Autor Wątek: KAMERZYSTA+FOTO Z KUJ-POM SZUKAM!!!  (Przeczytany 1381 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline czapla22
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2014
KAMERZYSTA+FOTO Z KUJ-POM SZUKAM!!!
« dnia: 6 Sierpnia 2013, 20:24 »
Witam szukam dobrego kamerzysty i fotografa może być w komplecie najlepiej z woj.  kujawsko-pomorskiego.
pozdrawiam

Offline rybuchna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.04.2014
Odp: KAMERZYSTA+FOTO Z KUJ-POM SZUKAM!!!
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Września 2013, 19:35 »
Mogę śmiało polecić agencję fotograficzną Snap-shot LINK USUNIĘTY
zajrzyj do galerii a się przekonasz :) facet to prawdziwy profesjonalista
« Ostatnia zmiana: 22 Października 2021, 17:13 wysłana przez zibi »

Offline Madzia_Z
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2014
Odp: KAMERZYSTA+FOTO Z KUJ-POM SZUKAM!!!
« Odpowiedź #2 dnia: 7 Kwietnia 2014, 15:47 »
Witam :)  Chciałabym się podzielić spostrzeżeniami dotyczącymi wyboru fotografa (okolice Bydgoszczy).  Biorę ślub w tym roku 31 maja, uroczystość planujemy w sumie już od ok dwóch lat.    Długo przeglądałam podobne wątki, oglądałam portfolia fotografów itd.    Nie byłam jednak zdecydowana, nic do mnie nie przemawiało.   .   , ale do czasu.    W sierpniu zeszłego roku moja najbliższa kuzynka miała ślub, wybór padł na jej fotografa :) Dlaczego? Profesjonalne zachowanie podczas całej uroczystości, miłe nastawienie do wszystkich gości, a przede wszystkim zdjęcia! MEGA! Nie widziałam jeszcze tak wspaniałych i pomysłowych ujęć.   .   .    Basia (wspomniana kuzynka) miała sesję plenerową w Łebie, na wydmach, później plaża, odważyli się wejść do wody.    Zdjęcia fantastyczne! Materiał otrzymali po ok.    3 tygodniach, z uwagi na szczyt sezonu i wszystkie soboty zajęte.    Po tym jak zobaczyłam fotoksiążkę i zdjęcia na płytach,  umówiłam się na spotkanie w celu podpisania umowy.   .    Za całą usługę przygotowania- wesele do 1:00 (ponad 1500 zdjęć - jak wspomniał Pan Kamil wszystkie poddane korekcie), 200 zdjęć obrobionych i 3 fotoksiążki 30x30- dla nas i dla rodziców płacimy 1900 zł! Ten sam pakiet z 1 fotoksiążką był za 1700 zł, Stwierdziliśmy więc że warto  dołożyć te 200 zł, bo nawet gdybyśmy sami chcieli zrobić pamiątkę dla rodziców, więcej niż 100 zł wydalibyśmy za pusty album.    W cenie mamy też sesję plenerową, całego osobnego dnia bez żadnych ograniczeń czasowych, w dowolnym miejscu w kraju! Możemy jechać nawet w góry bez żadnych dopłat, wystarczy że zapewnimy transport.   .    I chyba pojedziemy, od nastolatki marzy mi się plener nad Morskim Okiem :)  Jeszcze jedna rzecz sprawiła, że wybór padł na tą firmę.    Basia była na plenerze w Łebie 2 razy.    Pierwszego razu kiedy zajechali do Łeby, zaczęło padać.   .    Czekali ponad 2 godziny ale nie przestało.    Byli załamani, bo fryzura, makijaż, 3- godzinna podróż w jedną stronę, zależało im na tym plenerze.    Na szczęście fotograf zaproponował że może jechać z nimi jeszcze raz, bez żadnych dopłat! I pojechali :) Kamerzysta też obiecał że pojedzie raz jeszcze ale na końcu się wykręcił i nie pojechał.    Wydaje mi się że takie sytuacje z życia wzięte pozwalają podjąć najsłuszniejszą decyzję i dobry wybór.    Wiem że w firmie pracuje 2 fotografów i obsługują w sezonie ponad 40 ślubów.    O czymś to świadczy! Firma jest z Koronowa, ale na spotkania jeżdżą do Bydg.    Nie będę podawała nazwy,  być później osądzaną o reklamowanie.    Jeśli ktoś będzie zainteresowany to chętnie przekażę namiary.    Aaa dodam jeszcze że w cenie będziemy mieli  na sali rozłożone studio i  wykonywane zdj grupowe z gośćmi, Basia też miała, są świetnej jakości.    Mają różne gadżety peułki, okulary kapelusze, tablicę gdzie  można napisac życzenia dla młodych.    Fajna sprawa.    W tym roku jedna fotografka na Targach Ślubnych chciała za taką przyjemność 600 zł.     Przy wyborze fotografa, brałam tez pod uwagę sprzęt, tzn było to kryterium mojego narzeczonego.    No i tu też byliśmy miło zaskoczeni bo 2 aparaty na których pracują są warte ponad 30 tys zł.    Jak twierdzi mój narzeczony są najlepsze na rynku.    W czerwcu będę mogła napisać jeszcze coś więcej o wspomnianym fotografie, jak otrzymamy zdjęcia i będziemy po plenerze.   .   .    póki co przypomniało mi się jeszcze że fotograf podczas pleneru używa jakiejś dużej lampy, a nie tylko blendy jak większość fotografów.    Mówił nam że do tej lampy ma różne końcówki, jak to określił używane przez gwiazdy Hollywood :) W każdym razie tłumaczył że musi być 2 fotografów podczas pleneru żeby odpowiednio doświetlić zdjęcia, no i dźwigać ten sprzęt i że ta lampa umożliwia wydobycie pięknego słońca na zdj przy jednoczesnym zachowaniu jasnych postaci.    Mam nadzieję że moja opinia komuś się przyda, pamiętajcie że Ślub bierze się raz w życiu.    Warto zadbać o dobrą pamiątkę na lata.    Zdecydowałam się napisać, bo wiem sama jak długo się zastanawiałam.   .   .    Aaa co do videofilmowania to też wykonują od tego roku, wiem że proponują bardzo korzystne stawki, bo zaczynają z video, tak mówili na spotkaniu, wspominali coś o filmowaniu lustrzankami i najlepszą kamerą i ciekawym montażu.   Dokładnie się nie zagłębiałam, bo akurat nie chcemy filmu.  .  .   Mówili że mają na ten rok już dużo umów na video, a w maju lecą do Londynu na nagrywać narzeczeńską.