Autor Wątek: DOBRY FOTOGRAF  (Przeczytany 19307 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Emilja
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: sierpień 2012
DOBRY FOTOGRAF
« dnia: 6 Maja 2011, 16:12 »
Witam Wszystkich bardzo serdecznie :)

Poszukujemy z Narzeczonym dobrego fotografa i kamerzystę.  Wesele odbędzie się 25 sierpnia 2012 roku w Będzinie :)
BARDZO proszę o propozycję.  Niby mamy jednego fotografa "wybranego" - na oku - ale zaczynamy mieć wątpliwości. . .  :( a TEN dzień to jeden z najważniejszych i chcemy mieć  z Niego pamiątkę na całe życie. 

Pomoże ktoś :)

Z GÓRY DZIĘKUJE ZA KAŻDĄ ODPOWIEDŹ NA MOJEGO POSTA !!! :)

Pozdrawiam :)

Offline slimak
  • nowicjusz
  • *
Odp: DOBRY FOTOGRAF
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Maja 2011, 11:38 »
witam.
Jeżeli chodzi o kamerzyste moj kolega zamowił sobie film w 3D.  Jest bardzo zadowolony.
Może to jest jakieś wyjście jeżeli chcecie cos niesamowitego.
pozdr

Offline mariusz_ozi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 4 Czerwca 2011, 22:39 »
3D? no niby super nowoczesnie
ale jak to później ma oglądać babcia dziadek czy jakaś ciotka?????
moim zdaniem jeszcze nie praktyczne w dzisiejszych czasach

Offline slimak
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Czerwca 2011, 12:32 »
Z tego co wiem dostali film w 2d też - taki na normalny tv.  ::)

Offline mariusz_ozi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Czerwca 2011, 23:13 »
a no to w takim razie ok
 wtedy można taki bajer 3D zamówić

Offline mamamia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 6.10.2012
« Odpowiedź #5 dnia: 3 Lipca 2011, 20:59 »
Również poproszę o namiary na fotografa z DG, Będzina lub okolic, pozdrawiam:)

Offline darek_k
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 4 Lipca 2011, 06:15 »
witam.
Jeżeli chodzi o kamerzyste moj kolega zamowił sobie film w 3D.  Jest bardzo zadowolony.
Może to jest jakieś wyjście jeżeli chcecie cos niesamowitego.
pozdr
:D 3D - kup 0,5l czystej , wypij i będziesz miał 3D jak ulał, lepszego 3D nie znajdziesz
3D w TV może będzie praktyczne jak będzie możliwość oglądania bez tych okularów, już są przymiarki do tego
3D aby był efekt oglądania trzeba oglądać na TV min 65 cala, aby nie było widać ramek TV, inaczej sensu nie ma

miałem okazję oglądać wesele w 3D , mało co nie zwymiotowałem, ja to ma być taka nowoczesność to ja dziękuję

Offline tolkatade
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.06.2011
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Lipca 2011, 17:59 »
fotograf to zawsze dylemat.  .  .   ja mam to juz za sobą.   moge stwierdzić w 100 %, ze lepiej zrezygnowac z kamerzysty a skupić się na dobrym fotografie.   Ja ze swojego jestem mega zadowolona.   Zaskoczyło mnie nietuzinkowe podejście do ślubu, wesela itd.  .  .   miało to przekład w efektach jego pracy.  
człowiek robi foto w całej europie z tego co wiem, do tej pory jestem pod wrażeniem.  .  .  
myśle, ze nie obrazi się nasz Pan Dominik jak podam namiar, a tobie mam nadzieje, ze troche pomogłam

Reklama kosztuje!!! Proszę zapoznać się z regulaminem forum!!!
« Ostatnia zmiana: 21 Lipca 2011, 21:55 wysłana przez asia »

Offline ASTRELIA
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2011
« Odpowiedź #8 dnia: 3 Sierpnia 2011, 18:01 »
 też sobie oduściliśmy kamerzytę, to jest porażka :-) co do fotografów :

Polecamy serdecznie Radka Postawę

eszcze robi swoje portfolio i trzeba mu użyczyć zdjęć które zrobi na jego stronie internetowej ale uważamy, że gość ma klasę i talent !

Robił nam zdjęcia podczas ślubu i wesela i wyszły rewelacyjnie ! Szybko robi ujęcia, potrafi być niezauważalny na imprezie, a jednocześnie ma się z nim dobry kontakt jak wymaga tego sytuacja.  Potrafi oddać dynamikę.   Jest konkretny i się nie zastanawia.  Wie co robi.  Zdjęcia wysyła po miesiącu na płycie CD już obrobione elegancko.  Też nieodpłatnie.  Polecemy !

Natomiast na plener wybraliśmy Rafała Ogłazę i tu cena nie jest jakaś atrakcyjna bo 2300zł za dzień wrażen w sesji autorskiej.  Efekt przeszedł nasze oczekiwania i uważamy, że lepiej nie mogliśmy ich wydać.   Doskonały kontakt przez bite i wyczerpujące 12h , po miesiącu dostajecie album i płyte ze zdjęciami.   Jakość i Efekt ? sprawdźcie sami !  jest dobry.  Na prawdę oryginalne i nietuzinkowe pomysły.  Lepszego nie ma w Szczecinie.

Joanna i Konrad.  Ślub czerwiec 2011
« Ostatnia zmiana: 3 Sierpnia 2011, 18:05 wysłana przez liliann »

Offline maga26
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.04.2012
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Listopada 2012, 09:51 »
Ja mogę polcić fotografa z Wrocławia :  LINK USUNIĘTY , ma wiele wspaniałych pomysłów i widać że potrafi to robić !!
« Ostatnia zmiana: 22 Października 2021, 16:59 wysłana przez zibi »

Offline Madzia_Z
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2014
« Odpowiedź #10 dnia: 7 Kwietnia 2014, 15:54 »
Witam :)  Chciałabym się podzielić spostrzeżeniami dotyczącymi wyboru fotografa (okolice Bydgoszczy).  Biorę ślub w tym roku 31 maja, uroczystość planujemy w sumie już od ok dwóch lat.    Długo przeglądałam podobne wątki, oglądałam portfolia fotografów itd.    Nie byłam jednak zdecydowana, nic do mnie nie przemawiało.   .   , ale do czasu.    W sierpniu zeszłego roku moja najbliższa kuzynka miała ślub, wybór padł na jej fotografa :) Dlaczego? Profesjonalne zachowanie podczas całej uroczystości, miłe nastawienie do wszystkich gości, a przede wszystkim zdjęcia! MEGA! Nie widziałam jeszcze tak wspaniałych i pomysłowych ujęć.   .   .    Basia (wspomniana kuzynka) miała sesję plenerową w Łebie, na wydmach, później plaża, odważyli się wejść do wody.    Zdjęcia fantastyczne! Materiał otrzymali po ok.    3 tygodniach, z uwagi na szczyt sezonu i wszystkie soboty zajęte.    Po tym jak zobaczyłam fotoksiążkę i zdjęcia na płytach,  umówiłam się na spotkanie w celu podpisania umowy.   .    Za całą usługę przygotowania- wesele do 1:00 (ponad 1500 zdjęć - jak wspomniał Pan Kamil wszystkie poddane korekcie), 200 zdjęć obrobionych i 3 fotoksiążki 30x30- dla nas i dla rodziców płacimy 1900 zł! Ten sam pakiet z 1 fotoksiążką był za 1700 zł, Stwierdziliśmy więc że warto  dołożyć te 200 zł, bo nawet gdybyśmy sami chcieli zrobić pamiątkę dla rodziców, więcej niż 100 zł wydalibyśmy za pusty album.    W cenie mamy też sesję plenerową, całego osobnego dnia bez żadnych ograniczeń czasowych, w dowolnym miejscu w kraju! Możemy jechać nawet w góry bez żadnych dopłat, wystarczy że zapewnimy transport.   .    I chyba pojedziemy, od nastolatki marzy mi się plener nad Morskim Okiem :)  Jeszcze jedna rzecz sprawiła, że wybór padł na tą firmę.    Basia była na plenerze w Łebie 2 razy.    Pierwszego razu kiedy zajechali do Łeby, zaczęło padać.   .    Czekali ponad 2 godziny ale nie przestało.    Byli załamani, bo fryzura, makijaż, 3- godzinna podróż w jedną stronę, zależało im na tym plenerze.    Na szczęście fotograf zaproponował że może jechać z nimi jeszcze raz, bez żadnych dopłat! I pojechali :) Kamerzysta też obiecał że pojedzie raz jeszcze ale na końcu się wykręcił i nie pojechał.    Wydaje mi się że takie sytuacje z życia wzięte pozwalają podjąć najsłuszniejszą decyzję i dobry wybór.    Wiem że w firmie pracuje 2 fotografów i obsługują w sezonie ponad 40 ślubów.    O czymś to świadczy! Firma jest z Koronowa, ale na spotkania jeżdżą do Bydg.    Nie będę podawała nazwy,  być później osądzaną o reklamowanie.    Jeśli ktoś będzie zainteresowany to chętnie przekażę namiary.    Aaa dodam jeszcze że w cenie będziemy mieli  na sali rozłożone studio i  wykonywane zdj grupowe z gośćmi, Basia też miała, są świetnej jakości.    Mają różne gadżety peułki, okulary kapelusze, tablicę gdzie  można napisac życzenia dla młodych.    Fajna sprawa.    W tym roku jedna fotografka na Targach Ślubnych chciała za taką przyjemność 600 zł.     Przy wyborze fotografa, brałam tez pod uwagę sprzęt, tzn było to kryterium mojego narzeczonego.    No i tu też byliśmy miło zaskoczeni bo 2 aparaty na których pracują są warte ponad 30 tys zł.    Jak twierdzi mój narzeczony są najlepsze na rynku.    W czerwcu będę mogła napisać jeszcze coś więcej o wspomnianym fotografie, jak otrzymamy zdjęcia i będziemy po plenerze.   .   .    póki co przypomniało mi się jeszcze że fotograf podczas pleneru używa jakiejś dużej lampy, a nie tylko blendy jak większość fotografów.    Mówił nam że do tej lampy ma różne końcówki, jak to określił używane przez gwiazdy Hollywood :) W każdym razie tłumaczył że musi być 2 fotografów podczas pleneru żeby odpowiednio doświetlić zdjęcia, no i dźwigać ten sprzęt i że ta lampa umożliwia wydobycie pięknego słońca na zdj przy jednoczesnym zachowaniu jasnych postaci.    Mam nadzieję że moja opinia komuś się przyda, pamiętajcie że Ślub bierze się raz w życiu.    Warto zadbać o dobrą pamiątkę na lata.    Zdecydowałam się napisać, bo wiem sama jak długo się zastanawiałam.   .   .   

Offline Bolec834
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 4 Września 2014, 13:20 »
Fajnym pomysłem na zdjęcia są one właśnie wykonywane z drona.  To naprawdę fajna sprawa, sam z tego korzystałem i byłem bardzo zadowolony.  Naprawdę polecam tą sprawę każdemu, kto stoi przed takim wyborem.
« Ostatnia zmiana: 4 Września 2014, 13:32 wysłana przez Maja »

Offline paulina27
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.09.2014
« Odpowiedź #12 dnia: 10 Października 2014, 13:54 »
Ostrzegam Wszystkich przed fotograf Patrycją Myszkorowską - Słupsk i okolice.  Dzień ślubu powinien być najpiękniejszym w życiu dla Młodej Pary.  Nasz był oczywiście, ale gdy otrzymaliśmy zdjęcia czar prysł.  Tragedia:( Niestety nie mieliśmy już czasu, ażeby wykonać sesję z innym fotografem, z powodu wyjazdu za granicę.  Mąż powiedział, że możemy wiosną zrobić nową.  Ale wiadomo już nie będzie tej fryzury, makijażu, kwiatów.  Naprawdę, szczerze nie polecam! Lepiej zapłacić więcej, a być zadowolonym, w końcu to jest pamiątka na całe życie.  Ja jestem załamana:(

Offline SaraD
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.03.2012
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Listopada 2014, 13:53 »
ja też uważam, że ślub jest raz w życiu i należy przede wszystkim patrzeć na jakość wykonywanych usług.  może i uda nam się zaoszczędzić kilkaset złotych na sesji czy kamerzyście tylko czy na pewno będziemy zadowoleni z pamiątki ślubnej?

Offline Samuel9007
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Marca 2015, 19:07 »
Ja ze swej strony mogę polecić tego fotografa.  Działa na terenie Rzeszowa i okolic.  Naprawdę doświadczony i posiada świetne podejście do klienta.  Sami się przekonajcie

« Ostatnia zmiana: 18 Marca 2015, 19:09 wysłana przez Maja »

Offline Kamonilla
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.02.2020
« Odpowiedź #15 dnia: 1 Czerwca 2015, 14:50 »
Ostatnio byłam na weselu przyjaciółki i miała fotografa z firmy Foto-Brzostek.  Ja na razie widziałam jedynie kilka zdjęć, ale jeśli taka będzie reszta to bez wahania wezmę go również na swój ślub :D

Offline Banknotowa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.05.2014
« Odpowiedź #16 dnia: 25 Sierpnia 2015, 15:36 »
mi się mega podoba reportaż ze ślubu Agaty i Maćka w wykonaniu pana Patryka Wolańskiego, też o takich zdjęciach marzę :) Jeżeli ktoś jest zainteresowany to wystarczy zobaczyć portfolio na stronie.

Offline kazik117
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.12.2015
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Listopada 2015, 14:46 »
u nas robiła zdjęcia Dominika Tatoń z Krakowa z firmy Domi- foto i jestesmy z zona bardzo zadowoleni. Zona zdjcia co wieczor do poduszki oglada ;D

Offline kazik117
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 30 Listopada 2015, 13:11 »
nam i sesje ślubną, jak i film i zdjęcia podczas ślubu robiło Lumi Foto z Hrubieszowa, zdjęcia nam się bardzo podobały, mega profesjonalnie zrobione, a film tak zmontowany, że się super ogląda, jest taki dynamiczny, nie ma nudnych momentów. Bardzo nam sie efekt koncowy podobal

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #19 dnia: 30 Listopada 2015, 17:13 »
Kazik to się zdecyduj, bo mam wrażenie, że masz rozdwojenie jaźni, a do tego Twój ślub dopiero będzie :D
« Ostatnia zmiana: 30 Listopada 2015, 17:16 wysłana przez zibi »

Offline HankaS

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.05.2015
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Grudnia 2015, 18:39 »
Ja ze swojej strony polecam Wam fotografa z Matari Studio - na stronie mają opisane pakiety więc od razu wiecie czego się spodziewać. Same zdjęcia wyszły świetne i jesteśmy bardzo zadowoleni z tego wyboru
Poszukuj. . .

Offline anaaa23
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.09.2016
« Odpowiedź #21 dnia: 27 Grudnia 2015, 16:04 »
Poszukuję dobrego fotografa, ale z woj. lubelskiego. Zna ktoś godnego polecenia, który zrobi fotorelację ze ślubu i wesela ?

Offline Anitta
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 31 Grudnia 2015, 11:59 »
Iza Maciejewska, która robiła zdjęcia na naszym ślubie i weselu pracuje na terenie całego kraju. Bardzo sympatyczna babeczka a zdjęcia robi nieziemskie. Przeglądając je, za każdym razem jestem w szoku, że udało jej się złapać takie ujęcia bo w trakcie ślubu i wesela była praktycznie niezauważalna (albo to my byliśmy tak zaaferowani sytuacją, że nawet jej nie dostrzegaliśmy ;) ). Pod względem kontaktu, punktualności i tego typu kryteriów mogę szczerze polecić. Ze zdjęć jesteśmy bardzo zadowoleni jednak rozumiem, że jest to kwestia indywidualnego gustu dlatego polecam przejrzeć portfolio Izy.

Offline Aneta Żak

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07-05-2016
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Stycznia 2016, 10:34 »
Cieszę się, że napisałaś o Pani Izie bo właśnie z nią będziemy podpisywać umowę. Bardzo spodobały nam się zdjęcia z portfolio oraz przemiły kontakt przez telefon :) Planujemy na wiosnę sesję narzeczeńską, z której zdjęcia wyślemy razem z zaproszeniami. Myślę, że to fajny pomysł :)
« Ostatnia zmiana: 14 Stycznia 2016, 10:45 wysłana przez Maja »

Offline Magdusiaa1988
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03.10.15r.
« Odpowiedź #24 dnia: 26 Stycznia 2016, 13:46 »
Polecam Rafała Skowronka ze Śląska. P. Rafał ze swoją ekipą robią bardzo fajne realizacje. Zresztą zajrzyjcie na jego stronę, tam jest sporo materiałów.
« Ostatnia zmiana: 28 Stycznia 2016, 08:24 wysłana przez Nodi »

Offline kazik117
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 15 Lutego 2016, 11:53 »
a ja bardzo chwalę sobie zdjęcia Pana z fotozy, wyleciało mi teraz jak się nazywa ale to pewnie wygooglować można od momentu przygotowań do wesela samego robi fajna dokumentację tego dnia, no a plener też wychodzi bardzo stylowy

Offline Umma
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.08.2017
  • Ślub w: Białystok
« Odpowiedź #26 dnia: 3 Czerwca 2016, 10:20 »
Dobry fotograf to osoba która działa tylko i wyłącznie z polecenia. Jeśli są osoby, których nikt nie poleca, to faktem jest, że im jest ciężko zdobyć 'zlecenia' a i jakość ich usług musi być niska, skoro jest małe zainteresowanie tematem.
Co do ofert internetowych, to najlepiej jest konsultować je z jakąś znaną sobie jednostką lub formą, o której się wcześniej słyszało pozytywną opinię.

Offline Mania123
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2.09.2017
  • Ślub w: Przyłęsko
« Odpowiedź #27 dnia: 3 Lipca 2016, 16:49 »
Ja znalazłam  fotojava ze Szczecina. Bardzo długo szukałam czegos ciekawego i w dobrej jakości, najchętniej pani fotograf, gdyż nalezę do osób nieśmiałych i krępuje mnie i aparat i kamera. W ofercie mają tez wideofilmowanie - razem wyszło trochę taniej i liczy sie zgrana ekipa, bo już widziałam takie wesela gdzie kamerzysta rywalizował z fotografem :( 

Offline Damian-Ba
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 29 Lipca 2016, 12:14 »
Zgadzam się z Umma, fotografa najlepiej wynająć z polecenia. Wtedy jest sprawdzony i mógłby być a nawet powinien droższy niż znaleziony na "szybko" w internecie.

Offline Minuta2
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.06.2010
  • Ślub w: bydgoszcz
« Odpowiedź #29 dnia: 2 Sierpnia 2016, 22:27 »
Witam!
Ja co prawda kilka lat po ślubie, ale ostatnio pomagałam koleżance w organizacji i na nowo wkręciłam się w temat ;-)
Mogę polecić świetnego fotografa z okolic Bydgoszczy- Jacka Partykę. Robił zdjęcia na ślubie moim (6 lat temu) i mojej koleżanki ( w tym roku), jesteśmy bardzo zadowolone. On zajmuje się też fotografowaniem innych uroczystości, my już mamy podpisaną z nim umowę na chrzciny synka ;-) Gorąco polecam- pełen profesjonalizm i przepiękne zdjęcia. Ładną ma też stronę- LINK USUNIĘTY
« Ostatnia zmiana: 2 Sierpnia 2016, 22:56 wysłana przez zibi »