Autor Wątek: Fotograf-dylemat...  (Przeczytany 13074 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline badgirl86
  • forumowicz
  • data ślubu: 27 sierpnia 2011
Fotograf-dylemat...
« dnia: 17 Sierpnia 2010, 22:49 »
Pomału rozglądam się za kamerzystą i fotografem na nasz ślub. Zajmuję się tym ja, ponieważ mój narzeczony ma obecnie praktyki i naukę na wrześniową sesję poprawkową. Na razie przekopałam internet i pospisywałam kontakty. Kamerzystę chcemy mieć na całej uroczystości (tzn od wyprowadzenia z domu do tam którejś a weselu).

Natomiast nie wiemy co z fotografem. Na pewno chcielibyśmy mieć profesjonalistę przed, na i po uroczystości zaślubin. Co do pleneru, to mamy kolegę, który również jest fotografem i robi bardzo dobre zdjęcia. Jest też jednak naszym gościem, więc nie chcielibyśmy go obarczać robieniem nam zdjęć na samej uroczystości. A co do wesela... Wydaje nam się, że zdjęcia z samego wesela nie są już tak ważne jak z innych części całego tego dnia. W sensie, że na weselu i tak każdy robi jakieś zdjęcia i często nie różnią się one szczególnie od tych robionych przez wynajętego fotografa.

Tak więc myślimy nad opcją fotograf tylko na wyprowadzenie, błogosławieństwo, ślub i życzenia. Pytanie czy takie kombinowanie się opłaca finansowo? Czy lepiej nie oszczędzać? No i czy jakiś fotograf pójdzie na taką opcję?

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
Odp: Fotograf-dylemat...
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Sierpnia 2010, 11:01 »
Wydaje nam się, że zdjęcia z samego wesela nie są już tak ważne jak z innych części całego tego dnia. W sensie, że na weselu i tak każdy robi jakieś zdjęcia i często nie różnią się one szczególnie od tych robionych przez wynajętego fotografa.

wydaje mi sie ze zdjecia robione przez profesjonaliste zawsze bede sie roznily od zdjec zrobione zwykła cyfrówka przez podchmielonego wujka lub kuzyna  :D zastanówcie poważnie, nie wiem ile na tym oszczedziecie ale czy warto? takich ujec nie zrobi nikt poza forografem ktory wlasnie po to jest wy wylapac te najpiekniejsze momenty :) i powiem z wlasnego doswiadczenia ze takich zdjec nie ma co porownywac :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Sierpnia 2010, 11:21 »
Popieram paooolkę. Mimo, że ślubu jeszcze nie miałam to nie zrezygnowałabym z fotografa na weselu :)
Poza tym bardzo wątpię, czy na prawdę na tym zaoszczędzisz, bo nie wiem czy jakiś fotograf podejmie się zrobienia zdjęć tylko na same zaślubiny, bo dla niego strata czasu. Bo innej parze zrobiły ślub i wesele i więcej by zarobił. No chyba, ze pójdziesz do jakiegoś studia gdzie mają kilku fotografów. To wtedy inaczej. Musisz popytać o ceny i zobaczyć czy faktycznie Ci się to opłaca :)

Offline m.k.
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Sierpnia 2010, 10:48 »
Różnie bywa, jedne zdjęcia nie różnią się od pstrykanych małpka a inne się różnią.  Zazwyczaj pro-foto ma więcej czasu na wyłapanie ciekawych momentów i zdecydowanie nie ma presji rodziny/żony/dzieci które chcą się pobawić.  Poza tym ktoś kto zajmuje się tym profesjonalnie ma dużo większe doświadczenie.  Wie gdzie i jak się ustawić.  Nie przeczę że bywa tak że wujkowi uda się zrobić takie same zdjęcia albo podobne lecz prawdopodobieństwo tego jest naprawdę małe. 

Offline Cassidy
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Sierpnia 2010, 18:43 »
No nie zgodzę się, że zdjęcia robione "małpką" nie różnią się od tych robionych przez profesjonalistę.   To prawda, że dobry fotograf potrafi zrobić świetne zdjęcie nawet kieszonkową cyfrówką, ale jeśli chodzi o głębię, kolor i jakość zdjęcia, to zawsze będą olbrzymie różnice w porównaniu z dobrym sprzętem.  Ja również poszukuję fotografa, ale chyba zdecydujemy się na tego, który był u przyjaciółki ( brała ślub w czerwcu).  Bo sprawdzony i straaaasznie podobały mi się zdjęcia.  Zrobił im też fotokast ślubny , coś jak pokaz slajdów z podłożonym dźwiękiem.  Były też tam nasze wypowiedzi, jakieś wspomnienia z przygotowań do ślubu i nasze, i tej mojej przyjaciółki i męża, i rodziców i  w ogóle wspomnienia na temat samej pary.  Super to wyszło,a  wziął tle samo, co inni spece, więc myślę, że warto.
Dla mnie nie ma lepszej pamiątki niż zdjęcia i wolę zrezygnować z kamerzysty , a mieć trzy razy więcej fotografii niż jeden nudny film!

Offline badgirl86
  • forumowicz
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Sierpnia 2010, 20:32 »
Już znalazłam fotografa, w dodatku niedrogi i będzie jednak full service, czyli od przygotowań do około 1 w nocy. A film z wesela wcale nie musi być nudny, jak się dobrego kamerzystę znajdzie, który ładnie zmontuje wszystkie najważniejsze momenty. A nie tak jak niektórzy wrzucają wszystko co nagrali na płytę i później oglądaj przez 4 godziny jak ludzie tańczą...

Offline przemekb
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.06.2008
« Odpowiedź #6 dnia: 3 Września 2010, 20:37 »
dobry kamerzysta kosztuje min 2000zł, ostatnio młodzie wzięli taniego kamerzystę, mają dźwięk z kościoła, obraz szlak trafił :)
« Ostatnia zmiana: 10 Maja 2011, 18:50 wysłana przez Maja »

Offline badgirl86
  • forumowicz
« Odpowiedź #7 dnia: 4 Września 2010, 10:40 »
Nie wiem skąd wziąłeś cenę minimum 2000 zł, ale nie zgodzę się z Tobą. W mojej miejscowości takie usługi kosztują zwykle nie więcej niż 1600 zł, a najczęściej mniej. Nie zawsze to co drogie jest dobre i odwrotnie. Trzeba tylko trochę chęci i cierpliwości w szukaniu.

Offline przemekb
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.06.2008
« Odpowiedź #8 dnia: 4 Września 2010, 11:12 »
to twoje zdanie, ja siedzę w tym od 5 lat i rozmawiam z kamerzystami ile biorą i potem z młodymi na temat filmu....

tak samo jest w filmie jak i w fotografii, dobry produkt musi kosztować, trzeba się z tym pogodzić nie ma innej opcji. A to że się komuś podoba wcale nie znaczy że to jest dobry produkt.
« Ostatnia zmiana: 10 Maja 2011, 18:50 wysłana przez Maja »

Offline m.k.
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 5 Maja 2011, 13:44 »
Cytat: Cassidy link=topic=21720. msg1352163#msg1352163 date=1283272986
No nie zgodzę się, że zdjęcia robione "małpką" nie różnią się od tych robionych przez profesjonalistę.    To prawda, że dobry fotograf potrafi zrobić świetne zdjęcie nawet kieszonkową cyfrówką, ale jeśli chodzi o głębię, kolor i jakość zdjęcia, to zawsze będą olbrzymie różnice w porównaniu z dobrym sprzętem.   Ja również poszukuję fotografa, ale chyba zdecydujemy się na tego, który był u przyjaciółki ( brała ślub w czerwcu).   Bo sprawdzony i straaaasznie podobały mi się zdjęcia.   Zrobił im też fotokast ślubny , coś jak pokaz slajdów z podłożonym dźwiękiem.   Były też tam nasze wypowiedzi, jakieś wspomnienia z przygotowań do ślubu i nasze, i tej mojej przyjaciółki i męża, i rodziców i  w ogóle wspomnienia na temat samej pary.   Super to wyszło,a  wziął tle samo, co inni spece, więc myślę, że warto. 
Dla mnie nie ma lepszej pamiątki niż zdjęcia i wolę zrezygnować z kamerzysty , a mieć trzy razy więcej fotografii niż jeden nudny film!

Nie chcę zbytnio polemizować - tak jak pisałem: jedne zdjęcia się nie różnią a inne się różnią.  Pomijam głębię ostrości którą można uzyskać na kilka sposobów.  O ile w ciemnych warunkach zalety lustrzanki są nie do przecenienia (wysokie użyteczne ISO, jasne obiektywy . . . ) to w dobrym oświetleniu (życzenia przed kościołem, przyjazd młodych przed salę weselną, droga z domu Panny Młodej do kościoła . . . ) te różnice nie są już aż tak ważne, Szczególnie dla coraz bardziej zaawansowanych kompaktów.  Oczywiście łatwiej i wygodniej jest zrobić zdjęcie lustrzanką, zapisać w RAW a potem niedociągnięcia poprawić bez straty jakości podczas wywoływania.  Jednakże gdy światła nie brakuje to dobrym kompaktem też można zrobić zdjęcia dobre jakościowo i pokazujące dobrze uchwycony moment.

A skoro mowa o uchwyceniu chwili tu przydaje się doświadczenie, umiejętność przewidywania, dobre oko i odrobina szczęścia.  O ile pierwsze dwie pozycje są do dopracowania, to na kolejne dwie mamy mały wpływ.  Dobre oko częściowo można wytrenować ale pewnego poziomu się nie przeskoczy, natomiast jak jest ze szczęściem - na to każdy sam może sobie odpowiedzieć :)

Pozdrawiam serdecznie

Offline angelicious

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 31.12.2011
« Odpowiedź #10 dnia: 5 Maja 2011, 14:12 »
miałam ten sam dylemat co Ty: na początku myślałam, że zdjęcia z wesela nie są już tak ważne. Jednak po rozmowie, z dziewczynami z forum uznałam, że zabawa weselna jest tak samo ważna- to w końcu jedna taka noc w życiu! profesjonalny fotograf jest w pracy, więc musi przez cały czas pozostać czujny na to co dzieje się wokół. poza tym zdjęcia to pamiątka na całe życie, która będziesz oglądała i oglądała. czasem zdjęcia z samego wesela są dużo bardziej oryginalne i wzruszające niż z sesji czy pleneru:)

Offline karola.79
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2000
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Lipca 2011, 12:46 »
Cytat: angelicious link=topic=21720. msg1513667#msg1513667 date=1304597576
miałam ten sam dylemat co Ty: na początku myślałam, że zdjęcia z wesela nie są już tak ważne.  Jednak po rozmowie, z dziewczynami z forum uznałam, że zabawa weselna jest tak samo ważna- to w końcu jedna taka noc w życiu! profesjonalny fotograf jest w pracy, więc musi przez cały czas pozostać czujny na to co dzieje się wokół.  poza tym zdjęcia to pamiątka na całe życie, która będziesz oglądała i oglądała.  czasem zdjęcia z samego wesela są dużo bardziej oryginalne i wzruszające niż z sesji czy pleneru:)

Absolutnie się z tym zgadzam :) Myślę że warto jednak wydać trochę więcej, bo zdjęcia z wesela są naprawdę najlepszą pamiątką świetnej zabawy :)

Offline tolkatade
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.06.2011
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Lipca 2011, 17:55 »
fotograf to zawsze dylemat. . .  ja mam to juz za sobą.  moge stwierdzić w 100 %, ze lepiej zrezygnowac z kamerzysty a skupić się na dobrym fotografie.  Ja ze swojego jestem mega zadowolona.  Zaskoczyło mnie nietuzinkowe podejście do ślubu, wesela itd. . .  miało to przekład w efektach jego pracy.  
człowiek robi foto w całej europie z tego co wiem, do tej pory jestem pod wrażeniem. . .

Nie podajemy namiarów na forum!!!
« Ostatnia zmiana: 21 Lipca 2011, 21:53 wysłana przez asia »

Offline Dorotka1984
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Lipca 2011, 13:16 »
My rezygnujemy z kamerzysty...  Bardziej zależy nam na zdjęciach. Fotograf będzie z nami od błogosławieństwa do końca oczepin, moim zdaniem nie ma sensu rezygnować z którejś części "imprezy" bo każdy jest godna upamiętnienia ;)

Offline ma_gnolia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 15 Października 2012, 14:26 »
zdjęcia to wspaniała pamiątka, najlepiej mieć sprawdzonego fotografa, bo jak zepsuję zdjęcia to już się imprezy nie powtórzy:)Ja jestem zadowolona z usług fotografa ślubnego z warszawy na moim ślubie, spisał się rewelacyjnie, dlatego też mogę polecić dalej

Offline maga26
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.04.2012
« Odpowiedź #15 dnia: 25 Października 2012, 10:07 »
Cześć :) Mi w tym trudnym wyborze pomogła przyjaciółka, po prostu widząc jej album nie miałam wątpliwości:) I powiem wam że miałam świetnego fotografa na swoim ślubie oraz sesji plenerowej:) Co rusz miał nowe pomysły na zdjęcia i widać było że praca jest jego pasją  A to bardzo ważne Szczególnie specjalizuje się w fotografii ślubnej a efekty współpracy były o wiele lepsze niż się spodziewałam.

Czyż nie cudowne ?

cudownie byłoby, gdyby każdy użytkownik czytał REGULAMIN ;)
« Ostatnia zmiana: 25 Października 2012, 10:09 wysłana przez Maja »

Offline candy88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.06.2012
« Odpowiedź #16 dnia: 26 Października 2012, 08:48 »
My też zrezygnujemy z kamerzysty. Wolę mieć ładne zdjęcia, niż długi i nudny film. Zdjęcie można sobie potem włożyć w ramkę na biurko czy szafkę i co chwilę przypominać sobie najpiękniejsze chwile w życiu :) A film obejrzy się raz czy dwa, a potem zalega w szafce. Kasę, która miała iść na kamerzystę będę wolała dołożyć na fotografa i znaleźć jakiegoś mega profesjonalistę :)

Offline sasanka4
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: Maj 2012
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Listopada 2012, 15:22 »
Ja też jestem za tym żeby zrezygnować z kamerzysty:D Na swoim weselu i ślubie miałam tylko zdjęcia i bardzo się z tego cieszę :)

Offline kmadrzynska

• fotograf ślubny
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 22 Listopada 2012, 20:38 »
Jak to się mówi - ile osób, tyle spojrzeń.  :) Prywatnie jestem wielkim przeciwnikiem filmów długich i ciągnących się jak flaki z olejem.  Miałam jednak ostatnio okazję oglądać film ślubny, który miał ok.  1h.  Świetne rozwiązanie, bo nawet nie zdążyłam się znudzić.  Szczególnie wrażenie zrobił na mnie "kościół", który trwał może z niecałe 10 min i to w takiej formie, gdzie chciałoby się jeszcze więcej.  To jednak zależy na kogo trafimy i czy danej firmie/osobie uda się tak zmontować film, by był on ciekawy i byśmy chcieli do niego wracać.  Życzę powodzenia w poszukiwaniach.  ;)
Pozdrawiam cieplutko
Kamila Mądrzyńska

Offline Madzia_Z
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2014
« Odpowiedź #19 dnia: 7 Kwietnia 2014, 15:55 »
Witam :)  Chciałabym się podzielić spostrzeżeniami dotyczącymi wyboru fotografa (okolice Bydgoszczy).  Biorę ślub w tym roku 31 maja, uroczystość planujemy w sumie już od ok dwóch lat.    Długo przeglądałam podobne wątki, oglądałam portfolia fotografów itd.    Nie byłam jednak zdecydowana, nic do mnie nie przemawiało.   .   , ale do czasu.    W sierpniu zeszłego roku moja najbliższa kuzynka miała ślub, wybór padł na jej fotografa :) Dlaczego? Profesjonalne zachowanie podczas całej uroczystości, miłe nastawienie do wszystkich gości, a przede wszystkim zdjęcia! MEGA! Nie widziałam jeszcze tak wspaniałych i pomysłowych ujęć.   .   .    Basia (wspomniana kuzynka) miała sesję plenerową w Łebie, na wydmach, później plaża, odważyli się wejść do wody.    Zdjęcia fantastyczne! Materiał otrzymali po ok.    3 tygodniach, z uwagi na szczyt sezonu i wszystkie soboty zajęte.    Po tym jak zobaczyłam fotoksiążkę i zdjęcia na płytach,  umówiłam się na spotkanie w celu podpisania umowy.   .    Za całą usługę przygotowania- wesele do 1:00 (ponad 1500 zdjęć - jak wspomniał Pan Kamil wszystkie poddane korekcie), 200 zdjęć obrobionych i 3 fotoksiążki 30x30- dla nas i dla rodziców płacimy 1900 zł! Ten sam pakiet z 1 fotoksiążką był za 1700 zł, Stwierdziliśmy więc że warto  dołożyć te 200 zł, bo nawet gdybyśmy sami chcieli zrobić pamiątkę dla rodziców, więcej niż 100 zł wydalibyśmy za pusty album.    W cenie mamy też sesję plenerową, całego osobnego dnia bez żadnych ograniczeń czasowych, w dowolnym miejscu w kraju! Możemy jechać nawet w góry bez żadnych dopłat, wystarczy że zapewnimy transport.   .    I chyba pojedziemy, od nastolatki marzy mi się plener nad Morskim Okiem :)  Jeszcze jedna rzecz sprawiła, że wybór padł na tą firmę.    Basia była na plenerze w Łebie 2 razy.    Pierwszego razu kiedy zajechali do Łeby, zaczęło padać.   .    Czekali ponad 2 godziny ale nie przestało.    Byli załamani, bo fryzura, makijaż, 3- godzinna podróż w jedną stronę, zależało im na tym plenerze.    Na szczęście fotograf zaproponował że może jechać z nimi jeszcze raz, bez żadnych dopłat! I pojechali :) Kamerzysta też obiecał że pojedzie raz jeszcze ale na końcu się wykręcił i nie pojechał.    Wydaje mi się że takie sytuacje z życia wzięte pozwalają podjąć najsłuszniejszą decyzję i dobry wybór.    Wiem że w firmie pracuje 2 fotografów i obsługują w sezonie ponad 40 ślubów.    O czymś to świadczy! Firma jest z Koronowa, ale na spotkania jeżdżą do Bydg.    Nie będę podawała nazwy,  być później osądzaną o reklamowanie.    Jeśli ktoś będzie zainteresowany to chętnie przekażę namiary.    Aaa dodam jeszcze że w cenie będziemy mieli  na sali rozłożone studio i  wykonywane zdj grupowe z gośćmi, Basia też miała, są świetnej jakości.    Mają różne gadżety peułki, okulary kapelusze, tablicę gdzie  można napisac życzenia dla młodych.    Fajna sprawa.    W tym roku jedna fotografka na Targach Ślubnych chciała za taką przyjemność 600 zł.     Przy wyborze fotografa, brałam tez pod uwagę sprzęt, tzn było to kryterium mojego narzeczonego.    No i tu też byliśmy miło zaskoczeni bo 2 aparaty na których pracują są warte ponad 30 tys zł.    Jak twierdzi mój narzeczony są najlepsze na rynku.    W czerwcu będę mogła napisać jeszcze coś więcej o wspomnianym fotografie, jak otrzymamy zdjęcia i będziemy po plenerze.   .   .    póki co przypomniało mi się jeszcze że fotograf podczas pleneru używa jakiejś dużej lampy, a nie tylko blendy jak większość fotografów.    Mówił nam że do tej lampy ma różne końcówki, jak to określił używane przez gwiazdy Hollywood :) W każdym razie tłumaczył że musi być 2 fotografów podczas pleneru żeby odpowiednio doświetlić zdjęcia, no i dźwigać ten sprzęt i że ta lampa umożliwia wydobycie pięknego słońca na zdj przy jednoczesnym zachowaniu jasnych postaci.    Mam nadzieję że moja opinia komuś się przyda, pamiętajcie że Ślub bierze się raz w życiu.    Warto zadbać o dobrą pamiątkę na lata.    Zdecydowałam się napisać, bo wiem sama jak długo się zastanawiałam.   .   .    Aaa co do videofilmowania to też wykonują od tego roku, wiem że proponują bardzo korzystne stawki, bo zaczynają z video, tak mówili na spotkaniu, wspominali coś o filmowaniu lustrzankami i najlepszą kamerą i ciekawym montażu.   Dokładnie się nie zagłębiałam, bo akurat nie chcemy filmu.  .  .   Mówili że mają na ten rok już dużo umów na video, a w maju lecą do Londynu na nagrywać narzeczeńską. 

Offline Samuel9007
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Marca 2015, 19:10 »
Ja ze swej strony mogę polecić tego fotografa.   Działa na terenie Rzeszowa i okolic.   Naprawdę doświadczony i posiada świetne podejście do klienta.   Sami się przekonajcie:)

« Ostatnia zmiana: 18 Marca 2015, 19:12 wysłana przez Maja »

Offline kinga1s
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 5.5.2020
  • Ślub w: Warszawa
« Odpowiedź #21 dnia: 3 Lutego 2017, 11:28 »
Ostatnio znalazłam fotografa ślubnego i jestem zachwycona jej zdjęciami.  Podoba mi się to, że na jej stronie jest umieszczonych wiele zdjęć. Co świadczy o pełnym profesjonalizmie. Po zdjęciach widać, że fotograf uwielbia swoją pracę, ma duże doświadczenie i umiejętności. Muszę porozmawiać z partnerem i chyba się zdecydujemy na tego fotografa ślubnego :) Jednak zdjęcia są ważną pamiątką, dlatego dużo od nich oczekuję :)
« Ostatnia zmiana: 3 Lutego 2017, 13:21 wysłana przez zibi »

Offline Salamandra
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.03.2015
« Odpowiedź #22 dnia: 13 Lutego 2017, 23:37 »
jeżeli szukasz dobrego fotografa to polecam ocalchwile

Offline Grzes28
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.07.2016
  • Ślub w: Będzin
« Odpowiedź #23 dnia: 23 Lutego 2017, 10:51 »
Jesli trafisz na Oesrecords_pl zdecydowanie ODRADZAM. Wszystko ladnie pieknie przy podpisaniu umowy. Piekne foto ksiazki, piekne filmy. Piekne sesje plenerowe. Termin oddania materialu 3 miesiace po sesji plenerowej niestety tylko na papierku.... zdjecia z wesela zle wykadrowane, kiepskie ujecia. Mozliwe ze jest to wina ekipy ktora akurat zostala przydzielona na nasze wesele.. termin oddania materialu  ponad 2 miesiace po terminie..czyli w sumie ponad pol roku od daty slubu.  Pretensje w konwersacjach oraz mydlenie oczu ze wszystko gotowe tylko czekaja na foto album po czym okazuje sie ze w materiale po 2 miesiacach PO TERMINIE ODDANIA widnieja inne imiona... Tak to wyglada gdy liczba zlecen przerasta fizyczne mozliwosci czlowieka, a tlumaczenie ze maja duza liczbe klientow i kazdy musi czekac nie jest tlumaczeniem.. Jesli masz ochote upominac sie o to co jest spisane w umowie i prosic sie co 2 tyg o cos za co placisz gruba kase bo 5500zl za taka robote to nie jest maly budzet  jak dla mnie to bierz w ciemno oesrecords_pl

NIE POLECAM

Pozdrawiam,
Grzes28
« Ostatnia zmiana: 27 Lutego 2017, 15:24 wysłana przez zibi »

Offline ania5255
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 6 Marca 2017, 16:43 »
Na stronie link usunięty  można znaleźć wielu dobrych fotografów : )
« Ostatnia zmiana: 6 Marca 2017, 17:08 wysłana przez zibi »

Offline marzanna1558
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 10 Marca 2017, 11:50 »
jeżeli szukacie dobrego fotografa to polecam pana Piotra z Friadayimage

Offline karola90
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 14 Czerwca 2017, 11:25 »
Wybór fotografa to bardzo ważna sprawa, ponieważ zdjęcia zostają najpiękniejszą pamiątką z tego ważnego dnia. My zdecydowaliśmy, aby naszą fotografią ślubną zajęła się Pani Agata REKLAMA JEST PLATNA! Nie wklejamy linków To była świetna decyzja, ponieważ zdjęcia są przepiękne, uchwycona jest na nich każda ważna chwila. Wywołują łzy szczęścia i wzruszenia. Coś wspaniałego :) Polecam obejrzeć portfolio na jej stronie :)
« Ostatnia zmiana: 14 Czerwca 2017, 11:42 wysłana przez ~Ania~ »

Offline monix
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 26 Czerwca 2017, 20:59 »
Oczywiście, że wybór fotografa to pierwszorzędna sprawa. W końcu zdjęcia ślubne to pamiątka na całe życie i muszą być idealne! Ja długo szukałam dobrego speca od zdjęć i w oko wpadły mi prace duetu Podswiatlo.pl. Może i Wam przypadną do gustu, a zachęcam do ich obejrzenia.

Offline Aneta Żak

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07-05-2016
« Odpowiedź #28 dnia: 18 Lipca 2017, 10:09 »
Ja osobiście polecam fotografa ślubnego z Krakowa sama jestem z tego miasta i korzystałam z usług na własnym ślubie ,ma wspaniałe i ciekawe pomysły na zdjęcia plenerowe, na błogosławieństwo itp. Pełen profesjonalizm super miła obsługa dopracowanie najmniejszego detalu , więc się nie zastanawiajcie, NIE WKLEJAMY LINKOW! czeka właśnie na Was!
« Ostatnia zmiana: 18 Lipca 2017, 10:24 wysłana przez ~Ania~ »