Autor Wątek: Podgrzewacz samochodowy  (Przeczytany 2627 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Podgrzewacz samochodowy
« dnia: 15 Marca 2009, 16:05 »
Temat może prozaiczny, ale ja i Krzycho czujemy wiosnę, a skoro ją czujemy to nieuniknone będą całodniowe wyprawy.
O ile my damy se radę o suchym pysku, to Młoda jeść musi, a skoro musi, to jakoś trza jej to podgrzać

A zatem czy macie jakieś sprawdzone podgrzewacze samochodowe? Sprawdzone w podgrzewaniu słoiczków, bo na wodę mamy już patent. Chciałabym kupić, ale żeby nie zrobić wtopy...
« Ostatnia zmiana: 15 Marca 2009, 16:16 wysłana przez liliann »
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

rybkawiedenka
  • Gość
Odp: Podgrzewacz samochodowy
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Marca 2009, 19:55 »
Lila przyznam się szczerze że mając na uwadze moje "miotanie" się przyznaję że w życiu nie miałam podgrzewacza i nawet na chwilkę nie był mi potrzebny....

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Marca 2009, 21:11 »
no to jak radzisz sobie z podrózy z mlekiem no i jak kiedys ze sloikami
bo teraz to rzeczywiscie z jedzeniem sie nie boje bo mala je praktycznie wszystko

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Marca 2009, 21:41 »
to ja, zapewne ku przerazeniu Rybki, kupiłam podgrzewacz wlasnie gdy Zuzia zaczynała jesc inne produkty niz mleko z cysia. Wlasnie po to by podgrzewac słoiczki. Kupiłam podgrzewacz TUFI, ktory mozna stosowac i w domu i w samochodzie. W domu szybko okazało się że zeby danie było ciepłe trzeba było podgrzewać troszkę dłużej niz oznajmiało to swiatełko. W samochodzie uzywany był tylko raz, w czasie nie zaciepłego dnia pierwszomajowego i na nieszczescie podgrzewalismy "DANIE" , ktore jest stałej konsystencji w porownaniu do zupki. daniie długo się grzało ale raczej do ciepłego się nie podgrzało....na szczescie młoda siedzaca w wozku tak była zajeta ogladaniem samochodów, autokarów i ludzi ze jakos je zjadła. Potem na wyjazdach było juz tak ciepło, że otwiierałam słoik i nie patrzylam na temp. zupki czy obiadku.

Z rad praktycznych. Jeśli kupisz obiadek , w ktorym wlozona łyzeczka stoi pionowo i nawet nie drgnie to dodaj trochę goracej, wrzacej nawet wody. Danie stanie sie trochę płynniejsze ale i ciepłe. ilosc wody dowolna i zalezna od ulubionej konsystencji potrawy.  Tak samo można zrobic z daniem lub zupką dodając zamiast samej wody, wode z kaszką "misiowy ogródek" z Nestle.dodatkowo zwieksza się ilość objetosciowa posiłku.

Ale ogolnie jetem z TUFIEGO zadowolona.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Marca 2009, 21:49 »
my mamy  philips-a..

szczerze.. moze kilka razy go uzylismy..  wiekszośc   barów itp ma mikrofale i tylko raz nam  odmówiono podgrzania jedzonka dla zu..

zamiast kupowac moge ci nasz pozyczyc na wyjazdówki... jest 2funkcyjny - 220v i  samochodówka...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Marca 2009, 21:51 »
my mamy babeono..i szczerze - jeżdzi z nami w aucie, ale ani rauz nie uzyliśmy go ;)

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Marca 2009, 08:36 »
Kupiliśmy, nigdy nie użyliśmy i nie wiem czy użyjemy... teraz chyba zrobię tak jak napisała Gosiaczek: woda gorąca w termos i rozrobić....do tej pory planowaliśmy wyjazdy po obiedzie, także tylko deserek szedł w ruch w temperaturze jaką tam akurat miał.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Marca 2009, 15:18 »
Monia nie będę przed każdym spontanicznym wypadem się u Ciebie meldować...
Jak bedziemy w barze, to wiadomo, że nam w mikroafli podgrzeją, podobnie w kawiarni, restauracji...już nie raz podgrzewaliśmy, ale przy wyjazdach "na zielone odludzia" to ten numer nie przejdzie.

Podejrzewam, że nie jest łatwo podgrzać stałe drugie danie w słoiczku, wynika to jakby nie było z praw fizyki  :) :) dlatego się pytam o jakiś sprawdzony model....

Gosiaczku też myślałam o TUFI....

Krzycho ma przejściówkę z gniazdka samochodowego na zwykłe 220V zatem tu se damy jakoś radę....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Marca 2009, 15:27 »
acha.. ok...

ja wstawiałam do  kubka z goraca wodą  i dolewałam ciut wrzatku...

a podgrzewacz możesz w kazdej chwili  pozyczyc.. naprawde lila.. szkoda kasy..

mój ma  wmontowana końcówkę   do  zapalniczki auta.. nie potrzeba przejściówki..

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Marca 2009, 22:32 »
ja kupujac podgrzewacz to rozwazałam ktorys tam model philipsa i tufiego wlasnie, a tufi ma to do siebie ze jest o niebo tańszyod  philipsa, ktorego  akurat w tedy brakło.....

inny patetn jaki stosowałam to było przy obiadkach gotowanych w domu. Goracy , bardzo goracy posiłek wlewałam do butelki Aventu (bo takie miałam)a butelke wkladalam do termoopakowania na torebki. jak przyszła pora posiłku (czylli po jakiejs godzinie ,dwoch) to jedzonko było akurat. w razie czego jedzenie w butli plastikowej łatwiej podgrzac niz w szklanej.

dziewczyny a powiedzcie mi jedno. czy jedzenie dla dziecka moge podgrzac w mikrofali, w naczyniach z melaniny ?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Marca 2009, 22:34 »
a Ty myślisz, że w czym ja podgrzewam?
w mikrofali w pojemikach ...akurat ja mam Tupperware...albo od razu w słoiczku...
— Richard M. Devos

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Marca 2009, 23:37 »
Gosiu nie wszystkie dziecięce naczynia nadają się do mikrofali. Ja mam 2 miseczki, a tylko jedna z nich się nadaje do takiego podgrzewania, ma na spodzie odpowiedni symbol.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 18 Marca 2009, 23:38 »
i właśnie dlatego martulka pytam. bo kiedys słyszałam ze w miseczkach z canpolu można...a jak się swoim canpoloskim miseczką przyjrzałam to ewidentnie odpowiedni znaczek jest przekreślony ....i jak przejrzałam na szybko półkę z miskami w sklepie  to wszystkie tak miały....moze cos przeoczyłąm ?
wiec chyba wlasnemu dziecku szkodzę  :-\ 

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Marca 2009, 23:57 »
możesz podgrzac  na talerzu  typu duralex.. kup chocby 2-3 miseczki czy  komplet miseczka, talerzyk i costam jeszcze...

ja podrzewam na  ceramicznym talerzu lub w pojemniczkach z tommy tipee ( czy jakos tak się  to pisze)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Marca 2009, 00:00 »
taaa TT można w mikrofali podobnie jak te Tupperware które ja mam
— Richard M. Devos

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Marca 2009, 19:57 »
miseczki z IKEA też można