Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)  (Przeczytany 285267 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline magna

• uzależniony
  • data ślubu: 27 czerwiec 2015
BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)
« dnia: 4 Kwietnia 2014, 20:15 »
Jakoś tak zazdroszczę dziewczynom, które mają ślub w 2014, że mają swój wątek.. no i postanowiłam założyć nasz :) Co prawda niewiele widziałam forumek ślubujących w 2015 roku, ale może się gdzieś ukrywacie? hmm..?

My bierzemy ślub 27 czerwca 2015 roku. Właściwie to już całkiem sporo mamy załatwione: sala, dj, zrobiony kosztorys i harmonogram spraw do załatwienia, samochód, księdza, noclegi, kamerzystę, oświetlenie, barmanów, wbraliśmy pierwszą piosenkę, zaczeliśmy naukę tańca, ciągle szukamy fotografów... Jej faktycznie sporo się już tego zrobiło :)

Bydgoskie panny młode 2015!! Ujawnijcie się!! ;)

Offline klimmarta
  • bywalec
  • data ślubu: 05.06.2015
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)
« Odpowiedź #1 dnia: 4 Kwietnia 2014, 20:53 »
Dołączam się do wątku bo również biorę ślub w 2015 roku i podobnie jak Ty w czerwcu, tylko że 05. 06. 2015 :) My na razie mamy załatwioną salę, DJ-a, fotografa i księdza.  Rozglądamy się za kamerzystą, niedługo będziemy też zamawiać zespół na uroczystość w kościele, potem chyba kosmetyczka, a reszta w swoim czasie :)

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #2 dnia: 4 Kwietnia 2014, 20:56 »
:) Fajnie, że jesteś :) no dla nas teraz priotytet to fotograf i kwartet smyczkowy. Ale ja pomału zabieram się też za ogarnianie tematu sukienki i dekoracji :)
A Wy jakiego macie fotografa?

Offline Tusia_23
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lato 2015
« Odpowiedź #3 dnia: 4 Kwietnia 2014, 21:24 »
Czesc dziewczyny!

Tez bede slubowac w 2015 ale niestety nic nie mam jeszcze zalatwione   :-\  Za tydzien przyjezdzam do Polski i mam nadzieje, ze uda mi sie zalatwic przynajmniej sale. 

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #4 dnia: 4 Kwietnia 2014, 21:30 »
Czasu jeszcze trochę jest.. ale faktycznie już czas żeby się za to zabrać :)

Offline klimmarta
  • bywalec
« Odpowiedź #5 dnia: 4 Kwietnia 2014, 21:38 »
Magna - co do fotografa, zdecydowaliśmy się na Piotra Szamockiego z Szamocki Studio.  Bardzo pozytywny i cena też jakoś nie zwala z nóg.  Za sukienką to ja się ciągle rozglądam, najchętniej już bym zaczęła chodzić po salonach i przymierzać :D [...]

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #6 dnia: 4 Kwietnia 2014, 21:42 »
No ja też już niedługo planuję zacząć, żeby czas nie gonił.. i na spokojnie wybrać tą wymarzoną...

Offline Tusia_23
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 4 Kwietnia 2014, 21:58 »
A czy mozna sie dowiedziec gdzie bedziecie mialy wesele?

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #8 dnia: 4 Kwietnia 2014, 22:07 »
Ja w Pałacu w Myślęcinku - konkretnie w sali ogrodowej (czyli pod namiotem) :)

Offline Tusia_23
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 4 Kwietnia 2014, 22:09 »
tez rozwazam ta sale oraz brzoze i hulanke

Offline klimmarta
  • bywalec
« Odpowiedź #10 dnia: 5 Kwietnia 2014, 09:05 »
My mamy w Telimenie.  Magna, jakiego masz kamerzystę?
Dziewczyny, a w jakiej parafii ślubujecie?

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #11 dnia: 5 Kwietnia 2014, 20:23 »
Ja mam Wojtka Witkowskiego (wojwit). Jest świetny ale sporo kasuje. A ślub chcemy brać w Farze, ale terminu jeszcze nie mamy zapisanego, bo ksiądz powiedział, że kalendarz na 2015 rok będzie miał dopiero we wrześniu.

Offline niedzwiedzica
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: luty 2014
« Odpowiedź #12 dnia: 7 Kwietnia 2014, 12:10 »
Hej :)
Będę podczytywać, bo może mi się jednak urodzi ten kościelny w 2015.... :)
pozdrawiam Was PM 2015 :) :hopsa:

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #13 dnia: 7 Kwietnia 2014, 21:20 »
No to trzymam kciuki niedzwiedzica, żebyś dołączyła do grona PM 2015 :)

Tusia nie wiem nic na temat hulanki i brzozy, ale jakbyś miała jakieś pytania odnośnie pałacu to chętnie odpowiem. Ale faktycznie musisz się pospieszyć.. Ja salę rezerwowałam jakoś na początku grudnia i już było dość ciasno..

Offline Tusia_23
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 7 Kwietnia 2014, 21:33 »
Dzieki Magna, dopiero w przyszlym tygodniu bede sale ogladac. 

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #15 dnia: 8 Kwietnia 2014, 22:50 »
Hej dziewczyny :-) ja w zeszłym roku rozpoczęłam wątek 2014 :-) Fajnie się tak wspierać nazwajem i co najwazniejsze - radzic sobie :-)
Mi zostaly tylko 2 mc do slubu,czas ucieka jak oszalały,a mam wrazenie,ze jeszcze mnostwo do zalatwienia - takich drobnostek doslownie :-)
Jesli chodzi o suknie to nie czekajcie! ja czekałam i o mały włos nie miałabym swojej wymarzonej! Po krótce : mierzyłam suknię latem 2013
w Romantice - w jednej sie zakochalam, mama i siostra -płakały jak bobry....a ja stwierdzilam,ze jeszcze tyle salonów i przecież mierzenie sukien jest takie przyjemne,ze nie wezme teraz sukni bo za szybko...w styczniu 2014 postanowiłam kupic suknie.Przeszłysmy całą Bydgoszcz,wymierzyłam mnostwo pieknych sukni,ale i tak wróciłam "po moją" do romanticy...i zonk! nie ma!bo to kolekcja 2013 byla,a teraz mamy kolekcje 2014 - te słowa usłyszałam od Pani :-( pobeczałam się...i babeczki obdzowniły producenta sukienki i zgodzili się uszyć.Będzie pod koniec maja! wiem - ryzykantka ze mnie,ale to jest ta jedyna od pierwszego wejrzenia :-) I choć jej w styczniu nie mieli w salonie,nie przymierzylam jej kolejny raz to wiem,ze bedzie pieknie :-) i tu moja rada - jak podpowiada Wam serce,ze to ta - BIERZCIE , nie czekajcie ;-)

Buziaki! <3

Offline klimmarta
  • bywalec
« Odpowiedź #16 dnia: 9 Kwietnia 2014, 15:38 »
Syciu, wielkie dzięki za radę! Utwierdzam się w przekonaniu że latem obieram kurs na salony sukien ślubnych :D Ale powiem Wam dziewczyny że mam dylemat.  Bo jest kilka modeli sukien które strasznie mi się podobają, a nie ma opcji że dostanę je w salonach i zastanawiam się czy może nie uszyć na miarę.  Z drugiej strony nigdy nie ma się pewności jak taka szyta sukienka wyjdzie i może jednak warto znaleźć coś z kolekcji dostępnych w salonach i zamówić. . . 

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #17 dnia: 9 Kwietnia 2014, 21:40 »
syciu, ja również dziękuję za radę :)

klimmarta A dlaczego nie ma opcji, że dostaniesz je w salonach? Jaka marka? Ja bym się chyba nie odważyła szyć sukni ślubnej...

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #18 dnia: 9 Kwietnia 2014, 22:00 »
A ja szyję sukienkę, bo nigdzie nie znalazłam takiej która by mnie urzekła. Tak jak dziewczyny piszą o jakichś olśnieniach, że albo ta albo żadna inna. To ja takiego czegoś nie miałam. Fakt za dużo nie chodziłam po salonach, ale ogólnie przymierzyłam z 20 sukienek. Ostatecznie zdecydowałam się na szycie z salonie Kasai w Żninie. Póki co jestem zadowolona, ale jestem przed przymiarkami - pierwsza pod koniec maja, zobaczymy. Przynajmniej jest dreszczy emocji, bo nie wiadomo jaki będzie efekt końcowy. Poza tym wszystko tak szybko się działo przy wyborze, że do końca sama nie wiem co ja chciałam ;) Co będzie to będzie. Najwyżej będą poprawiać. Chcę żeby suknia była ładna, ale nie podnieca mnie ten temat nie wzbudza we mnie aż takich emocji, jakie widzę u niektórych dziewczyn (bez obrazy oczywiście, bo to nic złego ekscytować się suknią), ale jakoś nigdy nie marzyłam o księżniczkowych czy bezowych kiecach. Moja raczej będzie z tych skromniejszych, z lejącym, zwiewnym dołem, że sama pani z salonu poradziła mi bym wzięła fragment koronki z lekkimi ozdobami, żeby nie było aż tak skromnie - no to będzie lekkie szaleństwo, bo zgodziłam się na tę ozdobną koronkę :D
O swoich refleksjach po przymiarce napiszę, mam nadzieję, że się nie rozczaruję, bo trochę to było na wariata, ale z drugiej strony czasami tak lepiej, bo od za długiego myślenia można dostać mętliku.

Offline klimmarta
  • bywalec
« Odpowiedź #19 dnia: 9 Kwietnia 2014, 22:33 »
Magna - akurat dwa modele sukienek które tak bardzo mi się podobają znalazłam na pintereście przeglądając inspiracje ślubne.  I jak się potem okazało są to suknie ze Stanów, w cenie takiej że mogę tylko pomarzyć.  Ale może jak przejdę się po salonach to też znajdę podobne :)
Blankowa - mi też nie podobają się typowe "bezy", ale wąskiej, lejącej się sukienki też nie mogłabym mieć bo jestem wysoka (178 cm) i taka suknia tylko dodatkowo by mnie wydłużyła.

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #20 dnia: 9 Kwietnia 2014, 22:40 »
Ja za to jestem 20 cm niższa od Ciebie, więc taki krój mam nadzieję, że mnie trochę podratuje ;) Z tym że dół jest lejący, ale nie aż taki wąski, do rybki mu daleko. Zawsze mi się podobały takie zwiewne doły no i na szczęście przy mojej sylwetce i wzroście w miarę pasują mi takie fasony. Tylko teraz walczę z kilogramami, pamiętając, że biały pogrubia :-\

Offline zenka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.06.2015
« Odpowiedź #21 dnia: 10 Kwietnia 2014, 15:36 »
Witam :) Ja również będę ślubować w 2015 roku, a konkretnie 13 czerwca :) Załatwiliśmy już kościół,salę, fotografa, kamerzystę i zespół :) Myślę, że to są właśnie te rzeczy, które trzeba rezerwować z tak dużym wyprzedzeniem i możemy dać sobie chwilę odpoczynku, bo jesteśmy z narzeczonym w rozjazdach i widzimy się raz na dwa tygodnie aż do czerwca, wtedy już oboje na miejscu zaczniemy ogarniać resztę spraw :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #22 dnia: 10 Kwietnia 2014, 15:48 »
klimmarta a nie pomyślałaś może żeby poszukać takiej używanej ? Czasami można znaleźć w bardzo dobrym stanie  ::) ::) ::)

Offline klimmarta
  • bywalec
« Odpowiedź #23 dnia: 10 Kwietnia 2014, 16:28 »
Alis - jeżeli bym taką znalazła to może i tak :) Wstawiam zdjęcie suknie - jak gdzieś będziecie widziały coś podobnego, to dajcie proszę znać :)
A tak zmieniając temat, nie wiem czy widziałyście już krążący po internecie filmik jak ksiądz odprawiający ceremonię ślubną zrobił niespodziankę młodym i jak cudownie zaśpiewał. . .  Jeśli nie to polecam: https:// www. youtube. com/ watch?v=Jd6LbncpSIo
Marzy mi się "Hallelujah" zaśpiewane na ślubie.  Rok temu byłam na ślubie u kuzyna gdzie właśnie na zakończenie uroczystości dziewczyna śpiewała Hallelujah, a przygrywał jej chłopak na gitarze.  Goście zamarli z wrażenia, a mnie normalnie ciarki przeszły ze wzruszenia.  Wtedy postanowiłam sobie, że znajdę kogoś kto na moim ślubie też zaśpiewa mi tę pieśń. 

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #24 dnia: 10 Kwietnia 2014, 16:39 »
klimmarta piękna sukienka!!!
a ksiądz...  :szczeka: cudowny... aż miałam ciarki i łezka mi się w oku zakręciła...

zenka witaj!
z tym czasem to jest różnie... wiele już czytałam o tym, że lepiej już się rozglądać za sukienką, czy rezerwować wizażystkę... Ale z drugiej strony do czerwca ze spokojem chyba możecie poczekać, wtedy będzie jeszcze przecież rok do ślubu.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 10 Kwietnia 2014, 16:43 »
rok przed ślubem wizażystka którą sobie upatrzyłam miała już zajęty termin wiec jeśli macie cos upatrzone - rezerwujcie  :P :P :P :P

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #26 dnia: 10 Kwietnia 2014, 16:50 »
Alis nie strasz.. kurcze chyba jednak zadzwonię do wizażystki... :) Tylko ja się ciągle zastanawiam.... Szczuka Visage czy Angelika Piotrowska..

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #27 dnia: 10 Kwietnia 2014, 16:53 »
Angelika ;-)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 10 Kwietnia 2014, 17:00 »
zadzwoń i umów się w obu na termin, potem idź na próbny i zdecyduj do kogo pójdziesz, ale warto sobie zarezerwować wcześniej  ;)

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #29 dnia: 10 Kwietnia 2014, 17:04 »
Jak dobrze zrozumiałam.. zarezerwować sobie terminy u jednaj i u drugiej ( ślubnego) iść na próbny do obu i potem jednej podziękować...? Tak? Brzmi rozsądnie... :)