Autor Wątek: Hotel City  (Przeczytany 2924 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dorcia308090
  • nowicjusz
  • *
Hotel City
« dnia: 8 Listopada 2014, 20:23 »
Witajcie!
Dopiero dziś dołączyłam do grona osób dzielących się opiniami na temat wesela, gdyż sama jestem w kropce i liczę na Waszą pomoc.  Obejrzałam już sporo sal weselnych w Bydgoszczy i mój wybór padł na hotel City jednak nie mogę znaleźć na jego temat wystarczającej ilości opinii.  Usłyszałam tylko kilka zdań od znajomych znajomych no i wiadomo, ilu ludzi tyle samo opinii.  Sala ustrojona jest piękna i to zadecydowało o moim wyborze jednakże słyszałam że jedzenie jest kiepskie i małe porcje.  Nie ukrywam, że dla mnie najważniejsze na weselu jest właśnie jedzenie, muzyka i wystrój.  Czy ktoś może podzielić się swoim zdaniem na temat tego hotelu i pomóc mi w wyborze? Muszę dać ostateczną odpowiedź w przyszłym tygodniu.  Dodam też że termin mam zarezerwowany dodatkowo w Holiday Inn (drogo), Hotelu Brda (staroświecki wystrój) i w Brzozie (mała sala a nie chcą mi udostępnić namiotu bo twierdzą że na 70osób to nie warto).

Pozdrawiam wszystkich stojących przed weselnymi wyborami:)

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
Odp: Hotel City
« Odpowiedź #1 dnia: 8 Listopada 2014, 20:28 »
Osobiście nie byłam na żadnej imprezie w tym hotelu, ale koleżanka miała wesele - widziałam film. Sala ustrojona ładnie (płaciła dodatkowo za szarfy pod sufitem), okrągłe stoły, dużo miejsca, aczkolwiek nie mój styl, za dużo bieli ;) Koleżanka zadowolona bardzo, podobno jedzenie smaczne i nikt głodny nie wyszedł.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2 dnia: 8 Listopada 2014, 20:31 »
Jedzenie w City jest bardzo dobre, kilka tygodni temu byłam tam na weselu więc jestem na świeżo :) Sala śliczna, parkiet fajny, bo nikt się nie poślizgnie. Obsługa skuteczna i jednocześnie niewidoczna.

Sama wesele miałam w Brdzie, ponad 4 lata temu, sale ustroiłam tak, że nie była wcale staroświecka, zasłony mi ściągnęli, stoły okrągłe, wysokie piękne bukiety... było cudownie. Jedzenie fantastyczne, obsługa też bez zarzutu.

Jeśli chodzi o pokoje dla gości to Brda (o dziwo) miała ładniejsze, większe pokoje i fajniejsze w nich łazienki - ale poprosiliśmy dla nas i dla gości wyremontowane piętro więc może to było kluczowe? W City bez szału. Ale i tu i tu czysto i schludnie, także okej.

I jeden i drugi hotel mogę spokojnie polecić, obojętnie co wybierzesz - wybierzesz dobrze :)

Offline dorcia308090
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 8 Listopada 2014, 21:17 »
Mysikróliczek bardzo dziękuję za cenną radę i cieszę się, że obie wybrane przeze mnie opcje uważasz za trafne;) Cena w Brdzie mi bardzo odpowiada, sala też jest ładna, szczególnie jak już jest ustrojona, jedyny minus to wygląd hotelu z zewnątrz i te witraże średnio mi odpowiadają ale każda sala ma właśnie plusy i minusy;) dlatego właśnie tak liczę na zdanie osób z forum

Offline jula2212
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 9 Listopada 2014, 11:15 »
W City jedzenie dobr,e porcję też wystarczające , sala ok , obsługa też na poziomie także mogę szczerze polecić!!!

Offline weronafoto

• forumowicz
  • data ślubu: czerwiec 2015
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Listopada 2014, 12:34 »
Hej Dorcia :D

My ślubujemy w czerwcu 2015 i wybraliśmy Hotel City. Właściwie mieliśmy te same obawy - jedzenie, ale sala nas urzekła! Była pierwszą, którą oglądaliśmy i od razu wiedzieliśmy że to coś czego szukaliśmy  ::)

Offline marta91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 5.08.2017
« Odpowiedź #6 dnia: 3 Września 2015, 12:30 »

Weronafoto i jak wrażenia? :)
« Ostatnia zmiana: 3 Września 2015, 13:00 wysłana przez Maja »

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #7 dnia: 3 Września 2015, 22:23 »
marta91 w plusach i minusach:
+ sala jest piękna, strojenie dobierasz pod siebie (trochę ciężki kontakt z Panią florystką, bo to starsza osoba ale jakoś daliśmy radę)
+ kontakt z obsługą na plus! Panie dzwoniły do mnie z wszystkimi ustaleniami (winietki, drukowanie menu, zdobienie i inne)
+ winietki na stoły, tablicę rozmieszczenia gości, drukowanie menu są w cenie
+ podpowiedzi odnośnie zakupu napoi gazowanych, win i wódki trafne!
+ pomysł z podawaniem wina do obiadu, który nam zaproponowano zaskoczył pozytywnie gości
+ jedzienie? MASAAAAA! I pyszne!
+ pokój dla młodych, cuuuudowny  :D :D :D
+ fajny kącik dla dzieci (z resztą cały hotel był placem zabaw dla najmłodszych) - podobno wspomnienia mają fajne  ;D ;D
+ parkiet nawet powiedziałabym że za duży :D

- obsługa słabo ogarnięta, nie uwijali się tak jak potrzeba, ale aż tak źle nie było (najgorsze że nie zdążyliśmy na wprowadzenie tortu, bo nie dostaliśmy żadnej informacji że za chwilę go przywiozą)
- do momentu gdy mąż nie poprosił o schłodzenie wódki, była ciepła....
- szkoda że nie ma żadnego ogródka przed salą, wychodzi się na parking - raczej nikomu się nie chciało wyjść na parasolki przed hotel
- daleko toaleta dla mężczyzn (przy kasynie)

Jeśli któraś ma pytania śmiało, odpowiem (podpowiem)  :D :D

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #8 dnia: 3 Września 2015, 23:46 »
Nie schłodzili wódki  :o Mają fantazję ;)
U nas za to (obsługa też średnio ogarnięta) doprowadzono do sytuacji gdy o trzeciej nad ranem przy jednym stole zabrakło wódki (obsługa za rzadko wychodziła, mam wrażenie, że o tej porze przysypiali) i goście śpiewali "nie ma wódki, nie ma wódki" ::). Moja wściekła mina bezcenna :P - wódka w trzy sekundy była na stole (na szczęście zimna, bo z tym nie było problemu). Za to na poprawinach obsługa rewelacyjna ;D

Tort  :mdleje: U nas konsultowali każdy punkt z DJem stąd wiedzieliśmy, że np. za chwilę będzie szynka, czy tort, bo DJ 5 minut przed mówił nam, że nie mamy się oddalać. Ale ktoś Wam dał cynk i zdążyliśmy pokroić tort? :D

Co do wina do obiadu - u nas też było i gościom też się podobało, więc również polecam takie rozwiązanie.

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Września 2015, 22:16 »
Z wódką było tak że była chłodna, ale nie za mocno (jak na takie upały w czerwcu) :)

Z tortem było tak. Coś się dzieje na parkiecie, jakieś poruszenie no to ciekawi co się dzieje stoimy na końcu sali i patrzymy, zaraz wjeżdża tort (!) ja kiecka w ręce i lece, ale zanim dotarlismy (trzeba było przejśc całą salę) pochodnia zgasła, więc zdążylismy tylko na foto z krojeniem torta :P Na szczęście Pani fotograf cyknęła fotkę zapalonego tortu więc mamy chociaż to na zdjęciu do obejrzenia :P

Taaak, wino do obiadu rewelacja. Sama bym sobie nie nalała, ale jak obsługa polewa to z chęcią wypiję  ;D ;D ;D

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Września 2015, 14:07 »
weronafoto - to albo z tym tortem zawaliła obsługa, albo DJ/zespół, bo może mu mówili, a nie przekazał? Dobrze, że w ogóle byliście w pobliżu i zdążyliście pokroić swój własny tort :D

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Września 2015, 10:27 »
blankowa wybaczyliśmy im i już teraz mamy z tego niezły ubaw  ;D ;D

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Września 2015, 10:30 »
Ja wiem, mnie też na początku wszystko wkurzało i wszystkim się martwiłam, bo trzeba było tak, bo można było inaczej, bo się okazało, że tyle planowania a nie wszystko wyszło idealnie, ale też nam przeszło i się okazuje, że prócz nas nikt nie widział jakichś małych niedociągnięć i goście chwalą do dziś.
Też bym się teraz z tego śmiała, takie rzeczy się pamięta i jest co wspominać :D

Offline agade
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.04.2018
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #13 dnia: 9 Lutego 2017, 22:58 »
Witajcie,
od jakiegoś czasu śledzę to forum, w końcu postanowiłam napisać. Szukam opinii o sali w Hotelu City. Nie widzę żeby któraś z Was robiła tam wesele, słyszałyście może jak radzą sobie z organizacja? Macie jakieś świeższe informacje?

Offline marta91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 5.08.2017
« Odpowiedź #14 dnia: 10 Lutego 2017, 09:54 »
Agade, bo często dziewczyny piszą na bieżąco na forach danego roku i potem te opinie giną... my mamy wesele w w sierpniu tego roku, więc będę mogła wtedy powiedzieć coś więcej.  Na razie jestem bardzo zadowolona. Z tych kilku sal które oglądaliśmy zrobili na nas zdecydowanie najlepsze wrażenie. Widzieliśmy tez sale na chwile przed weselem i wyglądała przepięknie, bardzo mi się podobała. Wszystko można z nimi dogadać, wiec dla nas naprawdę super :)

Offline kiniawka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.09.2017
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Lutego 2017, 11:04 »
My co prawda własne wesele mamy dopiero we wrześniu (w City), ale byliśmy w zeszłym roku na weselu znajomych w City. Wszystko było na wysokim poziomie, jedzenie bardzo dobre i z tego co wiem od znajomych, to cała masa jedzenia została i dostali do domu. Organizacyjnie wszystko w porządku. A mnie urzekła sala z podwieszanymi harfami i już więcej nie szukałam :)