Autor Wątek: PODRÓŻ POŚLUBNA  (Przeczytany 7584 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
PODRÓŻ POŚLUBNA
« dnia: 29 Listopada 2004, 13:18 »
Kto, gdzie, kiedy i jak...
Opowiedzcie, wlepcie zdjęcia....
Ja też się pochwalę :)

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Listopada 2004, 13:24 »
nonono..
czekamy maju...

fotki zawsze mile widziane :)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Listopada 2004, 18:00 »
My po weselu i po poprawinach porozliczaliśmy się, pozałatwialiśmy sprawy na miejscu i  :auto: na Kaszuby!!!! Mieliśmy niewiele czasu, bo mój obecny mąż miał jedynie tydzień urlopiku,ale chociaż na kilka dni się UDAŁO!!!! Powiem Wam,że najbardziej ekscytujace było to,że nie mieliśmy żadnej rezerwacji, jechaliśmy w ciemno!! I to był świetny pomysł.Wylądowaliśmy w Ostrzycach, w pensjonacie z widokiem na piękne jezioro.Pogoda nawet się udała.To były cudowne dni.Oczywiście nie chciało się nam wracać.... :depresja:
Na zagranice nas nie było stać, ale i nie byłoby czasu. Jednak uważam, że w Polsce jest tyle pięknych miejsc,że nie trzeba wyjeżdżać poza granice,żeby się upajać widokiem pięknych miejsc!!!
PS. no i musielibysmy wcześniej dokonać rezerwacji....  :||

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Listopada 2004, 18:03 »
to poleć Asiek to miejsce na Kaszubach... coś konkretniej może inni zechcą...

Offline asiek

• Chuck Norris
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #4 dnia: 3 Grudnia 2004, 18:48 »
My byliśmy w Ostrzycach,to w okolicach Kartuz.Ale nie powiem Wam nazwy tego pensjonatu,bo nie pamiętam.To był duży dom, w którym był wolny pokój.Ale można wklepać sobie w goglach Kaszuby,albo Ostrzyce, albo Kartuzy,albo Gowidlino.... wszędzie jest pięknie :D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #5 dnia: 6 Grudnia 2004, 08:23 »
A ceny jakieś, wrażenia albo zdjęcia  :shock:

Offline aniac

• entuzjasta
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Grudnia 2004, 09:05 »
a mi na podroz poslubna marza sie MAZURY :)

ale plan jest taki ze pojedziemy albo na Mazury albo nad BAltyk!! juz doczekac nie moge!!!
ale jesli pogoda nam w Polsce nie dopisze, wsiadamy w jakies last minute, nie wazne dokad, oby bylo cieplo i cena zeby byla atrakcyjna, bo my wtedy chcemy wyleciec wciagu 2 dni po slubie. Mysle ze duzo bedzie ofert na lotnisku, wylot w ciagu 24h to cena spada ok o polowe!
02.07.2005

Offline asiek

• Chuck Norris
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Grudnia 2004, 12:18 »
Co do cen......
My nie mieliśmy luksusów, bo nie było już miejsc wolnych w superanckich hotelach,ale na 3 noce było ok :D .Chcieliśmy tam zostać i nie mieliśmy wyboru z lokum.Nasz pokój za dobę kosztował 50 zl. Mieliśmy  dostęp do łazienki i kuchni.Ale stołowaliśmy się w restauracjach (jak na podróż poślubną przystało).
Ale jak się orientowaliśmy, to w hotelach koszt za dobę mieścił się w granicach 80 -120 zl.Za pokój oczywiście.Różne standardy.
Zdjęć nie wkleję na razie żadnych, ponieważ wtedy jeszcze nie mieliśmy cyfrówki i mamy zwykłe zdjęcia.Jak je kiedyś zeskanujemy, to wkleję :D .Ale najszybciej będzie wklepać jakąś stronę z Kaszubami i to tak, jakbyśmy my tam byli. :D

A co do MAZUR - POLECAM!!!!! Mam tam rodzinę i miejsca tam również są prześliczne. Rzadko tam ostatnio jeżdżę, ale bardzo tego żałuję.

Offline nullka
  • nowicjusz
  • *
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Grudnia 2004, 16:28 »
My w podróż poslubną wyjechaliśmy 4 dni po weselu do Egiptu. Było bardzo fajnie. Nocami sie nie nudziliśmy to wiadomo  :oops:  a w dzień także gdyż byliśmy razem ze znajomymi którzy mieli slub w tym samym dniu co my  :lol:
nullka
Mama Julka (29.01.2006), Antka (01.09.2009) i Basi (24.05.2013)

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Grudnia 2004, 17:34 »
extra nullka, ja zawsze marzyłem o podróży do Egiptu,
wrzuć jakieś foto

Offline nullka
  • nowicjusz
  • *
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Grudnia 2004, 17:48 »
Jak tylko trochę będę miała luzu w pracy to napewno wrzuce kilka fotek w tym dziale  :lol:
nullka

Offline asiek

• Chuck Norris
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Grudnia 2004, 18:01 »
Maju, czy się mylę, czy też nie pochwaliłaś się, gdzie Wy byliście???  :D  Albo zrobiłaś to w innym miejscu  :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Grudnia 2004, 08:10 »
Nie pochwaliłam się jeszcze  :P
Tym razem wykazałam się dużą dozą cierpliwości i zaczekałam na relacje innych  :wink:
Ale skoro jestem wzywana do tablicy to się pochwalę  :oops:
My w naszą podróż poślubą wyjechaliśmy do Egiptu, wybór padł na wycieczkę pobytowo-objazdową; byliśmy 8 dni w tym 4 dni w hotelu

i 4 dni na statku.
W programie był rejs po nilu,

zwiedzanie wielu (na prawdę wielu) świątyń - do jednej jechaliśmy tamtejszymi dorożkami,

wizyta w wtwórni papirusu, alabastru i chyba najfajniejsze (dla mnie największa frajda) podróż karawaną na wielbłądach do wioski Nubijskiej  :P

Uznaliśmy, że pewnie długo jeszcze nie wyjedziemy w taką podróż a po ślubie człowiek jest bardziej beztroski  :luzak:  (zaraz po ślubie  :wink: ) i stało się - było na prawdę wspaniale. Inna kultura, ludzie, jedzonko  :P

i oczywiście pogoda (afrykańskie słoneczko  8) ) dopiero teraz wiem co to znaczy gorąco - w Dolinie Królów było ok.50 stopni  :okularnik: ;

zawarliśmy nowe znajomości (większość par na tej wycieczce to byli nowożeńcy :calus: )
Zdjęć jest sporo ale nie mam ich na razie na serwerze, może do końca tygodnia spróbuję coś wkleić.
Aha, jechaliśmy z biura podróży, które "wysyła" pary z "Randki w ciemno"
A tu jako snurki

Offline asiek

• Chuck Norris
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #13 dnia: 15 Grudnia 2004, 16:17 »
:brawo: Piękna podróż!!!!
:buu:  ja też bym tak chciała!!!!!! ale cóż... pisałam już, że nie mogliśmy i tyle... ale mam nadzieję, że kiedyś uda się nam wyruszyć w podróż tak piękną i odległą.....

Offline nullka
  • nowicjusz
  • *
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Grudnia 2004, 07:32 »
Rzeczywiście Egipt jest uroczy.
My bylismy (niestety ze względu na prace) tylko na tygodniowym pobycie w Hurgadzie. Część pobytu plażowaliśmy i w części wykupiliśmy sobie wycieczki min. do Kairu a także jechaliśmy Jeepami po pustyni do wioski Beduińskiej gdzie jeździliśmy na wielbłądach, jedlismy kolacje oglądaliśmy z góry zachód słońca. To był fantastyczny pobyt na który też zdecydowaliśmy się od razu po ślubie i dobrze zrobilismy, bo myśle że teraz byłoby ciężko (ze względów finansowych)

Postaram się wkrótce wkleić kilka fotek z tego wyjazdu.
 :lol:
nullka

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Stycznia 2005, 10:19 »
No co jest, tylko ja mam zdjęcia  :( gdzie reszta
Mężatki i mężowie do roboty - wlepiać ale już bo mi głupio tu tak samej  :roll:

Offline asiek

• Chuck Norris
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Stycznia 2005, 10:40 »
zdjęcia są piękne!!!! jak sie je wkleja, to nadal nie wiem :)

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Stycznia 2005, 11:43 »
Milo popatrzec na takie widoki w srodku zimy :) Slonko,piekne baseny, mmmmm .... mozna pomarzyc  :popija:  :wink:
Ja niestety nie przylacza sie do wklejania zdjec z podrozy poslubnej ...
Nie mielismy takowej  :buu:

Offline merkunek

• Chuck Norris
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Stycznia 2005, 14:42 »
Sylwia, witam w klubie! My też nigdzie nie byliśmy, plany były (Rzym, Castelgandolfo...) ale na nich się skończyło :-( Niestety mój promotor skutecznie uziemił mnie po ślubie, łachę mi zrobił, że w sobotę podczas ślubu nie kazał mi być na uczelni-drań!!! A potem obrona, i jakoś tak zeszło...

Offline Agami
  • forumowicz
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Stycznia 2005, 15:01 »
Ja tez nigdzie nie pojadę  :cry:  I tak dobrze,że tydzień po ślubie będziemy mogli spędzić razem w domku, bo potem mój Misiek musi wracać do szkoły (aż do października bedzie na drugim koncu Polski, i to bez wakacji  :depresja:  ). Ale marzy mi się 2 tygodnie w tatrach.   :roll:

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Stycznia 2005, 22:09 »
Maju, super zdjecia  :lol:  Mam pytanie praktyczne dotyczace wyjazdu do Egiptu: otoz czy nam, Polakom, potrzebna jest tam wiza? Pytam, bo rodzina Roela planuje dac nam w prezencie wlasnie podroz poslubna. Moim marzeniem jest wlasnie wyjazd do Egiptu. Dla Roela zaden wyjazd nie jest wlasciwie problemem (formalnym), my jednak go ciagle mamy ze wzgledu na wizy, tylko wlasnie nie wiem jak to jest z Egiptem  :?:

Offline davyjohn
  • entuzjasta
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #21 dnia: 26 Stycznia 2005, 01:46 »
Wiesz co? Ja w Egipcie byłem, jeśli dobrze pamiętam, jakieś 10 lat temu i wtedy raczej nie potrzebne były wizy, przynajmniej nic takiego mi sie nie kojarzy  :wink:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #22 dnia: 26 Stycznia 2005, 07:57 »
Wizy są, jak najbardziej - turystyczne tylko, że jak już dolecicie na miejsce i będzie jakiś rezydent (bo tam nigdy nic nie wiadomo, wszyscy są wyluzowani   8)  ) to powie gdzie iść i co robić
Na lotnisku wymienia się kasę (nie ma problemu euro czy dolary) i kupuje wizę, o ile pamiętam kosztowała 15 albo 18 dolarów i ma postać znaczka, który wkleja sie w paszport, no bo paszport musisz mieć (to nie Europa) a oni stemplują przy odprawie, a przy wyjeździe drugi raz stempelek i już  :wink:

Offline davyjohn
  • entuzjasta
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #23 dnia: 26 Stycznia 2005, 11:22 »
heh, przejrzalem moj stary paszport i jedyne co mam to stemple odprawy granicznej z Port Saidu...

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #24 dnia: 26 Stycznia 2005, 13:32 »
Dzieki wam bardzo za info  :lol: Noo, to teraz wiem na czym stoje i  jak sie rodzinka nas znow zapyta gdzie chcielibysmy pojechac, to w koncu bede miala odpowiedz ;-)

Offline olimpx
  • użytkownik
  • **
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #25 dnia: 3 Marca 2005, 18:36 »
Widze ze chyba najpopularniejszy kierunek to Egipt. Ja bylam tam kilka lat temu, wiec w podroz poslubna wybieramy sie w czerwcu, tydzien po slubie do Turcji. Zarezrwowolismy ja jeszcze w styczniu jak byly te wielkie promocje w biurach podrozy. Na umowie pani z biura zaznaczyla ze bedzie to podroz poslubna i odobno mamy miec jakas niespodzianke w hotelu.Zobaczymy :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #26 dnia: 4 Marca 2005, 08:31 »
Niech zgadnę...
My mieliśmy szampana i praktycznie codziennie po sprzątaniu pokoju, czy kajuty z ręczników były porobione różna ciekawe figurki np. łabędzie, gdzieś mam zdjęcie to wlepię- baaardzo miłe  :P

Offline aniac

• entuzjasta
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #27 dnia: 4 Maja 2005, 10:26 »
a my postanowilismy, ze w tygodniowa (w polowie lipca odbieramy klucze od naszego domku, dlatego tylko tydzien) podroz poslubna jedziemy nad baltyk, prawdopodobnie na polwysep helski,
czy ktos zna jakies namiary na fajny hotelik/pensjonat/pokoje wlasnie tam???
02.07.2005

Offline davyjohn
  • entuzjasta
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #28 dnia: 4 Maja 2005, 12:28 »
a mi wczoraj, całkowicie przypadkiem wpadła w oko atrakcyjna oferta... no i zakochałem się... zaczynam się powoli zastanawiać czy nie włączyć tego do programu ślubnego :)

http://sheratonhaciendadelmar.com/

Już mi się udało wynaleść tanią ofertę, niestety sam przelot to masakra cenowa... ale jest czas do poszukania, może też coś fajnego się znajdzie :)

Offline obri

• Zosia jest już z nami! :-)
  • entuzjasta
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #29 dnia: 4 Maja 2005, 12:33 »
A my w okolicach sierpnia zaczynamy polowac na jakąś przyzowitą cenowo ofertę last minute-kierunek jakaś wyspa grecka...choć na 7 dni...
Jestem przekonana, że po tak silnych wrażeniach jakie towarzyszą weselu, należy się odpoczynek i wyciszenie :-)

Mój Aniołeczek 19.02.2008 (*)