Jeśli był taki temat, to proszę ten przenieść albo usunąć. Ja nic podobnego nie znalazłam. Jeśli się powtarzam - z góry przepraszam moderatorki.
Siedzę w domciu z Łucją i jak córcia śpi, a ja już z wszystkim się obrobiłam - zwyczajnie się nudzę. A ponieważ nie potrafię nic nie robić...to wyciągnęłam z szafy stare włóczki i zaczęłam dziergać. Chciałam zrobic jej ciepłą czapeczkę za zimę i....nie znalazłam ciekawych wzorów dla takich maluszków...same kapelusiki dla starszych damulek...a ja potrzebowałam coś na 2-3 misieczną główkę.
Może wsród formowiczów są ukryte talenty...chwalcie się swoimi dziełami i wzorami do nich. Ja chętnie skorzystam z kazdej inspiracji.
Mile widziane bedą wszelkie pomysły na ubranka, czapeczki,buciki itd.
Wklejam poniżej moją pierwszą czapeczkę na szydełko bez wzoru, wykombinowaną metodą prób i błedów. Sorki za modelkę...ale ta właściwa śpi i nie mam sumienia jej budzić.
Te niteczki przy nausznikach to nie troczki, czekam na dostawę satynowej różowej wstążeczki do tego celu (czyli aż mąż przyjdzie z pracy i przyniesie), nie chcę robić troczków z włóczki ,bo obawiam się, że bedzie "gryzła"

A to druga, rozpoczęta dopiero czapucha, efekt końcowy oczywiście wkleję, a póki co jest tylko zwykła osnowa wykonana ze słupków i zaczątek kwiatka, który bedzie "rósł" na całej długości czapki.

Włóczki sa dla dzieci oczywiscie, czyli bez tych "kłaczków", ktore mogą wchodzić do buziola itd.
Czekam na wasze pomysły, które z przyjemnością wypróbuję na mojej prywatnej małej modelce.