Autor Wątek: Ogłoszenie dla ciężarnych :D  (Przeczytany 2397 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Ogłoszenie dla ciężarnych :D
« dnia: 16 Czerwca 2006, 18:11 »
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Czerwca 2006, 19:00 »
Wydaje mi sie ,ze warto wybrac sie na takie badania , tym bardziej ze usg 4d to koszt ponad 100zł . Napewno mozna tez dowiedziec sie duzo ciekawych rzeczy :D
Takie samo ogłoszenie też jest w najnowszej gazecie "mamo to ja "
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Czerwca 2006, 09:41 »
dzwońcie i się umawiajcie, bo napewno wszystkich chętnych nie przyjmą..

poza tym - nigdzie nie widziałam tego ogłoszenia.. moze nie bardzo ludziom zależy na nagłośnieniu sprawy  :roll:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline tulip

• zapaleniec
  • data ślubu: 1 lipca 2006
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Czerwca 2006, 10:25 »
Ja też u mnie widziałam to ogłoszenie, ale faktycznie, chyba tylko w jednym miejscu jak do tej pory.
Żonka od 1 lipca 2006 :D Maminka od 20 lipca 2007 :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Czerwca 2006, 15:35 »
Ja sie dowiedziałam od swojej klientki i naprawde nigdzie nie widziałam ani plakatów , ani ogłoszeń , nawet lekarze ginekolodzy chyba nic nie wiedza .
Co do umawiania sie to chyba nie trzeba tego robic bo nie ma podanego numeru .

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Czerwca 2006, 18:04 »
Ja widziałam kilka bilboardów z tym ogłoszeniem :D Czasami coś się rzucio w oczy :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Czerwca 2006, 18:10 »
A ja raptem jeden bilboard...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Czerwca 2006, 20:25 »
N
Cytat: "martini"
a kolejki byly takie, ze trzeba bylo zaczynac o 7 rano...

Naprawde ? To bezsensu ! Powinno to sie odbywac normalnie na biezaco , kto przyszedł to odrazu jest badany .
Pisałam do nich meila w jakich godzinach sie to odbywa i nic .
Napisze jeszcze raz , zapytam sie czy trzeba sie zapisywac .
Szczecin nie jest taki mały wiec napewno bedzie duzo kobiet ...z wiekszosci Zachodniopomorskiego :(

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Czerwca 2006, 23:09 »
Cóż się dziwić - darmowe badania - coś co naród kocha najbardziej.
Porada fachowca za free.
Już słyszę te utyskiwania w kolejkach...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Czerwca 2006, 09:29 »
W Warszawie jest to w centrum handlowym od 9.00 wiec pewnie mogą być kolejki cięzarnych :):):) tylko śmiesznie bo tu nikt nikogo nie przepuści ze względu na ciażę :):):)
chyba się skusze na to i zajrze tam...
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Czerwca 2006, 21:42 »
Tak na marginesie dla mnie to glupota...
Jak się dba o siebie i swoje nienarodzone dziecko, to mu sie te wszystkie medyczne ekstrasy funduje w ramach normalnej ciążowej opieki...
A bez USD 4D - jak kogoś nie stać -  da sie przeżyć i poprowadzić zdrową ciążę.
I jaką wartość ma takie badanie????. ...na szybcika, bez porządnego zaplecza gabinetowego, ciszy i spokoju....
Podobną jak mierzenie ciśnienia w supermarketach
— Richard M. Devos

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Czerwca 2006, 11:08 »
Cytat: "liliann"
Jak się dba o siebie i swoje nienarodzone dziecko, to mu sie te wszystkie medyczne ekstrasy funduje w ramach normalnej ciążowej opieki...

tak jasne :) tylko jak masz czekać na zwykłe badanie po 2 miesiace i z łaską masz je zrobione a nie stać Cię na prywatne to rozumiem kobiety które skuszą się na takie badanie.... Mnie stać i mam prywatną opiekę ale gdybym była w takim centrum i uznałabym że nie narusza to mojej prywatności że bedą zapenione jakieś warunki ... to dlaczego nie? usg nie szkodzi dziecku prada ?:)

I jaką wartość ma takie badanie????.

takie że jak jest to dobry sprzęt a jest duża szansa ze jest  przynajmniej lepszy niż gruchot w miejskiej przychodni to masz możliwość podpatrzenia swojej dzidzi :)
dla mnie jako dla kobiety w ciazy każda mozliwość upewnienia się że wszytko z dzieckiem ok jest ważna :) zrozumiesz to bardziej gdy bedziesz sama w ciaży :)
myśle ze nikt nie traktuje takiego badania jako wyroczni ! tylko jeżeli jest możliwość i masz ochotę się zbadać to ktoś korzyta a jak nie to nic na siłę...

Podobną jak mierzenie ciśnienia w supermarketach

Myślę ze to jednak zupełnie inny rodzaj badania i nie sądza aby był przeprowadzany "na stoisku" :) z wiadomych przyczyn :):):)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Czerwca 2006, 23:00 »
Sprzęt jak sprzęt..pytanie jaki ultrasonografista - tu lekarz jest najważniejszy, a nie maszyna   - taka mała dygresja.

Marto ja dużo rozumiem i nie muszę być do tego w ciąży - w tym zawodzie naoglądałam się już nie jednego - w tym również nastraszonych pacjentów po różnych dziwnych akcjach społecznych. Bo ktoś coś im tam powiedział nie tak jak trzeba, bez przygotowania, na szybkiego, bo coś tam źle zrozumieli.

Jeśli faktycznie ma to komoś pomóc....uspokoić... to proszę bardzo - ale wierz mi z zawodowego doświadczenia do takich akcji nie mam pozytywnego nastawienia, a dlaczego???....O tym to mogłabym artykuł do gazety nasmarować. A tu ani to miejsce...ani czas ku temu.
— Richard M. Devos

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Czerwca 2006, 09:46 »
liliann, wierze, że Ty masz większy dostęp do różnych "przypadków" tylko że ja mówię tylko o tym, ze są kobiety których nie stac na usg prywatnie... 3 wizty państwowe to dla mnie byłoby za mało :):):)

Tak czy siak rozmawiamy tak naprawdę o skrajnych przypadkach. Ty z racji zawodu a ja z racji ciaży :lol:  
Wiadomo że takie badania to indywidualna sprawa i nie mozna na jej podstawie satwiac ostatecznych diagnoz i traktowac jako sposób prowadzenia ciaży. A z drugiej strony to nie można odbierać lub odradzać takiego sposobu podejrzenia dzidziusia :)

Myśle że tak możemy podsumowac naszą rozmowę :) Co Ty na to ? :)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Czerwca 2006, 10:28 »
ja sama nie brałam nigdy udziału w tego typu badaniach, bo nie miałabym w ciązy siły stać cały dzień w centrum handlowym w kolejce. ale rozumiem kobiety, które chcą z tego skorzystać. wiadomo jak ograniczony jest dostęp do służby zdrowia. masakra. tymbardziej w Szczecinie, bo tam mieszkałam. na usg zapisałam sie w 2 miesiącu ciązy, a data wypadła jak byłam w 6 i czułam ruchy.(do tego nawet prezerwatywe swoją kazali przynieść).Nba marginesie - dobrze,że usg płodu nie wypadło po porodzie. :shock:  a wcześniej w 12 tyg. konieczne jest usg(pomiar tzw. fałdu karkowego- badanie na zespół Downa).więc lekarka powiedziała,że jest to konieczne, ale mnie nikt specjalnie w kolejce na usg nie przepuści. I mam sobie iść prywatnie.więc poszłam.jaka kobieta w ciązy na to nie pójdzie?skoro wie jak istotne to badanie? a gdy nadszedł czas mojego usg w przychodni, to nawet babka nie pozwoliła mi na ekran spojrzeć, bo był tak ustawiony,że tyłem do mnnie. i do tego nastraszyła mnie,że jej się"wydaje",że dziecko ma za dużą jedną nerkę.ale nie jest pewna i żebym sobie poszła jeszcze na usg do innego lekarza, najlepiej na trójwymiarowe.to chyba wiecie po takim nastraszeniu, jak się czułam.miałam straszne wizje chorego dziecka, z którym muszę na jakieś dializy jeździć(to była optymistyczna wersja) i że bedzie miało jakieś wady genetyczne.nieźle się naryczałam i nawet wtedy przez chwilę przez myśl mi przeszło,że chciałabym poronić. wiem,że to straszne.  kto na początku ciąży chce usłyszeć,że dziecko będzie chore?jak wtedy z tej ciąży się cieszyć?
poszłam prywatnie i okazało się,że wszystko jest ok.dziecko dobrze się rozwija i mam nie słuchać takich głupot i straszenia.Że jest to niepotrzebne sianie paniki u ciężarnej. Zapytał mnie wtedy lekarz prywatny o nazwisko tej babki i powiedział,że pierwszy raz słyszy je i wydaje mu się,że to nawet nie jest lekarz ginekolog.czyli usg płodu wykonywała mi chyba lekarka, która miała dyżur przy usg!!!
więc rozumiem babki, które chca skorzystać z darmowego badania, ale  traktowałabym to raczej jako obejrzenie dzidzi na usg, dla tych,które nie miały okazji w przychodni zobaczyć dziecka .a po poradę lepiej udać się do swojego zaufanego lekarza, który prowadzi ciążę.l
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Czerwca 2006, 10:34 »
Cóż się dziwić - darmowe badania - coś co naród kocha najbardziej.
Porada fachowca za free.
Już słyszę te utyskiwania w kolejkach...

stare babcie pierwsze stałyby w kolejce. szkoda,że im usg płodu nie można zrobić... bo za darmo... :twisted:
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Czerwca 2006, 10:34 »
Cytat: "Mariolka"
więc rozumiem babki, które chca skorzystać z darmowego badania, ale nie traktowałabym to raczej jako obejrzenie dzidzi na usg, dla tych,które nie miały okazji w przychodni zobaczyć dziecka na usg.a po poradę lepiej udać się do swojego zaufanego lekarza, który prowadzi ciążę.l

Twoje słowa potwierdzają tylko to co napisałam wcześniej. Szczerze mówiać nie wiem czy są takie kobiety co takie badanie traktują jako wyrocznie... Od tego jest lekarz prowadzący tak jak napisałaś... Ale moze sie mylę :)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #17 dnia: 22 Czerwca 2006, 10:36 »
stare babcie pierwsze stałyby w kolejce. szkoda,że im usg płodu nie można zrobić... bo za darmo...

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 22 Czerwca 2006, 10:42 »
bo tak naprawdę to w tego typu badaniach starsze panie biorą udział.np.pomiar ciśnienia.nieważne,że dzień wcześniej pół dnia siedziała w przychodni i8 ciśnienie jej mierzyli, ale dzisiaj za free to trza skorzystać...

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 22 Czerwca 2006, 10:49 »
Tak, to chyb apierwsz taka akcja z USG ciazy i nie wiem jak ona będzie zrobiona?
Ale automatycznie kojarzy sie z mierzeniem ciśnienia :)

Idąc dalej co do takich badań. Mamografia objazdowa ? Nie wiem czy tak to sie nazywa... w kazdym razie wiadomo o co chodzi. Dla kobiet ze wsi to jedyna szanasa tak na prawdę aby skorzystac z czegoś takiego. Dlatego nie potępiam tak DO KOŃCA takie badań... Wiem z doświadczenia. Moja mama mieszka na wsi i niby jest młodą kobietą bo ma 49 lat ale czasami mam ją ochotę strzelić czymś ciężki :evil:  jeżeli chodzi o wizytu u lekarzy. Nawet nie chce wam mówić po jakim czasie poszła do ginekologa po ostatniej martwej ciązy...  :twisted: Ale jak było takie badanie piersi w gminie to owszem poszła - bo było blisko... bo inne sąsiadki też poszły... bo to była jedyna okazja ..A o tym aby specjalnie poszła sie przebadać to nawet nie ma mowy ! Aż sie wkurzam jak tylko myślę o mojej mamie co do leczenia sie czy kontroli.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #20 dnia: 22 Czerwca 2006, 10:56 »
ja też tego nie potępiam.ale zawsze jest to jakoś tak źle zoorganizowane.np to usg płodu. wyobrażasz sobie np w 8 miesiącu ciąży od 7 rano stać w supermarkecie,żeby po kilku godzinach przyszła twoja kolej?idea super, ale ciężko to zoorganizować. chyba jakieś zapisy powinny być. nawet tel. Ja akurat nienawidzę kolejek. nie mam nerwów do tego.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 22 Czerwca 2006, 10:56 »
ciekawe czy chociaż krzesła jakieś dla tych ciężarnych zoorganizują.wypadałoby...

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 22 Czerwca 2006, 11:02 »
No własnie.... ciekawe... ciekawe...
No ja jednak nie pójde na 100% na coś takiego bo to jest chyba w weekend a jeszcze nie zwariowałam aby zamiast leżeć na działce stać w kolejce na usg kiedy takie mogę sobie zrobić i za darmo i o każdej porze :):):)

moze jak któraś sie wybierze z ciekawości bo np. będzie akurat na zakupach to nam opowie czy jestt o tak jak z ciśnieniem :):):)

Offline kingasz
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 22 Czerwca 2006, 16:56 »
ja też tego nie potępiam.ale zawsze jest to jakoś tak źle zoorganizowane.np to usg płodu. wyobrażasz sobie np w 8 miesiącu ciąży od 7 rano stać w supermarkecie,żeby po kilku godzinach przyszła twoja kolej?idea super, ale ciężko to zoorganizować. chyba jakieś zapisy powinny być. nawet tel. Ja akurat nienawidzę kolejek. nie mam nerwów do tego.

Hehe..., Dziewczyny! Widze ze niestety nie rozumiecie idei takich przedsiewziec... Przeciez tu nie chodzi o to, zeby naprawde komus pomoc, ale o to zeby zrobic reklame nowej technologii!
Gdyby byly zapisy Panie przyszlyby tylko te, co sie umowily, a tak zleci sie 1000 albo wiecej kobiet, z ktorych zbadaja ze 30, ale te pozostale 970 zobaczy jakie fajne sa efekty wizualne i czesc z nich decyduje sie na takie platne badanie!
Moze przy okazji, jeli lekarz bedzie ok, to rzeczywiscie da jakas dobra informacje, ale mysle ze w takim waraitkowie dobre badanie nie jest mozliwe. i sadze ze to jednak bedzie publicznie, a nie intymnie, bo chodzi wlasnie o reklame. gdyby chodzilo o to, zeby pomoc przyszlym mamom, rozdano by kupony na takie badanie w gabinecie, a nie robiono to publicznie :(

Ja sie zdecydowalam na usg 3d w gabinecie i ide 29 - trzymajcie kciuki :)

Aha, robilam takie usg w popzredniej ciazy i wykryto nieprawidlowa prace serduszka, dzieki czemu moja corcia jest dzis z nami i bedzie miala rodzenstwo, a tak to mogloby jej nie byc... a zatem polecam, ale wybierajcie dobrego specjaliste, a nie tylko sprzet :)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 23 Czerwca 2006, 09:29 »
Cytat: "kingasz"
i ide 29 - trzymajcie kciuki

to tak jak ja :) tylko ja najpierw na zwykłe a w 22 tygodniu na 3D:)
oczywiście że bedziemy trzyamć kciuki :)