Ciążowa o(d)znaka. W miarę trwania ciąży, na skórze, szczególnie na brzuchu, mogą się pojawić rozstępy. Możesz także zauważyć różowe, czerwone lub białe linie na biodrach, piersiach, pośladkach lub udach. Na rynku jest wiele kremów i balsamów, które mają zapobiegać lub zmniejszać widoczność rozstępów. To, czy rzeczywiście działają, jest kwestią otwartą. Większość specjalistów zgadza się, że niewiele można zrobić, by uniknąć rozstępów. Są one uwarunkowane genetycznie - jeśli miała je Twoja mama, Ty także prawdopodobnie ich nie unikniesz. Mimo to, smarowanie brzucha kremem z pewnością nie zaszkodzi, a może zapobiec uczuciu suchości i swędzenia. Dobra wiadomość jest taka, że po ciąży rozstępy zazwyczaj stają się mniej widoczne.
Jest to cytat ze stronki gdzie dowiesz sie dużoooooooo ciekawych rzeczy na temat ciazy , swojego ciała itd .
Warto zagladać co tydzień , bo każd tydzień jest opisany

ja jak narazie nie mam rozstępoów i smaruję sie Fissanem i oliwką do rozstępó z rossmana podobno dobra .
Ale tak jak w artykule , czy bede miała blizenki to nie iwem . zazwyczaj koeżankom powychodziły mieisac , lub dwa tygodnie przed porodem

wiec nie wiem czy i ja nie bede miała . Narazie mam brzuszek łądny.
Specyfiki stosowałam od jakiegoś 12 tygodnia , tak na wszelki wypadek ...poprostu szybko zaczęłam tyć .
KALENDARZ CIĄŻY