Drogie Mamy!!!
Trochę już jestem na tym forum i mam nadzieję, że moja prośba, pytanie nie zostanie w zły sposób zinterpretowane.
Jestem z wykształcenia technologiem żywności a teraz rozpoczynam badania do rozprawy doktorskiej. Chcę skupić się na jakości zdrowotnej żywności dla niemowląt i dzieci do 1-ego roku życia. Największy problem mam z pozyskaniem próbek mleka kobiecego.
Z uwagi na fakt, że nie jestem z PAMu a moim mentorem nie jest profesor lekarz, nie mogę liczyć na pomoc szpitala w tej kwestii (mają mnóstwo własnej pracy

). Dlatego zwracam się z prośbą do Was!
Jeśli któraś z Was ma za dużo pokarmu (czasami się zdarza), albo przechowuje swoje mleko na wszelki wypadek, albo po prostu chciałaby pomóc... będę bardzo wdzięczna. Ważną informacją mogącą mieć znaczenie jest to, nie potrzebuję świeżego mleka, czasami mamy mrożą swoje mleko i kiedy się "przeterminuje"

po prostu wyrzucają... mi się takie przyda, gdyż będę w nim oznaczać mikro i makroelementy. Nie ma dla mnie znaczenia czy mleko jest świeże czy siedziało w lodówce pół roku...
Nie wiem czy słyszałyście drogie Mamy o powstawaniu w Warszawie Banku Mleka Kobiecego???
Jestem ciekawa Waszych opinii na te tematy (Banku i mojej prośby) , nawet jeśli z jakiś powodów, przekonań etc., nie będziecie mogły mi pomóc

Agatha