Autor Wątek: Szukam lokalu w Olsztynie lub okolicach - PILNE!  (Przeczytany 43833 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline galahard
  • nowicjusz
  • *
Szukam lokalu w Olsztynie lub okolicach - PILNE!
« dnia: 25 Marca 2009, 01:06 »
Witam Wszystkich.

Szukam lokalu, w którym można zorganizować wesele, w Olsztynie lub okolicy (najlepiej w promieniu do 20km od Olsztyna).  Będę wdzięczny za rekomendację sprawdzonych miejsc mogących pomieścić od 150 do 200 osób.
Wszystkie opinie na temat lokali, obsługi, okolicy itp mile widziane.

Z góry dziękuję i pozdrawiam,

Radek

Offline manx
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21 sierpnia 2010
Odp: Szukam lokalu w Olsztynie lub okolicach - PILNE!
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Marca 2009, 20:37 »
To co wymieniła joannaM jest w większosci mała. na 150-200 osób polecam Hotel Sajmino (nie gospodę). Ma dobrą renomę, piękna sala, koszt 160 zł za wesele + poprawiny. Warto zobaczyć mimo że jest 30parę km od olsztyna. Mają bardzo atrakcyjną ofertę z tego co mi mówiła koleżanka.

W bliższej okolicy Przystań Żeglarska u Kicermana - ale sa drodzy i aroganccy. mi się nie podobał ich sposób traktowania klienta.

Offline miumiu

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16maja2009
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Marca 2009, 17:25 »
Zgadzam się z Manx, wymienione lokale nie gwarantują odpowiedniej ilości miejsca. Najbardziej rozbawiła mnie propozycja "Różanej"..na tą ilość hi hi
Ja poleciłabym ,może niezbyt atrakcyjną z zewnątrz,ale w środku OK, restaurację "Feta".Poza tym Hotel Sajmino,o którym napisała Manx,to obecnie najlepsza propozycja.

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Marca 2009, 17:48 »
Wymieniłam lokale które zostały wcześnie wymienione w tym wątku, nie robiłam selekcji czy sala jest odpowiednia, czy też jest ładna.
On 2011
Ona 2013

Offline karolciaa23
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10,04,2010
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Kwietnia 2009, 09:43 »
witam wszystkich forumowiczów:-) ja także szukam lokalu na wesele w olsztynie lub w najbliższej okolicy? zależy mi na opinicach.  wesele ma być na ok.  70-80 osoób.  nie mam jeszcze parcia , bo wesele planujemy na kwiecień przyszłego roku, ale trzeba się powoli rozglądać,

Offline manx
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Kwietnia 2009, 10:06 »
Moim zdaniem 70-80 osób to akurat taka liczba, że jest za duża na lokale które mieszczą do 80 osób (bo przeważnie lokale podają maksymalną liczbę do UPCHANIA a nie do zmieszczenia :) ) Tak więc Różana Cafe będzie na pewno za mała...

Na tyle osób spokojnie można zrobić w Zakątkach europy w hotelu Relax na żołnierskiej, jednak musisz zobaczyć czy parkiet nie będzie za mały ? bo mi ciężko to stwierdzić, a od znajomych wiem że wesela tam na 70 osób są ok ale juz bliżej liczby 90 to ciasno na parkiecie. Cena jak dobrze pamiętam to 140-150 zł/os bez wódki i tortu (i nie wiem czy napojów nie trzeba dokupić...). Stoły przecudnie ustrojone, sala piękna. Otwarty taras na polanę (jest gdzie na papieroska wyjść)

jeśli chcesz w spokojnej okolicy, z poprawinami to Stary Folwark w Tumianach - 140 zł/osoby (w cenie wszystko + poprawiny) zajmujesz się tylko alkoholem. Piękna okolica, tanie noclegi (para młoda gratis).

W Ostródzie Gospoda Sajmino - piękna sala!! nie znam szczegółów...

Jeśli Ci sie podoba, to Tawerna Pirat...

Więcej nie przychodzi mi do głowy :)

Offline kamilka23
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Kwietnia 2009, 08:50 »
W Zakątkach Europy jest 130 zł za osobę, wiem, bo bede miała tam wesele za 3,5 miesiąca:) ;)

Offline manx
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Kwietnia 2009, 09:32 »
tak, w tym roku faktycznie jest 130 zł. Ale na przyszły rok śpiewają 140zł/os a nawet może dojść 150 jeśli menu jakieś urozmaicone będzie - tak mi mówili jak ja się pytałam na początku tego roku.

Offline Basiak 1603
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2011.lipiec
« Odpowiedź #9 dnia: 9 Listopada 2010, 16:36 »
Witam !!!
    REGULAMIN! innym.
« Ostatnia zmiana: 17 Stycznia 2011, 19:23 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline młoda_m
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.05.2012
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Stycznia 2011, 09:23 »
Na tyle osób jest też miejsce w Ośrodku Waszeta k.  Olsztynka.  Ja widziałam na razie tylko stronę, może ktoś ma jakieś doświadczenia z weselami w tym mijscu?

Offline Izus
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Lutego 2011, 11:40 »
Wolny termin 4 czerwca 2011 w Tawernie Pirat w Olsztynie.  Może ktoś poszukuje miejsca na 2011? (kontakt: iizuss@wp. pl)

Offline lenkarobert
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #12 dnia: 4 Maja 2011, 20:23 »
niech nie skusi Was wolny termin w restauracji zamkowej!!
nas urzekła lokalizacja, poza tym tez szukaliśmy w ostatniej chwili. . .  i niestety spotkało nas rozczarowanie.
może nie tyle ja to dostrzegłam, bo za dużo emocji i w ogóle, ale moja mam i tesciowa do dziś nie mogą przeboleć, że pani kierowniczka tak brutalnie nas oszukała.  robiąc zakupy na porcje dla 80 osób kupowała chyba jak na obiad dla osób 30. . . . 
babcia do dziś za moimi plecami mówi o tym, jak to nie miała czeo zjeść na obiad, bo mięso się "rozeszło". . .
a ustalaliśmy z Kierowniczką, że na każdym stoliku będzie 4 rodzaje mięs. . .  wszystko się zapowiadało pięknie. . .  a nasi rodzice nie żałowali pieniędzy (w końcu było wesele ich jedynych dzieci)

Offline Adinek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Grudnia 2013, 11:51 »
Trochę czasu minęło od ostatniego posta aczkolwiek odświeżenie listy na pewno się przyda.  Skoro co roku sporo ludzi bierze ślub.  Ja proponuję zorganizować wesele olsztyn w leśnych wrotach.  Jest to nieopodal Olsztyna w zacisznej okolicy.  Największym plusem tego lokalu jest umiejscowienie bezpośrednio przy jeziorze.  Coś pięknego letnim wieczorem!

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Grudnia 2013, 14:05 »
Miejsce śliczne, nie wiem jak z jedzeniem. Byłam tam kiedyś na imprezie, ale to było dawno temu.
On 2011
Ona 2013

Offline Nueva
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2016
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Lutego 2015, 18:06 »
Czy ktoś z Was miał wesele bądź był na weselu w pensjonacie Wulpink w Majdach (niedalego Dorotowa, około 15 km od Olsztyna)? Bardzo spodobała Nam się tamtejsza sala, elegancka, bardzo ustawna.  Niestety mało jest opinii na temat tego miejsca.  Ktoś coś wie?

Offline marek76
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Marca 2015, 12:04 »
Polecamy Osadę Danków w Miłomłynie.  Mają 3 sale weselne, więc jest szansa, że będą mieli nawet bardzo pilny termin. 

Offline martinee
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Kwietnia 2015, 15:08 »
Cytat: Nueva link=topic=15492. msg2175464#msg2175464 date=1424797590
Czy ktoś z Was miał wesele bądź był na weselu w pensjonacie Wulpink w Majdach (niedalego Dorotowa, około 15 km od Olsztyna)? Bardzo spodobała Nam się tamtejsza sala, elegancka, bardzo ustawna.   Niestety mało jest opinii na temat tego miejsca.   Ktoś coś wie?
podbijam! też chętnie się co nieco dowiem :)

Offline Marcelina24
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.09.2015
« Odpowiedź #18 dnia: 23 Maja 2015, 17:38 »
Podpinam się do tematu.  Szukam sprawdzonego hotelu w Olsztynie, w którym mogłabym ulokować gości weselnych.  Niestety ale sala na której będzie przyjęcie,   nie ma miejsc noclegowych.  Zależy mi żeby hotel był ładny,  miał wysoki standard i był w dobrej lokalizacji.  Znalazłam m. in Hotel Best Western
 Na stronie wygląda bardzo obiecująco,  czy ktoś miał okazję z niego korzystać i może wyrazić swoją opnię? pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 23 Maja 2015, 19:32 wysłana przez Maja »

Offline Flo
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.07.2017
  • Ślub w: Tumiany
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Lutego 2018, 13:19 »
Cześć dziewczyny i chłopaki, jeśli szukacie sali weselnej to ja polecam nasz lokal, w którym mieliśmy wesele - Stary Folwark w Tumianach (z Olsztyna w stronę Mrągowa). My mieliśmy wesele na 106 osób i było naprawdę SUPER!!! Kurczę, na wielu weselach byłam, ale w Tumianach jest taki klimat na balety i picie, że normalnie najlepsza impreza w życiu :D Goście byli po prostu zachwyceni. ALE Po kolei. Wybraliśmy to miejsce, bo nasza kuzynka miała tam wesele kilka lat wcześniej, więc mieliśmy okazję przypatrzeć się jak to wygląda, poznać właścicielkę, podpytać itd. Cena była atrakcyjna i wiedzieliśmy, że niczego nie zabraknie na stołach, więc o to się nie martwiliśmy. Dokupiliśmy opcję wystroju i stołu wiejskiego i oczywiście byliśmy zachwyceni. Wybrałam kolor lawendowy, w takim więc kolorze były dekoracje, świeże kwiaty, wiązanka. CUDO. Folwark sam w sobie jest urokliwy, a dodatkowa dekoracja sali weselnej naprawdę daje super efekt. Obiad był podany szybciutko, goście na nic nie musieli czekać. Część przekąsek stała na stołach, część (np. tatar) były wystawione po obiedzie. Tak zresztą nam mówiła kierowniczka, że tak będzie. Po obiedzie pierwszy taniec - zero strrrresuuu :D no i zaczęła się impreza, toasty itd. Tańcom nie było końca. Pwoiem szczerze, że nie pamiętam co było na kolejne ciepłe dania i kiedy one weszły. Ja tylko pilnowałam, żeby wódki nie zabrakło na stołach. Obsługa pomocna we wszystkim. Sami rozłożyli winietki, sami udekorowali butelki (daliśmy tylko zawieszki), położyli prezenciki dla gości. naprawdę o nic się nie martwiliśmy. Poprawiny też ekstra, kierowniczka doglądała sali, popędzała obsługę hehe a czasem sama doniosłaszklanki czy ciasto. Ta pani Róża to bardzo ciepła i profesjonalna osoba. Poproawiny przeniosły się na taras i podwórko, tamnczyc sie nam już nie chciało. Akurat była cudna pogoda, to dzieciaki biegały po podworku, babcie i ciotki poszły się przejść po cudnej okolicy. Naprawdę świetny czas i miejsce dla rodziny. Minusik taki, że dzień przed nami ktoś miał wesele i późno opóścili pokoje i część gości musiała troszkę na swój pokój poczekać. ale o tym też nas uprzedziła pani Roża. goście sobie poradzili i to najważniejsze :) Drugi minus był taki, że jedzenia było tyle, że po poprawinach trzeba było to wszystko pakować :P A nikt nie miał głowy do tego hahaha. no i kolejny "minus", że tak szybko się to skoczylo. Kurczę, jeśli ktoś się waha między Folwarkiem a inną salą niech się nawet nie zastanawia. Najlepsze jedzenie i w ogóle świetny weselny klimat! Gorąco z mężem poleccamy Wszystkim parom młodym <3

Offline asiuniamiga
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 2 Marca 2020, 11:53 »
Bardzo ładne wesele można zrobić w LINK USUNIĘTY. Byłam i widziałam. Super miejsce piękna okolica. Sala ładnie i klimatyczni urządzona. Serwują pyszne jedzenie i obsługa jest w porządku. Dodatkowo można wynająć komfortowe domki dla gości. Polecam
« Ostatnia zmiana: 2 Marca 2020, 14:16 wysłana przez zibi »