Autor Wątek: Macierzyństwo po nowemu...  (Przeczytany 1253 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Macierzyństwo po nowemu...
« dnia: 18 Października 2006, 13:54 »
Przeczytałam, zaciekawił mnie tytuł.
Nie wiem dokładnie, jak to odnieść do rzeczywistości (bo matka nie jestem) ale wydaje mi się być w tym sporo prawdy. Szczególnie ogłupianie matek stosem porad "dobrych cioć" - każdy poradnik o tym samym ale w inny sposób, szablony-których przełamywanie spotyka się często wręcz z potępieniem młodej mamy....
Poza tym uwielbiam taki styl wypowiedzi.
Co o tym sądzą mamy i jeszcze nie mamy?

Macierzyństwo...

a to podoba mi się najbardziej

Macierzyństwo to ważne, potężne doświadczenie zmieniające nieodwracalnie całe życie, ale nie zmienia nas w kogoś innego. Nadal jestem sobą, lubię te same rzeczy i tych samych nie lubię, angażuję się w to samo, co dawniej, tyle że teraz mam 11-miesięcznego synka. Nie stanę się też kimś innym, kiedy będzie dorastał, umiem być tylko sobą. On też się nie zmieni w kogoś innego. Jest malutki, ale to niezależny, osobny człowiek, z zadowoleniem i uparcie robi wszystko po swojemu. Jako matka, mogę mu tylko w tym pomóc.

Offline alex

• entuzjasta
  • Aniołek październik 2008
  • data ślubu: 3 WRZESIEŃ '05
Macierzyństwo po nowemu...
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Października 2006, 14:40 »
czytałam juz wcześniej -  też mi się artykuł spodobał.
Obcenie każdy ma patent na ciążę rodzenie i wychowywanie dzieci a i tak matki mają jakiś głos wew który podpowiada co jest najlepsze dla ich dziecia takie są moje obserwacje koleżanek mamek