Autor Wątek: Ślub w FullHD + Blu-Ray  (Przeczytany 2332 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gregor
  • nowicjusz
  • *
Ślub w FullHD + Blu-Ray
« dnia: 4 Lipca 2008, 10:40 »
XXI wiek - technika poszła do przodu... obecnie używane systemy zapisu uroczystości weselnych (SD/DV) pochodzą z końca lat '60 tych ubiegłego wieku!

Proszę zobaczyć link poniżej - widać wyraźnie różnice, jak teraz wyglądają nagrane uroczystości a jak mogą wyglądać:

http://pl.wikipedia.org/wiki/High_Definition

...dech zapiera... Co myślicie o nowym systemie zapisu i prezentacji uroczystości w FullHD ? czy ktoś na forum już z tego korzystał?

Offline gregor
  • nowicjusz
  • *
Odp: Ślub w FullHD + Blu-Ray
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Lipca 2008, 12:21 »
to mi odpowiedziałeś wyczerpująco i zwięźle  ;D - "nie wiem ale..."
napisz może coś więcej? jakim zainteresowaniem cieszy się usługa? jaka jest reakcja widzów SD vs. FullHD ?
jakie są ceny? ....bez detali jaka firma (polecam wpis do bazy e-wesele.pl)  :)

Offline Jaroslavus
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Lipca 2008, 13:06 »
Starałem się ;)

A teraz już bardziej poważnie - jest bardzo małe zainteresowanie, słyszałem od znajomych o kilku zleceniach bo sam takowego nie miałem.  Wynika to zapewne z tego że mało kto ma telewizory fullhd oraz odtwarzacze blueray a szkoda bo jakość naprawdę nie jest porównywalna.  Jaka jest reakcja? Warto byłoby się zapytać samych par ale mam nadzieję że pozytywna ;) Nie ukrywajmy że mając telewizor o rozdzielczości 1920x1080 obraz oryginalny 720x576 (4:3) czy 1024x576 (16x9) wygląda bardzo tak sobie.  Mimo wszystko wierze że od nowego sezonu będzie więcej takich zleceń - przede wszystkim ze względu na to że wideofilmowanie idzie do przodu i być może w końcu pozbędziemy się stereotypu kręcioła weselnego - być może najgorsi wypadną z branży (choć znając życie kupią handycama pseudohd za 3000). 
« Ostatnia zmiana: 24 Lipca 2008, 15:05 wysłana przez Sylvi »

Offline KRZYSZTOF

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Lipca 2008, 16:12 »
Jak narazie jeszcze długo będziemy pracować w DV.Ludzie jeszcze nie mają takiego sprzętu, bo jest zbyt drogi.Mowa tu  o telewizorach.Wszystko idzie do przodu, i tego się nie zahamuje.W naszych stronach jeszcze jakiegoś masowego zainteresowania tego typu usługą nie ma.
TRZYMASZ FASON- TO TRZYMAJ GO DO KOŃCA

Offline gregor
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Września 2008, 13:57 »
...decyzja juz zapadla - chcemy czy nie, będzie niebawem Full HD (nie mylić z HD Ready)

ja się już wyzbyłem wszystkiego co SD / DV - przypomina mi to filmiki z telefonu...  :D

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #5 dnia: 4 Lutego 2009, 09:59 »
a mi mój pan od videoreportażu puścił najpierw film w fullHD a potem w SD dla porównania i już z narzeczonym nie chcieliśmy SD - dużo drożej nie jest a efekt końcowy jest nieporównywalny zwłaszcza na dobrym sprzęcie  ;)

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Marca 2009, 15:55 »
Nasz film bedzie w jakosci HD i bardzo jestesmy z tego zadowoleni, wydaje mi  sie ze obecnie wszystkie filmy powinny byc w tej jakosci bo coraz wiecej Polakow kupuje telewizory full HD i zwraca uwage na jakosc obrazu  ;)

Jak ogladam Discovery w HD to efekt jest niesamowity! krajobrazy i kolory super!

Offline fenger

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Marca 2009, 13:15 »
tak większość kupuje teraz full hd bo ceny spadły, ale niewielu kupuje do tego odtwarzacz bluray

Offline gregor
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Lipca 2009, 10:37 »
nie trzeba do FullHD Blu-Ray'a, mozna podlaczyc kompa do LCD (HDMI) i mamy FulHD :), materiał moze byc zgrany na normalna plytke DVD - avi, wmv, mpeg, i inne...