Autor Wątek: zasady na weselu  (Przeczytany 56923 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MELODYJKA

• bywalec
  • data ślubu: oj dawnoo;)
zasady na weselu
« dnia: 28 Września 2006, 09:48 »
Zasady zachowania na weselu

1.Wesele rozpoczyna się na początku a kończy, gdy młoda para zaśnie.

2.Kto pojawi się na weselu w złym nastroju będzie rozweselany. Jednak jeśli wszelkie próby zawiodą, gość zostanie usunięty z sali.

3.Zabrania sie dłubania palcem w nosie sąsiada, dłubania widelcem w uchu, picia przez słomkę napoju sąsiada oraz wycierania tłustych palców w ubranie sąsiada.

4.Podróże poszukiwawcze pod stołem są surowo wzbronione.

5.Osoby mające uwagi dotyczące wesela zobowiązane będą do zorganizowania lepszego w przeciągu pół roku.

6.Nie toleruje się pustych kieliszków. Dlatego będą one od razu napełniane w celu uniknięcia zaglądania do nich zbyt głęboko.

7.Zabrania się rzucania kwiatów w kierunku młodej pary jeśli znajdują się one nadal w wazonie.

8.Osoby, które zgubia wątek nie muszą go szukac. Rano sala będzie gruntownie zamiatana
i będzie go można odebrać.

9.Nie należy więcej pić, gdy nie jest się już w stanie wypowiedzieć zdania:
„stół z powyłamywanymi nogami”.

10.Osoby niezadowolone ze swoich miejsc przy stole będą miały następnego dnia calą salę do dyspozycji.

11.Radzi się wszystkim panom przynajmniej raz zatańczyc z własną małżonką. Kosztuje to tylko parę minut a unika się w ten sposób kłopotów.

12.Jeśli alkohol wyleje się na odzież prosimy nie panikować! Zostanie przyniesiona następna butelka.

13.Dla osób, które nie znajdują żadnego powodu do śmiechu wisi lustro w korytarzu.

14.Zabrania się kobietom przewracania oczami oraz używania innych znaków w celu zmuszenia meżczyzn do pójścia do domu.

15.Zabrania się zabierania czegokolwiek z wesela oprócz dobrych wspomnień.

16.Osoby idące do domu proszone są o zabranie swoich partnerów. Nie dopuszcza się przy tym jakichkolwiek zamian.

17.Jeśli któryś z gości stwierdzi, że znajduje się sam na sali oznacza to, że zabawa dobiegła końca.
Każdy z uczestników jest zobowiązany do przestrzegania powyższych zasad niezależnie od rasy, koloru skóry, płci, wyznania czy przekonań politycznych pod groźbą zmywania naczyń po weselu.
prawdziwy przyjeciel wie o Tobie wszystko ...a mimo to nadal Cię lubi...

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
zasady na weselu
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Września 2006, 09:59 »
Cytat: "MELODYJKA"
Wesele rozpoczyna się na początku a kończy, gdy młoda para zaśnie.

w realu - konczy się jak wyjdzie ostatni gość.. para młoda ma obowiązek siedziec na sali do samego końca..  :?

dobre te zasady.. można TO na poczatku przeczytac  :mrgreen:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline irishania

• entuzjasta
zasady na weselu
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Września 2006, 23:50 »
Bardzo przydatny poem :P
Mozna by przykleic do pierwszej strony ksiegi gosci na przyklad,
A tak na serio to przydal by sie taki temat(mam nadzieje ze jeszcze nie istnieje i sie nie wyglupiam :? )
Pierwsza zasda
Biel (i jej odcienie) sa zarezerwowane dla Panny Mlodej!!!!!!!!!!!!
(nawet jesli idzie do slubu w czerwieni) :roll:
wiec majac do wyboru wszystkie kolory teczy dlaczego zawsze na weselu pojawia sie jaka czarna (biala) owca :evil:  :evil:  :evil:
Irishowe odliczanie GośćZapraszam
[/url]

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
zasady na weselu
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Października 2006, 10:10 »
Zasady juz zamieszczałam....identyczne :roll: -były u nas na stołach.

Offline belonka
  • zapaleniec
zasady na weselu
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Października 2006, 14:58 »
Rzeczywiscie dobry pomysł zeby umiescic te zasady  w ksiedze gosci zapomniałam ze mam taka ksiege kupic goscie bede mieli dodatkowe zadanie oprocz tanow jedzienia i picia wpisac sie do takiej ksiegi gosci i od razu sobie poczytaja do smiechu

Offline asia-be

• bywalec
  • data ślubu: 8 wrzesień 2007
zasady na weselu
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Października 2006, 10:54 »
Dobre dobre te zasady  :hahaha:  
U nas tez beda :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
zasady na weselu
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Października 2006, 13:16 »
superrrr bardzo mi sie podoba

chyba zagosci w mojej ksiedze gosci  :roll:  :mrgreen:

Offline skarbek
  • bywalec
  • data ślubu: październik 2007
zasady na weselu
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Października 2006, 15:57 »
Ale fajne!!!!Na pewno wykorzystam, ale pkt.1 moim gościm by sie nie spodobał, bo ja chodze spac ok. 22.00 i już sie zastanawiam jak wytrzymam do rana.Taki śpioszek ze mnie :lol:
"Dzis też bym Cię wybrała"2007

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
zasady na weselu
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Października 2006, 19:02 »
Cytat: "MELODYJKA"
Jeśli któryś z gości stwierdzi, że znajduje się sam na sali oznacza to, że zabawa dobiegła końca

:) :) :)

Fajowe te zasdy...mysle, ze dobrym dowcipem byłoby kazdemu cos takiego wręczyć przed wesjciem na sale ;)Albo rpezent za zasady :)!! heheheh

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
zasady na weselu
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Października 2006, 10:35 »
U nas poustawialiśmy to na stołach-czytali i się śmiali :mrgreen:

Offline AniaiPiotrek
  • nowicjusz
  • *
ŚWIETNE !!!
« Odpowiedź #10 dnia: 5 Listopada 2006, 17:45 »
Świetne !!!!
Myślę jak to wykorzystać - Czy ma to przeczytać zespół, My, świadek czy może położyć to na stołach, a może wywiesić na drzwiach ?? :) - bo już wrzuciłam w katalog "do wykorzystania" :).
A jak to wyglądało u Was?
Pozdrawiam
Ania

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 02.09.2006
zasady na weselu
« Odpowiedź #11 dnia: 5 Listopada 2006, 17:53 »
Juz gdzies to na forum czytalam :mrgreen:
Mielismy te zasady umieszczone w naszej ksiedze weselnej. Przyznam, ze goscie mieli niezly ubaw czytajc to wszystko :lol:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
zasady na weselu
« Odpowiedź #12 dnia: 6 Listopada 2006, 11:39 »
My w księdze i na stołach. :wink:

Offline Niki

• entuzjasta
  • data ślubu: 21 lipca 2007
zasady na weselu
« Odpowiedź #13 dnia: 6 Listopada 2006, 11:52 »
:mrgreen:    :mrgreen:    :mrgreen:  
świetne są te zasady  :wink:
Aż dziwne, że jeszcze ich nigdzie nie widziałam (na wesela chodzę dość często - min. dwa razy w roku) więc u siebie na pewno to wykorzystam :wink:

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
zasady na weselu
« Odpowiedź #14 dnia: 6 Listopada 2006, 12:14 »
No z ta ksiega to niezly pomysl chyba tez ja zakupie no i oczywiscie powyzszy tekst na pierwszej stronie hehe.Pierwszy raz sie z tym spotkalam ale jest bombowe!

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
zasady na weselu
« Odpowiedź #15 dnia: 6 Listopada 2006, 12:37 »
Zasady sa fantastyczne :lol:

Jeszcze nigdzie ich nie widzialam i musze pomyslec jak by je tu mozna wykorzystac u nas :D

Hmmm... o ksiedze gosci tak szczerze mowiac nie myslalam, ale moze to dobry pomysl  :drapanie:

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
wróżby dla gości
« Odpowiedź #16 dnia: 6 Listopada 2006, 14:41 »
Przykład wróżb dla gości  

1. Zakocha się w Tobie ktoś w typie Roberta Redforda, Mela Gibsona, Brada Pitta Antonio Banderasa, Leszka Millera (niepotrzebne skreślić). Jeśli zaś jesteś mężczyzną - to w tym roku zakocha się w Tobie ktoś w typie: Cindy Crowford, Naomi Campbell, Sharon Stone, (żadnej nie skreślaj).
2. Rok zapowiada się rewelacyjnie w sprawach sercowych - uwiedziesz szesnaście małolat i jedną dużolatę. Jeśli jesteś kobietą - odwrotnie: jednego małolata i szesnastu pierników.
3. W miłości dobry okres - 2 marca między 14.00 a 16.00.
4. W miłości - duże zmiany - zmienisz kochankę na kuchenkę.
5. W życiu prywatnym ostrożnie, Skorpion o wyglądzie niegroźnej jełopy okaże się wyrachowaną świnią z księgowości.
6. Miłość - w listopadzie zgłoś się do “Randki w ciemno" - będzie program dla nietypowych.
7. Jeśli chodzi o miłość - bądź ostrożny. Unikaj dyskotek. Ma na Ciebie ochotę stara panna spod Panny.
8. Miłość - szkoda czasu na zaloty, lepiej wybierz się na siłownię. Zmęczysz się tak samo, ale bez konsekwencji.
9. W miłości los Ci sprzyja i dzięki szczęśliwym zbiegom okoliczności osiągniesz sukces. Za trzy lata.
10. Miłość - nie narzekaj, lepiej już nie będzie - cztery kochanki to i tak jak na ciebie za dużo.
11. Szczęśliwy dzień - już był.

* Wreszcie upragniony, luksusowy samochód stanie się Twoją własnością. Wszyscy znajomi popękają z zazdrości! Ale pamiętaj, abyś w trakcie pilnowania go przywiązał się łańcuchem do koła na wypadek zaśnięcia. Bądź też przezorny i kup broń, bo mafia potrafi być teraz bardzo brutalna.

* Wygrasz w totka trzy i pół miliarda. Bardzo, ale to bardzo ucieszy to bliską Ci osobę, która odziedziczy te pieniądze, jako że ty dostaniesz zawału zaraz po losowaniu.

* Awansujesz w pracy. Od tej chwili będziesz tak ciężko pracować, że zorientujesz się o co tak właściwie chodzi w życiu dopiero wtedy, kiedy już będzie za późno. Nie przejmuj się, twoi szefowie zarobią na tobie pieniądze i pełni wdzięczności będą Ci przysyłali z Florydy kartki z pozdrowieniami.

* W tym miesiącu zakocha się w Tobie osoba o jakiej tylko marzą inni. Kiedy zdecydujesz się już z nią zostać i spalisz za sobą wszystkie mosty okaże się, ze ta zjawa jest, niestety, bezdennie głupia i na dodatek nie sposób jej się teraz pozbyć.

* Doskonały czas na założenie własnego interesu. Właśnie teraz jestes pod wpływem szczęśliwej gwiazdy. Warto pożyczyć z banku dziesięć miliardów i zainwestować je. W przyszłym miesiącu natomiast kłopoty finansowe - bank poprosi o spłatę odsetek.

* Bedzie to spokojny miesiąc - tak jak poprzedni i tak jak następny. Trochę emocji pod koniec marca, kiedy uświadomisz sobie, że najbliższa zmiana w ich życiu, to emerytura i to bez względu na lata, jakie im jeszcze do niej zostały.

* Tak długo oczekiwany wyjazd na wczasy wreszcie się urealni. Pojedziesz tam, gdzie zawsze chciałeś. Po powrocie pamiętaj, żeby robić zakupy tuz przed zamknięciem sklepu, bo wtedy czerstwy chleb jest przeceniany.

* Wiele miłych wizyt. Każdego dnia odwiedzi Cię ktoś z dobrych znajomych. Nawet pieniędzy nie będziesz musiał wydawać, bo goście przychodzą z własnym alkoholem i zakąskami. Pod koniec miesiąca poproś lekarza, żeby Esperal wszył ci w pośladek, a nie pod pachą - pod pachą strasznie uwiera.

* Przejdziesz metamorfozę. Bliska już wiosna całkowicie Cię odmieni - zarówno psychicznie, jak i fizycznie. Patrząc rano w lustro nie krzycz za głośno: "Tato, a co ty robisz w mojej łazience!", bo obudzisz rodzinę i ona też zacznie krzyczeć.

* Wreszcie uwolnisz się od problemu, jaki towarzyszy Ci już od dłuższego czasu. Dlatego lepiej, żebyś już teraz zaczął uczyć się grypsery. Przypomnij swojemu obrońcy, aby wyraźnie podkreślał, że uwalniałeś się od problemu w afekcie i będąc chwilowo niepoczytalnym.

Offline MELODYJKA

• bywalec
  • data ślubu: oj dawnoo;)
zasady na weselu
« Odpowiedź #17 dnia: 6 Listopada 2006, 19:54 »
mam to juiz ,dobre jest :lol:
prawdziwy przyjeciel wie o Tobie wszystko ...a mimo to nadal Cię lubi...

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
zasady na weselu
« Odpowiedź #18 dnia: 8 Listopada 2006, 23:17 »
Ja też wykorzystam te zasady. Są super :jupi:  Dzięki

Offline JoasiaOl

• zapaleniec
zasady na weselu
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Stycznia 2007, 08:57 »
Bardzo fajne są te zasady!!! Zastanawiam się, czy nie dołączyć ich do zaproszeń, na pewno byłoby dużu śmiechu  :taktak:  

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
zasady na weselu
« Odpowiedź #20 dnia: 20 Stycznia 2007, 21:10 »
Super te zasady , myślałam że pękne ze śmiechu :)  :skacza: Napewno wykorzystam je na swoim weselu (ale jeszcze nie wiem jak ;) )

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
zasady na weselu
« Odpowiedź #21 dnia: 22 Stycznia 2007, 01:00 »
:skacza:
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline stewe_griffin

• bywalec
  • data ślubu: 28.09.2007
Odp: zasady na weselu
« Odpowiedź #22 dnia: 4 Września 2007, 13:49 »
o rany, dopiero teraz to przeczytałam.. zasady są rewelacyjne  ;D
z pomysłu z umieszczeniem ich w księdze gości na pewno skorzystamy

Offline grubcio

• zapaleniec
« Odpowiedź #23 dnia: 10 Września 2007, 12:58 »
a ja doczytałam się dopiero dzisiaj ale już je zapisałam!!! chociaż może niektóre zmodyfikuję?!! ;D

Offline Magda_lenka

• forumowicz
  • data ślubu: 6.10.2007
« Odpowiedź #24 dnia: 20 Września 2007, 10:10 »
i ja trafiłam na te zasady... bardzo fajne i tez je zastosujemy na weselu  :)
ale chyba zmodyfikuję troszkę

Offline Beacia

• uzależniony
  • data ślubu: 19. 07. 2008 r.
« Odpowiedź #25 dnia: 15 Kwietnia 2008, 19:01 »
Bardzo fajne te zasady  ;D ;D

Offline agaciurka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #26 dnia: 8 Czerwca 2008, 21:24 »
Hehehe super!!!!! Nigdy się z czymś takim nie spotkałam! Też napewno skorzystamy z tych zasad  :D Tylko jeszcze pomyśle w jaki sposób   ;D

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
« Odpowiedź #27 dnia: 30 Kwietnia 2009, 13:58 »
Te zasady są ekstra!!! Byłam na wieeellluuu weselach i NIGDY tego nie spotkałam. Pomyslałam sobie że fajnie byłoby je przeczytać razem z Panem Młodym tuż po pierwszym tańcu jak goście usiądą na krzesłach jeszcze przezd pierwszym posiłkiem:D Myśle że może to znacznie rozluźnić atmosferę!!:)
kasia

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #28 dnia: 16 Czerwca 2009, 09:40 »
Oczywiście, na pocżatku wesela, ale trzeba to zrobić z "jajem" i odpowiednim komentarzem do każdego punktu :D.

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #29 dnia: 22 Czerwca 2009, 10:39 »
Byłem ostatnio na weselu na którym właśnie lider zespołu czytał zasady obowiazujące na weselu. Poinformował gości, że Unia Europejska wydaje bardzo dużo zarządzeń, rozporządzeń a także wiele innych przepisów, które dotyczą również przyjęć weselnych. W związku z dyrektywą, która została zatwierdzona przez Parlament Europejski  zobowiązany jest do zapoznania z nią wszystkich gości weselnych. Powiem szczerze, że zrobił to z takim jajem, że wszyscy śmiali się po same pachy. Na prawdę, polecam tą zabawę :D