Nie polecam Metra, może ciasta mają znośne, ale w stosunku do wysokiej ceny (za 1kg tortu na bitej śmietanie z malinami 32 zł!!) mają się nijak jakościowo. Co więcej, jak pytałam o dowóz tortu, niezbyt miła babka za ladą powiedziała, że w soboty kierowca ma wolne i dowieźć trzeba sobie samemu. Zapytałam, jak ona to sobie wyobraża, przecież to trzeba mieć odpowiedni samochód i tak dalej.
W końcu z łaską powiedziała, że spróbuje pogadać z kierowcą... ale nie obiecuje. Więc pewnie do kierowcy trzeba by przemówić pieniędzmi.
Oczywiście Metro pobiera zaliczkę na ciasta i kaucję na stelaż do tortu 200 zł, który każe sobie odnieść w niedzielę po weselu.
Polecam- cukiernię CUDACZEK (na prv adres) i panią Anię. To mała cukierenka. Pieką domowe ciasta. Smaczne i niedrogie. Tort dla porównania 27 zł za kg, ale to ze względu na dekoracje, bo generalnie torty są u nich po 24 zł. Właścicielka świetnie doradza co do ilości i rodzaju ciast. Spróbowałam za darmochę kilka- sa pyszne! Oczywiście torty i ciasta dowożą bez problemu, kaucji nie pobierają, po stelaż pojadą sobie sami. Nie chcą zaliczki i rozliczać się chcą we wtorek po weselu!
To chyba o czymś świadczy- kobieta jest pewna jakości swoich usług i wierzy, że klienci wywiążą się z płacenia. Powiedziała mi, że jeszcze nigdy się nie zawiodła.