W związku z wejściem w życie od 25 maja 2018 roku Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych (RODO), które obowiązuje na terenie Europejskiego Obszaru Gospodarczego prosimy o zapoznanie się naszą Polityką prywatności
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dziewczyny jesteście boskie, tego tematu trzeba było. Jak zaczęłam szukać info na ten temt w necie to dostałam takiego mętliku, że już sama nie wiem co jest co. Może można by było tu wrzucić jakieś ogólne zasady stosowania i interpretacji
Ja juz sie tu zadomowiłam Nie ukrywam, ze te wykresy sprawiaja mi troche problemu
konik Merkunka
Nie ukrywam, ze te wykresy sprawiaja mi troche problemu
zareklamuję Wam najzwyklejszy w świecie zeszyt obserwacji
Cytat: "merkunek"zareklamuję Wam najzwyklejszy w świecie zeszyt obserwacji A gdzie mozna takie coś kupić?? W aptece???
Ale ja mam już pytanie - Merkunek - wyjaśnij mi porszę (pewnei inne dziewczyny skorzystaja), jak wyznacza sie poziom niższy temepratur ?? (to na początek ).
ale poczytałam o wszytskim...i jescze większy mętlik w głowie mam nic już nie wiem....uf..musze to jescze raz zarzucić
A z czym masz jeszcze kłopot?
Cytat: "merkunek"A z czym masz jeszcze kłopot? pomine ze zcasem trudno mi okreslic sluz - ale to wiem, ze mam wybrac ta ceche do ktora najlepiej chcraketeryzuje...ale np szczyt sluzu - "jeśli wystepuje choc jedna cech płodnego"...ale co to tak naprawde znaczy..bo dla mnei ejdynym wyznackziem najpewniejszym jest zmiana barwy...przestaje bcy rpzejrzysty - koneic płodnosci ale czy napewno..a jezli ejst nieprzejrzysty -ale nadla lepki, czy rozciągliwy??po pierwsze lepki, to cecha śluzu "niepłodnego", natomiast rozciągliwy to cecha sluzu estrogennego ("płodnego").Jeszcze raz:śluz estrogenny (związany z jajeczkowaniem) jest *płynny*przejrzysty*rozciągliwy*podobny do białka jaja kurzegośluz gestagenny, związany z czynnością ciałka żółtego ("niepłodny") jest:*gęsty*mętny*lepki*biały*grudkowaty, itp... a co jeśli po fazie niepłodnego nagle pojawi sie znowu płodny?? Zdarza sie??Hmmm, sprawa wygląda tak, że po jajeczkowaniu, pod wpływem progesteronu wydzielany jest śluz "niepłodny", który blokuje zewnętrzne ujście szyjki macicy. Progesteron blokuje produkcję śluzu estrogennego "płodnego", więc jego obecność jest własciwie niemozliwa, chyba ze w śladowych ilościach.Wogóle to nic nie wiem..ehhe..chyba coraz mniej tak Ci się tylko wydaje powolutku nauczysz się wszystkiego, ale potrzeba na to czasu i treningu
...i nic!!!!
Lea, idź do poradni rodzinnej - tam na pewno dostaniesz.