Autor Wątek: Cukiernie- Słupsk  (Przeczytany 26494 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline groszek
  • maniak
Cukiernie- Słupsk
« dnia: 20 Lipca 2006, 18:19 »
Nie polecam Metra, może ciasta mają znośne, ale w stosunku do wysokiej ceny (za 1kg tortu na bitej śmietanie z malinami 32 zł!!) mają się nijak jakościowo. Co więcej, jak pytałam o dowóz tortu, niezbyt miła babka za ladą powiedziała, że w soboty kierowca ma wolne i dowieźć trzeba sobie samemu. Zapytałam, jak ona to sobie wyobraża, przecież to trzeba mieć odpowiedni samochód i tak dalej.
W końcu z łaską powiedziała, że spróbuje pogadać z kierowcą... ale nie obiecuje. Więc pewnie do kierowcy trzeba by przemówić pieniędzmi.
Oczywiście Metro pobiera zaliczkę na ciasta i kaucję na stelaż do tortu 200 zł, który każe sobie odnieść w niedzielę po weselu.

Polecam- cukiernię CUDACZEK (na prv adres) i panią Anię. To mała cukierenka. Pieką domowe ciasta. Smaczne i niedrogie. Tort dla porównania 27 zł za kg, ale to ze względu na dekoracje, bo generalnie torty są u nich po 24 zł. Właścicielka świetnie doradza co do ilości i rodzaju ciast. Spróbowałam za darmochę kilka- sa pyszne! Oczywiście torty i ciasta dowożą bez problemu, kaucji nie pobierają, po stelaż pojadą sobie sami. Nie chcą zaliczki i rozliczać się chcą we wtorek po weselu!

To chyba o czymś świadczy- kobieta jest pewna jakości swoich usług i wierzy, że klienci wywiążą się z płacenia. Powiedziała mi, że jeszcze nigdy się nie zawiodła.

Offline Olga

• użytkownik
  • **
Cukiernie- Słupsk
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Lipca 2006, 09:20 »
To dorzucę coś jeszcze od siebie :)
Omijajcie cukiernię MUSZELKA w Słupsku... ceny maja z księżyca... za tort na 80 osób babka zawołała 400 zł :!:   :Kwasny:  Do tego kaucja za stelaż, 30 zł za wypożyczenie figurki na tort i na dodatek bez dowozu... Ciekawe jak by mi się udało przewieźć 4 piętrowy tort :!:  :evil: i kto by miał to robić w sobotę przed ślubem...
Ja zamówiłam torcik i ciasta w cukierni z Ustki (adres na prv). Tort robią tylko o smaku śmietankowym z owocami w środku (ja miałam brzoskwinię), ale za to kosztuje 20 zł/kg. Tort był przepyszny i zniknął cały w brzuszkach gości w ciągu pół godziny (70 osób zjadło 9 kg tortu - to jakiś rekord  :lol:) W tej cenie jest całe przybranie - różyczki i dekoracja szczytu, a także stelaż. Ciasta smakowały jak domowe i poszły prawie do ostatniego okruszka (właścicielka lokalu powiedziała, że jeszcze nie miała takiego wesela, gdzie by tyle słodkości zeszło :) ). Dostałam też 8% upustu  od cen w cukierni na ciasta (zamiawiałam nie sklepie tylko u właściciela "w cztery oczy"  :D ). Wszystko dowieziono mi 35 km od Ustki za darmo... Wpłacałam tylko 100 zaliczki, a resztę rozliczyłam we wtorek po zdaniu blach i stelaża.

Anonymous
  • Gość
Cukiernie- Słupsk
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Lipca 2006, 15:34 »
Bardzo proszę o adres tej cukierni, już planowałam zamawianie ciast w Sławnie lub Białogardzie

Offline groszek
  • maniak
Cukiernie- Słupsk
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Lipca 2006, 16:10 »
Nie wiem, o którą ci chodzi.. moją czy Olgi. Zarejestruj się to wyślę ci adres "mojej" cukierni na prv.

Offline pejsj

• nowicjusz
  • *
  • To moje aktualne zdjątko...w ciemnych włoskach:)
  • data ślubu: 2008-07-19
Odp: Cukiernie- Słupsk
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Maja 2008, 15:12 »
Groszek czyżby Pani z ZDZ poleciła Ci Cudaczka?? Bo mi tak i w sobotę 31 maja jadę na małą degustację.  Jeśli chodzi o tort weselny to ma jakies zdjęcia?Jakie są kremy, na bazie bitej smietany??

Offline Asia Polk

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Czerwca 2008, 14:23 »
My zamówiliśmy ciasta z cukierni z koszalina. Sprzedają produkty Adama Sowy z Bydgoszczy. Ciasta przepyszne, tort bajkowy, dostarczyli nam wszystko do Słupska.

Offline blondi005
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.08.2008
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Czerwca 2008, 10:42 »
Witam Was serdecznie

Czy mogłabym  prosić  o adres i tel.   do  cukierni  w Ustce, która pradwopodobnie robi wspaniałe torty i ciasta na wesele.

Dzięki serdeczne.

Offline Tomo
  • nowicjusz
  • *
Cukiernie- Słupsk - Ustka
« Odpowiedź #7 dnia: 1 Października 2008, 11:55 »
Witam. 

Czy ktos z was zna dobra (i nie droga) cukiernie w okolicy Slupsk - Ustka, chodzi o ciasta i tort weselny. 

pozdrawiam
Tomek

Offline Aniakwas
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Stycznia 2009, 18:47 »
A czy możecie coś podpowiedzieć na temat cukierni w Koszalinie

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #9 dnia: 3 Czerwca 2009, 14:52 »
Odświeżam wątek, jakieś nowe propozycje co do cukierni?

Offline Lilya

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Lipca 2009, 14:50 »
też miałam ciasta z Cudaczka.  ;D Tort był pyszny i pięknie ozdobiony. Goście zajadali sie pleśniakiem i snikersem.... :obiad:

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Października 2009, 14:57 »
Ja polecam cukiernię "Lewna" na ulicy Sierpinka. Przystępne ceny, a ciasta przepyszne! Tort również pycha i ślicznie wyglądał :-)

Offline caffem79

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28 maja 2011
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Listopada 2010, 23:22 »
To ja odswieżam i poprosze na priv adres lub nr tel do cudaczka, bo to chyba jedyna cukiernia u nas, gdzie mozna skosztowac wczesniej specjałów weselnych :) wszędzie pokazuja mi tylko zdjęcia. . . .  z góry dziekuję
Nasz ukochany synuś jest juz z nami :) :)

SPRZEDAM CIUSZKI DLA KRÓLEWNY
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=22711.0

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 23 Listopada 2010, 08:48 »
JA byłam przed swoim ślubem i wcale mnie nie zachwyciła ta cukiernia. Niczego nie skosztowaliśmy, ciasta były droższe niż w pozostałych. My braliśmy tort i ciasta z cukierni "Lewna" na Sierpinka, i tam pani dała na popróbować :-)