów szkolnych jak bloki, kredki, pisaki itd..

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Lutego 2015, 17:08 »
To fakt.
Tylko ludzie chcą dobrze, a nie wiedzą, że zabawki oni mają.
Z drugiej strony co za problem, żeby pracownicy DD schowali zabawki i byłyby prezenty na święta czy urodziny dzieci ???

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Lutego 2015, 19:32 »
Na wielu ślubach, na których byłam, goście oprócz tego co zasugerowano wierszykiem i tak przynosili dodatkowo kwiaty.