e-wesele.pl

social media

Autor Wątek: Menu  (Przeczytany 89727 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maja Kobieta

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Menu
9 grudnia 2004, 12:05
My mieliśmy takie  :lol: znalazłam w kompie i to chyba jest wersja ostateczna, jak czegoś więcej się doszukam to dopiszę  :D

OBIAD :obiad:
- rosół z makaronem,
- kotlet schabowy
- szwajcar
- mielony na pieczarce
- zraz zawijany wołowy
- pulpety w sosie koperkowym i kluski śląskie (poprawiny)
SURÓWKI
- z pekińskiej
- buraczki
- kapusta czerwona
DANIA GORĄCE  :obiad:
- kurczak pieczony (udka+skrzydełka)
- szaszłyk w chlebku (płonący)
- barszczyk z krokietami (pieczarka+żółty ser i kapusta+grzyby)
- gulaszowa
- flaki
- goloneczki pieczone w piwie
- bigos
- ryba smażona
- żur z białą kiełbasą (poprawiny)
ZAKĄSKI
- rolada z kurczaka
- schab ze śliwką w galarecie
- sałatka z selera
- ryba po żydowsku
- jajka faszerowane
- pomidory z sosem czosnkowym
- karkówka+boczek pieczone
- wędliny wg uznania
CIASTA  :urodziny:
- sernik (tradycyjny+brzoskwiniowy)
- niebo
- pianka (biszkopt)
- orzechowiec
- ananasowiec
- jabłecznik
- wiórkowiec
- keks
- śmietanowiec
- lody (po obiedzie)
- i tort rzecz jasna

Zapomniałam napisać o owocach i cukierkach (też były wysypane w miseczkach i nic z nich nie zostało)
Napoje i alkohol są chyba oczywiste (mieliśmy soki - pomarańcz, grejfrut i pomidorowy, colę, fantę, sprit'a i wodę a z alkoholi to wódeczka, winka i szampan)

Offline zibi Mężczyzna

  • Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
Menu
9 grudnia 2004, 12:13
to było Maju u Was?

no sporo, i jaki wybór....
znów się rozmażyłem... az slinka mi cieknie...

Offline Maja Kobieta

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Menu
9 grudnia 2004, 12:16
Tak to było u nas na weselu  :lol: Jak już gdzieś pisałam sami ustaliliśmy menu z obsługą i dostaliśmy na jego podstawie listę zakupów  :)

Offline zibi Mężczyzna

  • Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
Menu
9 grudnia 2004, 12:21
aż żałuję, że nie byłem u Was gościem.... :wink:

Offline malgosiadd

  • forumowicz
Menu
9 grudnia 2004, 22:34
ile wedlin, serów powinno przypadac na 1 osobę (gramatura) tak aby wystarczyło i goscie nie zagladali sobie nawzajem do talerzy? a może macie jakies przykładowe menu z gramaturami?

Offline aniac

  • entuzjasta
Menu
9 grudnia 2004, 23:27
ja nie wiem ile powinna plasterkow wedlin przypadac na osobe, bo chyba to od gosci zalezy.

jak pytalam "u mnie" co to znaczy wybor wedlin (jedna z pozycji w przystawkach) to pow ze to od 8 do 12 plasterkow na osobe (ok 120 g)

co do pamidorow i salatek itp nie pytalam, wiec nie wiem

Offline Maja Kobieta

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Menu
10 grudnia 2004, 09:45
My na 130 osób mieliśmy podane 5-8 kg wędlin  :shock: Moja mama jak to zobaczyła to się załamała  :? tweirdziła, że to jest przysłowiowe nic.
Kupiliśmy 6 kg i jakaś 1/3 została bo wędlin, nie czarujmy się, na weselu nikt nie je, są raczej z obowiązku i trochę dla ozdoby  :wink:

Offline monia

  • złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Menu
10 grudnia 2004, 10:06
a ja szukam jakiegoś zamiennika do rosołu...

mam już dość ciągnących sie , chlapiąuch dookoła paseczków ;)

żurek w chlebku bedzie jako 2gie albo 3cie danie gorące...

no

mam problema :roll:

Offline Maja Kobieta

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Menu
10 grudnia 2004, 11:39
Monia ja znalazłam takie przykłady menu
 
OBIAD
Krem brokułowy z płatkami migdałowymi
Antrykot z kurczaka z brzoskwinią
Polędwica czarnolas z pieczarkami
Kaczka z jabłkiem
Ziemniaki
Kapusta czerwona zasmaźana
Kalafior z tartą bułką
Sałatka wielowarzywna
DESER
Gruszka w czekoladzie z lodami
Brzoskwinie ze śmietaną
ZIMNE ZAKĄSKI
Łosoś faszerowany - lub sandacz Pstrąg w galarecie
Śledzie dwa gatunki
Mostek cielęcy
Schab po staropolsku
Kurczak po dalmatyńsku
Rolada indyka z polędwicą wieprzową Łosoś wędzony
Boczek z morelami
Sałatka selerowa
Sałatka jarzynowa
Sos tatarski
Sos estragonowy
Masło ,pieczywo, pomidor, ogórek
W NOCY
Barszcz z pasztecikiem
Udka po meksykarisku
NAD RANEM
Flaki
INNE
Owoce na stołach Szampan 6 butelek
Kawa i herbata

A teraz drugie menu

Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
Antrykot z kurczaka z brzoskwinią 60 porcji
Zrazy zawijane 30 porcji
Schab faszerowany pieczarkami 30 porcji
Ziemniaki 60 porcji
Surówki: z selera z jabłkiem; buraczki, kapusta pekińska z papryką i kukurydzą
DESER
Galaretka z owocami 60 porcji
ZIMNE ZAKĄSKI
Pstrąg w galarecie 40 porcji
Śledzie po kaszubsku 50 porcji
Kurczak po dalmatyńsku 60 porcji
Roladki z szynką na sałatce warzywnej 40 porcji
Schab po staropolsku 40 porcji
Mostek cielęcy
Sałatka Kus Kus
Sałatka owocowa
Sos tatarski
Pomidor, ogórek
Masło, pieczywo różne
W NOCY
Barszcz z pasztecikiem
Udka po meksykarisku
NAD RANEM
Flaki
INNE
Owoce na stołach Szampan 6 butelek
Kawa i herbata

Offline asiek

  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
Menu
10 grudnia 2004, 17:28
To prawda, wędliny nie idą na weselach. Zwłaszcza, że dzisiaj ludzie maja do nich szeroki dostęp. Szybciej schodzą pieczyste, czyli pieczone schaby, karkówki itp, pokrojone w plastry!!! Mniam mniam

Offline zibi Mężczyzna

  • Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
Menu
10 grudnia 2004, 17:32
Cytat: "monia"
a ja szukam jakiegoś zamiennika do rosołu...

mam już dość ciągnących sie , chlapiąuch dookoła paseczków ;)

quote]

ja też don't like jak mi cieknie rosołek po buzi, a zwyle makaroniki tak się nabierają na łyżke, że cieknie...
choć lubię rosół

może grzybowa?

Offline aniac

  • entuzjasta
Menu
10 grudnia 2004, 18:14
z rosolkiem to czasem wlasnie jest tak chlapiaco ;)

ale biorac rosol, jestesmy pewni ze 3/4 gosci lubi te zupe

ja chce zaryzywowac krem z brokulow (ktos na forum mi polecal, wiec musze udac sie na degustacje do panoramy - oczywiscie jest to w kosztach i juz przy 2 wizytach degustowalam, raz deser raz przystawke, po ustaleniu menu tez udajemy sie na degustacje wszytkiego, zeby na pewno nam smakowalo i zebysmy byli zadowaleni ze smaku, proporcji i formy podania - uczciwie z ich strony i profesjonalnie)

Offline Maja Kobieta

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Menu
13 grudnia 2004, 08:09
Najlepszym sposobem jest wesele (wy jako goście oczywiście) jakiś czas przed waszym - degustacja wszystkiego  :lol: i miła zabawa.
My byliśmy na takim weselu prawie rok przed naszym i bardzo nam to pomogło w organizacji naszego  :wink:

Offline Maja Kobieta

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Menu
13 grudnia 2004, 09:12
I jeszcze jedno z neta
MENU  :obiad:
Rosół z kury z makaronem / flaki wołowe
Filet z kurczaka ze smażonymi ziemniakami i bukietem surówek
Barszcz czerwony z krokietami
Bigos
Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem
Talerz wędlin: szynka, polędwica, sucha krakowska, kabanosy, rolada jakaś
Talerz serów: żołte
Warzywa: pomidory, ogórki, sałata, ogórek konserwowy i kiszony, pieczarki marynowane
Śledzie w oleju z cebulką
Patera owoców : czereśnie, winogrona, jabłka, ananas, arbuz
Lody waniliowe z waflem i adwokatem
Paluszki, chipsy krakersy
Zimne napoje: Cola, Sprite, Wody mineralne gazowana i niegazowana, sok pomarańczowy i z czarnej porzeczki, herbata, kawa, wódka
Słodycze, ciasta
Sałatki warzywne

Offline monia

  • złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Menu
13 grudnia 2004, 10:37
ta

ale młody nie je ani rosołku ani flaczków...

zupa-krem z brokułów... nie kazdemu pasi podobnie jak drób na słodko...

ja tam do drobiu często robię sosik zurawinowy ale wiekszość ludzi nie jada tak

coś trzeba będzie wydumac

zobaczymy co poradzi właściel....

Offline Maja Kobieta

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Menu
13 grudnia 2004, 11:01
Ja gdzieś słyszałam o kremie z pieczarek z grzankami - to chyba pasi większości  :wink:

Offline aniac

  • entuzjasta
Menu
13 grudnia 2004, 23:04
wiadomo ze nie trafi sie w gust 100% gosci, mozna co najwyzej w wiekszosc :)

Offline Maja Kobieta

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Menu
14 grudnia 2004, 07:55
My przy ustalaniu menu raczej kierowaliśmy się naszymi gustami kulinarnymi  :obiad: (poza obiadkiem - ten nieśmiertelny rosołek musiał być  :P )

Offline aniac

  • entuzjasta
Menu
14 grudnia 2004, 08:44
widzialam w menu, ze ok 2 mozna podac barszczyk z paszczecikiem.
nawet smacznie brzmi  :obiad:

Offline Maja Kobieta

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Menu
14 grudnia 2004, 08:47
A paszteciki z jakiego ciasta  :?: Bo ja odradzam drożdżowe, paszteciki robią się strasznie suche i niezbyt smaczne  :?
My wybraliśmy krokiety dla odmiany  :P

Offline aniac

  • entuzjasta
Menu
14 grudnia 2004, 08:54
zabilas mnie tym pytanie....nie mam pojecia z jakiego ciasta  :oops:

nie interesowalam sie zbytnio menu jeszcze, bede to robic w okolicach maja, zeby miec jeszcze czas na degustacje tego.

ale ostanio jadlam w galaxy paszczecika i popijalam barszczem, bylo pysznie, ale fakt ze bardzo siweze, bo trzeba bylo czekac na paszczeciki taki mieli ruch
a tam to chyba drozdzowe sa.

ale wezme to pod uwage ze wysychaja, bo ja nie wpadlabym na to  :glupek:

Offline Maja Kobieta

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Menu
14 grudnia 2004, 10:25
A to dla łasuchów słodkości bo przy ustalaniu menu należy też zwrócić uwagę na ciasta  :P

Ciasta biszkoptowe i piaskowe:
- zebra (ciasto jasne i ciemne na oranzadzie w przekroju wygladajace jak paski zebry)- ja na wesele nie polecam, trochę zbyt pospolite  :)
- murzynek (ciasto kakaowe polane polewa czekoladowa i posypane wiorkami kokosowymi lub orzechami kruszonymi)
- rolady z galaretka (galaretka zawijana w ciescie biszkoptowym)
- babka piaskowa, kakaowa, marmurkowa, makowa itp.
- keks (jasne ciasto z bakaliami)
- piernik
- piernik z bakaliami (dobre w okresie zimowym  :wink: )

Serniki:
- sernik na zimno (na serkach waniliowych, z wierzchu galaretka przybrana owocami)
- sernik z kruszonka (sernik, na dnie kruszonka kakaowa, oraz na wierzchu)
- sernik wiedeński (masa serowa bez spodu, z wierzchu polewa czekoladowa z posypka)
- sernik z brzoskwiniami (masa serowa na kruchym ciescie, z wierzchu brzoskwinie i kruszonka)
- sernik na murzynku (na murzynkowym ciescie masa z serkow homogenizowanych)
- sernik z kokosem (na kruchym ciescie masa serowa z serkow homogenizowanych, na wierzchu zapieczone wiorki kokosowe)
- sernik z budyniem (na kruchym ciascie budyn czekoladowy i masa serowa z serkow homogenizowanych, polana polewa czekoladowa
z posypka)
- cielak (ciasto kakaowe z masa twarogowa)
- strucla z serem (ciasto drozdzowe zwijane z masa twarogowa, polewa i posypka)

Makowce:
- makowiec japonski (masa makowa z mielonymi orzechami i tartymi jablkami, na wierzchu biala polewa i posypka)
- makowiec (na ciescie masa makowa z bakaliami, polewa)
- serniko-makowiec (na kruchym ciescie masa makowa i twarogowa, polewa)
- strucla z makiem (ciasto drozdzowe zwijane z masa makowa, polewa i posypka)

Ciasta z owocami:
- pleśniak (ciasto z agrestem lub innymi owocami z piana, posypane jasna kruszonka)
- jablecznik (jablka na kruchym ciescie, polane piana, na wierzchu kruszonka)
- jablecznik z budyniem (jablka na kruchym ciescie zalane budyniem i posypane kokosem)

Szarlotka to u mnie podstawa - uwielbiam szarlotę  :obiad:

Ciasta przekladane masa lub kremem:
- miodownik (na ciescie z miodem masa budyniowa i polewa)
- ambasador (na biszkopcie z masa budyniowa waniliowa i czekoladowa (z orzechami i rodzynkami) na wierzchu galaretka
przybrana owocami))
- lodowiec (przekladany biszkoptami maczanymi w galaretce z masa budyniowa waniliowa i czekoladowa, na wierzchu galaretka
przybrana owocami)
- metrowiec (przekladany jasnym i ciemnym ciastem z masa smietankowa lub innego smaku)
- kokosanka (biszkopt przekladany masa budyniowa, z wierzchu prazone wiorki kokosowe)
- "cycki" (na ciescie z makiem i kokosem masa budyniowa, na wierzchu biszkopty maczane w alkocholu)
- w-z (ciemne ciasto z jasnym kremem, polewa)
- karpatka (ciasto karpatka z masa budyniowa, polewa)
- ciasto ananasowe (na biszkopcie masa ananasowa, na wierzchu zapieczone wiorki kokosowe)
- ciasto wawelskie (na kruchym ciescie powidla sliwkowe z orzechami laskowymi i rodzynkami oraz masa budyniowa)
- fale dunaju (ciasto jasne i ciemne z owocami i masa budyniowa, polewa)
- bananowiec (na biszkopcie masa bananowa zalana galaretka z bananami)
- snickers (na biszkopcie masa budyniowa, orzechy arachidowe,"krowka", herbatniki, polewa) - tego nie lubię, dla mnie za twarde  :?
- wisniak (ciasto z kremem wisniowym i pestkowanymi wisniami)
- ciasto orzechowe (kruche ciasto przelozone kremem budyniowym i masa orzechowa)

Oraz:
- labedzie do rosolu
- rogaliki z twarogiem lub marmolada
- eklerki
- paczki z twarogiem
- faworki z twarogiem

Offline Maja Kobieta

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Menu
14 grudnia 2004, 15:12
A oto kolejne przykłady weselnych menu

DANIA OBIADOWE (początek imprezy)  :obiad:
Zupy do wyboru - flaki po warszawsku, barszcz czerwony z kołdunami, rosół z makaronem domowym, bulion z kołdunami);
Dania obiadowe do wyboru - stek cielęcy, kotlet de volaille, stek wieprzowy, kotlet cygański
Ziemniaki lub frytki, bukiet jarzyn na gorąco (buraczki, marchewka, kapusta zasmażana)
PRZEKĄSKI NA ZIMNO
Galarety - schab w galarecie, karp w galarecie po dworsku, pstrąg w galarecie, kurczak w galarecie
Sałatki na zimno - sałatka z tuńczyka, sałatka śledziowa, sałatka jarzynowa, sałatka z ogórka, sałatka z pomidora)
Przekąski - jajka faszerowane z pieczarkami, befsztyk tatarski, ogórek faszerowany łososiem, półmisek kawioru i łososia na sałacie, półmisek wędlin w tym pieczone (schab, indyk, boczek), śledź w oleju, smietanie i sosie tatarskim
PRZYSTAWKI NA GORACO DO WYBORU (około gpdz. 21.00)  :obiad:
Boeuf strogonow
Pierogi z mięsem + barszczyk czysty
DANIA OBIADOWE DO WYBORU
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym
Antrykot z kurczaka
Sznycel cielęcy
Ziemniaki, frytki, zestaw surówek
DODATKI
Papryka, ogórek konserwowy, chrzn ze śmietaną, pieczywo, masło
ZUPY DO WYBORU (nad ranem)
Żurek staropolski z kiełbasą
Bulion z żółtkiem

i jeszcze takie

Dania obiadowe na początek
Zupa do wyboru:
- bulion z kołdunami
- zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
- zupa cebulowa z grzankami.
Drugie danie do wyboru:
- polędwiczki wieprzowe w sosie cytrynowym, kluski francuskie, jarzyny gotowane;
- gniazdko bosmańskie w sosie myśliwskim, ziemniaki z wody, jarzyny gotowane;
- schab po flisacku; ziemniaki opiekane, dufines, jarzyny gotowane.
Przekąski zimne do wyboru:
- łosoś w jarzynach
- szczupak faszerowany
- indyk z morelami
- polędwiczki "Morska Bryza"
- półmiski mięs i wędlin (własny wybór)
- schab nadziewany kremem chrzanowym
- śledź w 3 smakach
- sałatka grecka
- jaja faszerowane
Przekąski gorące (do wyboru):
- forszmak z drobiu
- indyk w szafranie
- boczniak w śmietanie
Tort weselny  :urodziny:

Offline Maja Kobieta

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Menu
15 grudnia 2004, 10:05
Cytuj
ja szukam jakiegoś zamiennika do rosołu...

mam już dość ciągnących sie , chlapiąuch dookoła paseczków


 :idea:  monia rozwiązaniem może być kompromis, rosół może być podany z kołdunami  :wink: i wtedy możesz mieć pewnośc, że wszyscy będą zadowoleni  :P (większość przynajmniej)
Nic nie będzie chlapuciać a rosół i tak będzie (i wilk systy i owca cała) - co Ty na to  :?:

Offline Marta

  • phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Menu
7 marca 2005, 18:50
Maju mam do Ciebie pytanko! Widziałam właśnie Twoje memu na wesele i wiem, że sami je kupowaliście tzn. kuchareczki dały Wam listę z produktami!  :obiad:
My też tak będziemy sami kupować produkty na wesele. I muszę przyznać, że mamy bardzo podobne menu, które było u Ciebie i wesele robimy na 120 osób. Chciałabym zapytać jeżeli można oczywiście ile płaciliście za jedzonko, które kupiliście? Jestem bardzo ciekawa ile to wyniesie? Jeżeli nie chcesz pisać na forum to wyślij mi proszę wiadomość na priv.
Dziękuję bardzo! :)  :)  :)

Offline Maja Kobieta

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Menu
8 marca 2005, 08:02
Pamiętam tylko, że za wszystkie mięsiwa łącznie z wędlinami zapłaciliśmy ok.1700 zł, resztę muszę sprawdzić  :roll: aha baaaardzo tanie była warzywka (w końcu to lato było), jak tylko się dokopię do rachuneczków to zdam Ci raport na priv :wink:

Offline Marta

  • phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Menu
8 marca 2005, 11:17
Maju dziękuję Ci bardzo! :Daje_kwiatka:
I czekam na wiadomośc od Ciebie!  :)  :)  :)

Offline Kornelia Kobieta

  • użytkownik
Menu
10 marca 2005, 20:01
A oto jak będzie wyglądało moje manu:

OBIAD:
rosół królewski z makaronem domowym
pierś z kurczaka w kurkach
ziemniaki
bukiet surówek
gorące wiśnie z lodami (na deser)

DANIA GORĄCE PODANE W NOCY
zupa gulaszowa
kuleczki z dziczyzny faszerowane pieczarką

STÓŁ STAROPOLSKI (SYMBOLICZNY)
karkówka pieczona
schab pieczony
kaszanka swojska
kiełbasa swojska
salceson biały
salceson czarny
smalec swojski w chlebie ogórki kiszone
musztarda, chrzan, ketchup

PRZEKĄSKI ZIMNE
ryba w trójkolorowej papryce
karkówka pieczona
jajko w szynce konserwowej podane na sałatce jarzynowej
szynka z kremem chrzanowym
rurki śledziowe z ogórkiem i cebulą
ryba po grecku
rolada z kurczaka
sandacz w galarecie

PRZEKĄSKI WARZYWNE I DODATKI
półmisek warzyw
sałatka meksykańska
sałatka z kurczaka i ryżu
sałatka ryzowa z tuńczykiem
pieczywo, masło
sos cumberland
sos tatarski
sos chrzanowy

SŁODKI STÓŁ
sernik
jabłecznik
ciasto z owocami
owoce
tort weselny

NAPOJE
kawa, herbata
woda mineralna
soki owocowe
fanta, coca cola, sprite
wódka
wino

UUfff ale sie napisałam. Aż sie mi jeść zachciało hahah :obiad:

Offline Marta

  • phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Menu
14 marca 2005, 19:57
Jak już wspomniałam wcześniej to moje Menu jest podobne do Menu Majeczki! I my też jedzenie załatwiamy we własnym zakresie tj. kuchareczki podają nam listę z zakupami! Oprócz ciast i tortów, bo mamy z cukierni od nas z rodziny!

Na początku tradycyjnie:
-Szampan.

OBIAD:
-Rosół z makaronem.
 :arrow: Cztery rodzaje mięs tj.:
-Schab po sztygarsku,
-Kotlet szwajcarski,
-Udko z kurczaka,
-Rolada wołowa.
 :arrow: Ziemniaki pod różnymi postaciami tj.:
-Ziemniaki,
-Kluski śląskie,
-Kuleczki ziemniaczane drążone.
 :arrow: Surówki, dodatki tj.:
-Biała,
-Czerwona (modra),
-Czewrona+marchewka,
-Marcheweka duszona,
-Buraki,
-Buraki+papryka czerwona,
-Brokuły,
-Kalafior.

-Kompot.

DESER PO OBIEDZIE:
-Lody z bitą śmietaną i owocami,
-Sałatka owocowa w arbuzie.


ZIMNA PŁYTA:
 :arrow: Mięsa pieczone (swojskie) tj.:
-Schab pieczony z jajkiem,
-Karczek pieczony,
-Boczek faszerowany mięsem,
-Pasztet piecziny,
-Szynka wędzona.
+ wszelkiego rodzaju wędliny kupione.
 :arrow: Dodatki tj.:
-Roladki szynkowe,
-Jajka faszerowane,
-Jajka z majonezem,
-Tymbaliki z kurczaka.
 :arrow: Sałatki tj.:
-Sałatka domowa,
-Sałatka serowa,
-Sałatka włoska,
-Sałatka z tuńczyka,
-Sałatka z kurczaka z ananasem,
-Sałatka z brokułów i świeżych warzyw.
 :arrow: Sledzie tj.:
-W oleju,
-W occie,
-W śmietanie,
-Po kaszubsku.
-Ryba po grecku.
 :arrow: Dodatki tj.:
-Pieczywo,
-Masło,
-Chrzan,
-Ketchup,
-Sos tatarski,
-Ogórek konserwowy,
-Ogórek małosolny,
-Ogórek kiszony,
-Ogórek świeży,
-Pomidory,
-Papryka konsewowa czerwona i żółta,
-Pieczarki,
-Rzodkiewka.

DANIA GORĄCE PODANE W NOCY:
-Pieczeń wołowa+Kluseczki pyzy tzw.Czarne+Kapusta czewrona,
-Buefstrogonow  (nie wiem jak się to pisze) :)
-Pierś z kurczka (paseczki) zapiekane z serem żółtym+ryż po bułgarsku+ogórek małosolny,
-Płonące frankfuterki+żurek.

Oprócz tego na stole będą również:
-Owoce,
-Cukierki,
 :arrow: Ciasta tj.:
-Jabłecznik tradycyjny,
-Jabłecznik z bitą śmietaną,
-Rolada jabłkowa,
-Makowiec domowy,
-Rolada makowa,
-Sero-makowiec,
-Sernik z brzoskwiniami,
-Sernik wiedeński,
-Wuzetka,
-Napoleonka,
-Tiramisu,
-Rafaello,
-Bananowiec,
-Gruszkowiec,
-Fale dunaju,
-Snickers,
-Orzechowiec.

NAPOJE I ALKOHOL:
 :arrow: Napoje tj.:
-Woda mineralna gazowana i niegazowana,
-Wszelkiego rodzaju soki,
-Tonic,
-Coca-Cola,
-Fanta,
-Sprite.
 :arrow: Alkohol tj.:
-Wódka,
-Wódka żoładkowa,
-Adwokat,
-Szampan,
-Wina wytrawne i półwytrawne.

No i oczywiście kawka i herbatka.

Aż mi się jeśc zachciało :obiad:

Offline Sophia

  • zapaleniec
Menu
24 kwietnia 2005, 16:18
dziewczyny błagam o poradę
po pierwsze ile podać gorących dań (obiadek będzie około godziny 18.00)
po drugie ile wódki na parę (zaznaczam, ze nie będzie wielu pijących na imprezie)
po trzecie chcemy beczkę piwa zamówić ale też nie wiemy czy piwo schodzi na przyjęciu.
pomóżcie!!!