Autor Wątek: jakie kremy przeciwko rozstępom???  (Przeczytany 51149 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
jakie kremy przeciwko rozstępom???
« dnia: 16 Września 2006, 09:02 »
jak w temacie..

co kupic?? co uzywać?? od kiedy???
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Września 2006, 09:08 »
W szkole rodzenia polecano nam krem mustella. Ja go nie kupiłam ale miałam w domu próbki i je stosowałam. Ale i tak najczęściej smarowałam się oliwką. Rozstępów nie mam, ale może dlatego, że po mamie mam bardzo rozciągliwą skórę.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Września 2006, 10:18 »
Ciążowa o(d)znaka. W miarę trwania ciąży, na skórze, szczególnie na brzuchu, mogą się pojawić rozstępy. Możesz także zauważyć różowe, czerwone lub białe linie na biodrach, piersiach, pośladkach lub udach. Na rynku jest wiele kremów i balsamów, które mają zapobiegać lub zmniejszać widoczność rozstępów. To, czy rzeczywiście działają, jest kwestią otwartą. Większość specjalistów zgadza się, że niewiele można zrobić, by uniknąć rozstępów. Są one uwarunkowane genetycznie - jeśli miała je Twoja mama, Ty także prawdopodobnie ich nie unikniesz. Mimo to, smarowanie brzucha kremem z pewnością nie zaszkodzi, a może zapobiec uczuciu suchości i swędzenia. Dobra wiadomość jest taka, że po ciąży rozstępy zazwyczaj stają się mniej widoczne.

Jest to cytat ze stronki gdzie dowiesz sie dużoooooooo ciekawych rzeczy na temat ciazy , swojego ciała itd .
Warto zagladać co tydzień , bo każd tydzień jest opisany :D

ja jak narazie nie mam rozstępoów i smaruję sie Fissanem i oliwką do rozstępó z rossmana podobno dobra .
Ale tak jak w artykule , czy bede miała blizenki to nie iwem . zazwyczaj koeżankom powychodziły mieisac , lub dwa tygodnie przed porodem :( wiec nie wiem czy i ja nie bede miała . Narazie mam brzuszek łądny.
Specyfiki stosowałam od jakiegoś 12 tygodnia , tak na wszelki wypadek ...poprostu szybko zaczęłam tyć .

KALENDARZ CIĄŻY
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Września 2006, 21:13 »
Ja polecam Fissan-jet tłusty i wydajny.Ale rano np smarowałam się oliwką, na noc fissnem.A od kiedy? chyba od 4/5 miesiąca-tak jak na lotce jest napisane.czesniej się nie powinno (tak piszą). Na razie uzywaj oliwki lub balsamu,a otem jakiegos kremu.
No i podono nie powinno sie uywac kremow na cellulit.No chyba,ze jest to preparat dla kobiet w ciazy.

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Września 2006, 21:49 »
a jakiecwiczenia?? macie moze jakieś ćwiczenia dla ciężarówek???

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Września 2006, 22:21 »
Cytat: "monia"
a jakiecwiczenia?? macie moze jakieś ćwiczenia dla ciężarówek???

Chyba już nie dała bym rady cwiczyć ...uff
Ja nie ćwiczyłam bo w sumie nie wiedziałam co mi wolno .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Września 2006, 19:55 »
ja również jak asiek używałam Fissanu.Najbardziej polecany przez ciężarne.A do tego oliwka taka w żelu.czyli po kąpieli na mokrą skórę oliwkę i jak to wchłonie to Fissan.Też zaczęłam około 4-5 mies. ciąży.A musiałam dodatkowo smarować się oliwką bo ok. 8 mies.Tak mnie skóra swędziała,że drapałam do krwi(szczególnie brzuch).Podobno tak jest jak się rozciąga mocno i jest za sucha.W miejscach, na których smarowałam się Fissanem nie mam ani jedengo rozstępu(czyli brzuch).Natomiast tam gdzie zapomniałam(boczki,tzw.schabiki-pojawiły się).Tak,że moniu smaruj się dokładnie. Ale od 4 mies. ciązy.
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Września 2006, 19:58 »
Cytat: "monia"
macie moze jakieś ćwiczenia dla ciężarówek???

poszukam bo miałam, swego czasu sie tym tematem interesowałam....
joga rewelacyjna i cwiczenia w wodzie.
Dla tych co aerobikowały przed slubem mogą kontynuować z wyłączeniem pewnych ćwiczeń.
Uwaga - można chodzić na siłownię, ale też nie na wszystkie ćwiczenia....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Września 2006, 20:30 »
Cytat: "liliann"
Uwaga - można chodzić na siłownię, ale też nie na wszystkie ćwiczenia....

Oglądam z azmiłowaniem Animal planet i w programie "policja dla zwierząt" lub jakimś podobym widzialm policjantke w 8 mieisacu i wyzej jak zapierniczała na siłowni jak osoba która nie jest w stanie błogosławionym .
Cwiczenia w ciazy są super bo pozwalaja utrzymać kondycje , tak potrezbna przy porodzie oraz nie pozwolą na odkładanie się zbednego tłuszczyku .
Ja od ok.22 tygodnia  , od kiedy trafiąłm do szpitala to nic nie robie tylko leże i tyje . Wczesniej pracowałm , byłam w ruchu , cos sie dziłao...a teraz obawiam sie ze nie dam rady przy porodzie.
Taak wiec
poszukam bo miałam
czekam , moze cos bedzie dla mnnie :D

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Września 2006, 20:42 »
ela,
a basen?myślałaś o tym?oczywiście jeśli nie ma żadnych przeciwskazań...

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Września 2006, 20:49 »
Nie mam pojęcia  :roll: Uwielbiam pływać i robie to od 6 roku życia .
Wydaje mi się , że chyba nie ! We wtorek ide do lekarza wieć sie zapytam .
Woda jest chlorowana ,a ja ma już rozwarcie aż do pęcherza płodowego, czyli wszytsko co mozliwqe już sie otworzyło (nie wiem jak to wytłumaczyc) i może ...chociaż chyba nie...dostać sie woda do środka  :roll: nie wiem     :hmmm:  
...jestem zupełnie głupia w tych sprawach .
W ciazy można cwiczyć normalnie ,ale jeżeli ma się rozwarcie ? To co wtedy ? Ktoś wie ?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Września 2006, 21:53 »
ale jeżeli ma się rozwarcie ? To co wtedy ? Ktoś wie ?

wtedy Ci już nie wolno....spowodujesz poród..
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Września 2006, 22:00 »
wtedy Ci już nie wolno....spowodujesz poród..

tak wiec pozostaje mi siedzenie w domu i nic nierobienie , ewentualnie bede cwiczyc oddychanie :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Września 2006, 22:04 »
Mozesz ćwiczyć mięśnie pochwy i krocza.
Przyda się na potem.
— Richard M. Devos

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Września 2006, 22:15 »
Mozesz ćwiczyć mięśnie pochwy i krocza.

...czyli wkłądać piłeczkę i wystrzeliwać na odległość :D

W takim razie poszukam cos w necie , chociaz chyba chodzi o napinanie  :roll:  ?
Dzieki tobie znalazłam ciekawostke...ajk uniknąć nacinaie krocza !
podaje link moze ktoś zainteresowany

jak uniknąc naciezia krocza

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Września 2006, 10:52 »
Ja słyszałam, że najlepsza jest Mustella 9 miesięcy. Mnie od niej odstrasza cena  :?  Narazie brzuszek i piersiątka smaruję balsamem do bardzo suchej skóry (takową na dolnych kończynach posiadam) i myślę, że nie jest źle. Ale po postach dziewczyn już wiem, że w przyszłym miesiącu czekaja mnie rozstepowe wydatki....i nie tylko. :wink:

Offline Aśka

• forumowicz
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Września 2006, 15:19 »
Dziewczyny- z czystym sumieniem mogę Wam polecić krem Gerbera przeciw rozstępom z kompleksem ujędrniającym:) Stosowałam przez całą ciążę (jestem teraz w 9 miesiącu ... dokładnie 38 tc :jupi:  i nie mam ani jednego. Można go stosować na brzusio i na piersi. Nie jest tłusty, błyskawicznie się wchłania i co najważniejsze nie ma mdlącego zapachu... a to jest baaaaardzo ważne, zwłaszcza na początku ciąży kiedy wszystko co mocniej pachnie aż odrzuca... no i cena... ok.28zł w aptece! Na początku rzeczywiście też się rzuciłam na Mustele ale jak dla mnie ma zbyt "pudrowy" zapach i cena troszkę odstrasza:)
Moja sukienka do sprzedania... [url = http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=17518#17518 [/url]

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Września 2006, 16:04 »
Cytat: "Aśka"
jestem teraz w 9 miesiącu ... dokładnie 38 tc

to dlaczego nie ma liczniczka ???????????  :evil:
dlaczego nie ma zdjeci brzuszka????????? :evil:
dlaczego ?
tez uzywam oliwke rosmanowska bo słyszłam ze jest bardzo dobra .
jestem w 34 tygodniu i nie mam rozstepów ,ale czytałm  na pampers.pl ze kremy nie za duzo daja . Mozna nie miec ich przez prawie cała ciaze a 2tygodnie przed moga sie pojawic !
....Ciążowa o(d)znaka. W miarę trwania ciąży, na skórze, szczególnie na brzuchu, mogą się pojawić rozstępy. Możesz także zauważyć różowe, czerwone lub białe linie na biodrach, piersiach, pośladkach lub udach. Na rynku jest wiele kremów i balsamów, które mają zapobiegać lub zmniejszać widoczność rozstępów. To, czy rzeczywiście działają, jest kwestią otwartą. Większość specjalistów zgadza się, że niewiele można zrobić, by uniknąć rozstępów. Są one uwarunkowane genetycznie - jeśli miała je Twoja mama, Ty także prawdopodobnie ich nie unikniesz. Mimo to, smarowanie brzucha kremem z pewnością nie zaszkodzi, a może zapobiec uczuciu suchości i swędzenia. Dobra wiadomość jest taka, że po ciąży rozstępy zazwyczaj stają się mniej widoczne.

Offline asia-be

• bywalec
  • data ślubu: 8 wrzesień 2007
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Października 2006, 21:52 »
Cytat: "Aśka"
Dziewczyny- z czystym sumieniem mogę Wam polecić krem Gerbera przeciw rozstępom z kompleksem ujędrniającym
tez nim smaorowalam brzuszek,ale dopiero od 6m-ca, rozstepow nie mam.
A cwoczenia-basen nic innego nie dalabym rady robic, a jak to kregoslup odciaza ... 8)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Października 2006, 08:05 »
Wkraczając w w 4 miesiąc zakupiłam sobie krem przeciw rozstępom "fissan". Ma bardzo gęstą konsystęncję, taką tłustawą le dzięki temu doskonale natłuszcza naskórek. Ja od brzuszka w dół mam skóre raczej suchą, także przynosi mi on niezmierne ukojenie. Troszkę długo się wchłania ale wydaje mi się, że wystarczy przyjąc odpowiednią strategie balsamowania i innych po kąpielowych zabiegów. Przynajmniej ja taką przyjełam i jestem bardzo zadowolona.  :mrgreen:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Października 2006, 09:49 »
Cytat: "Gosiaczek80"
"fissan".

tez uzywam ten specyfik i jak narazie nie mam ani jednego rozstępa na brzuszku , a jestem juz na koncu :D
Mam nadzieje ze nie wyskocza mi nagle przed porodem !

Offline Zabcia

• forumowicz
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Listopada 2006, 20:15 »
Cytat: "ela"
ajk uniknąć nacinaie krocza !

Nawiazujac do tematu chcialam wam podac link do strony internetowej, w ktorej opisane jest tak zwane epi no. Szczerze mowiac nie wiem czy w Polsce znana jest ta metoda i czy mozna to w ogole to w Polsce kupic, ale ja znam kobiety w Szwajcarii, ktore to stosowaly przed porodem i uniknely naciecia krocza...

http://www.epi-no.com/birth.htm

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 20 Stycznia 2007, 01:33 »
Ja pierwszy raz o takim czymś słysze  :drapanie:

Offline Zabcia

• forumowicz
« Odpowiedź #23 dnia: 20 Stycznia 2007, 11:41 »
no ja tez pierwszy raz slyszalam o tym rok temu jak moja szwagierka byla w ciazy, ale jak widac w niektorych krajach jest to bardzo popularne i sie sprawdza. jak bede w ciazy to pewnie sama wyprobuje i wtedy bede mogla cos wiecej napisac

pozdrawiam

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 20 Stycznia 2007, 11:52 »
ciekawe czy mozna toto kupic w aptece w schwedt????

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 20 Stycznia 2007, 16:18 »
Cytat: "amelani"
To urządzenie ułatwia chyba po prostu ćwiczenie mięśnia Kegla.

taaaaaa do tego to wanna z wodą wystarczy...albo po prostu wolna chwila, czy odrobina zabawy przy sikaniu...
nie dajmy sie zwariować. Pewnie kosztuje krocie...lepiej sobie na wizytę u kosmetyczki przeznaczyć.

amelani, owszem...ale zauwaz, że to jest ciało obce w pochwie...
Ja bym sobie tam raczej nic nie pchała....i to w ciąży...
...niby się toto przed użyciem umyje...ale mimo wszystko...
— Richard M. Devos

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #26 dnia: 20 Stycznia 2007, 18:30 »
A ja myslałam ze to watek o rozstępach   :drapanie:  :drapanie:  :drapanie:

Tak czy inaczej to chciałam polecic Wam mas CEPAN kupioną w patece za jakies około 10zł  :brewki:
Po porodzie miałam kilka małych pazurków na posladkach i widze ZNACZNA róznice po jednym opakowaniu!!  :brawo:
ta wiedza nie była nam potrzebna  

Trzeba pilnomwac aby skóra była nawilzona... i jak trzeba to nie raz dziennie tylko czesciej smarowac...:) OLIWKA to cos na całe ciało i w ilosciach nieograniczonych :):):):
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Zabcia

• forumowicz
« Odpowiedź #27 dnia: 20 Stycznia 2007, 20:04 »
Cytat: "Martaxyz11"
A ja myslałam ze to watek o rozstępach   :drapanie:  :drapanie:  :drapanie:

tak Martaxyz masz racje, to watek o rozstepach ale ktos wspomnial o cieciu krocza i dlaczego to napisalam, moze trzeba by bylo to gdzies przerzucic...

Liliann, szczerze mowiac to sama sie zastanawialam nad tym czy, jak ty to napisalas, pchalabym sobie cos do pochwy i to w czasie ciazy. Jak wspomnialam, ja tego nie probowalam, dowiem sie od szwagierki czy to jej lekarz polecil i w ogole i napisze wtedy cos wiecej.

milego weekendu zycze

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 20 Stycznia 2007, 22:48 »
Ja tam wieczorkiem oliwka akurat bambino bo lubię zapach. A z rańca ziajka dla mam na rozstępy można stosować od 4 miesiąca no i cena nie za duża ok 13-14 zł. A może 11 już nie pamiętam.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29 dnia: 21 Stycznia 2007, 16:15 »
Cytat: "morgaina"
oliwka akurat bambino

ja uzywałam w zelu J&J  BYŁA SUPER dla mnie :)
po cizy zaczełam uzywac Nivea dla dzieci i jest za słabe ...wiec wracam do J&J
Cytat: "amelani"
więc wszystko przede mną...

no fakt :)
zreszta roztepy to tez genetyczna sprawa...
ale jedno jest pewne NAWILZANIE NIE ZASZKODZI  :skacza:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"