Autor Wątek: W trakcie wesela, poprawin  (Przeczytany 12180 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
W trakcie wesela, poprawin
« dnia: 8 Grudnia 2004, 14:26 »
Mam pytanko?
Co myślicie na temat wynajmowania kierowcy wraz z samochodem do rozwożenia gości?
Moim zdaniem jest to dobry pomysł, bo nie zostawiamy wychodzących gości samym sobie.
Ponadto wynajęcie kierowcy wychodzi znacznie taniej niż taksówki dla poszczególnych gości. Napewno goście poczują się docenieni, gdy zmęczeni tańcami i nie tylko zostaną odwiezieni do domu na koszt Panstwa Młodych.
U nas tak było. Mamy w rodzinie kogoś kto ma busika (prawie autobusik) i pożyczyliśmy (to akurat za darmo), zatankowaliśmy - ropka :lol:  i poprosiliśmy znajomego (nie za darmo oczywiście) aby był kierowcą w dniu wesela (a właściwie w nocy) i w poprawiny. Goście byli zadowoleni. Oczywiście nie odwoziliśmy pojedynczych osób, bo to byłaby lekka przesada.
Wesele mieliśmy jakieś 15 km od naszej miejscowości więc pomysł był na prawdę doceniony przez naszych gości.  :P

Offline aniac

• entuzjasta
« Odpowiedź #1 dnia: 8 Grudnia 2004, 18:26 »
ja jestem za.

tez mamy taki plan.

mam chce taksowki, ale jednak taniej wyniesie "wynajecie" kogos. auto mozemy dac swoje, potrzemujemy kogos zaufanego, kto bedzie dla nad rozwozil gosci.

moze ktos chetny?
02.07.2005

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #2 dnia: 8 Grudnia 2004, 21:48 »
za ile?

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #3 dnia: 9 Grudnia 2004, 07:57 »
My tez mieliśmy załatwiony transport dla gosci (2 busy) bo nie wyobrażałam sobie jak mogę zostawic gości po weselu w środku lasu chyba że potem zrobiłabym grzybobranie :wink:
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #4 dnia: 9 Grudnia 2004, 08:02 »
Jesienią byłby to bodry pomysł na konkurs  :lol: wysyłasz gości w las i kto pierwszy znajdzie prawdziwka ten  :lol: wygrywa

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #5 dnia: 9 Grudnia 2004, 10:21 »
Hihihi - super pomysl. Tylko co maja poczac panie, ktore sa w szpileczkach ?? Juz widze je plasajace wsrod mchu w poszukiwaniu grzybkow :lol:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #6 dnia: 9 Grudnia 2004, 10:23 »
A takie spacer do lasu różnie się może skończyć  :oops:

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #7 dnia: 9 Grudnia 2004, 10:25 »
Trzeba byloby zaznaczyc, ze wyprawa gosci do lasu jest na ich wlasna odpowiedzialnosc - co by pozniej nie bylo pretensji do Mlodych  :wink:

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #8 dnia: 9 Grudnia 2004, 10:33 »
No i niektórym może nadmiar telnu zaszkodzić :wink:
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #9 dnia: 9 Grudnia 2004, 10:50 »
Dobra, dobra ale co z tym rozworzeniemgości, jakieś opinie by się przydały  :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #10 dnia: 9 Grudnia 2004, 12:14 »
Aha zapomniałam napisać, że na wesele gości dowiózł autokar, a nad ranem odwiózł. Kierowca to była "inna para kaloszy"  :wink:

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #11 dnia: 9 Grudnia 2004, 21:55 »
U nas też był autokar, który przewoził gości z wynajętej dla gości willi do kościoła, a potem z kościoła do domu weselnego. A z lokalu odwoził kierowca.Samochód był szwagra, a kierowcą był kolega, który dostał parę groszy za nockę... z porankiem  :D
Nie wyobrażam sobie, żeby moi goście wydawali na taksówki w takim dniu!!! Zwłaszcza, że podczas zabawy- płacenia za taniec mogą się całkowicie spłukać......a potem ups.... od kogo pożyczyć???  :hmmm:  A tak, nie ponoszą kosztów, są zadowoleni i ... mogą wrzucić więcej do welonu....
 :skacza:

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #12 dnia: 10 Grudnia 2004, 13:28 »
Rozwożenie gosci - fajny pomysł. My ci orawda tego nie wzielismy pod uwage, ale generalnie pomysł godny rozważenia  :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #13 dnia: 10 Grudnia 2004, 15:16 »
Nasi goście byli zadowolenie z takiego traktowania, szczególnie w poprawiny  :drinkuje:

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #14 dnia: 10 Grudnia 2004, 15:51 »
Maju, mysle,ze kazdy bylby zadowolony :P

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Grudnia 2004, 08:04 »
Chyba tak  :wink:
Byłam na weselu, które także odbywało się poza naszą miejscowością i był tylko autokar rano (niektórzy goście wracali taxi inni dzwonili do umówionych wczesniej osób), w tym przypadku trochę nie wyszło  :? ale za to na innym było rozwożenie tylko w poprawiny i to też jest dobry pomysł  :wink:

Offline Elzu

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Marca 2006, 12:53 »
To calkiem niezly pomysl, szczegolnie ze moi rodzice maja busa :) wiec z autem nie byloby problemu, gorzej z kierowca :/ bo nie wiem komu tato pozwoli go prowadzic :) wszelkie zaufane osoby beda na weselu - ale moze kogos sie znajdzie.
A taki wynajety kierowca, gdzie wlasciwie sie podziewa kiedy trwa wesele? Jest na telefon, czy moze jest na weselu ale poprostu nie pije? Bo byloby kiepsko jakby musial siedziec cala noc w aucie :)

I jeszcze co do autobusow, u nas chyba tez bedzie trzeba taki zamowic, bo rodzinka mojego nazeczonego jest dosyc liczna a mieszkaja w wiekszosci blisko siebie (jedna miejscowosc), tylko o ktorej taki autobus wraca? I czy nie zdazaja sie problemy jesli ktos chcialby wrocic wczesniej?

Offline Elzu

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Marca 2006, 13:00 »
Hmm.. wlasnie przyszlo mi cos jeszcze do glowy. Goscie z daleka.. przyjada autobusem, a goscie z bliska na slub i wesele przyjada swoimi autami, wiec jak zamowiony kierowca odwiezie ich do domu.. to ich wlasne auta zostana pod sala.. za to przywiezienie wszystkich miejscowych gosci busem zajeloby duzo czasu i jest wrecz niemozliwe - bo przeciez kazdy bedzie sie szykowal itd, a jakby wozic ich na raty.. to niektorzy musieliby czekac w kosciele :/
Troche zamieszalam, co? :) takze podwozenie dotyczyloby chyba tylko osob ktore sa z poza miasta ale nocuja na miejscu - ale u nas takich chyba nawet nie bedzie :/

Offline aniata
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 29 Marca 2006, 14:04 »
mysmy pytali gosci przed subem jak z transportem. W pierwszy dzień opłacaliśmy trabsport- dwa wynajete samochody ( znajmomi) i ewentualnie taksówki.
W drugi dzień wesela goscie sami przyjeżdzali i odjeżdżali ( oczywiście za wyjatkiem osób starszych).

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #19 dnia: 30 Marca 2006, 10:37 »
Naszczescie my nie bedziemy mieli zbyt wielkiego problemu z transportem, bo wszytkim gościom zapewniamy nocleg. Przyjadą własnymi samochodami ( gdyby ktoś nie miał, to poprosimy kogoś, kto bedzie miał wolne miejsca o zabranie dodatkowych osób). Promile zdążą im juz wyparować  :) Ja osobiście najbardziej nie lubię, jak trzeba być zdanym na obcy transport. Dlatego najcześciej jeżdże własnym autem.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #20 dnia: 30 Marca 2006, 10:43 »
u nas goście przyjezdni wszyscy mają spanko ale Ci odee mnie jeśli będa chciali jechać do domku to cały czas bedzie do dyspozycji kierowca, który o każdej porze moze odwieźć do domku :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline girlanda

• forumowicz
« Odpowiedź #21 dnia: 9 Kwietnia 2006, 10:12 »
U nas nie musimy myśleć o kierowcy i transporcie ponieważ wesele będzie 15 km od miejsca zamieszkania większość gości będzie przyjezdnych ( własne autka)i każdy będzie miał nocleg w ośrodku.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 8 Maja 2006, 17:00 »
A u nas wszysycy zostają na noc. Tyle, że tylko część gości zostanie położona w miejscu, gdzie się bawimy. Z braku miejsc dla pozostałych musimy ich przenocować w ośrodku odległym o 4,5 km. W trakcie wesela, od poprawin będzie wynajęty samochód, który będzie odwoził weselników do hotelu, o tej godznie, o której zechcą. Na drugi dzień poprawin, pod tym oddalonym  hotelem będzie czekać autobus, bu dowieźdź ludziki na zabawę. Samo dojechanie do lokalu na wesele, odbędzie się ich prywatnymi autami :)

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #23 dnia: 26 Lipca 2006, 13:44 »
widzę, że zastanawianie sie nad transportem dla gosci to nie taki zły pomysł...
czy ktos wynajmował moze busa z którejś z firm z bazy e-wesele?

my bedziemy nocować wszystkich :) wiadomo goscie przyjezdni musze sie przespać, a nie chcemy by kazdy sie do domu właśnego wyniósl (zwłaszcza, ze z NORD`a do centum i obrzeża jest daleko) :) może troche więcej zapłacimy ale wyjdzie na to samo gdybyśmy mieli wszystkich rozwozic (jak na złosc kady mieszka w innej części miasta )  8)  8)

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 26 Lipca 2006, 14:02 »
Cytat: "Lilkuś"
wiadomo goscie przyjezdni musze sie przespać, a nie chcemy by kazdy sie do domu właśnego wyniósl (zwłaszcza, ze z NORD`a do centum i obrzeża jest daleko)

Wiesz co Lilkuś, ja będę się zastanawiała nad Nordem..bo jak mi się posypała sprawa z salą, to we wrześniu muszę ja załatwić "na gwałt" !! Jesli nie chciałabyś wykupić noclegów w Nordzie, może spróbuj u Salezjan?? Na Ku Słońcu jest internat zaraz obok Szkół Salezjańskich
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #25 dnia: 26 Lipca 2006, 14:21 »
Cytat: "lady_yes"
Wiesz co Lilkuś, ja będę się zastanawiała nad Nordem..bo jak mi się posypała sprawa z salą, to we wrześniu muszę ja załatwić "na gwałt" !! Jesli nie chciałabyś wykupić noclegów w Nordzie, może spróbuj u Salezjan?? Na Ku Słońcu jest internat zaraz obok Szkół Salezjańskich

wczoraj własnie podpisalismy unowe na wynajem sali :) happy jestem niesamowicie i oczywiscie nocleti też tam bedą :) wydaje mi sie troche bez sensu załatwiać nocleg gdzie indziej jak tam mam możliwość :)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #26 dnia: 26 Lipca 2006, 14:43 »
noo my tez dla przyjezdnych gosci bedziemy załatwiac noclegi tzn , mamy wynajete już 3 domki 8 osobowe! ale na pewno wiemy ,ze cała jedna rodzina łacznie liczaca 8 osób bedzie w nim spała i przyjada swoimi 3 autami ( bo maja 2 malutkich dzieci) a pozostali to jak beda chcieli! My niestety musimy zamówic autokar ponioeważ goscie narzeczonego jak i onsam mieszkają 60 km ode mnie wiec siłą rzeczy musimy im zapewnic transport ( bedzie autokar) Ci co beda chcieli zostac zamówimy noclegi u nas w osrodku pozostałych odwiezie autobus! Agosci z mojej strony bedzie odwoziło 2 umówionych kierowców albo bedą dowożeni przez swoich znajomych czy rodzinę! Nas jeden domek kosztuje 150 złotych!

Offline RooS

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 26 Lipca 2006, 15:17 »
Jeśli można, wtrące swoje 3 grosze na temat transportu. Busika (a nawet 2 lub 3) można wynająć razem z kierowcą w firmach NORBIS i EMILBUS obsługujących połączenie Świnoujście-Szczecin. 4 lata jeździłem busami firmy NORBIS i muszę przyznać że mają bardzo uprzejmych i dobrych kierowców, a bus (Mercedes Sprinter) mieści 28 osób. Ostatnio firma kupiła też jakiś większy ae ile osób dokładnie zabiera to nie wiem. Większość aut jest też wyposażona w klimatyzację.
nie żałuj ani jednej chwili

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #28 dnia: 26 Stycznia 2007, 13:32 »
Ja tez nie wiem jak to rozwiązać. Mam wesele w Nordzie, do centrum jednak kawałeczek jest. Nie chcemy brac noclegów dla wszystkich (bo po pierwsze za duzo osób, a po drugie częśc woli wracać do domu) Nie wiem czy jest sens zamawiać jakis autokar żeby np. czekał i jak sie zbierze wieksza ilośc osób to dopiero rozwoził po domach, czy może postawić na taxsówki?

Ojj jestem strasznie rozbita jeżeli chodzi o ta sprawe "w jaki sposób odwieźc gości do domu"  :mdleje:

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #29 dnia: 26 Stycznia 2007, 13:45 »
u nas to jeszcze myślimy,ale raczej zrobimy tak jak nasza kolezanka,goście którzy nie będą mieli jak dojechać to wysyłamy kierowce z samochodem i przywozi ich pod mó dom,a ci co mają samochody podjadą do nas i zostawią samochody pod blokiem,potem podjedzie autobus i zabierze wszystkich do USC,a potem na sale,na noc będziemy mieli dwa samochody które będą rozwoziły gości,nno i poprawiny tu jeszcze nie wiem jak to załatwć  :drapanie: