Autor Wątek: Kamerzysta, fotograł Śląsk - Gliwice i okolice...  (Przeczytany 6001 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michaLLL
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.09.2014
Kamerzysta, fotograł Śląsk - Gliwice i okolice...
« dnia: 29 Stycznia 2013, 16:02 »
Witam poszukuję dobrego fotografa i kamerzysty z rejonu Gliwic i okolic. . .  Może to być jedno studio tego i tego, ale chyba raczej dwie osobne osoby, jedna robi zdjęcia a druga filmuje, bo z tego co czytałem to jedna i osoba robiąca i jedno i drugie, to zły pomysł. . . 

Z góry Dziękujemy ;)

Offline michaLLL
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.09.2014
Odp: Kamerzysta, fotograł Śląsk - Gliwice i okolice...
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Sierpnia 2013, 18:44 »
Jakby ktoś potrzebował namiar na kam+foto proszę o wiadomość. . .  znaleźlliśmy bardzo miłą parkę, i jak się okazało byliśmy kiedyś na weselu gdzie oni byli (Młodzi byli zachwyceni) a w ostatni weekend znów gościłem na weselu gdzie oni zapewniali obsługę foto-kam. . .  Oni są profesjonalni tak że ich nawet nie widać:D
« Ostatnia zmiana: 27 Lutego 2015, 10:25 wysłana przez Maja »

Offline Anet
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27 wrzesień 2014
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Grudnia 2013, 20:35 »
Witam,
Szukałam fotografa długo, naprawdę długo.
Przeglądałam forum i znów szukałam.   W okolicach Olkusza nie znalazłam nic ciekawego i w końcu dostałam od znajomych namiary na firmę z Dąbrowy Górniczej.   Weszłam na stronę i w końcu coś innego, jakbym przeglądała jakąś zagraniczną stronę.   Spodobało nam się mega, znajomi są zachwyceni, więc od razu umówiłam się na spotkanie.   I niespodzianka - kręcą jeszcze filmy ślubne lustrzankami, po prostu świetne,
ale również robią dekoracje, w jednym miejscu załatwiłam wszystko.   Koszta - nie są duże, raczej można powiedziec niskie do tego co oferują.
Pomyślałam że podzielę się z wami namiarami, może ktoś jeszcze skorzysta  :)
« Ostatnia zmiana: 27 Lutego 2015, 10:25 wysłana przez Maja »

Offline Madzia_Z
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2014
« Odpowiedź #3 dnia: 7 Kwietnia 2014, 15:13 »
Witam :) Chciałabym się podzielić swoimi spostrzeżeniami dotyczącymi fotografa z okolic Bydgoszczy:) Biorę ślub w tym roku 31 maja, uroczystość planujemy w sumie już od ok dwóch lat.  Długo przeglądałam podobne wątki, oglądałam portfolia fotografów itd.  Nie byłam jednak zdecydowana, nic do mnie nie przemawiało. . , ale do czasu.  W sierpniu zeszłego roku moja najbliższa kuzynka miała ślub, wybór padł na jej fotografa :) Dlaczego? Profesjonalne zachowanie podczas całej uroczystości, miłe nastawienie do wszystkich gości, a przede wszystkim zdjęcia! MEGA! Nie widziałam jeszcze tak wspaniałych i pomysłowych ujęć. . .  Basia (wspomniana kuzynka) miała sesję plenerową w Łebie, na wydmach, później plaża, odważyli się wejść do wody.  Zdjęcia fantastyczne! Materiał otrzymali po ok.  3 tygodniach, z uwagi na szczyt sezonu i wszystkie soboty zajęte.  Po tym jak zobaczyłam fotoksiążkę i zdjęcia na płytach,  umówiłam się na spotkanie w celu podpisania umowy. .  Za całą usługę przygotowania- wesele do 1:00 (ponad 1500 zdjęć - jak wspomniał Pan Kamil wszystkie poddane korekcie), 200 zdjęć obrobionych i 3 fotoksiążki 30x30- dla nas i dla rodziców płacimy 1900 zł! Ten sam pakiet z 1 fotoksiążką był za 1700 zł, Stwierdziliśmy więc że warto  dołożyć te 200 zł, bo nawet gdybyśmy sami chcieli zrobić pamiątkę dla rodziców, więcej niż 100 zł wydalibyśmy za pusty album.  W cenie mamy też sesję plenerową, całego osobnego dnia bez żadnych ograniczeń czasowych, w dowolnym miejscu w kraju! Możemy jechać nawet w góry bez żadnych dopłat, wystarczy że zapewnimy transport. .  I chyba pojedziemy, od nastolatki marzy mi się plener nad Morskim Okiem :)  Jeszcze jedna rzecz sprawiła, że wybór padł na tą firmę.  Basia była na plenerze w Łebie 2 razy.  Pierwszego razu kiedy zajechali do Łeby, zaczęło padać. .  Czekali ponad 2 godziny ale nie przestało.  Byli załamani, bo fryzura, makijaż, 3- godzinna podróż w jedną stronę, zależało im na tym plenerze.  Na szczęście fotograf zaproponował że może jechać z nimi jeszcze raz, bez żadnych dopłat! I pojechali :) Kamerzysta też obiecał że pojedzie raz jeszcze ale na końcu się wykręcił i nie pojechał.  Wydaje mi się że takie sytuacje z życia wzięte pozwalają podjąć najsłuszniejszą decyzję i dobry wybór.  Wiem że w firmie pracuje 2 fotografów i obsługują w sezonie ponad 40 ślubów.  O czymś to świadczy! Firma jest z Koronowa, ale na spotkania jeżdżą do Bydg.  Nie będę podawała nazwy,  być później osądzaną o reklamowanie.  Jeśli ktoś będzie zainteresowany to chętnie przekażę namiary.  Aaa dodam jeszcze że w cenie będziemy mieli  na sali rozłożone studio i  wykonywane zdj grupowe z gośćmi, Basia też miała, są świetnej jakości.  Mają różne gadżety peułki, okulary kapelusze, tablicę gdzie  można napisać życzenia dla młodych.  Fajna sprawa.  W tym roku jedna fotografka na Targach Ślubnych chciała za taką przyjemność 600 zł.   Przy wyborze fotografa, brałam tez pod uwagę sprzęt, tzn było to kryterium mojego narzeczonego.  No i tu też byliśmy miło zaskoczeni bo 2 aparaty na których pracują są warte ponad 30 tys zł.  Jak twierdzi mój narzeczony są najlepsze na rynku.  W czerwcu będę mogła napisać jeszcze coś więcej o wspomnianym fotografie, jak otrzymamy zdjęcia i będziemy po plenerze. . .  póki co przypomniało mi się jeszcze że fotograf podczas pleneru używa jakiejś dużej lampy, a nie tylko blendy jak większość fotografów.  Mówił nam że do tej lampy ma różne końcówki, jak to określił używane przez gwiazdy Hollywood :) W każdym razie tłumaczył że musi być 2 fotografów podczas pleneru żeby odpowiednio doświetlić zdjęcia, no i dźwigać ten sprzęt i że ta lampa umożliwia wydobycie pięknego słońca na zdj przy jednoczesnym zachowaniu jasnych postaci.  Mam nadzieję że moja opinia komuś się przyda, pamiętajcie że Ślub bierze się raz w życiu.  Warto zadbać o dobrą pamiątkę na lata.  Zdecydowałam się napisać, bo wiem sama jak długo się zastanawiałam. . .

Offline weronika28
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.09.20015
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Grudnia 2014, 15:49 »
My również długo szukaliśmy fotografa. . . ślub zaczęliśmy organizować rok wcześniej. . . powoli małymi kroczkami. . . aby na wszystko mieć czas. . . spotkaliśmy się w sumie z 20 fotografami. . . kilku kompletnie nie przygotowanych. . . wybraliśmy  proszę ponownie przeczytać Regulamin  I gdybym miała wybierać jeszcze raz zdecydowała bym tak samo.  Sala również sporo czasu nam zajęła, ale tutaj akurat skorzystaliśmy  z polecenia.
« Ostatnia zmiana: 27 Lutego 2015, 10:26 wysłana przez Maja »

Offline SaraD
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.03.2012
« Odpowiedź #5 dnia: 7 Stycznia 2015, 16:08 »
i my szukaliśmy sporo.  przeglądaliśmy najpierw portfolia fotografów, który robili sesje u znajomych, ale nic nie przypadło nam do gustu.  Swojego proszę zapoznać się z Regulaminem znaleźliśmy zwyczajnie szukając w necie.  Bez żadnych podpowiedzi, był to trzał w 10.  Najważniejsze jest to, y nam podobały się zdjęcia
« Ostatnia zmiana: 27 Lutego 2015, 10:26 wysłana przez Maja »

Offline Ava
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02.07.2016
« Odpowiedź #6 dnia: 4 Listopada 2015, 16:26 »
Nie zgadzam się z tą dojeżdżającą ekipą. Jestem zdania, że tylko fotograf z danego miejsca jest w stanie odpowiednio zaplanować na przykład sesję zdjęciową. Dla mnie ta strone -SPAM jest jedynym słusznym wyborem. Bardzo podobają mi się te zdjęcia, więc sama już sobie termin zamówiłam :D
« Ostatnia zmiana: 4 Listopada 2015, 16:31 wysłana przez zibi »

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #7 dnia: 7 Listopada 2015, 16:39 »
Fotograf z danego miejsca owszem może mieć lepsze rozeznanie dotyczące ciekawych miejsc na plenery. Ale to nie wszystko.  Najważniejsza jest jakość zdjęć i umiejętność wydobycia z młodych fajnych emocji. Aby foty miały to coś.

Offline BiedronkaE
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Marca 2016, 16:03 »
W tych okolicach na pewno działa Patryk Wolański, robił zdjęcia na slubie mojej siorki i naprawdę wyszły super, zresztą samemu trzeba poogladać, bo wiadomo każdemu może podobać się inny styl. Ma stronkę w necie, wiec możesz obczaić.

Offline darek_k
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 7 Kwietnia 2016, 18:02 »
kamerzystę znajdziesz na facebook
wchodzisz na fecebook, wpisujesz po znaku /video i imię z profilu, piszesz to razem

Offline Salamandra
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.03.2015
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Lutego 2017, 23:31 »
polecam vitoriafoto robią bardzo fantastyczne filmy dynamiczne ze stabilnym dźwiękiem montują je z ujęć z kilku kamer więc to trochę trwa i to jest jedyny minus bo trzeba trochę poczekać na film a ja do cierpliwych nie należę